פורום קרינה סלולרית, סרטן - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

רם דישון
רם דישון
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל רם דישון ללא פרסום בפורום

• קרינה
    Accounter
    08/07/2009

קראתי רבות, מנסה להבין מעט את הנושא,
    כתבתי שאלות רבות, אשמח לקבל תשובות אפילו רק לחלק מהשאלות כמובן :-)

1. מישהו יודע מה פשר ההבדלים בין המשרד לאיכות הסביבה לבין המלצת ארגון הבריאות העולמי (מחמיר הרבה יותר) ?
    2. להבנתי, קרינה של 2mG (כלומר 2 מילי גאוס) ושות' מתייחסת לקרינה אלקטרומגנטית,
    כלומר, רלוונטית לעמודי חשמל, מוצרי חשמל ביתיים (מקרר, מיקרו, מפזר חום, שנאים וכו') וכו', אמת ?

3. מבחינת טלפונים סלולארים, גם כאן מדובר בקרינה אלקטרומגנטית,
    אך כאן העוצמה נמדדת במיליוואט לסמ"ר או וואט למ"ר,
    בנוסף, יש את נתון ההספק המירבי (בד"כ בין 0.25W-0.6W) וממנו מקבלים את הנתון החשוב : SAR,
    שהוא רמת הקרינה הנספגת ברקמה הביולוגית, שנמדדת ביחידות מיליוואט לגרם או וואט לק"ג,
    ההמלצה היא ש SAR לא יעלה על 1.6 וואט לק"ג.

א. מדוע כאן מודדים SAR ולא חשיפה של מילי גאוס, והאם אפשר להמיר בינהם ?
    ב. האם מדידה זו רלוונטית גם לבדיקת רמת קרינה ממכשיר סלולארי, וגם רמת קרינה מאנטנה סלולארית ?

4. לגבי טלפונים אלחוטיים / DECT :

א. האם יש הבדל בין הסוגים השונים של הטלפונים (אלחוטי ישן, DECT, תדר 2.4 וכו') ?
    ב. האם נכון שכאן יחידת המדידה היא מיקרו וואט לס"מ רבוע ? האם ניתן להמיר ליחידות שהזכרתי קודם ?
    הבנתי שגם כאשר נהוג למדוד SAR, ואומרים שהוא קטן פי 10 מהסלולארי, האם נכון ? האם גם כאשר משוחחים וגם כשלא ?
    ג. "הסף הסביבתי בישראל 40, הסף הבריאותי- 400 והתעסוקתי, (כולל חיילים) - 5,000.
    נזכיר שחמש יחידות מיקרוואט לס"מ רבוע כבר סירטנו" - כיצד יתכן כזה פער עצום בין המחקרים, לבין הסף המומלץ ?
    ד. קראתי שיש טלפונים שמקרינים גם כאשר הם מונחים בבסיסם ולא בשיחה, האם ניתן לבדוק זאת לבד בבית ?

5. מה לגבי נתבים ביתיים אלחוטיים (Wi Fi), האם גם כאן מדובר במיקרו וואט לסמ"ר ? מה המגבלה המומלצץ ?
    "בני אדם יכולים לסבול קרינה בהיקף של עד 1 מיקרוואט לסמ"ר,
    על אף שמ-0.1 מיקרוואט לסמ"ר יש שינויים קטנים בגוף כתוצאה מהקרינה"

6. מה לגבי מכשירי אינטרקום לתינוקות ? באילו יחידות מודדים ומה הסף שחשוב לבדוק ?

תודה !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קרינה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קרינה

ד"ר זמיר שליט"א
    08/07/2009

1. פעם הטעו את הציבור לחשוב שקרינה אלקטרומגנטית לא מזיקה, והמלצוץ ICNIRP היו לסף חשיפת הציבור ל- 1,000 מיליגאוס , בתדר רשת החשמל, לכל תקופת זמן, אחר כך ירדו לכמה דקות. באותו זמן נלחמתי עם משרד איכ"ס על 2 מיליגאוס. לאחר שהתווספו מחקרים, ירד IARC (גוף הנקרא בינלאומי לחקר הסרטן,) האוסף מחקרים וקובע מדיניות למה ניתן לחשוף את הציבור.
    באירגון הבריאות העולמי ישב ד"ר רפאצ'ולי (כבר לשעבר), שפורסם עליו שקיבל כספים גדולים מהתעשייה, להוצאות קטנות, והוא תמך בסף המופרז הזה של 1,000 לציבור, ובעוד ספים אחרים.
    2. משרד איכ"ס ירד ל- 10 מיליגאוס, ולאחרונה יישר קו איתי ב- 2 מיליגאוס לחשיפה ללא הגבלת זמן, אבל אני ירדתי ל- 1 מיליגאוס, לפי חומר שאני אוסף.
    3. בטלפונים מודדים את השדה החשמלי של הקרינה האלקטרומגנטית בתדרי השידור. כאן מודדים במיקרוואט לס"מ רבוע, מותר לפי איכ"ס לחשוף אותך ל- 100, ואני דרשתי בועדת הפנים 1 , והעניין עדיין לא סוכם שם.
    לבסוף יחידות ה- SAR זו יחידה שנועדה להטעות, ולא כדאי להתחשב בה. גם בה למרות שמותר
    2= SAR, הטלפון לא מפזר את הקרינה שווה, ויש מקומות "חמים" של 15= SAR, אי לכך נא לשכוח מזה, ולשמור מרחק מהטלפון.
    טלפון DECT וכל אלחוטי, הם מקרינים חזקים, להיזהר, ולהתרחק, או להמעיט ביותר בשיחה, רק לקבל,ולרוץ תיכף לטלפון חוטי.
    כל טוב,
    זמיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרינה מטלפון סלולרי - אייפון
    גיורא
    08/07/2009

שלום

מס' שאלות לי אליך:

-תדר הגל של פלפונים היום (-אייפון) הינו בתדר RF או מיקרוגל?
    - האם רמת ה SAR המצויינת למכשיר רלוונטית רק לבזמן שיחה? או שגם בזמן HOLD?
    -האם רמת קרינה של 1.38 w/kg נחשבת למסוכנת- או לחילופין ללא מומלצת?
    -כמה מדוייקות בדיקות ה SAR למכשיר זה ?

מודה לך מראש על תשובותיך

הוספת תגובה

• תשובות

רם דישון
    08/07/2009

1. תדר מיקרוגל ותדר RF הם היינו הך.
    2. הפרמטר SAR הוא בעל רלוונטיות נמוכה לעניין חשיפה לקרינה. כאשר הטלפון במצב HOLD או STAND-BY הוא משדר מעט, מדי כמה דקות.
    3. כנ"ל.
    4. לא רלוונטי.

מבחינת חשיפה לקרינה האייפון אינו שונה מכל טלפון סלולרי אחר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרינה של MRI
    דני
    07/07/2009

שלום.
    אני צריך לעבור בדיקת MRI בגב ומה שמטריד אותי הוא שמלפני שנה עברתי כבר בדיקת MRI באותו אזור.
    אני הבנתי ש MRI אינו פולט קרינה אלה עובד בטכנולוגיה אחרת.
    השאלה שלי היא האם יש לי מה לדאוג או שזה מסוכן לגבי הבדיקת MRI שאני צריך לבצע בתקופת זמן די קצרה?

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    קרינה של MRI

הוספת תגובה

• MRI לא מסוכן

ד``ר דני וולף
    08/07/2009

MRI כשמו כן הוא קרינה של גלים אלקטרומגנטיים. אמנם קרינה חזקה מאוד, אולם, בזמן קצר ביותר כך שלנבדק (בניגוד לאלה שעובדים שם) לא נגרם נזק קרינתי.
    בברכה
    ד"ר דני וולף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• MRI

דני
    08/07/2009

לא הבנתי מה זאת אומרת בזמן הקצר ביותר?
    סתם דוגמא כשאני מבצע את הצילום אני נישאר בתוך המכונה בערך חצי שעה.
    אתה מיתכוון שגם אם עברתי צילום MRI מלפני שנה אין לי כל סיבה לדאגה מבחינה הבריאותית הקשורה לקרינה של הצילום?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה קטנה...
    סיתונית
    07/07/2009

ומהי קרינת רקע?

לקביעת תור
    סגירה
    עוד שאלה קטנה...

הוספת תגובה

• קרינת רקע

רם דישון
    07/07/2009

היא הקרינה הנמדדת כאשר מסלקים את מקור הקרינה העיקרי בו מדובר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פלאפון
    סיתונית
    07/07/2009

אתמול התעוררתי בבוקר וגיליתי שישנתי עם הפלאפון במיטה.
    השאלה שלי היא האם זה יכול להוות סיכון מסויים ם הוא נגע לי בגוף או שיש קרינה רק כאשר מדברים?...

לקביעת תור
    סגירה
    פלאפון

הוספת תגובה

• מאירוע בודד זה אין נזק

רם דישון
    07/07/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכונת צילום
    אסתר
    06/07/2009

שלום רב !!!
    אני עובדת משרה מלאה (8 שעות)כל יום ,בבניין משרדים יחד עם עוד שני עובדי מחלקה,
    לאחרונה הוחלט להכניס לחדרינו מכונת צילום מסוג תושיבה המכונה נמצאת מול עמדת הישיבה
    שלי במרחק צעד וחצי ופעילה רוב הזמן מה ההשלכות?האם קיימת קרינה במכונת צילום?מדובר על מצב יומיומי לאורך
    שנים.

לקביעת תור
    סגירה
    מכונת צילום

הוספת תגובה

• אין סיכון ממרחק של מטר והלאה.

רם דישון
    07/07/2009

נראה שההגדרה של צעד וחצי מתאימה למרחק זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין סיכון ממרחק...

ד"ר זמיר שליט"א
    08/07/2009

יפה הגדיר ידידי המלומד המהנדס רם דישון, שנפגשנו רק היום,
    רק רציתי להוסיף פרט חשוב: במכונות צילום יש בפנים תאורה הכוללת קרינת על סגול. זה גורם ליצירת אוזון באוויר (חמצן עם מוליקולה של 3 במקום 2, דהיינו O3 ). לאוזון יש ריח נעים, אולם הוא גורם נזקי חימצון, ואף ממש מסרטן. אי לכך, מכונת הצילום חייבת להיות במקום מאוורר, ויש לשמור ממנה מרחק ולא לבלות ליידה זמן מיותר.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם מססני אוויר למינהם

שגיא
    19/07/2010

הנמכרים בשוק יכולים לנטרל את האוזון המזיק?

במשרדי מכונת צילום גדולה הפולטת ריחות כמתואר מעלה- כיצד אני יכול לטפל במפגע אם איוורור אינו אפשרי פיזית?

בתודה,

שגיא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרינה ממחשב
    תמר
    06/07/2009

האם מסוכן לשבת עם תינוק ליד מחשב? מבחינת הקרינה שיוצאת מהמחשב והמכשירים הנלווים אליו(מודם, מסך).
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    קרינה ממחשב

הוספת תגובה

• רצוי לשמור על מרחק של מטר מהתינוק

רם דישון
    07/07/2009

ומרחק של יד פשוטה לגבייך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון וקרינה מאמצעים שונים
    עינת
    06/07/2009

שלום רב,
    פורום מעניין ביותר, מצאתי תשובות להרבה משאלותי. תודה רבה.
    ובכל זאת אשמח לקבל תשובות לשאלותי הקונקרטיות ובייחוד בזכות העוברית שבקרבי:
    1. אני נוסעת מרחק כשעה לעבודה דרך כביש 6 ומתוקנת לי דיבורית בלוטוס ברכב. האם הדיבור בדרך מסוכן יותר מבחינת הקרינה? מה התנאים שעלי לשמור על מנת להקטין את הסיכון ככל הניתן? האם יש פעולה נוספת שאני יכולה לבצע כגו להתקין אנטנה נוספת על גג הרכב?
    2. עברנו לדירה חדשה ויש גג אסבסט בחוץ, יש ביותר (אם זאת אינו מתקלף ככל הנראה). האם מסוכן לשבת תחתיו ובאילו תנאים? האם ניתן להקטין את הקרינה לדוגמא בצביעתו?
    3. האם גובה המיקרוגל בו ממוקם משנה למידת הקרינה (לדוגמא על המקרר)?
    4. אנחנו צריכים להחליט האם להתקין ראוטר אלחוטי או ADSL קווי לאינטרנט, האם יש הבדל בקרינה?
    5. יש אנטנת חשמל ישנה (כזו ששמו בתוך קיבוצים בעבר) כ7-10 מטרים מהבית שלנו, האם הדבר עשוי להיות מסוכן? מאיז מרחק הקרינה מסוכנת אם בכלל?

מאד אודה לתשובותיכם.
    בברכה, עינת

הוספת תגובה

• תשובות.

רם דישון
    07/07/2009

1. רצוי להתקין דיבורית קבועה (ולא בלוטוס) כי אז הקרינה מנותבת ישירות החוצה מהרכב, לעומת הבלוטוס, שבו הקרינה מנותבת אל תוך הרכב ומיעוטה יוצא דרך החלונות.
    2. אזבסט אינו קורן. הסכנה היא בשבבים שלו. אם הגג שלם- הוא אינו מסוכן. צביעתו תוריד את הסיכון הנמוך ליותר נמוך, ובנוסף תשפר את מראהו.
    3. מה שקובע הוא המרחק מהמיקרוגל. אם הוא יהיה יותר גבוה- הקרינה כמובן תקטן, אבל השאלה היא אם זה יהיה נוח. די לשמור על מרחק של מטר בזמן שהוא פועל.
    4. ADSL קוי אינו קורן, וראוטר כן. לכן עדיף ADSL קווי. מאידך, אם המרחק מהראוטר יהיה מטר ומעלה, אין בו סיכון.
    5. אינני יודע מהי אנטנת חשמל. אם תוכלי להיות יותר ספציפית, אשתדל לענות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד שאלה

עינת
    08/07/2009

תודה על התשובות.
    1. האם לידיעתך ניתן להקטין קרינה של הדיבורית בלוטוס ברכב בדרך כלשהי- כגון אנטנה נוספת על הגג? האם דיבור כזה בנסיעה מקרין יותר מדיבור בעמידה במקום?
    2.סליחה, השאלה היתה לגבי עמוד חשמל כ-30 מטר מהבית. האם מהווה סיכון?.
    3. האם בדיקת CT לראש מהווה סיכון בריאותי בשל הקרינה? אימי עברה ארוע מוחי ובעקבותיו עברה מס' בדיקות CT. בנוסףהיא עדין צריכה לעבור בדיקות CT מדי פעם למטרות בדיקות/מחקר, היא חוששת מהבדיקות מאד עד כדי כך שהיא לא רוצה לעשותן. האם הן אכן מזיקות?
    תודה רבה,
    עינת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד תשובה

רם דישון
    08/07/2009

1. הבעיה היא לא בדיבורית אלא בנייד, שמשדר וקולט מתוך הרכב. אנטנה נוספת על הגג תורמת רק אם היא מחוברת לדיבורית קבועה. אנטנה לבד לא עושה כלום.
    דיבור בנסיעה מקרין בדיוק כמו בעמידה.
    2. עמוד חשמל במרחק 30 מטר- בהנחה שמדובר במתח נמוך- אינו מסוכן. דיברת על עמוד בקיבוץ, ואני מניח שזה אכן מתח נמוך.
    4. בדיקת CT ראש כרוכה בקרינה חזקה לזמן קצר. במקרה של אירוע מוחי, התועלת בבדיקה עולה עשרות מונים על הסיכון, כך ששהתשובה ברורה. אם נדרששות בדיקות נוספות לצורך מעקב, שוב תועלת עולה על הסיכון. למטרות מחקר- הייתי נמנע, במיוחד מאחר והיא עברה כבר מספר בדיקות כאלו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב מתנצלת
    מאיה
    05/07/2009

אני מקווה שאני לא מטרידה יותר מדי אבל נזכרתי בשתי שאלות נוספות שמטרידות אותי לאחרונה:
    1. האם המיקרוגל, הטלויזיה, הדי וי די.. מקרינים לכל הכיוונים או רק קדימה?
    2. מהו המרחק הבטוח לשהיית תינוק ממודם?
    שוב תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שוב מתנצלת

הוספת תגובה

• הקרינה

רם דישון
    05/07/2009

מדי. וי.די היא זניחה.
    כיווני הקרינה מיתר המכשירים תלויה בהרבה גורמים לכן לא ניתן לתת תשובה מוסמכת. מיקרוגל קורן רק בזמן שהוא פועל. מרחק של מטר אחד מהמכשירים הנו בטוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי קרינה
    ליאת
    05/07/2009

ישנו מכשיר חדיש להסרת שיער לצמיתות שנקרא: shr.
    ברצוני לדעת אם יש חשש מבחינת קרינה מזיקה להשתמש בו להסרת שיער מאיזורים רגישים
    כגון: בית שחי (שקרוב לחזה) וכד'.
    העתקתי כאן ציטוט מתוך האתר שלהם לגבי המכשיר ואשמח לקבל ממכם תשובה לשאלתי.
    להלן הציטוט:
    "מכשיר ה-Aria SHR מבוסס על הבזקי אור קצרים, מהירים, ברצף, המאפשרים חימום הדרגתי וממושך של מוקדי צימוח השערה ומשבשים את צמיחתה. הדבר נעשה באופן סלקטיבי, ללא פגיעה או הרס הרקמות הסובבות אותה וללא כל כאב!!! זאת בניגוד למכשירים האחרים שהטיפול בהם לווה בתופעות לוואי ככאבים וצריבה ונמשכו זמן רב.
    למכשיר הסרת השיער אישורי F.D.A וארגון הבריאות האירופי CE.
    מכשירי SHR מפיקים פעימת אור בעלת פרמטרים אופטיים ייחודיים, המאפשרים החדרה יעילה של האנרגיה האופטית אל העור ללא כאב או תופעת לוואי, והודות לכך מתאימים לכל סוגי העור ולרוב צבעי השיער וסוגיו. טכנולוגיית ה-SHR מאפשרת את העברת האנרגיה האופטית דרך רקמת העור החיצונית (האפידרמיס) ואת ספיגתה במרקם העור הפנימי (דרמיס), וכך משיגה חימום מבוקר ויעיל של אזור המטרה.
    בניגוד לטכנולוגיות אחרות של אור רב עוצמה (IPL) או לייזרים הפועלות באנרגיות גבוהות ובהספקי שיא גבוהים וגורמים לאי-נוחות, כאב, ואף מסכנים את עור המטופל על כל המשתמע מכך, טכנולוגיית ה- SHR מציעה טיפול במינימום תחושת כאב ותופעות לוואי. חום הפעולה אינו מורגש מאחר וראש הידית הבא במגע עם העור מקורר לטמפרטורה של 5 מעלות. כתוצאה מכך ניתן לבצע הסרת שיער בכל סוגי השיער ".

אודה לתשובתך

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי קרינה

הוספת תגובה

• לא מזיק

ד``ר דני וולף
    06/07/2009

א. מדובר בקרינה של אינפרה רד, כלומר חום ולא קרינה אלקטרומגנטית או מייננת.
    ב. קרינה של חצי שעה פעם בכמה שבועות בכל מקרה לא תזיק, אם לא מייננת (UV) לייזר גם כן לא מזיק בתדירות כזו.
    בברכה
    ד"ר דני וולף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה יותר גרוע ממה
    מאיה
    05/07/2009

הייתי שמחה לדעת מה מזיק יותר ומה פחות באופן יחסי? ככה לידע כללי. סיגריות- חבילה ליום לעומת חיים בתוך תל אביב והזיהום המתלווה, לעומת אוכל לא אורגני.
    ועוד שאלה באותו סגנון (שקצת קשה לענות עליה אני משערת). בן אדם שעישן 12 שנים חבילה ליום וחי בתל אביב כל חייו. האם יש ערך לכך שיתחיל לאכול בשנות הארבעים לחייו אוכל אורגני או שאת הנזק המהותי הוא כבר עשה ואפשר לוותר על הקטנות של אוכל אורגני?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מה יותר גרוע ממה

הוספת תגובה

• העישון הוא הגרוע ביותר לבריאות

ד``ר דני וולף
    06/07/2009

העישון הוא הנזק הבריאותי הגדול יותר לבריאות, ולא רק מבחינת הסרטן, אלא בגלל פגיעה בריאות, בלב, בכלי הדם, ברמת הכולסטרול וכיו"ב.
    החיים בתל אביב גרועים אבל הרבה פחות מאשר עישון!!!
    אוכל אורגני תמיד טוב אולם הוא יכול לכול היותר שלא להוסיף לנזק שהאוכל הלא אורגני יעשה, וזה בטל בשישים לעומת העישון.
    בקיצור עישון הוא הנזק הגדול ביותר לבריאות האדם, הוא פוגע בכל המערכות החשובות, מעלה את שכיחות הסרטן, וגורם לנזקי בריאות הרבה יותר חמורים מסרטן, ויש כאלו.
    חלק מנזקי העישון הפיכים, ולאחר עשר עשרים שנה של הפסקת העישון יעברו, אם כי תלוי מתי מפסיקים, ואילו נזקים כבר נגרמו, למשל אי ספיקה ריאתית, טרשת עורקים, התקפי לב וכיו"ב.
    בברכה
    ד"ר דני וולף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזו טיפשה הייתי

מאיה
    07/07/2009

עישנתי חבילה ליום מגיל 1 עד גיל 29 כלומר 12 שנים. ומאז כבר כמה שנים אינני מעשנת ולעולם לא אחזור לעשן. הנזק חמור או חמור מאוד? :-) (אני לא שואלת בנימה חרדתית אלא עניינית).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמובן ששכחתי עוד שאלה

מאיה
    07/07/2009

לאילו נזקים חמורים יותר מסרטן אתה מתכוון?
    מה , אפשר לוותר על ההוצאה הכספית האדירה על אוכל אורגני לדעתך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמובן ששכחתי...

ד"ר זמיר שליט"א
    08/07/2009

בתשובה קודמת לך, הזכרתי שצמח הטבק קולט מתכת כבדה מהאדמה. הוא כנראה קולט עוד, וכך קולטים צמחים שלא גדלים בצורה "אורגנית", אלא בזיהום סביבתי בדרגות שונות.
    נזקים ניגרמים מעישון, כפי שמנה ידידי המלומד ד"ר וולף, חלקם הניכר הוא מיצירת רדיקלים חופשיים כתגובה למזהמים הנינשמים מהאוויר, או נכנסים עם המזון והשתיה לגוף. המזהמים הנינשמים פוגעים באמצעות הרדיקלים (או גם בדרכים אחרות), וגורמים לנזקי חימצון בריאות, בפרט בשלפוחיות הריאות, אבל גם במערכות נוספות בגוף: מערכת העיכול, מערכת הלב וכלי הדם, מערכת העצבים, בעיניים, במיפרקים, בכליות ובכבד, כלומר ממש בכל מערכת.
    אם נוטלים נוגדי חימצון, אם במזונות "בריאים" ואם כתוספים, זה עוזר לנטרל את הרדיקלים. באשר למזונות בריאים שהם אורגניים, נראה לי שיש דרגות באורגנים, וכדאי לברר באיזו דרגה מוצעים לך מזונות אלה. בנוסף, הסביבה בה אנו חיים אינה נקיה ממזהמים באוויר, במים ובמזון, כך שגם אם אוכלים אורגני, זה לא נותן כל כך הרבה בריאות, אם חיים בסביבה מזוהמת.
    יש לך חומר למחשבה,
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזו טפשה...

ד"ר זמיר שליט"א
    08/07/2009

אל תאשימי את עצמך, הרי אדם חי בסביבה, ומושפע ממנה, מי יותר ומי פחות. כנראה הושפעת יותר מחברות או חברים שראו בעישון צורך לספק משהו, או להראות עצמאות, או בגרות, וכיוב'.
    מכל מקום זה שהפסקת, עשית דבר גדול. כפי שענה ידידי המלומד ד"ר וולף, חלק מנזקי העישון ניתנים לשיקום, וגם זה חלקי. אגב בעישון נכנס לריאות בין יתר הצרות, גם קדמיום, זוהי מתכת כבדה שצמח הטבק קולט כי היא דומה מבחינה כימית לסידן. חלקו נצבר בעצמות ופוגם במבניהן, ולאט משתחרר. ניתן לשפר את סילוקו, ואת שיקום הריאות ומערכות אחרות שניפגעו, כגון לב וכלי דם, על ידי נטילת ויטמינים ותוספי מזון נוספים, שכדאי לעשות לאחר בדיקות, ובפיקוח רפואי ו\או של תזונאית. לכן, אם תרצי, אוכל לשלוח לך חומר על זה,מהדוא"ל שלי [email protected] כמו שאני שולח מדי פעם לאחרים הגולשים בפורום זה.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קיבלתי תשובות מהמשרד להגנת הסביבה..
    יאיר
    03/07/2009

האם אפשר לשלוח לך את זה במייל את הקבצים?

הוספת תגובה

• כן

רם דישון
    04/07/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צורת הכתיבה שלך חורגת מכללי הנימוס

רם דישון
    04/07/2009

הבסיסיים ביותר.
    1. אינני חבר שלך, אינני מכיר אותך ולכן צורת הפתיחה "אהלן" אינה ערבה לעיני.
    2. אינך סבור שמן הראוי שתציג את שמך וכתובתך, כמנהג אנשי תרבות? אינני נוהג לענות למיילים בלתי מזוהים או מוסתרים אחרי שמות כמו "הונדה אקורד"; אני נוהג למחוק אותם ללא קריאה.
    בקיצור, זה שאתה נוהג בהונדה אקורד עדיין לא אומר כלום. פנייתך חסרת תרבות כתיבה אלמנטרית, ולכאלה אינני עונה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרם דישון...

דור
    04/07/2009

שלום.
    שמי דור ,אני מאוד מצטער אם הניסוח של המייל לא היה קריא פשוט אחי רשם לך את המיכתב במייל.
    האם אוכל לישלוח לך מכתב במייל בניסוח שלי עם הטפסים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחם
    מאיה
    02/07/2009

כשמכינים תפוחי אדמה בתוך פחמים ובשר מעליהם- עד כמה זה לא בריא מבחינת החומרים שמשתחררים מהפחם והאם החומרים המזיקים נמצאים גם בפחמים טבעיים?

לקביעת תור
    סגירה
    פחם

הוספת תגובה

• פחם

ד"ר זמיר שליט"א
    04/07/2009

אמנם איננו עוסקים בכך באתר זה, אולם אני מעורב, גם בזיהומי סביבה, לכן אשיב כאן:
    מהפחמים משתחחררים חומרים מסרטנים רבים, ובכמויות גדולות. מהבשר הנמצא מעל הגחלים ניפלטים מסרטנים הרבה יותר, מאשר מתפוחי אדמה. המסרטנים העיקריים הם בנזופירן הנמצא גם בעשן טבק, ואחרים. כל סוגי הפחמים יוצרים בשריפה תרכובות מסרטנות עם תעודות, כאשר המיצים והשומן היוצא מהבשר הופכים בחימום למסרטנים אחד אחד.
    סטייק אחד מכיל בנזופירן ואחרים השווים למה שמשתחרר מכ- 200 סיגריות.
    בתיאבון !
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בעניין שריפת פחם

מאיה
    05/07/2009

כאשר אנו עושים מנגל האם החומרים המסרטנים שציינת נשארים בבשר או מתנדפים?
    זאת אומרת שמסוכן להיות ליד מנגל בזמן שהוא עובד?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בעניין...

ד"ר זמיר שליט"א
    08/07/2009

התשובה: גם וגם. חלק מהמסרטנים נדיפים, וחלק נשארים על הבשר. אני אגב צמחוני כבר כ- 40 שנים.
    כדאי להתרחק מעשן המנגל, ואם שואלים אותי, גם מהבשר. סטייק אחד שווה לעישון כ- 200 סיגריות.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם זה נכון לגבי סטייק במנגל או

מאיה
    08/07/2009

לגבי כל בשר/ עוף בטיגון/בישול?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנטנה סלולארית....
    יאיר
    02/07/2009

שאלתי פה שאלה מה אפשר לעשות לגבי אנטנה סלולארית שיש לי מול הבית ,אמרת לי לשפנות למשרד לאיכות הסביבה ולבקש מהם דוח סיכונים ובדיקת קרינה אחרונה.
    שלחתי אי מייל כבר כמה פעמים ולכמה אנשים שונים באגף קרינה ורעש במשרד לאיכות הסביבה והם פשוט לא עונים לי.
    מה אפשר לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    אנטנה סלולארית....

הוספת תגובה

• *פניתי למשרד להגנת הסביבה

יאיר
    02/07/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלח לפניות הציבור של המשרד להגנת הס

רם דישון
    02/07/2009

הסביבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלחתי מייל לשם והם לא עונים

יאיר
    02/07/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ראה נא

רם דישון
    03/07/2009

אין באפשרותנו לעזור לך מעבר לכך. אני מקווה שאינך מצפה שאני אפנה למשרד עם בקשות עבור כל מי שגולש בפורום. מהר מאד יתחילו לסנן את כל הפניות שלי (זה מה שאני הייתי עושה לו הייתי במקומם).
    המשך לנדנד. לבסוף יענו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנטנה סלולרית

ד"ר זמיר שליט"א
    04/07/2009

טלפן למשרד להגנת הסביבה 026495869, ובקש מהממונה על פניות הציבור, בנימוס,
    שתשלח לך את סקר הבטיחות, היתר הקמה והיתר הפעלה של אותה אנטנה (תגיד כתובת מדוייקת שלה).
    כשתקבל זאת, אנא צרף תיאור בכמה מילים כיוון לאנטנה, מרחק ממנה, והבדל גובה.
    שלח אלי [email protected]
    אני אבדוק, ואעביר למהנדס שלנו רם דישון, לבדוק את כל היבטי השידור, זוויות, חישובים, וכיוב' שאני יודע את חלקם בלבד.
    הוא יענה לך ישירות על הסיכון, אם ישנו מאנטנה זו.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רשת אלחוטית בבית
    רונית
    02/07/2009

שלום למומחים,
    שאלה שמתמיהה גם אותי: אצלי בבית אין רשת אלחוטית אין ראוטר וכלום. אתמול באה אלי חברה עם מחשב נייד והיתה חייבת להתחבר לעבודה. אמרתי לה שאין דרך להתחבר, אבל היא שלפה את המחשב וראה זה פלא: התחברה לרשת אלחוטית. היא הסבירה שלפעמים זה קורה אם למשל אחד השכנים בסביבה מפעיל רשת אלחוטית אצלו בבית.
    אותי זה הדאיג מאד,: הרי מראש לא הכנסתי הבית אינטרנט אלחוטי כדי שהילדים לא יחיו תחת קרינה מתמדת, אז עכשיו זה בא לי מהשכן?
    האם יש אמת בדבר?
    מה אפשר לעשות כדי שהקרינה הזולא תגיע אלי?

לקביעת תור
    סגירה
    רשת אלחוטית בבית

הוספת תגובה

• הכל נכון, אבל

רם דישון
    02/07/2009

הקרינה שמגיעה אליך מהשכן היא בעוצמה מאד מאד נמוכה. את חשופה ליותר מזה מכל מכשירי החשמל אצלך בבית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרינה מרשת אלחוטית

מאיה
    03/07/2009

יש לי רשת אלחוטית בבית על מנת שניתן יהיה לגלוש מהלפטופ בבית. הרבה פעמים בני התינוק יושב עלי כאשר אני גולשת באינטרנט. בערך כ60 ס"מ מהמודם. האם זה מספיק על מנת להוריד את הקרינה לקרינת רקע?
    האם העובדה שיש לי רשת אלחוטית בבית מגדילה את קרינת הרקע שלי בבית אפילו בקצת? או שהקרינה מהמודם דועכת ל-0 לאחר מרחק מסויים (דבר שנראה לי לא הגיוני כיוון שעדיין ניתן לגלוש באינטרנט מכל חלקי הבית)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רשת אלחוטית קרינת רקע

ד``ר דני וולף
    03/07/2009

רשת אלחוטית לא מהווה בעיית קרינה, כבר במרחק של 60 ס"מ מהראוטר יש קרינת רקע. הבעיה היחידה במקרה שלך יכולה להיות בקרבה למחשב הנייד עצמו בלי קשר לחיבור לאינטרנט. רצוי לשמור מרחק של מטר ממחשב נייד.
    בברכה
    ד"ר דני וולף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תבקשו גם להדפיס במדפסת של השכן

ד``ר דני וולף
    03/07/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה