מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אוזניותדורון24/06/2009
שלום,
האם יש קרינה, כאשר אני עושה שימוש באוזניה רגילה, לצורך שמיעת רדיו, מוזיקה?
או רק בשעת שיחה, מתחילה הקרניה לעבוד
תודה
דורון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום וברכה שמיעת רדיו רציפה
גילעד22/05/2016אני שומע ביום בממוצע 6 שעות רדיו דרך האזניות (מחליף בין האווזניים ועושה הפסקות של כמה דקות כל 20 דקות) של הפלאפון במשך שנתיים בערך.
בזמן האחרון אני מרגיש עמימות באוזן ימין וכאבים לסירוגין בשתי האוזניים .
האם עלי להיות מודאג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבכל פעם שהפלאפון משדר
ד``ר דני וולף24/06/2009עיקר הקרינה היא בשעת השיחה, הקרינה שהטלפון עושה בכל דקה בטלה וזניחה.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוזניות עם צינור אויראירית24/06/2009
נשמע נפלא ואני מתכוונת להזמין לנו, אך לפני כן מבקשת לשאול למקרה שכבר ניסיתם אותם(בשם הבעל)-
1. היו בארץ פעם..לפני כ-10 שנים אוזניות עם צינור אויר. האם מדובר באותן אוזניות?
2. האם הן מתקפלות בנוחות?
3. האם השמיעה בהם טובה?
תודה תודה
אירית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדקנו והאוזניות מצוינות
ד``ר דני וולף24/06/2009הן אוזניות לשתי האוזניים, אפשר לשמוע איתן סטריאו וכו', אפשר גם להשתמש עם אוזנית אחת, והן בטוחות לגמרי.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, הזמנתי לנו
אירית24/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מאנטנה סלולריתרונית23/06/2009
אני גרה במרחק של לפחות 1 ק"צ מאנטנה. בין ביתי לבין האנטנה הנ,ל יש הרבה בתים הבעיה היא שמאחד החדרים בבית (חדר בקוצמה עליונה) יש קו ראייה לאנטנה הנ"ל. האם מסוכן להלין בחדר זה ילדים? מה אפשר לעשות כדי לחסום את הקרינה המגיעה לחדר הנ"ל?
שאלה נוספת (באזור נשתלו הרבה עצים ואני מניחה שבמוקדם או מאוחר הם יחסמו את קו הראייה לאנטנה, האם זה ישנה משהו מעוצמת הקרינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממרחק ק"מ לא מסוכן
ד``ר דני וולף23/06/2009אני מניח שהאנטנה במרחק 1 ק"מ מהבית (שגיאת דפוס???) ואז אין שום סכנה
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נדנדה חשמלית\מגנטיתתומר23/06/2009
שלום,
קנינו לבננו בן ה3 שבועות נדנדה חשמלית מתוצרת סין .
עיקרון הפעולה שלה הוא קונוס שבקצהו מגנט שיורד ממתחת למושב ומשיק לבסיס.
בתוך הבסיס נוצר שדה חשמלי שדוחה את המגנט וכך הנדנדה מתנדנת.
תמונה של הנדנדה מצורפת.
אנחנו שמים את התינוק שם בערך שעה-שעתיים ביום.
יש לנו סיבה לחשוש?
תודה רבה מאד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני לא יודע כמה קרינה יש בזה
ד``ר דני וולף23/06/2009אני לא יודע כמה קרינה יש בזה, אני מניח שהרבה קרינה, כי הרי כך המנגנון עובד, אבל מבחינה חינוכית וטיפולית, לא הייתי שם תינוק שעה - שעתיים ביום, "באפסנאות" המתנדנדת והעיקר שיהיה שקט.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מדיבורית קוית (אוזניות)דורון22/06/2009
שלום,
האם יש אמת בדבר שאוזניות המשמשות לשמיעת מוזיקה, ולשימוש כדיבורית,
לא מפחיתות מהקרינה? אפילו להפך, מגבירות את הקרינה הנפלטת מהטלפון.
במידה ולא, האם דיבורית Blue Tooth עוזרת בהפחתת הקרינה.
אם שניהם מפחיתות קרינה, במה עדיף להשתמש (Blue Tooth, או אוזניה שמסופקת ע"י היצרן)?
תודה מראש
דורון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הנושא נדון בפורום פעמים רבות.
רם דישון22/06/2009בצע חיפוש ותמצא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה משקע חשמלשי22/06/2009
האם יש קרינה משקע חשמל שלא מחובר אליו מכשיר חשמלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא.
רם דישון22/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז תחליטו
קובי25/06/2009כמה שבועות לפני אמרתם שיש לשמור 50 ס"מ משקע חשמלי
ופה אתה אומר שאין קרינה בכלל משקע חשמלי.
מיטת ביתי הקטנה בגובה השקע (שכמובן לא מחובר למכשיר), ולפעמים אני מוצא אותה כשהיא ישנה ממש קרובה לשקע עם הראש, רציתי לדעת חד משמעית אם זה מסוכן מבחינת קרינה או לא?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שקע שדבר אינו מחובר אליו אינו מקרין
רם דישון25/06/2009אם מכשיר כן מחובר- רצוי לשמור על מרחק של 50 ס"מ ממנו (בשהיה ארוכה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך
קובי26/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה וילדיםבתיה22/06/2009
אנו חושבים כיצד למקם את מיטות ילדינו ולכן השאלות הבאות:
1. האם ישנה קרינה ממכשירי חשמל כגון טוסטר וקומקום?
2. האם ישנה קרינה מתקעי חשמל?
3. באיזה מרחק כדאי לילדים לשהות ממכשירים סלולרים וטלפון אלחוטי? ומהמכשירים שצוינו למעלה, אם אכן הקרינה בעייתית?
4. אותו כנ"ל לגבי מחשב
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרחק של 60 ס"מ מכל מה שהזכרת מספיק
ד``ר דני וולף22/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חדר טרנספורמציהאתי22/06/2009
שלום
אני עומדת לקנות דירת גן בבנין שעדיין לא נבנה. בבנין אמור להיות חדר טרנספורמציה של חברת חשמל. המרחק של החדר מהדירה שלי הוא 7.5 מטר. האם בטוח לקנות דירה כזאת ? האם לוותר ? מן הסתם לא ניתן לבצע מדידות מאחר והבנין עדיין לא הוקם
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 7.5 מטר מחדר טרנספורמציה נראה לא טו
ד``ר דני וולף22/06/20097.5 מטר מחדר טרנספורמציה נראה לא טוב. קשה להגיד, כי אין מספיק נתונים באיזה חדר טרנספורמציה מדובר, אולם 7.5 מטרים זה נראה קרוב מאוד.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה על הבורות
תמי22/06/2009אבל מה זה בדיוק חדר טרנספורמציה? איך הוא נראה? האם יש אותו בכל בנין? ואם כן איך ניתן לזהותו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוזניה עם צינור אוויר לסלולריימית22/06/2009
בוקר טוב,
ראיתי בתוכנית הבוקר בערוץ 10 שקיימת אוזניה עם צינור אוויר שמפחיתה קרינה באופן משמעותי מהסלולרי. ראיתי בפורום שלא ניתן להשיגה בארץ עדיין. האם משהו השתנה ? מישהו יודע איפה אפשר להשיג?
שאלה שניה- בשנים האחרונות אנחנו משתמשים רק בטלפון אלחוטי שנמצא במרכז הבית. האם יש חשש? האם לעבור לטלפון קווי רגיל?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוזנייה עם צינור אויר 09-7654270
ד``ר דני וולף22/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני גם חיפשתי ומקווה שמצאתי אותה
דניאל17/09/2009אשמח אם מישהו יאשר לי שזו האוזנייה שמפחיתה קרינה
שם אוזניית אוויר SMART & SAFE
מישהו שראה את התוכנית ויכול לאשר שזו האוזנייה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן זו האוזניה
ד``ר דני וולף17/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גז ראדוןמאיה21/06/2009
איזה מרכיב בבטון מיצר את גז הראדון?
כאשר רציתי לבצע בדיקה לגז ראדון נאמר לי שאין צורך כיוון שהגז מצא רק במקומות בהם יש סלעים גדולים. ז"א הבטון עשוי מחומרים אחרים.
האם זה נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בממ"ד יכולה להיות גם קרינה אחרת
ד``ר דני וולף21/06/2009בממ"ד יכולה להיות גם קרינה מייננת אחרת, לא רק רדון, אבל גם רדון יכול להיות. בבטון מכניסים כמות מסוימת (רצוי פחות מ- 10% של אפר פחם, שהוא לצורך העניין "הסלעים הגדולים", והם עלולים לשחרר קרינה מייננת. לכן כדאי לאוורר היטב את הממ"ד ולשאוב אבק, לא לטאטא. לדעתי, רצוי מאוד לא להלין שם תינוקות וילדים, אלא אם אין שום אפשרות אחרת
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינה בממ"ד
מאיה21/06/2009אנחנו מתגוררים כרגע בקנדה ויש לנו קומה תת קרקעית Basement בבית העשויה בטון או צמנט (לא בטוחה מה מהם) אני משתדלת להוריד את התינוק כמה שפחות לשם לכן ניסיתי לעשות בדיקת קרינה אך לפי דבריהם "אין סיכויים גדולים לראדון" כיוון שבאזור אין סלעים גדולים.
איזה עוד קרינה מייננת ניתן לבדוק ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה את השאלה:)
מאיה23/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנבקש מד"ר זמיר שליט"א לענות
ד``ר דני וולף23/06/2009הוא מכיר טוב יותר את הבנייה בקנדה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינה בממ"ד
ד"ר זמיר שליט"א23/06/2009בטון שאומרים כאן, וצמנט שאומרים בקנדה, הם מושגים לאותו דבר.
הבטון פולט רדון, כי יש בו זיהום מרדיום, שדועך לראדון, שהוא גז אציל רדיואקטיבי.
הקומה התת קרקעית שלך נמצאת מעל סלעי יסוד, אפילו אם הם יותר עמוקים, מגיע לשם ראדון הן מהסלעים, והן יוצא מהבטון. כך שראדון יהיה.
אבל, מהרדון ניתן להיפטר על ידי איוורור טוב, הן בפתיחת חלונות ודלתות, מתי שניתן, והן עלך ידי מאוורר מסוג "ונטה", ששואב את האוויר החוצה.
את המדידה את יכולה לחסוך כי היא לא תיתן הרבה, ולא תוסיף לבטיחות שלכם. אבל, אם את לא מאווררת, הראדון שמצטבר, דועך לאיזוטופים יותר קטנים, חלקם יציב, ונצמד לחלקיקי אבק, ושוקע איתם על הוילונות, שטיחים, והרצפה.
לכן אם תשאבי בשואב אבק, ותציבי ונטה, תסלקי את מוצרי הפירוק, והראדון עצמו, ותקטיני את הסיכון בצורה פנטסטית.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אחרונה ברשותכם
מאיה23/06/2009שוב תודה לד"ר דני וולף וד"ר שליט"א על המענה.
לפני שעברנו לבית שלו הוא היה ריק במשך כשנה (אולי יותר) ובקומה התת קרקעית יש שטיחים מקיר לקיר שכמובן לא שאבו יותר משנה. ירדתי למטה למשך כרבע שעה עם בני התינוק (כאשר הוא בידיי) האם זה אומר שהוא נשם גז רדון? ומה הסיכון?
* האם גז רדון עולה למעלה?
בין שני הקומות יש מספר מדרגות ההולכות והדלת לקומה הקרקעית תמיד פתוחה. כאשר עברנו לבית (לפני חודש) ניקיתי קצת עם מטאטא את הקומה העליונה אבל עדין נשאר אבק על הוילונות והרצפה. האם יש מצב שהרדון התפשט גם לקומה העליונה כיוון שלא הייתה דלת בין לבין?
אני מצטערת על עומס השאלות
פשוט העניין מדאיג אותי מאוד מאחר שבני בן המספר חודשים היה איתי בכל זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדידת קרינת רנטגןמאיה21/06/2009
האם Trifield meter מגיב לקרינת X-RAY(קרינה מרנטגן)?
עוד שאלה ברשותכם- האם יתכן שמכשיר רנטגן לבעלי חיים (נמצא בבית חולים לחיות) נשאר דלוק בטעות ומקרין בכל משך הזמן שהושאר דולק? (גם אם המכשיר מאוד ישן)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכשיר לאלקטרומגנטי לא מודד מייננת
ד``ר דני וולף21/06/2009מכשיר מדידה לקרינה אלקטרומגנטית לא מודד קרינה מייננת קרי קרינת רנטגן.
ב. מכשיר רנטגן עובד לא מקרין ולא מצלם. המכשיר עובד כל הזמן ומצלם רק כשרוצים לצלם, ואז הוא מקרין.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה המרחק הבטוח?
מאיה21/06/2009תודה לד"ר דני וולף על התשובה.
מה המרחק שצריך לשמור ממכונה לצילום רנטגן? אני ובני שהינו למשך כרבע שעה בצמוד לזכוכית (הזכוכית היא במקום קיר) של מרפאה וטרינרית קטנה. במרפאה עושים גם צילומי רנטגן לבעלי חיים. אינני יודעת מה עשו שם באותו הזמן אך רציתי לדעת במקרה והיו עושים צילומי רנטגן מה הרחק שצריך לשמור? אין אפילו קיר מפריד אלא רק זכוכית ליופי כמו חלון ראווה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזכוכית היא כמו מתכת
ד``ר דני וולף21/06/2009הזכוכית היא כמו מתכת, הצילומים נעשים לשברירי שנייה אם בכלל נעשו צילומים באותו הזמן, ובוודאי שאתם במקום הימצאותכם הייתם מוגנים. הסירי דאגה מליבך
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפילו אם זכוכית רגילה?
מאיה21/06/2009זו הייתה זכוכית רגילה המשקיפהכלפי הרחוב(בין הרחוב למרפאה) המרפאה עשויה כולה זכוכית מבחוץ בשביל היופי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CMLכתוצאה מקרינת מכםגזית21/06/2009
אובחנתי כחולה לוקמיה מילואידית
בשירותי הצבאי הייתי חשוף לקרינה ממכשירי מכמ בעוצמה גבוהה
האם ידוע על קשר בין חשיפה לקרינה לCML?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלת מיליון הדולר
ד``ר דני וולף21/06/2009זו השאלה!
אנחנו טוענים שהקרינה האלקטרומגנטית גורמת סרטן, ומעודדת סרטן, בייחוד אצל קבוצות קטנות של אנשים שרגישים לכך. עדיין לא הוכח סופית, ולכן אי אשר להגיד בביטחה.
לגבי לויקמיה אצל ילדים הקשר יותר ברור, לפחות לגבי קרינה בתדירות ביתית.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם קיר חוסם קרינה מטלוזיהיאיר20/06/2009
מדובר בקיר פנימי של בטון טרומי בעובי 10- 12 סמטימטר. הצד האחורי של הטלויזיה כמעט צמוד לקיר( במרחק 6 סמטימטר. ומדובר בטלויזיה עם שפופרת CRT ( לא LCD).
וגודל המסך שלה 22 אינץ ( קודם היה מסך הרבה יותר גדול- האם זה משנה)
מהצד השני של הקיר יש מיטה של חדר שנה שכמעט מוצמדת לקיר.
ליד הטלוויזיה יש כמובן ממיר של חברת הכבלים שהוא קצת יותר מרוחק מהקיר.
האם יש סכנת קרינה ליושן על המיטה.?
ואם יש סכנה -האם פיתרון זול כמו צבע חוסם קרינה או רשת מתכת נגד יתושים יעיל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רשת מתכת נגד יתושים יעילה.
רם דישון20/06/2009קיר בטון בעובי 10 ס"מ חוסם את קרינת הרדיו.
מאחר ובדרך כלל אין צופים בטלויזיה בזמן שישנים בחדר אחר, אינני רואה סיכון במצב זה. ברור שכשהטלויזיה אינה פועלת, קרינתה אפסית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, אבל אחד מבני הבית...
יאיר20/06/2009צופה בטלוויזיה בשקט כשעתים שלוש בלילה בשעות השנה של האחרים.
ולגופו של עינין.
קראתי בפרסום ישן של חברת Tecno Sphere שטלוויזיה מסוג שפופרת CRT פולטת גם קרינת X (ואולי אפילו GAMMA כך לפי הדיאגרמה שהסתכלתי בה ) בנוסף לקרינת הרדיו שהבנתי ממך שנחסמת על ידי הקיר וקרינתELF שאני משער שנחסמת על ידי רשת המתכת נגד יתושים ( לגבי קיר בטון זה איני יודע) , קרינת אינפרא אדום שהבנתי מתוך חיפוש בפורום שאינה מסוכנת. וקרינת אולטרה סגול שאני מעריך שוב שנחסמת על ידי הקיר- כי מתוך חיפוש בפורום מצאתי שנחסמת אפילו על ידי בד של בגד.
האם קיר בטון בעובי 10 סנטימטר או רשת נגד יתושים ממתכת חוסמים קרינה X או גמה ?
או דרוש אמצאי אחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
קיר בטון אינו חוסם קרינת X
רם דישון20/06/2009אבל בדוק שוב. למיטב זכרוני הקרינה נפלטת לכיוון הצופה.
פליטת קרני גאמא דורשת מתחים כה גבוהים שספק אם נמצאים בשפופרת CRT רגילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרסום שבידי אינו מדבר על כיוון...
יאיר20/06/2009פלטת קרינת ה X אחורה או קדימה- אבל מתוך הדיאגרמה נראה שהנתונים בה הם לגבי פליטה קדימה כי מראים גם את התחום הניראה. אולם ראתי באיזה שהוא אתר אינטרנט שהקרינה אחורה ולצדדים ( ואיני יודע לאיזה סוג קרינה התכוונו) של מסך CRT יותר גבוהה בהרבה מאשר קדימה.
ובאשר לעינין - אתה המומחה.
נ.ב מצורפת הדיאגרמה שמתוכה הבנתי שיש גם קרינת גמה.
אך שוב אתה המומחה - ואני אולי טעיתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
קרא את כל הקישורים הללו
רם דישון20/06/2009http://findarticles.com/p/articles/mi_m1563/is_n5_v9/ai_10614465/
http://www.pc.ibm.com/ww/healthycomputing/vdt14.html
http://answers.google.com/answers/threadview?id=318068
http://en.wikipedia.org/wiki/Cathode_ray_tube#Health_concerns
לא נראה שיש סיכון כלשהו בשפופרות מודרניות. נראה לי שאנחנו מגזימים במקרה זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתיכת ברזל דקה מוברגת לרצפהמאיה20/06/2009
שלום למומחים
יש לי שאלה שמדאיגה אותי וארני מקווה שזה לשווא
הלכתי עם התינוק שלי לקניות בסופר ובמחלקת הבשר בין כל המקררים של הבשר והמקפיאים ישנה צלוחית מתכת על הרצפה בגודל כמטר על מטר אולי קצת יותר קטנה שמוברגת לרצפה. מבלי לשים לב שמתי את בני עם העגלה על הצלוחית ברזל ל10 דקות בערך.
אחרי שראיתי את זה הוזזתי אותו קצת
כרגע אני קצת חוששת אם זהו ארון חשמל או משהו מתחת לרצפה שמכוסה בחתיכת ברזל.
האם ישנה אפשרות לכך?
האם ישנה אפשרות שיוצאת משם קרינה מייננת חס וחלילה?
(המקרה קרה בקנדה- במידה ויש חשיבות לכך)
אשמח לתשובה
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
10 דקות לא גרמו כל נזק
רם דישון20/06/2009קשה להאמין שיש שם מקור של קרינה מייננת או קרינה בכלל. מאד בלתי סביר.
אולי תשאלי בסופר מה יש מתחת ללוחית המתכת? נשמע יותר כמו פתח ניקוז, אבל כדאי שתשאלי שם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היכן באינטרנט אפשר למצוא מידע עלאירית19/06/2009
פריסת קווי מתח גבוה?.
ושאלה נוספת- בית הממוקם במרחק כ-800 מטר מקווי מתח גבוה (כנראה עוצמה של 400 וואט), נמצא בתחום של קרינה מגנטית מסוכנת?
תודה!
במרחק 800 מטר השדה זניח לגמרי.
רם דישון19/06/2009בנוסף, הכוונה כנראה ל- 400 קילווולט ולא וואט. קוים אלו נקראים "מוביל החשמל הארצי". נסי לגגל (מלשון "גוגל").
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתנצלת על הטירחה, ניסיתי לאמוד שוב
אירית19/06/2009את מרחק הקווים מהבית, וחושבת שמדובר במרחק קטן יותר- משהו כמו 600-650 מטר מהבית.
(בדרך גם קראתי על קווי המוביל וקווי מתח גבוהים ומאוד נבהלתי ולכן שואלת עוד כי חייבת ממש להיות בטוחה....)
האם המרחק הזה גם הוא בטוח לחלוטין או שכבר מתקרב להשפעה מסוכנת של קרינה מגנטית?
וגם פה אשאל, בשביל הביטחון שאולי טעיתי קצת במדידה- מאיזה מרחק מינימלי אתם יודעים שכבר אין השפעה של הקרינה?
תודה גדולה מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
קשה לאמוד את המרחק המינימלי
רם דישון20/06/2009כי הוא תלוי בזרם שזורם בקו (הזרם משתנה, בניגוד למתח שהוא קבוע). 400 מטר נראה לי מרחק בו אין סיכון. הביאי בחשבון גם את גובה העמודים, שמגדיל את המרחק עוד יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי גובהם- מדובר על הקווים הפרושים
אירית20/06/2009לאורך כביש 1 סמוך לבן שמן וכפר דניאל (קווים שהם חלק ממוביל החשמל הארצי)
מצרפת תמונה שצילמתי מאיזור הבית, אולי תעזור....
האם אפשר לדעת אם 600 מטר מרחק מהם הוא מספק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהורוצה להוסיף גם שהישוב גבוה יותר
אירית20/06/2009מכביש 1 והמישור בו ממוקמים העמודים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי גובהם...
ד"ר זמיר שליט"א20/06/2009מבחינת שדה מגנטי שנוצר סביב קווים אלה, המרחק למקום ממנו צולם, בהחלט מספיק.
אני לא יודע מה לגבי החלקות שאתם מעבדים בזיעת אפכם.
יש בעיה אחרת: קווי כוח גורמים לרחש כזה תססססססססססס, ובלילה רואים מהם כעין להבה כחולה, שם מתרחשת השראת היצירה של "יוני קורונה" באוויר. אלה תרכובות בלתי יציבות של חמצן, שניתן לדמותן לטיפות זעירות של מי חמצן. פעולתן מחמצנת, דהיינו מסרטנת. אם אתם נמצאים במוןרד הרוח מרווים אלה, מגיעים אליכם יוני הקורונה. באנגליה במחקר אחד קלטו אותם עד מרחק של 5 קילומטרים. הם גורמים למחלות נשימה בעיקר בילדים, אבל עם השנים, מופיעים מקרי סרטן בין התושבים. מקומות כאלה יש בפרדס חנה כרכור וקרוביהם, הנמצאים במורד הרוח מקווי הכוח שיוצאים מתחנת הכוח בחדרה.
אנא שימי לב, ועדכני אותי,
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)