מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- רמת קרינה וקשר לאוטיזם- אנטנה על הגגאהרן21/02/2021
שלום
אני מעוניין לשכור בית שיש לצערי על הגג שלו אנטנה.
הזמנתי מודד מוסמך ובחדר שהיה את התוצאה הגבוהה ביותר
היה 0.183 מיקרו וואט
האם התוצאה הזאת מסוכנת ?
שאלה נוספת יש לי ילד עם אוטיזם האם יש סיבה לחשוב שיש לו רגישות גבוהה יותר??
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות
רם דישון21/02/20211. התוצאה הזו סבירה.
2. לא ידוע לי על קשר כלשהו בין קרינה לאוטיזם. למיטב ידיעתי אין סיבה לחשוש שהוא רגיש יותר.
3. פורסם פעם ״מחקר״ שהצביע על קשר בין קרינה לאוטיזם. בדיעבד התברר שכל כולו היה זיוף אחד גדול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מהסלולרי בעת דיבור ממושך כשהנייד מוצמד לאותו אוזןדן16/02/2021
היי,
לא קורה ברמה יום יומית אבל אחת לנגיד משהו כמו חודש, קורה שיש לי יום של מלא שיחות טלפון ולצערי אני לא מספיק שם לב להחליף את הנייד מאוזן לאוזן או לשים אוזניות. כלומר קורה שאחת לכמה ימים אני מדבר באותו יום לפחות 3 שעות בנייד כשזה רוב הזמן מוצמד לאותה אוזן. האם זה יכול להיות מסוכן? ראיתי שיש מחקרים שמראים שכן, השאלה אם הסכנה יכולה להיות מארועים חד פעמיים או שבעיקר מארועים יום-יומיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ההשפעה של הקרינה היא אינדובידואלית, ולכן קשה לענות תשובה חד משמעית.
רם דישון16/02/2021בכל מקרה המצב אותו אתה מתאר לא מומלץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מגורים בקרבת תורן של אנטנות סלולריותליטל15/02/2021
שלום רב
האם מגורים בבנין במרחק של 500 מטר מתורן שעליו אנטנות סלולריות (יתכן שגם G5) מהווה סכנה לבריאות? מה המרחק המקסימלי שלא מהווה סיכון בין בנין מגורים לאנטנות סלולריות? והאם G5 מגביר את הסכנה ? האם הקרינה גבוהה יותר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרוב לוודאי שלא מסוכן, אך מומלץ לרכוש מכשיר מדידה ולמדוד על מנת לוודא.
רם דישון15/02/2021אין מרחק מינימום, כי הוא תלוי בהרבה מאפיינים של התורן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מחיבורי טלוויזיה לכבלים- חיבור שאינו אלחוטיאנה14/02/2021
שלום
אין לנו חיבור לחברת תקשורת בכלל בבית.
אני רוצה חיבור לא אלחוטי נטול קרינה (חוץ מהקרינה החשמלית).
אני לא יודעת מה לבקש. למשל במחשב אני יודעת שצריך חיבור קווי ולא אלחוטי. מודם או ראוטר בלי וואי פאי נכון?
בטלויזיה אני לא יודעת מה לדרוש גם שם יש ראוטר וכל מיני ספקים כמו 012 או חיבורים מתקדמים שאני לא יודעת מה נטול קרינה
אודה לסיוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תבקשי ציוד קוי שניתן לבטל בו את האופציה האלחוטית.
רם דישון15/02/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש מקרינה בשל רכישת פנס ראש חזקדורי13/02/2021
היי פורום יקר.
לאחרונה רכשתי פנס ראש מאוד חזק בעל 3 סוללות 18650 הממוקמות בחלק האחורי שלו ומזינות באמצעות כבל קשר שמתחבר לפנס .
לאחר שימוש בו הרגשתי כאבי ראש באיזור הסוללות.
רציתי לדעת מה ההשלכות האפשריות של שימוש בפנס בעל סוללות חזקות כאלה והאם בכלל קיים חשש מקרינה ממשית?
ראוי לציין שהתחסנתי ואולי קיים קשר סביר לתופעות לוואי
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין קרינה מפנס ראש כי הזרם המערכת הוא זרם ישר.
רם דישון13/02/2021כאב הראש כנראה מהלחץ של בית הסוללות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בית פרטי - מרחק מק״ג ארה״בשמוליק10/02/2021
סליחה - והפעם עם התמונה הנכונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות.
רם דישון10/02/20211. לא הצלחתי לראות את צל העמוד הצילום.
2. לא ברור לי איזה מתח הקו.
3. הטוב ביותר הוא לרכוש מכשיר מדידה מסוג קורנט ולמדוד ליד הבית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
שמוליק10/02/2021רם, תודה גדולה על המענה המהיר. מצרף כאן תמונה של העמוד. רכשתי מכשיר מדידה של meterk והמדידה היתה טובה: ממש ליד העמוד סדר גודל של 2-4 מיליגאוס (עשיתי כמה מדידות), ובבית אפס קרינה. אלא שאני לא יודע עד כמה המכשיר אמין. אשמח לפידבק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ברגע שמדדת- כל הנתונים האחרים חסרי משמעות. על פי
רם דישון12/02/2021מפרט היצרן, המכשיר נראה אמין. תוצאות המדידה הגיוניות. נא שלח צילום של המכשיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מטען של לפטופ במשך כל היוםדור ירושלמי08/02/2021
שלום, אני עובד מול המחשב כל יום במשך 7 עד 9 שעות. בזמן הזה המטען של הלפטופ מחובר מתחת לשולחן . מהו המרחק שעליי לקחת מהמטען או אמצעי זהירות אחרים על מנת למנוע סכנה של נזק מהקרינה הנפלטת מהמטען המחובר לחשמל?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לפחות חצי מטר. אין אמצעי זהירות אחרים פרט למרחק.
רם דישון08/02/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מאנטנה מול מרפסת בייתירועי כהן07/02/2021
היי, ברצוני לדעת אם האנטנה על הבניין ממול המרפסת שלי פולטת קרינה מזיקה, האם קולטת או משדרת בלבד? קראתי על אנטנות של טלויזיה אך התקשתי לקבוע אם מדובר באנטנה מסוג יאגי שלפי מה שקראתי הבנתי שגם משדרת ולא רק קולטת. ובאופן כללי האם אנטנות שרק קולטות אינן מסוכנות?
תודה רבה מראש, אשמח להמלצה במידה ויש צורך לבירור נוסף
זוהי אכן אנטנת יאגי. אנטנה כזו יכולה עקרונית גם לשדר, אבל
רם דישון08/02/2021האנטנה שלפנינו מיועדת לקליטה בלבד. רואים זאת לפי הכבל, ובנוסף מצבה בכי רע- מוטות רבים נשרו ממנה במהלך השנים. היא שימשה בעבר לקליטת שידורי טלויזיה. אין שום סיכון ממנה כיום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בסלולרי ובמחשב נייד/wifi בממדמאיה05/02/2021
שלום רב,
ידוע לי שלא בטיחותי ולא מומלץ להשתמש (לדבר ולגלוש) במכשיר סלולרי ו/או לגלוש במחשב נייד באמצעות wifi בממ"ד.
אשמח לשמוע האם ישנה דרך כן לדבר בסלולרי בממד.
והאם ישנה דרך לשימוש במחשב נייד בממד ללא כבלים בבית.
למותר לציין כי קליטת הwifi במחשב שם סבירה . במידה והקליטה סבירה האם זה בטיחותי לגלוש במחשב?
תודה מראש,
מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין פתרון אחר, וכמו שרשמת- לא מומלץ.
רם דישון07/02/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה בקיר מאחורי מקרר- קרינהמיכל04/02/2021
שלום רב
האם מסוכן לישון צמוד לקיר שמאחוריו עומד מקרר במטבח בעיקר לגבי ילדים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הדבר היחידי שאני יכול לומר ללא מדידה הוא שזה לא מומלץ.
רם דישון07/02/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ואי פיי - מגביר טווח גלישהמיכאלה04/02/2021
שלום רב. עד לאחרונה היינו מחוברים לאינטרנט באופן קווי. צו השעה מזמן צרכים חדשים כגון גלישה על לפטופ ובין השאר עברנו לבזק ועברנו לגלישה על ואי פיי של BE. משתדלים לשמור על כמטר מרחק ובכל מקרה זה נמצא על הרצפה במרחק ורוב הזמן אנחנו רחוקים ממנו 2 מטר ויותר(דירה של כ 100 מ"ר) הבעיה היא שבחדר המרוחק אין קליטה בכלל ואין אפשרות גלישה. קיבלנו במתנה מכשיר שנקרא "רפיטר" ויש אפשרות נוספת של חב' האינטרנט למגדיל טווח גלישה בשם mesh" מקווה שלא טעיתי בשם. רציתי לדעת מה משמעויות הקרינה של שני המכשירים? מדובר בחדר של ילד... מה המרחק הרצוי עד כמה זה בעייתי וכו.. והאם יש פתרון אחר. תודה.
כל מכשיר כזה מגדיל את הקרינה בבית. הפתרון המיטבי הוא חזרה למתווה הקודם- חיבור קוי.
רם דישון07/02/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקרר עם wi-fi- האם קורן יותר?שירן04/02/2021
שלום,
אני מתעניינת ברכישת מקרר LG GRM6981.
למקרר יש אפשרות תקשורת עם WI-FI.
מבחינתנו זה פיצ'ר שאין לנו צורך ורצון להשתמש בו.
השאלה אם זה מגדיל את הקרינה של המכשיר גם כאשר מכבים את הפיצ'ר הזה.
מה דעתכם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם ניתן לכבות את התכונה הזו- אין קרינה בתדר רדיו כלל.
רם דישון07/02/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דרית גג מעליה כל מזגני הבנייןאחת04/02/2021
שלום רב
יש לי שני ילדים בבית אחד מהם תינוקת בת חצי שנה. הדירה שבה מתגוררים כעת היא דירת גג. לאחרונה גליתי והבנתי שמעל הדירה שלנו ממוקמים כל מזגני הבניין. בכך שיצוא בערך 10 עד 12 מזגנים מיני מרכזיים לעשרה דירות. בימים בהם קר או חם כל המזגנים מופעלים ביחד. אני לא שומעת רעש חזק מהדירה שלי לפעמים שומעת משהו קטן. אבל מה שהתחיל להדאיג אותי שיכול להיות שזו כמות קרינה גדולה לילדים. 10 מזגנים מיני מרכזיים פועלים ביחד במרחק של 2 מטר או 2 וחצי מטר מקסימום מהילדים. התקרה היא נמוכה יחסית. המזגנים הם פשוט מעל הגג אין סביבם שום מיגון. אשמח לעצה/ תשובה.
תודה רב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חיוני למדוד. כל תשובה ללא מדידה לא תהיה רצינית. ניתן לרכוש מכשיר מדידה ולמדוד לבד.
רם דישון07/02/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה
אחת07/02/2021תודה על התשובה... האם מכשיר המדידה פולט קרינה בעצמו? בטוח לשימוש? לאחסון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מכשיר המדידה אינו פולט דבר. בטוח לחלוטין.
רם דישון08/02/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פורלמלין בסיבית ו ב MDF- אסתמה קשהירדן02/02/2021
שלום,
אני סובלת מאסתמה מאוד קשה ומאלרגיות. אני אעבור בקרוב לדירה יד 2 שבה נעשה שיפוץ כללי ונרכוש את כל הרהיטים מחדש.
חשבנו לעשות פרקטים בכל הבית אך גיליתי שהם מכילים MDF שמכיל פורמלין ואני רואה ברשת שבהרבה מקומות מצויין שזה גז שנפלט לאוויר ועלול להיות מסרטן, או להחמיר מחלות ריאה ואלרגיות. כמו כן, גם בריהיטים שמכיל סיבית או MDF. אשמח לברר: האם לפי דעתכם עדיף להמנע מפרקט שמכיל MDF ולנסות למצאו רהיטים מסנדוויץ או חומרים יותר בריאים?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
1. מחוץ לתחום הפורום. 2. הערה אישית: MDF הוא חומר
רם דישון03/02/2021חלש, והפרקט אמור לשאת עומס רב. הייתי נמנע מפרקט עם MDF משיקולי עמידות ואורך חיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכת חשמל שאינה מוסברתאיציק לוי02/02/2021
שלום רב,
ייתכן ומחוץ לפורום אבל ברשותך מר דישון בקצרה:
אם אני חושד שיש אצלי צריכה לא מוסברת של חשמל, האם קיימת דרך כלשהי לבדוק זאת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כן. הורד את המפסק הראשי בלוח (אם יש כזה), או את מפסק הפחת,
רם דישון02/02/2021ובדוק אם המונה ממשיך להסתובב (במונים הדיגיטליים החדשים במקום סיבוב דיסקה יש נורה שמהבהבת). אם המונה ממשיך להסתובב- קרא לחשמלאי שיבדוק את כל המערכת. יתכן שמישהו חוגג עליך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)