מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חום גוףמאיה14/06/2009
האם זה נכון שכאשר חום גוף עולה אז זה כמו החשפות לקרינה אלקטרומגנטית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום גוף
ד"ר זמיר שליט"א14/06/2009יש כאן חלק מהאמת: קרינות אלקטרומגנטיות (אלמ"ג) מעלות את טמפרטורת הגוף, אבל אלה חזקות מאד.
קרינות אלמ"ג שאינן מחממות, כבר ניכרות בערך מ- 0.1 מיקרוואט לס"מ רבוע, וב- 2.4 מיקרוואט לס"מ רבוע למשך 2 שעות כבר יש שברים ניכרים ב- DNA.
בזמנו היה קונצנזוס, שרק קרינה שמחממת מזיקה, ועל זה הסתמכו המלצות ICNIRP שנתקבלו אצלנו כ- "סף הבריאותי" .ל- 400 מיקרוואט לס"מ רבוע בתדר 800 מגאהרץ. זה הסתבר כלא נכון, ומשרד איכ"ס הוריד את זה לעשירית, דהיינו 40 מיקרוואט לס"מ רבוע, שגם זה מוגזם מאד.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
השאלה מבולבלת מאד.
רם דישון14/06/2009חום הגוף עולה כתוצאה ממחלה. זוהי תגובה של הגוף לסוג של "מתקפה" עליו, וייטיבו עמיתי הרופאים להסביר אותה. יחד עם זאת אנו יודעים, למשל, שחום שמקורו במחלה אינו משאיר (בדרך כלל) נזקים בלתי הפיכים.
מאידך, חשיפה לקרינה אלקטרומגנטית הנה השפעה חיצונית על כל הגוף, ללא הבחנה באיבר זה או אחר, ואנו יודעים שתאי המין ורקמות שקופות בעין עלולים להפגע בצורה בלתי הפיכה.
לסיכום: עליה של חום גוף וחשיפה לקרינה אלקטרומגנטית אינן דומות כלל, לא מבחינת סיבתן (פנימית או חיצונית) ולא מבחינת תוצאתן (נותר או לא נותר נזק בלתי הפיך).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובות- אסביר קצת
מאיה14/06/2009תודה רבה לד"ר שליט"א ולרם דישון הנכבד על המענה המהיר והמורחב!
אסביר את שאלתי- בבוקר קמתי ומצאתי את בני בן ה-10 חודשים ישן בתוך שלולית זיעה (הוא ממש ישן בתוך שלולית מים) זאת כיוון שכיסיתי אותו בלילה בשמיכה שלו ובטעות הוא נכנס תחת שמיכה נוספת. הוא היה אדום ומזיע מחום. כשנגעתי בו הוא היה מאוד חם.
נזכרתי שקראתי פעם אחת באינטרנט שכאשר חום גוף עולה הוא מקרין לכן חשוב להוריד את החום כמה שיותר מהר.
נלחצתי כיוון שהקטן היה בתוך השמיכה בערך 6 שעות והיה לו מאוד חם .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא שייך לפורום, אין שום נזק
ד``ר דני וולף15/06/2009מאיה הנכבדה,
המצב שאת מתארת לא שייך לפורום זה, הוא שייך לרפואת ילדים. הזעה ועליית חום שייכים לחיים של כולנו, אם בזמן חום, אם בזמן מאמץ גופני, אם בגלל טמפרטורת סביבה או כיסוי בבגדים חמים. אין בכך שום נזק. ובמלים אחרות, מותר גם לתינוק להזיע קצת.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שוב ערבבת נושאים שונים
רם דישון15/06/2009"נזכרתי שקראתי פעם אחת באינטרנט שכאשר חום גוף עולה הוא מקרין לכן חשוב להוריד את החום כמה שיותר מהר. "
כאשר חום הגוף עולה הוא מקרין חלש מאד בתדירות של אינפרא-אדום (מה שמאפשר למדוד את חום הגוף באמצעות מדחום-אוזן, למשל).
אין לזה ולא כלום עם קרינה אלקטרומגנטית בתדירויות רדיו.
את החום חשוב להוריד מסיבות אחרות לגמרי, וזה אכן לא שייך לפורום. דרך אגב, יש גורסים כיום שאין להוריד את חום הגוף באמצעים תרופתיים אצל ילדים, אלא במקרים של חום גבוה מאד, אבל שוב, זה לא שייך לפורום זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבל מתח גבוה תת קרקעיפבל14/06/2009
שלום, רציתי לברר מה נחשב המרחק הבטוח מכבל מתח תת קרקעי. באזור כפר סבא הולכים להטמין באדמה כבל מתח גבוה עילי אבל התוואי יהיה באמצע שכונת מגורים (במרחק של מטרים בודדים מבניני מגורים). מכל מיני מקורות מצאתי המלצות שנעות ממספר מטרים בודדים עד כ-30 מטר, האם המספרים נכונים?
תודה, פבל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבל מתח גבוה תת קרקעי
ד"ר זמיר שליט"א14/06/2009ברור לי שמטרים ספורים אינו מרחק מספיק.
תבררו במחלקת ההנדסה העירונית מה השדה המגנטי הצפוי בקו הבתים הקרוב ביותר.
משרד איכ"ס מאשר 2 מיליגאוס, אני לא מוכן יותר מ- 1 בקו הבתים.
אם ההנדסה יתחמקו, ויפנו אותכם לחברת החשמל, תשאלו בסניף שלהם בחיפה את ד"ר בנצי כהן, את אותה שאלה.
אם התשובה תעלה על מה שמסכים משרד איכ"ס, אל תסכימו.
אני לא הייתי מסכים גם אם זה יעלה על 1 מיליגאוס בקו הבתים.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתת קרקעי לא מבטיח כלום
ד``ר דני וולף15/06/2009כבל תת קרקעי אם הוא לא נמצא בעומק רב, הוא רק גורם לכך שלא תראה את הכבל בעין, אך לא עוזר הרבה למניעת הקרינה!!! אני מניח שחברת החשמל לא תחפור עמוק מדי, הם מעדיפים לתת את הכסף כחשמל חינם לעובדים. אני מסכים מאוד עם ידידי המלומד שצריך לדעת את רמת הקרינה, אולם אני אופטימי הרבה פחות לגבי התוצאות, מהסיבות שהזכרתי, ואחזור.
כבל מתח גבוהה שלא מוכנס עמוק מאוד מתחת לאדמה הוא כאילו הושם על עמודי חשמל, רק שלא רואים את הנזק.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפוי לחלונות הרכב נגד שמשיפעת14/06/2009
שלום רב,
בעבר שמעתי על כך שקיים ציפוי לחלונות הרכב נגד קרני השמש השליליות.
האם אכן קיים כזה דבר? האם הוא פקטיבי ואכן מסנן את הקרינה ?
מהי העלות של ציפוי כזה לרכב?
אני פשוט מרגישה שבזמן נסיעה האברים החשופים לשמש ממש "נשרפים" כמו שיזוף ללא מקדם קרינה , מה שבכל מקרה אני נמנעת !!!.
תודה,
יפעת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינת השמש
ד``ר דני וולף14/06/2009יפעת היקרה,
החום בא דווקא מהקרינה האימפרה רד, האינפרה אדומה שהיא המחממת, והלא מזיקה. השיזוף, ונזקי הקרינה נובעים מהקרינה באורך גל קצר יותר ה- UVA וה- UVB. גלי אור אילו שהם המסרטנים והמשזפים, הם קצרים ולכן נעצרים אפילו על ידי זכוכית הרכב. אם את רוצה, כל ציפוי המפחית את האור (את האור, לא את החום) יפחית גם את הקרינה המסרטנת.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה - סוגים, זיהו והתגוננותנדב14/06/2009
הבנתי שאלומיניום חוסם קרינת רדיו אבל לא שדה מגנטי.
למיטב ידיעתי רדיו היא סוג של קרינה אלקטרומגנטית, איזה סוגים אחרים של קרינה הוא לא חוסם (קרינה מגנטית)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה
רם דישון14/06/2009אני מציע לך להירשם לקורס ארבע שנתי בהנדסת אלקטרוניקה באוניברסיטה הקרובה למקום מגוריך.
כשתסיים, יהיו בידך הכלים להבין את כל נושא הקרינה.
לידיעתך, המקצוע "שדות" נחשב לקשה ביותר בקורס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מראוטריעל13/06/2009
שלום,
אני ישנה בחדר עם ראוטר אלחוטי בשביל החיבור למחשב הנייד שלי. הראוטר נמצא בחשמל כל הזמן והוא נמצא בערך מטר מראשי. חשוב לי מאוד לדעת האם יש סכנת קרינה בכך? האם עדיף לא לישון איתו בחדר או לנתקו מהחשמל במשך הלילה? ואם הוא אכן פולט קרינה, אפשר לדעת כמה זה בערך בהשוואה לקרינה שנפלטת מפלאפון?
תודה רבה על תשובתכם,
אני קצת חוששת.
יעל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
במרחק מטר אין סיכון, אבל
רם דישון13/06/2009כדאי לנתק אותו כשהוא אינו בשימוש. זה גם חוסך חשמל וגם מאריך את חיי הראוטר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמאיה12/06/2009
אני קוראת פה תשובות ואני רואה לאחרונה שישנם שינויים בתשובות לאותן שאלות, למשל פעם כתבתם פה שצריך לשמור מרחק של 2 מטר ממיקרוגל וכעת ראיתי שעניתם 60 ס"מ באחת התשובות. מדוע יש שינוי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
ד"ר זמיר שליט"א12/06/2009ממכשירי חשמל ביתיים אחרים מספיק בדרך כלל 60 ס"מ.
גם תנורי גל ישנם בעלי הספקים שונים.
רק ממרחק כ- 2 מטר תהיה קרינת המיקרוגל כ- 1 מיקרוואט לס"מ רבוע, שזה כמעט בטיחותי.
אני מציע להתרחק מתנור מיקרוגל כמה שאפשר. איני מאמין שמישהו מחברי המלומדים יעץ להישאר זמן רב במרחק 60 ס"מ מתנור מיקרוגל פועל.
אולי ראית מקום בו הכוונה היתה לזמן שהתנור אינו פועל, כי אז נשאר רק שדה מגנטי ניכר מהשעון שלו, ומזה מספיק להתרחק 60 ס"מ. גם שעונים של תנורים אחרים יוצרים שדה מגנטי ניכר, וכדאי להתרחק גם מהם.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריח של זיהום אויר בתוך המכוניתמיכל12/06/2009
אני גרה בת"א, אך באזור לא צפוף בתחבורה.
אבל כשאני נוסעת בלמקום עם הרבה תחבורה (פקק באיילון, דרום ת"א, חניונים) שמריחים בפירוש ריח של זיהום אויר, ואני מחנה את האוטו.
כשאני חוזרת למכונית, אני ממש מריחה ריח של זיהום אויר, שגם נדבק בשיער ובבגדים כשאני יוצאת מהאוטו.
מה אפשר לעשות כדי לאטום יותר את המכונית לגזים האילו מבחוץ, חוץ מאשר להחליף גומיות?
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריח של זיהום אוויר
ד"ר זמיר שליט"א12/06/2009אנחנו בבעייה כי גם גומיות לא יעזרו, כי יש במכונית מערכות שהן ממש פתוחות לאוויר החיצוני, כמו מערכת האיוורור \ מיזוג, לכן גם החלפת גומיות לא תעזור.
פתרון מעשי לחנייה באיזור מזוהם עדיין לא מצאו. נשאר רק פתרון של לעבור לאיזור ללא זיהום. הבעייה היכן? ואם יש שם גם פרנסה...
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה והריון בעבודהתמי כהן12/06/2009
אני אחות מוסמכת קיבלתי הצעה לעבוד במחלקת צינתורים ,אבל כרגע אני בהריון שבוע 7 האם זה אפשרי או שמה מסוכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בשום אופן לא!!!
ד``ר דני וולף12/06/2009לצורך כך יש רופא תעסוקתי והוא, ורק הוא, המוסמך להגיד לך.
לדעתי, בשום פנים ואופן לא לעבוד בחדר הצינתורים בהיריון!!! זו ממש קרינת רנטגן ממושכת!!
כמובן, שבמחלקה שבה החולים מאושפזים אחרי הצינתור אין שום בעיה, וכוונתי בחדר הצינתורים לא להיות בשום פנים ואופן.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדידת קרינה בטויוטהמאיר11/06/2009
שלום דני
אני השתמשתי במדידת קרינה במכשיר מסוג אלפאלאב ומדדתי באזור הישבה של הנהג כאשר המערכת ההיברידית עבדה , עוצמת קרינה נמוכה ממכונית רגילה .
איך אפשר להסביר את ההבדל בין התוצאה שקיבלת לתוצאה שאני מדדתי .
המכונית שלי הינה מסוג פריוס .
האם אפשר לקבל פרטים על אופן המדידה שלך. ???
אשמח לקבל את תשובתך המפורטת
מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המכונית שאני מדדתי מסוג CARNY
ד``ר דני וולף12/06/2009אני מדדתי מכונית CARMY היברידית, ובאמת במושב הנהג הייתה הקרינה הנמוכה ביותר, בשאר המכונית בכל המקומות קרינה מעל 55 מיליגאוס באחריות ובמדידה מהימנה.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדידת קרינה
מאיר13/06/2009
שלום דני
תודה על תשובתך, אני עדין סקרן לדעת באיזה ציוד אתה משתמש וכיצד בוצעה הבדיקה,
עד כמה שאני יודע ברכב הברידי המצבר מאחור וקוי המתח למנוע מעבירים זרם ישר DC כאשר קו אחד מבטל את השדה המגנטי של השני .
המנועים החשמליים הינם AC שלוש פזות עם נצילות גבוהה ביותר . המכונית עצמה הינה כלוב פאראדי . המצבר לא מסוגל לתת אנרגיה לזמן ארוך אולי רבע שעה ברציפות, התרומה של המצבר הינה להוסיף הרבה כוח בתאוצה ובתחילת נסיעה, במקומות בהם צריכת הדלק גבוהה מאוד ולכן ממוצע צריכת הדלק לק"מ יורדת . ברוב הזמן המצבר נטען כתוצאה מהאנרגיה הקינטית של הרכב
אשמח לתשובתך
מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מצלחת לווין מעל מרפסתד``ר דני וולף11/06/2009
שלום,
אני מתגוררת בקומה השלישית והאחרונה. אחד השכנים התקין צלחת לווינית מעל המרפסת שלי.
האם ישנה סכנת קרינה מצלחת כזו?
הדבר מלחיץ אותי מאוד כי אני מקפידה מאוד להמנע ולמנוע את בתי התינוקת ממקורות קרינה.
מודה מראש על תשובתכם.
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין שום סיכון בצלחת לווין.
רם דישון11/06/2009הצלחת קולטת בלבד, ואינה משדרת דבר, לכן אינה מסוכנת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכונית שהכי פחות מקרינהמיכל11/06/2009
שלום רב,
אני רוצה לקנות מכונית שיש בה הכי פחות קרינה במושב הנהג. עדיף שלא יותר מ1 מיליגאוס, לפחות ליד חלק גוף עליון+ראש.
מבין הדגמים השונים שמדדתם בארץ, מי הכי פחות הקרין?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכונית שהכי פחות מקרינה
ד"ר זמיר שליט"א11/06/2009אני בדקתי בזמנו כמה מכוניות והיו הבדלים גדולים בהתאם ליצרן, למודל וכיוב'.
בחזקות ביותר מבחינת שדה מגנטי, הנהג היה בתוך כ- 40 מיליגאוס, במכונית יוקרה.
לבדוק שדות מגנטיים ממכוניות דורש המון זמן, וצריך לממן מישהו שיעשה זאת.
המדידות שאני ממדתי לא היו בשיטתיות, כי היו לי הרבה דברים אחרים לעשות.
אם רוצים לעשות עבודה רצינית, צריך להציב מישהו שימדוד את השדה המגנטי באופן שיטתי.
הפחד שלי זה מההיברידיות, לפחות במהירויות הנמוכות בהן נוסעת על המנוע החשמלי. חברי המלומד ד"ר דני וולף מדד מאחת כזאת כ- 55 מיליגאוס, והוא הודיע על כך באתר לפני כמה ימים.
אנ י יכול להגיד לך שמדדתי בזמנו כמה פעמים ברכבות בארה"ב, הן נוסעות על חשמל. בקרון היה כ- 50 מיליגאוס. ברכבת תחתית מצאתי עד 20 מיליגאוס בקרון.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינה בתוך מכוניות
ד``ר דני וולף12/06/2009אני מודה שאני שלחתי אותך לפורום, וטוב שכך, שכן אין כמו התשובה המלומדת והמבוססת של ידידי המלומד הד"ר שליט"א בכל הקשור למדידות קרינה בארץ!!
רק תוספת קטנה אחת. לשעה - שעתיים ביום, הייתי אומר שלא נורא, בייחוד אם לא מדובר בתינוקות.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר וולף תודה. והמשך
מיכל12/06/2009
נכון. תודה ששלחת. ותודה לד"ר שליטא. אבל הוא יותר ציין את הגבוהות שבינהן- מכונית יוקרה עם 40 מיליגאוס.
אבל לא ציין שמות של דגם ויצרן **הכי נמוך** שהוא מדד. כי אני כמובן מחפשת את הכי נמוך בקרינה שנתקלתם בו.
בינתיים קראתי שבמכוניות רגילות, בכמה דגמים שמדדו יש סביב 5 מיליגאוס בממוצע (נע לפי ההאצה והמזגן בין 3-7 מיליגאוס), ולא פחות מזה.
ולצערי אני נמצאת כל יום במכונית 4 שעות ולא 1-2 שעות. ומתוכן 2 שעות גם נמצא תינוק בן 7 חודשים.
אז המצב לא כ"כ טוב- זה קרינה של 5 מיליגאוס ל4 שעות לי ול2 שעות לתינוק.
ומאד מאד הייתי רוצה למצוא מכונית שבנו אותה כך שהקרינה בה 1 מיליגאוס.
אני מעונינת לקנות מכונית קטנה. למשל סוזוקי סוויפט או דומה. מישהו מדד כמה הקרינה באחת מהמכוניות הקטנות שיש בשוק?
אז, שוב, אשמח מאד לשמוע אם מישהו מדד במכונית קטנה, ואכן ראה שיש בה 1 מיליגאוס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם תוכלו לענות על שאלת ההמשך שלי.
מיכל20/06/2009תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש פגיעה?שואל10/06/2009
אם אני מדבר עם הטלפון שלי על רמקול עד לאיזה מרחק יכולה להגיע הקרינה כך שהיא פוגעת באנשים שנמצאים מסביבי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר והאם זה משנה איזה סוג פלאפון יש לי?
שואל10/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לא משנה איזה מכשיר יש לך
רם דישון10/06/2009ולא משנה אם אתה מדבר עם רמקול או ליד האוזן- במרחק מטר אחד אין סיכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מפאלפוןשי10/06/2009
שלום
מה המרחק הממולץ שיש להרחקת הפלאפון מהגוף בזמן שיחה?
ומה המרחק שאתם ממליצים להרחיק את הטלפון מהגוף כשהוא דלוק ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מטר אחד בטוח
רם דישון10/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיטת SHRרויטל10/06/2009
שלום
האם שיטת SHR להסרת שיער לצמיתות מוכרת וידועה על חסרונותיה ויתרונותיה ?
אם כן, מהם ?
האם יש איזשהוא סיכון לגוף בהסרה לצמיתות,
כמו-כן, לגבי האיזור שבין הגבות - האם נשקפת סכנה כלשהיא לעיניים ?
בברכה,
רויטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יקירתי, לצערי לא שייך לפורום שלנו
ד``ר דני וולף11/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי גז ראדוןדניאל10/06/2009
שלום.
אני גר בבית קרקע בו יש ממ"ד ומרתף.
במרתף שני חלונות שאני מקפיד לפתוח בקיץ לאיוורור, אך הממ"ד משמש לאיחסון בלבד ולכן הוא סגור הרמטית (כולל החלון שבו).
מדי פעם אני נכנס לשם לקחת ולהחזיר דברים.
שאלתי היא -
האם יש סכנה מכך שיצטבר ראדון בממ"ד ואז כשהדלת נפתחת הוא ידלוף לתוך הבית ?
בנוסף, אם יש חלונות במרתף, האם עדיין יש סכנה להצטברות ראדון ?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש סכנה, השאלה באיזו מידה מאוורר
ד``ר דני וולף11/06/2009ממ"ד ומרתף יש סכנה גדולה של רדון, והשאלה גם באיזה אזור. השאלה השנייה היא עד כמה מאוורר. לגבי השאלה של להיכנס לממ"ד כדאי להיכנס עם מסיכה על האף והפה, כדי שלא תשאף את הרדון שהוא גז של חלקיקים רדיואקטיביים. לגבי המרתף כדאי מאוד למדוד קרינה.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)