מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- גלישה בטאבלט עם חיבור כבל רשת ללא וויפישלמה28/03/2021
שלום ,
בני בן ה6 מעוניין לשחק במשחק רובלוקס שדורש אינטרנט ,
רכשתי לו טאבלט כדי שישחק , אני לא מסכים שישחק בטלפון כאשר הוויפי עובד ,
השאלה שלי היא ואשמח אם תענו האם כאשר אני מחבר את הטאבלט לכבל רשת ישירות בצורה חוטית ישנה קרינה פחותה בהרבה לפי מיטב הבנתי זה נכון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זה נכון, בהנחה שכיבית את שידור הויי פיי.
רם דישון28/03/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רכישת דירה 500 מטר מתורן אנטנותליאור27/03/2021
רכישת דירה מתורן אנטנות בגובה 45 מטר (אין בניין שמסתיר ) 500 מטר בערך , אולי קצת יותר , האם יש סיכוי שתהיה קרינה בתוך הבית ? השאיפה שלי לרכוש דירה עם קרינה אפסית ! תודה חג שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בהערכה גסה, בגל חוסר נתונים,
רם דישון28/03/2021נראה שהקרינה צפויה להיות נמוכה ובטוחה, אבל לא אפסית. אני ממליץ לרכוש מכשיר ולמדוד (בהנחה שיש גישה לדירה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מוניטור לתינוק עם חיבור ויי פיימאיה25/03/2021
שלום,
רכשתי מוניטור לתינוק הכולל מצלמה וחיבור לווי פיי (על מנת שאוכל לראות את המצלמה דרך הפלאפון), האם החיבור לווי פיי גורם ליותר קרינה מממכשיר אשר לא מחובר לווי פיי? (ישנו מוניטור עם מצלמה אך ללא ווי פיי)
כמו כן, האם מכשיר מוניטור עם מצלמה פולט יותר קרינה מאשר מוניטור ללא מצלמה (שמע בלבד)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קשה לענות ללא מדידה והכרת המכשיר הספציפי, אבל
רם דישון26/03/2021בכל מקרה התקיני אותו במרחק מהתינוק, לפחות מטר אחד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרחק בטוח מקו מתח גבוהנתנאל25/03/2021
מעוניינים לקנות דירה בבניין הקרוב לקו מתח גבוה.
לא יודע להגיד אם 160 או 400kv. הבניין במרחק 120 מטר מהקווים. ההאם יש סכנה? מה לגבי ילדים קטנים? לא נרצה להסתכן אפילו בקרינה קטנה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זה נראה קו 400KV. לא מומלץ. נקודה.
רם דישון26/03/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מתשתית של סיבים אופטיםרונן25/03/2021
בבניין בו אני מתגורר התקינו תשתית של סיבים אופטים, ובקרוב יתחברו כל מיני דיירים לתשתית זאת.
התשתית עוברת בכל קומה בארון התקשורת.
ארון התקשורת נמצא במרחק של כ-1 מטר מדירתי.
מבקש לדעת- האם יש קרינה בסיבים אופטיים, ובהתחשב בעובדת המרחק הקטן מהדירה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין כל קרינה מסיבים אופטיים.
רם דישון26/03/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Mri קרסול לילד בן 8רעות24/03/2021
שלום רב
בני הקטן צריך לבצע mri קרסול.
האם הבדיקה הכרוכה בשדה מגנטי כה חזק של 1.5 טסלה יכולה להזיק לו באיזה אופן? קראתי מאמרים באנגלית שזה לא קרינה מייננת אך גם יכולה להזיק לתאים
והאם כל הגוף שבמכשיר מוקרן או רק האיבר המצולם?
אודה לתשובתכם
רעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אכן אן קרינה ואין נזק בבדיקת MRI.
רם דישון26/03/2021מאידך, המנעות מהבדיקה מסוכנת מאד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מחימום במיקרוגל- כרית חימוםחני24/03/2021
שלום
יש לי כרית להקלה על כאבים שמחממים במיקרוגל.
הכרית יכולה לקבל את הקרינה ולהעביר לגוף?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא. ברגע שהמיקרוגל הפסיק- אין יותר קרינה כלל. הכרית אינה מקרינה אף פעם.
רם דישון26/03/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיהוי אנטנות G5- האם היא נראית כך?איתן24/03/2021
שלום,
איך נראית אנטנה של רשת סלולרית G5?
האם בצלום המצ"ב על העמוד ממוקמת אנטנה סלולרית?
תודה.
אלו ללא ספק אנטנות המשדרות בתדרי רדיו. אילו- אינני יודע ללא מדידה או נתונים נוספים.
רם דישון24/03/2021נסה לשאול בעיריה או בחברת החשמל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מאזניה המחוברת לשלט של פלייסטיישןרעות23/03/2021
שלום רב
בני הקטן משחק שעות רבות בפורטנייט ולשלט הסוני מחוברת אזניה שהוא מתקשר איתה במשחק עם שאר המשתתפים
האם אזניה זו מקרינה?
ואם כן מה החלופה? אודה לתשובתכם
רעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האזניה עצמה מקרינה מינימום ולדעתי לא מסוכנת. חלופה טובה יותר היא אוזנית אויר. חפשי ברשת.
רם דישון24/03/2021שימי לב לסוג המחבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדידת קרינה חדר ילדים- ארון חשמלמורן20/03/2021
שלום לכולם,
בחדר של הילדים יש ארון חשמל של אותה קומה.
האם אפשר לשכור מכשיר מודד קרינה? מה הערכים הרצויים?
תודה רבה על עזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה.
רם דישון21/03/2021חפשי באתר norad4u. למיטב ידיעתי לא ניתן לשכור אלא לרכוש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרחק מינימלי ממגדל סלולר וקרינהאלון18/03/2021
מתעניינים בבחירת מגרש בקרבת מגדל סלולר. האם יש מרחק מינימום? או רק בדיקה תתן את התשובה?
אין מרחק מינימום. רק מדידה תאפשר תשובה ענינית.
רם דישון20/03/2021אם מדובר במגרש לבניה- חשוב למדוד גם בגובה. הייתי מעורב בעבר בסוגיה דומה- הקונה הזמין מנוף שהרים אותי למדידה בגובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם אתה ממליץ להזמין מודד?
אלון22/03/2021או שלשכור מכשיר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אני ממליץ לרכוש מכשיר ולמדוד לבד.
רם דישון22/03/2021זו האפשרות הטובה ביותר. גם אני וגם המוכר נוכל לסייע בפירוש התוצאות. חפש באתר norad4u.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניצוצות בעת חימום בצלחת קרמית עם עיטור מתכתי מסביבנתנאל18/03/2021
שלום
מזה כחודש נהגתי לחמם במיקורגל אוכל בצלחת קרמית עם עיטור מתכתי מסביב , ולא ראיתי שום ניצוצות, עד שהיום חיממתי על הצלחת פיתה בלבד, וראיתי ניצוצות במיקרוגל והפסקתי מיד.
השאלה שלי למה עד היום שחיממתי אוכל לא ראיתי משהו מוזר ורק שחיממתי פיתה בלבד הרגשתי זאת?
בנוסף מה ההשלכות לתקופה בה חיממתי את הצלחת הן בריאותית לאוכל שחומם והן למיקרוגל עצמו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות.
רם דישון20/03/20211. עוצמת הניצוצות תלויה בכמות המזון שחיממת, ובמידת הלחות בו, כך שזה אינו מפתיע.
2. אין השלכות בריאותיות כלל.
3. יתכן שהמיקרוגל נפגע מעט. זה עלול להתבטא בחימום חלש יותר, אבל בפירוש לא בעיה בטיחותית או בריאותית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינת מטען נייד של מחשב האם מסוכן?ציפי17/03/2021
שלום אני עובדת עם מחשב נייד כשהמטען מחובר וקרוב לגוף שלי מאוד האם אני יכןלה להיות שקטה בקשר לקרינה
השתדלי להרחיק את המטען חצי מטר ממך.
רם דישון17/03/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעגן קורקינטים (6-8) במרחק של כ4מטרים מחדרי מגורים. יש גם הפרעות קליטת שידורי רדיו. האם יש קרינה ?זיוה15/03/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

לא ניתן לענות ללא מדידה.
רם דישון17/03/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה בצילום רנטגן בן 8רעות10/03/2021
שלום רב
ביצעתי לבני בן 8 צילום מפרק קרסול בשלושה מנחים. סהכ 3 צילומים. זה הצילום היחיד שעשיתי לו בחייו.
האם העובדה שהצילום מכוון לחלק מהשוק והקרסול שמהווה אזור גדילה, לא מסכן אותו?
אני מאד חוששת אודה לתשובתכם
הצילומים לא מסכנים אותו כיוון שהיו ממוקדים בקרסול. המנעות מהצילומים מסוכנת הרבה יותר.
רם דישון11/03/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)