מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קרינה מתשתית של סיבים אופטיםרונן25/03/2021
בבניין בו אני מתגורר התקינו תשתית של סיבים אופטים, ובקרוב יתחברו כל מיני דיירים לתשתית זאת.
התשתית עוברת בכל קומה בארון התקשורת.
ארון התקשורת נמצא במרחק של כ-1 מטר מדירתי.
מבקש לדעת- האם יש קרינה בסיבים אופטיים, ובהתחשב בעובדת המרחק הקטן מהדירה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין כל קרינה מסיבים אופטיים.
רם דישון26/03/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Mri קרסול לילד בן 8רעות24/03/2021
שלום רב
בני הקטן צריך לבצע mri קרסול.
האם הבדיקה הכרוכה בשדה מגנטי כה חזק של 1.5 טסלה יכולה להזיק לו באיזה אופן? קראתי מאמרים באנגלית שזה לא קרינה מייננת אך גם יכולה להזיק לתאים
והאם כל הגוף שבמכשיר מוקרן או רק האיבר המצולם?
אודה לתשובתכם
רעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אכן אן קרינה ואין נזק בבדיקת MRI.
רם דישון26/03/2021מאידך, המנעות מהבדיקה מסוכנת מאד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מחימום במיקרוגל- כרית חימוםחני24/03/2021
שלום
יש לי כרית להקלה על כאבים שמחממים במיקרוגל.
הכרית יכולה לקבל את הקרינה ולהעביר לגוף?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא. ברגע שהמיקרוגל הפסיק- אין יותר קרינה כלל. הכרית אינה מקרינה אף פעם.
רם דישון26/03/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיהוי אנטנות G5- האם היא נראית כך?איתן24/03/2021
שלום,
איך נראית אנטנה של רשת סלולרית G5?
האם בצלום המצ"ב על העמוד ממוקמת אנטנה סלולרית?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אלו ללא ספק אנטנות המשדרות בתדרי רדיו. אילו- אינני יודע ללא מדידה או נתונים נוספים.
רם דישון24/03/2021נסה לשאול בעיריה או בחברת החשמל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מאזניה המחוברת לשלט של פלייסטיישןרעות23/03/2021
שלום רב
בני הקטן משחק שעות רבות בפורטנייט ולשלט הסוני מחוברת אזניה שהוא מתקשר איתה במשחק עם שאר המשתתפים
האם אזניה זו מקרינה?
ואם כן מה החלופה? אודה לתשובתכם
רעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האזניה עצמה מקרינה מינימום ולדעתי לא מסוכנת. חלופה טובה יותר היא אוזנית אויר. חפשי ברשת.
רם דישון24/03/2021שימי לב לסוג המחבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדידת קרינה חדר ילדים- ארון חשמלמורן20/03/2021
שלום לכולם,
בחדר של הילדים יש ארון חשמל של אותה קומה.
האם אפשר לשכור מכשיר מודד קרינה? מה הערכים הרצויים?
תודה רבה על עזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה.
רם דישון21/03/2021חפשי באתר norad4u. למיטב ידיעתי לא ניתן לשכור אלא לרכוש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרחק מינימלי ממגדל סלולר וקרינהאלון18/03/2021
מתעניינים בבחירת מגרש בקרבת מגדל סלולר. האם יש מרחק מינימום? או רק בדיקה תתן את התשובה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין מרחק מינימום. רק מדידה תאפשר תשובה ענינית.
רם דישון20/03/2021אם מדובר במגרש לבניה- חשוב למדוד גם בגובה. הייתי מעורב בעבר בסוגיה דומה- הקונה הזמין מנוף שהרים אותי למדידה בגובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם אתה ממליץ להזמין מודד?
אלון22/03/2021או שלשכור מכשיר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אני ממליץ לרכוש מכשיר ולמדוד לבד.
רם דישון22/03/2021זו האפשרות הטובה ביותר. גם אני וגם המוכר נוכל לסייע בפירוש התוצאות. חפש באתר norad4u.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניצוצות בעת חימום בצלחת קרמית עם עיטור מתכתי מסביבנתנאל18/03/2021
שלום
מזה כחודש נהגתי לחמם במיקורגל אוכל בצלחת קרמית עם עיטור מתכתי מסביב , ולא ראיתי שום ניצוצות, עד שהיום חיממתי על הצלחת פיתה בלבד, וראיתי ניצוצות במיקרוגל והפסקתי מיד.
השאלה שלי למה עד היום שחיממתי אוכל לא ראיתי משהו מוזר ורק שחיממתי פיתה בלבד הרגשתי זאת?
בנוסף מה ההשלכות לתקופה בה חיממתי את הצלחת הן בריאותית לאוכל שחומם והן למיקרוגל עצמו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות.
רם דישון20/03/20211. עוצמת הניצוצות תלויה בכמות המזון שחיממת, ובמידת הלחות בו, כך שזה אינו מפתיע.
2. אין השלכות בריאותיות כלל.
3. יתכן שהמיקרוגל נפגע מעט. זה עלול להתבטא בחימום חלש יותר, אבל בפירוש לא בעיה בטיחותית או בריאותית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינת מטען נייד של מחשב האם מסוכן?ציפי17/03/2021
שלום אני עובדת עם מחשב נייד כשהמטען מחובר וקרוב לגוף שלי מאוד האם אני יכןלה להיות שקטה בקשר לקרינה
השתדלי להרחיק את המטען חצי מטר ממך.
רם דישון17/03/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעגן קורקינטים (6-8) במרחק של כ4מטרים מחדרי מגורים. יש גם הפרעות קליטת שידורי רדיו. האם יש קרינה ?זיוה15/03/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

לא ניתן לענות ללא מדידה.
רם דישון17/03/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה בצילום רנטגן בן 8רעות10/03/2021
שלום רב
ביצעתי לבני בן 8 צילום מפרק קרסול בשלושה מנחים. סהכ 3 צילומים. זה הצילום היחיד שעשיתי לו בחייו.
האם העובדה שהצילום מכוון לחלק מהשוק והקרסול שמהווה אזור גדילה, לא מסכן אותו?
אני מאד חוששת אודה לתשובתכם
הצילומים לא מסכנים אותו כיוון שהיו ממוקדים בקרסול. המנעות מהצילומים מסוכנת הרבה יותר.
רם דישון11/03/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדאיות הנחת אנטנה במרכז יישובאוריה10/03/2021
הנהלת היישוב שלנו מבקשת לשים אנטנה במרכז היישוב, מטרים ספורים מבתי מגורים וגני ילדים, בכדי לשפר קליטה. בקשה זו נתונה כעת להצבעת התושבים. הנחת המוצא שלהם שתיהיה פחות קרינה מהמכשירים הסלולרים הביתיים, מרגע הצבת אנטנה.
האם זה סביר? או שאנטנה כזו תיצור לנו יותר חשיפה לקרינה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה.
רם דישון11/03/2021אותם בתים וגני ילדים במרחק מטרים ספורים מהאנטנה עלולים להיות חשופים לקרינה מוגברת ולסיכון בריאותי. נכון שהניידים של תושבי היישוב ישדרו בהספק נמוך יותר, אך אלו החיים קרוב לאנטנה עלולים לסבול. הייתי מעורב בעבר במצבים דומים והצלחתי לסייע במניעת הקמת אנטנה במרכז היישוב. פני בפרטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עבודה תחת מסך גדול בעבודהhaim louzon07/03/2021
ערב טוב בעבודה שאני עובד בה במקום הקבוע שלי יש מסך גדול שנותן נתונים על פעילות המחלקה שלי האם מבחינת הקרינה זה בטוח לשבת מתחת למסך כזה? כי הבנתי שמסך LCD לא מייצר הרבה קרינה לסי שנמצא לידו האם זה נכון? ומה המרחק הרצוי/הבריא לשמור ממסך כזה?
קשה לענות ללא מדידה, אבל ממסך LCD במרחק צפיה אין סיכון כלל.
רם דישון08/03/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוט ספוט - נייד ומידת קרינהעופר06/03/2021
שלום, בטעות לא שמתי לב שהטלפון הנייד שלי היה על הוטספוט וקרבבתי אותו לגוף כדי לכתוב טקסט (זה קרה לי כ 3 פעמים בעבר כבר) אני מרגיש חום קצת באזור הפנים אולי זה אבל פסיכולוגי, בכל אופו זה היה כ 10 דקות אולי, האם סיבה לחשש מנזק?
אין סיכון מאירוע חד פעמי קצר.
רם דישון07/03/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטנות סלולריות מול בנין מגוריםטלי05/03/2021
שלום רב
אבקש לדעת מה המרחק הבטוח בין אנטנות סלולריות לבנין מגורים ושלא מוסתרות על ידי בניינים שחוסמים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא קיים ערך כזה כי הוא תלוי בכיון האנטנות והספק השידור. הדרך הטובה ביותר היא לרכוש מכשיר מדידה ביתי ולמדוד לבד.
רם דישון06/03/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמכשיר מדידת קרינה ביתי
גיל בליך06/03/2021היכן ניתן לרכוש מכשיר מדידת קרינה בייתי ? ומה סדר גודל של העלות ? המכשיר מדידת קרינה בייתי מודד כל סוג של קרינה ? כמו למשל קרינה מנקודת חשמל , קרינה ממכשירים חשמליים ואו רק קרינה מאנטנה סלולארית ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
חפש ב- norad4u.
רם דישון07/03/2021המכשירים המומלצים באתר זה מודדים את כל סוגי הקרינה.
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)