מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קרינה אולטרה סגולה מהמסךדני24/12/2024
שלום רב
רציתי בבקשה לדעת האם ממסך המחשב נפלטת קרינה כחולה בלבד או שגם קרינה אולטרה סגולה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
למיטב ידיעתי אין קרינה אולטרה סגולה מהמסך.
רם דישון03/01/2025* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מצילום רנטגן לילד בן שנתייםמאיה22/12/2024
שלום,
צילומים לילד בן שנתיים
האם צילום חזה ועוד 4 צילומים ברגל ששניים מהם לשוק ושניים לכף הרגל חושפים לקרינה גבוהה.
הילד מתקשה לדרוך על הרגל בעקבות נפילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה.
רם דישון23/12/2024הקרינה נמוכה, כך מכוונים את המכונה בצילום של ילד. אבל תחשבי מה האלטרנטיבה- לא לעשות את הצילום ולהחמיץ בעיה בגלל חשש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חישמול רכבות - מרחק ביטחטו מבחינת קרינהליטל17/12/2024
הי,
רציתי לשאול לגבי הקרינה מחישמול של רכבות
מהו מרחק הביטחון מרכבת שעברה חישמול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אני מעריך כ-10 מטרים.
רם דישון22/12/2024* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחשמול רכבות - קרינה
ליטל22/12/2024ומה קורה שנוסעים ברכבת כזו מבחינת קרינה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
זניחה.
רם דישון23/12/2024* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עודף חשמל סטטי בתוך בית פרטיאודיל איבגי15/12/2024
גרה בבית פרטי,סובלת מעודף חשמל סטטי..
לא יודעת איך לפתור בעיה זו..
כל האבק בבית נשאב על הארונות מטבח..
אני מתחשמלת כל םעם שאני נוגעת במשהו בתוך הבית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מחוץ לתחום הפורום.
רם דישון15/12/2024* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת פליטת קרינה ממיקרוגלשואלת14/12/2024
הי
האם מיקרוגל עם דלת בגימור מראה פולט קרינה גבוהה יותר ממיקרוגל עם דלת רגילה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא. אין הבדל.
רם דישון15/12/2024* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה של פלא צמוד למיטת תינוקהדר11/12/2024
שלום
לצערי קרה לי פעמיים שנרדמתי ממש מעייפות והפלא׳ צמוד מאוד לעריסת התינוקת שלי
מה המרחק? ראש!
צמוד מאוד
מציינת שגם עכשיו נרדמתי לשעתיים וגם לפני כמה חודשים
לא יותר משעתיים וזה כי נרדמתי מעייפות חזקה
אני לא מצליחה לתפקד
האם חלילה יכול להיגרם לתינוקת משהו? התפתחותי? חלילה פגיעה בראש
הפלא היה ממש במרחק צמוד ( ראש) כי היא ישנה צמודה אליי
אמא מודאגת ואני ממש מצטערת
זה לא יקרה יותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין סיכון מאירוע חד פעמי.
רם דישון11/12/2024* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מקו מתח מול דירתנויעל10/12/2024
שלום מצרפת תמונה של קו מתח שנמצא מחוץ לדירתנו
הקו נמצא 4 מטרים מהמרפסת וחדר השינה של הבת שלנו
האם זה קו מתח נמוך או בינוני?
בטוח לתת לילדה שלנו לישון בחדר הזה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ניתן להעלות את התמונה
יעל10/12/2024* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
נא שלחי במייל.
רם דישון11/12/2024* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה ליד ארון חשמלעמוס04/12/2024
שלום
יש לנו בחדר הילדים קיר ששם נמצאת מיטה מאחוריו במרחק של מטר יש את הארון חשמל הביתי. תוצאת בדיקה הראתה 0.5 במקום המיטה , האם יש להעדיף מקום אחר שיצא פחות מ0.1 או שזה נחשב לחסר משמעות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
0.5 מיליגאוס הוא ערך בטוח. אם אפשר להחליף למקום עם קרינה יותר נמוכה- תמיד עדיף.
רם דישון08/12/2024* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגור מתחת לאנטנות סלולריותTalia03/12/2024
שלום רב. רציתי לדעת האם מסוכן לגור מתחת לאנטנות סלולריות. הולכים להתקין לנו בבניין 6 אנטנות סלולריות על הגג. הבניין הוא בן 6 קומות. אנחנו גרים בקומה חמישית. כרגע יש אנטנה אחת של חברת סלולר אחרת. אבל היא ממוקמת לכיוון אחר והראו לנו שאנחנו לא בתווך של השידור שלה,כי אנחנו נמצאים בדיוק מתחתיה.
יש לנו ילדים קטנים בבית. רציתי לדעת מה הסיכונים. תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מניסיוני- ולפני מדידה- יש קרינה
רם דישון08/12/2024בחדרים עם חלונות מתחת לאנטנה. ברור שהוספת אנטנות רק תרע את המצב. השאלה המרכזית היא מדוע להתקין עוד 6 אנטנות? מי הסכים לזה? לסיכום- יש סיכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מאנטנה סלולרית בדירהדליה30/11/2024
שלום,
מסתכלת על דירה שרוצה לעבור אליה בתל אביב- שאני יודעת שזו, עיר עם קרינה רבה אך חייבת לגור בה כרגע ומנסה לצמצם חשיפה מה שניתן. באתר של משרד התקשורת וגם ב govmap רואה שיש אנטנה במרחק כ 60 מטר מהדירה. באתר מדלן משום מה כתוב שיש 2 אנטנות במרחק 30 מטר, אך מניחה שהאתר של משרד התקשורת יותר מדוייק.
האם יש סיכון בכך, לגור בדירה שמרוחקת פחות מ 100 מטר מאנטנה סלולרית?
כדי להשוות, אני משתמשת בסלולרי (לא מצמידה לאוזן, רק אזנייה או רמקול) וגם בוייפי בבית, מה ההבדל בין הרמות בשימוש במכשיר סלולרי וגם וויפי בבית לעומת גודל הקרינה מאנטנה שנמצאת כ 60 מטר מהבית?
האם מודד מוסמך יוכל לבדוק את רמות הקרינה לפני שעוברים דירה? הבנתי שלא תמיד המדים רגישים מספיק, או מודדים מהר או שהמודדים מסתכלים על סף גבוה מידי (שהסף של איכות הסביבה גבוה מידי).
תודה רבה על המענה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות.
רם דישון30/11/20241. האם רואים את האנטנות מהדירה? אם כן, המשיכי לקרוא. אם לא- אין בעיה.
2. המרחק אינו אומר הרבה. אני מציע לרכוש מכשיר מדידה ולמדוד בדירה. הוא אמנם לא זול (סביב 1000 ש״ח) אך הוא נשאר ברשותך.
3. אם האנטנות הקרובות שייכות לספק שלך, הקרינה מהנייד תהיה יותר נמוכה מהרגיל. אם היא של חברה אחרת- תאלצי להמשיך להשתמש באזניה/רמקול.
4. ויי פיי בדרך כלל משדר בהספק נמוך מאשר הסלולרי. קחי בחשבון שהטווח שלו הוא מספר מטרים, בשעה שהטווח של הסלולרי הוא מאות מטרים בעיר.
5. מה שכתבת על המודדים המוסמכים נכון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מאינדוקציה ומיקרוגל של השכןאור23/11/2024
שלום יש לנו בבית קיר שמהבית שלנו הוא חדר שינה ואצל השכן זה מטבח, בקיר אצל השכן יש כיריים אינדוקציה ומיקרוגל בצד של הקיר המשותף.האם זה בעייתי מבחינתנו מצד הקרינה? האם עדיף שלא להשתמש בחדר הזה? מדובר בחדר של ילדים קטנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא בעייתי כלל. האינדוקציה
רם דישון24/11/2024רחוקה מספיק, והמיקרוגל לא מקרין כמעט אחורה, וגם הקיר מנחית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה בבית מקו מתח ברחוב - דחוף בבקשהגלית21/11/2024
שלום, אני שוקלת לשכור דירה שנמצאת במרחק של כ 3 מטרים מקו מתח חשמלי. זו דירת קרקע כך שחוט החשמל גבוה ממנה.ביצעתי בדיקת קרינה ע"י מודד מוסמך ובשעות הערב.התוצאות שהתקבלו היו: בחצר שהיא הכי קרובה לחוט החשמל - 3 מיליגאוס בקרבת החוט ו 2 מיליגאוס כשמתרחקים, במטבח ובחדר שינה 1.8, בשאר הבית הערכים היו סביב 1.2. המודד אמר שזה מעל הממוצע אבל תקין ושאין שום בעיה לשכור את הדירה. אני לא שקטה ואשמח לחוות דעתכם. יש לי ילדה קטנה. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גם לדעתי זה תקין.
רם דישון22/11/2024* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקרר בקיר משותף לחדר שינהאלי20/11/2024
הי, האם מסוכן בריאותית לשים מקרר בקיר שמצידו השני יש שולחן עבודה שבשימוש רב, מבחינת הקרינה? תודה רבה מראש על התשובה
לא מסוכן.
רם דישון22/11/2024* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקנת אקסס פוינט בחדרי בעבודהאורי פרל19/11/2024
שלום,
התקינו בחדרי שבעבודה אקסס פוינט.
יש משהו שאני יכול לעשות על מנת להקטין את נזקי הקרינה?
אשמח לתשובה, תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
להתרחק לפחות מטר מהאנטנה.
רם דישון19/11/2024* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנושא טאבלט וקרינהגלית18/11/2024
שלום רב,
במשרדי מתחילים לעבוד עם תוכנת חתימה אלקטרונית על חוזים , כלומר הצדדים יושבים עם טאבלטים וחותמים על גביהם.
יוצא שאני אצטרך לעבוד מול הטאבלט כמה שעות ביום.
מאחר ואני בהריון- האם אופי עבודה זה עלול לסכן את ההריון או את העובר? תודה לכם מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הטאבלט מקרין כמו טלפון סלולרי. הייתי ממליץ
רם דישון19/11/2024לחבר אותו לוייפיי רק בזמן החתימה. אני מניח שבזמן הסקירה של החוזה הטקסט נמצא בשני הטבלטים ואין צורך בוייפיי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)