מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האם זה מסוכן שהראוטר בחדר שינה שלי שתי מטר מהראשגלעד מורי11/06/2021
אני ישן בממד ואין לי קליטה בחדר אז הזמנתי ראוטר של שיאומי חדש ואני רוצה לדעת אם הקרינה שלו מסוכנת לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היום הראוטרים נהיים רק יותר ויותר חדשים ופחות מזיקים מרחק של שתי מטר מהראש לא אמור להזיק כלל אלא אם כן זה חדר של ילדים
דוקטור פישמן11/06/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- GPS ברכב איך נוסעים עם מפה ונמנעים מקרינהעדי08/06/2021
שלום רב
אם אני רוכשת רכב ללא GPS מובנה ואקנה מכשיר GPS בנפרד שלא צריך אינטרנט..האם אמנע את הקרינה ברכב?
רוב ברכבים היום לא מגיעים עם GPS מובנה אלא רק עם קישוריות שמאפשרת חיבור הנייד למערכת ברכב ושיקוף המכשיר על גבי המסך ברכב..האם הקרינה גבוהה?
תודה,
עדי
תודה
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
השאלה היא מהיכן מכשיר GPS הנפרד מקבל את ה״מפה״.
רם דישון10/06/2021אם הוא מכיל אותה בתוכו (על כרטיס זיכרון), אין קרינה. אם הוא דורש התחברות לאינטרנט- לא עשית כלום, והקרינה היא כמו מהנייד. האם הקרינה גבוהה? מה ההגדרה של ״גבוהה״?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרחק מראוטר 1.5 מטר ועריסת תינוקמיטל06/06/2021
שלום
הראוטר שלי נמצא במרחק של כ 1.5 מטר מעריסה של תינוק ( בן שבוע ), באמצע יש קיר ( מצורפת תמונה ) - האם תקין ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
למרות הקיר, הקרינה יכולה לעקוף אותו ולהגיע לתינוק. לא אהבתי.נסו
רם דישון07/06/2021לחפש פתרון אחר שירחיק את הראוטר מהתינוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה המרחק המומלץ. ?
מיטל07/06/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לפחות שני מטר, וכמה שיותר-יותר טוב.
רם דישון07/06/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם מבוגר ישן במרחק של 2 /1.5 מטר זה תקין אן לא ?
מיטל07/06/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כן, אבל עדיף למדוד על מנת לענות בביטחה.
רם דישון10/06/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרחק מאנטנות סלולריות ליד בית ספרהדס06/06/2021
שלום,
בבית ספר שהבן שלי אמור ללכת אליו יש במרחק של כ180 מטר אנטנות סלולריות על גגות בנין. הבנין גבוה יחסית ולא הצלחתי לראות היכן האנטנות ממוקמות- במפת אנטנות רואים שיש אנטנות. האם זה מרחק בעיתי מאנטנות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא ניתן לענות ללא מדידה בכיתות עצמן.
רם דישון07/06/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרחק מאנטנות סלולריות ליד בית ספר
הדס07/06/2021תודה. אין לי אפשרות למדוד בכיתות עצמן כי עדין לא התחלנו בית ספר. המבנה עצמו של הכיתות הוא במרחק 220 מטר מהאנטנות. אבל בדקתי מסביב לבית הספר. איזה ערך צריך להתקבל שיהיה תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
פחות מ-2 מיליוואט למ״ר.
רם דישון08/06/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשמל מלוכלך בבית רמת קרינהאפרת06/06/2021
שלום למנהלי הפורום,
יש לי GS meter שמראה רמת קרינה בחלק מהשקעים בבית של 1,300 GS.
בחלק זה מראה הרבה פחות - 600 GS או 150 GS.
בכל מקרה, זה הרבה מעל הרמות המומלצות.
אחרי שאחד הפילטרים כמעט עלה באש (מסתבר שזה קורה לפילטרים האלו הרבה), אני לא מעיזה להשתמש בהם שוב.
אשמח לדעת מה דעתכם על רמת הסיכון של של חשמל מלוכלך ברמות כאלו.
תודה רבה, אפרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה.
רם דישון07/06/2021נושא זה שנוי במחלוקת. לא הצלחתי להבין מהן בדיוק היחידות הללו. מאחר והמדידה הזו נעשית על קו החשמל ולא בחלל החדר, לא ברורה לי המשמעות הבריאותית שלה. לסיכום- אינני מאמין שזו אכן בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אפרת07/06/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרחקק מראוטר של מחשב- קרינהיונתן05/06/2021
מה המרחק המומלץ לישון מראוטר של מחשב (עם שני תדרים 5G ו-2.4)?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לפחות מטר אחד. מומלץ לכבותו בלילה- גם מאריך את חייו וגם שומר על הבריאות.
רם דישון07/06/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מזהים קו מתח גבוה ברחוברוני05/06/2021
ברחוב אצלי עובר קו עבה מסולסל, איך אני יודע אם זה קו מתח גבוה או נמוך?
שלח צילום איכותי.
רם דישון07/06/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצורף צילום
רוני08/06/2021
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
זה שנאי של 22 קילווולט.
רם דישון08/06/2021יש לוודא שהמרחק ממנו גבול מ-7 מטרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה משעון של apple watchעמיר05/06/2021
שלום רב,
האם יש סיבה לדאגה מקרינה משעון apple watch
לציין שיש לו גם רכיב סלולרי, כלומר ממש אייפון צמוד לעור 24/7
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הנושא הזה, של שעון עם פונקציה סלולרית עצמאית, לא נחקר עדיין.
רם דישון05/06/2021אני מאמין שההשפעה שלו אינדיבידואלית, דהיינו יש כאלו שעלולים להפוך לרגישי קרינה ויש כאלו שלא ירגישו שום השפעה. אישית אינני מתלהב מהרעיון הזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכנת קרינה מפנאלים סולאריםסתיו04/06/2021
שלום,
האם קיימת סכנה של קרינה הנשקפת מפנאלים סולאריים המותקנים על בנייני מגורים לצורך חימום מים בדודים למי שגר בדירה שממוקמת תחת התקרה שעליה המותקנים הפנאלים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פנלים סולריים לחימום מים אינם קורנים כלל. פנלים סולריים ליצירת חשמל- סיפור שונה.
רם דישון04/06/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מאבזור אינטרנט ביתי מודםטוסט שוב03/06/2021
היי.
האם בטוח לשהות בקרבת מודם \ ראוטר שמחובר לסיב אופטי?
האם בטוח לשהות בקרבת כבלי רשת רגילים שמחוברים אליו?
תודות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כבלי הרשת והסיב האופטי בטוחים לגמרי. יש לשמור מרחק של מטר מהמודם עצמו.
רם דישון04/06/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם כאשר הוא קווי בלבד?
טוסט מוצש05/06/2021כלומר מודם קורן גם כשאופציית ה-wifi כבויה? או שמדובר בקרינה של כל מכשיר חשמלי באשר הוא...
תודות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לא. אם הוא קוי והוייפיי כבוי- הוא אינו מקרין כלל. אין צורך לשמור מרחק ממנו.
רם דישון05/06/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך ניתן לוודא שאני מקבל בטון/בלוקים ללא אפר פחםאבי בו חמו03/06/2021
כלומר הם הוזמנו ככאלו ושולמו בהתאם, איך אני יכול לבדוק שלא מרמים אותי ? ברמה הגיונית .
לדוגמה מכשיר מדידה (עדיף, לא ניתן לשחד אותו וניתן לעשותו מדידות מרובות למגוון החומרים במהלך הבניה) , או שליחה מדגמית למעבדה (נשמע ייקר ופחות אמין)
מחוץ לתחום הפורום. מונה גייגר הוא סיפור לא זול ודורש מומחיות בנושא.
רם דישון04/06/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Skidding Stunt Car שלט לבישאדווה03/06/2021
שלום רב
האם מכונית עם שלט לביש. הכוונה שניתן לשלוט במכונית ע"י תזוזת יד. יש בה קרינה?
תודה
יום נעים
אדווה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אינני יודע- לא מכיר את ההתקן הזה. קרוב לוודאי שיש קרינה מזערית.
רם דישון04/06/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Android Auto + Apple CarPlayלילך01/06/2021
שלום רב
1.רכב שבו Android Auto + Apple CarPlay בחיבור למערכת דרך USB יש קרינה? עדיף רכב בלי זה?
2. מה עדיף מבחינת קרינה? GPS מובנה ברכב שלא קשור לנייד או בלי מערכת ולהפעיל תוכנת IGO בפלאפון?
תודה
יום נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות.
רם דישון02/06/20211. אינני מכיר את המערכת, אבל נראה שאין קרינה כלל. אם את רוצה להיות בטוחה- אין ברירה אלא לרכוש מכשיר ולמדוד.
2. בשימוש בתכנת IGO אין קרינה נוספת כלל (הפלאפון ממשיך לפעול כרגיל, עם קרינה).
3. לגבי GPS מובנה ברכב- תלוי היכן נמצא בסיס הנתונים. אם בצורת דיסק ברכב עצמו- אין קרינה. אם הוא מושך מהאינטרנט- יש קרינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרחק בטוח ממקור קרינה (מצורפת תמונה)שמעון31/05/2021
שלום,
מה המרחק הבטוח מהמתקן הזה שמותקן במשרדי בעבודה?
אני יושב בסמוך אליו כ-10 שעות ביום
חצי מטר.
רם דישון01/06/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ממכשיר קורא אשראי- גל חוםעופר31/05/2021
שלום, האם הקרינה של מכשיר קורא אשראי רבה יותר משל טלפון סלולארי או אפילו זהה לזאת של מכשיר WIFI? אני התקרבתי מאוד למכשיר עם הראש מספר שניות כדי לראות את הספרות על הצג והרגשתי גל חום באף, האם בעייתי? האם יגרם נזק כלשהו?
הקרינה ממכשיר זה הנה מזערית. לא בעייתי ולא נגרם כל נזק.
רם דישון01/06/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)