מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מחיצהדפי15/11/2012
שלום,
בת 30 ללא ילדים ו/או הפלות
טיפול אחרון פיוריגן+ אורביטרל+הזרעה - כשל.
נמצאה אצלי מחיצה ברחם התופסת בין 1/3 ל-1/2 מחלל הרחם
עובי המחיצה 21ממ, רוחה המחיצה 43 ממ
1. האם מומלץ להסירה בטרם טיפולי פוריות או לנסות להרות באמצעות טיפולי פוריות קודם?
2. קבעתי תור למרפאתך לעוד חודשיים אולם מאחר וביצעתי רק אולט' תלת מימד. האם יש לבצע בדיקות נוספות בטרם אגיע למרפאתך לשם קבלת החלטה בדבר הסרת המחיצה.
רב תודות,
דפי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחיצה - תגובה
פרופ' ראול אורביטו15/11/2012מחיצה יכולה לגרום להפלות ולידות מוקדמות- ולכן בנוכחות אחד מהם יש אינדיקציה להסרתה
במידה ואין, ומדובר רק באי פוריות, מקובל להסיר מחיצה רק אם אורכה מעל שליש-מחצית מאורך החלל, או לאחר 2-3 כשלונות בהפריה חוץ-גופית
רצוי לוודא בסונר תלת מימד את אורך המחיצה ולהגיע להתייעצות מומחה פוריות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקטוסלפינגסעדי14/11/2012
שלום,
אני בת 34, בתאריך 06/2012 ביצעתי צילום רחם אצל ד"ר טוגנדרייך.
ממצאים: שקטוסלפינגס בחצוצרה הימנית (שמאלית: מעבר ופיזור תקין).
מעולם לא עברתי הפלה, ניתוח או דלקת באגן, כיצד נוצר מצב כזה באופן טבעי?
איך ניתן לדעת האם החצוצרה הימנית היא דלקתית או שרק סתומה?
האם היא מעיבה על הקליטה? כיצד ניתן לבדוק זאת?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקטוסלפינגס - תגובה
פרופ' ראול אורביטו15/11/2012יתכן בעקבות זיהום לא תסמיני
ימנית סתומה, אם יש דלקת- לא ניתן לדעת בודאות, כאמור- חלק מהדלקות הינן א-תסמיניות
רצוי לפנות לבדיקת רופא נשים
בנוכחות הסקטוסלפינגס- יש בעיה להכנס להריון כיוון שהחצוצרה "סתומה".
אם הסקטוסלפינגס חד צדדי, הסיכוי להריון מופחת והסיכוי להפלות עולה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהההההההשלי14/11/2012
שלום ביצעתי לפני כמעט שנה צילום רחם שבמהלכו נעשה צינתור בשל חסימה בחצוצרה שמאל .. אני מציינת ממצאים
ורציתי לשאול האם מחר אפשר יהיה לבצע הזרעה? (אין בעיית זרע כלל)
או שצריך לעבור לIVF.....?
אשמח לתשובה מהירה כי מחר בבוקר יעשו הזרעה ...
צילום רחם וחצוצרות:
מילוי הומוגני של חלל הרחם
חצוצרה ימין: מעבר ופיזור- מהלך החצוצרה אל מאחורי הרחם .
חומר ניגוד מתפזר באגן משמאל, בצילומים אלכסונים ולאחר הזרקת סלקטיבית מודגם מעבר ופיזור תקינים מצד זה .
חצוצרה שמאל- מודגמת הרחבה דיסטלית מינימלית ללא מעבר וללא פיזור.
בוצע הזקרה סלקטיבית מינימלית לפתח החצוצרה ולאחר הפעלת לחץ בינוני מודגם מעבר ופיזור גם משמאל?
האם החצוצרות פתוחות ואפשרי לעשות או לעבור לIVF ? הרופא המטפל לא מצליח לראות טוב את הצילום...
תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץץץץץץץץץ צריכה תשובה!!
שלי15/11/2012אני עדיין ממתינה לתשובה ...
תודה וסליחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה דחופההההההה - תגובה
פרופ' ראול אורביטו15/11/2012חצוצרות פתוחות עם פיזור לאחר צינטור, לכן טיפול בהזרעה לגיטימי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה נוספת אם אפשר...
שלי19/11/2012מה העניין שהרופאת פוריות שלי אומרת שלפעמים מסירים חסימה רק מההתחלה של החצוצרה ושהיא לא יודעת לפני התשובה שכתב הרופא (ד"ר טוגנדרייך)
לאחר הצינטור שעשה ... אז איך אני יכולה לדעת עם ההזרעה שעשיתי תעזור לקליטה
ואם כן האם אין סיכוי רב יותר להריון חוץ ריחמי הביצית המופרת לא תוכל לחזור לרחם בגלל חסימה שאולי קיימת מאחור?? או משהו כזה??
וסליחה מראש ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה נוספת אם אפשר... - תגובה
פרופ' ראול אורביטו20/11/2012עברת צינטור שהסיר חסימה קריבנית והדגים מעבר- החצוצרות פתוחות
חצוצרות פתוחות מאפשרות מעבר ביצית\זרע
מאידך הדגמה של חצוצרה פתוחה לא בהכרח מעיד על תיפקודה ועל הסיכוי להריון מחוץ לרחם
מציע שתפני לרופאת הפוריות שלך עם דיסק הצילום- ואז תוכלי לדסקס את שאר הסוגיות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקטוסלפינגס.חלי08/11/2012
דר עם סקטוסלפינגס. תיהיה בעיה להיכנס להריון תקין בלי הפלות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקטוסלפינגס. - תגובה
פרופ' ראול אורביטו11/11/2012יש בעיה להכנס להריון כיוון שהחצוצרה "סתומה".
אם הסקטוסלפינגס חד צדדי, הסיכוי להריון מופחת והסיכוי להפלות עולה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
חלי11/11/2012תודה פרופ' ראול אורביטו אני מודה לך!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות צילום רחםחלי08/11/2012
שלום רב! אני עשיתי אתמול צילום רחם ובתוצאות כתוב כך: לפני הפעולה בוצעה בדיקת BHCGב-STICK-שלילית. לאחר הזרקת חומר ניגודי הודגמו: צואר במבנה תקין. רחם במבנה תקין ללא פגמי מילוי. חצוצרה ימנית הודגמה עם מעבר ופיזור תקינים. חצוצרה שמאלית הודגמה עם מעבר ופיזור תקינים. רושם של סקטוספינקס משני צדדים. תודה רבה מראש! יש לציין שאת הבדיקה עשיתי בגלל 2 אפלות חוזרות. תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות צילום רחם - תגובה
ד``ר דניאל טוגנדרייך08/11/2012נפלה טעות סופר בתשובה - סקטוספיגס= חסימה בקצה המרוחק (שחלתי) של החצוצרה +הצטברות חמר הניגוד במבנה דמוי בלון. זה ל מתיישב עם "מעבר ופיזור תקינים" - עלייך לפנות עם התמוות לרופא המטפ שיוכל בקלות לקבו אם יש מער ופיזור או אם מדובר בסקטוסלפינגס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
חלי08/11/2012תודה רבה על תשובתך המהירה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת הריון ביתית.
דנה23/02/2013שלום דר אני מקבלת מחזור כל31 32 יום. אני ובעלי מנסים להיכנס להריון. אין לי עדיין איחור במחזור אני מורה לקבל מחזור מחר אבל היום בבוקר עשיתי בדיקת הריון ביתית ויצא שלילי. רציתי לדעת האם עדיין יש סיכוי להריון? יכול להיות שזה עדיין מוקדם? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת הריון ביתית. - תגובה
פרופ' ראול אורביטו24/02/2013בדיקת הריון חיובית שבועיים לאחרהביוץ
אם המחזור לא סדיר או לא נבדק ביוץ- עדיין יתכן הריון
רצוי לחזור על הבדיקה בעוד מספר ימים במידה ולא תקבלי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מודה לך על תשובתך!
דנה24/02/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחם בזמן טיפול פוריותגלי08/11/2012
שלום רב,
אני אובחנתי כפוליצסטית. כרגע ביום 18 למחזור עם 2 זקיקים בגודל 9 מ"מ ביום שני הקרוב 12.11נקבע לי תור לצילום רחם.
השאלה שלי האם הבדיקה הפולשנית יכולה להרוס באיזשהו אופן את הטיפול? האם הזקיקים יכולים להיהרס? האם כדאי לבצע את הבדיקה או לדחות לאחר הווסת?
אודה לתשובתכם המהירה..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום רחם בזמן טיפול פוריות - תגובה
פרופ' ראול אורביטו08/11/2012צילום לא הורס זקיקים
צילום מבוצע לאחר וסת ואסור לקיים יחסים עד הצילום
אם להערכת רופא מטפל- את עשויה לבייץ לפני הצילום-
צריך לבחון מה סיכוייך להרות מול הצורך בצילום- אנא היוועצי עם רופאך המטפל
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחם - ממצאיםמיכל07/11/2012
שלום רב,
היום עברתי צילום רחם (אני מנסה כשנה להיכנס להריון ללא הצלחה).
בצילום הרחם נמצא "פגם מילוי בפונדוס מימין יכול להתאים להידבקות".
מה זה אומר?
לפני כ-3 שנים עברתי הפלה עם ציטוטק שלא הוציאה את כל תוכן ההריון ולאחריה ניתוח היסטרוסקופיה על מנת להוציא את שארית ההריון. לאחר מכן נקלטתי להריון וילדתי בלידה רגילה.
הרופא הנחה אותי לעשות בחודש הבא בדיקת היסטרוסקופיה.
אודה לך אם תוכל להסביר לי מה הממצא אומר?
מהו בד"כ הטיפול הנהוג?
מה הסיכויים להיכנס להריון עם כזה ממצא?
אני ממש בלחץ ומאוד מפחדת - שזה יצור לי בעיה להיכנס להריון. כל מידע יתקבל בברכה.
תודה רבה
לילך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום רחם - ממצאים - תגובה
פרופ' ראול אורביטו08/11/2012קיים פגם מילוי בחלל הרחם החשוד להידבקות
על מנת לאבחן- בדיקת הבחירה הינה היסטרוסקופיה- שגם מאבחנת וגם יכולה לטפל במימצאים תוך ריחמיים- כמו הפרדת הדבקות, וכו'
סה"כ, אם אכן הידבקות,סיכויים טובים להרות, ובמיוחד עם תוסר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחם סקירת אגן הקטןאתי07/11/2012
שלום עשיתי צילום רחם באגן הקטן ויצאו לי ממצאים של רחם שרירני קדמי,
עם מידות 36*28*48 עם עובי אנדומטריום 6 מ"מ .
מיכון שהקבעתי תור אצל רופאת נשים אך צריך לחכות חודש אני רוצה לדעת
האם זה המידות הרחם יצאו בסדר ?
והאם אני צריכה ללכת בדחיפות לרופאה עקב התוצאה ?
ועוד שאלה לגבי שחלה
אם אחת מהשחלות לא הודגמו זקיקים האם זאת בעיה לפורי
אשמח לתשובה
סלח לי אם השאלות לא בפורום המתאים פשוט נגשתי לפי כותרת צילום רחם .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום רחם סקירת אגן הקטן - תגובה
פרופ' ראול אורביטו08/11/2012עשית אולטרסאונד ולא צילום רחם
מימדי הרחם תקינים
מצוין שהרחם שרירני, חשוב לבדוק כמה, איפה ומהגודל השרירנים
אין דחיפות בביקורת אצל רופאת נשים
העדר הדגמת זקיקים- השאלה אם אין בכלל זקיקים (כולל קטנים) או אין מובילים
האם יש או אין בעית פוריות, מצריך בירור נוסף- שכדאי שתדייני ותבקשי מרופאת נשים מטפלת
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי צילום רחם שנערך אתמולאיזבל06/11/2012
שלום רב
אתמול עברתי צילום רחם אצל ד'ר טגנדרייך
הממצאים היו מילוי הומוגני של חלל הרחם
חצוצרה מימין: מעביר ופיזור תקין
חצוצרה משמאל : התרחבות סקטואידית של החצוצרה המתפוגגת לאחר הזקרה סלקטיבית לפתח החצוצרה
בזמן הבדיקה נאמר לי שזה נפתח, אני קצת בלחץ, אשמח מאוד לדעת מה זה אומר והאם יש בעיה בחצוצרה שמאל שתפריע לי להרות, האם בהמלך הצילום הבעיה נפתרה
או האם ישנה בעיה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי צילום רחם שנערך אתמול - תגובה
פרופ' ראול אורביטו06/11/2012הרחבה של החצוצרה יכולה להעיד על טראומה בעבר כמו דלקת בעיקבות תהליך זיהומי. במקרה כזה החצוצרה אמנם לא סתומה ומעבירה את חומר הניגוד אך עלולה ללקות בתפקודה ולא לאפשר הליך תקין של התעברות.
הפתיחה וההתפגגות לאחר הזרקה סלקטיבית- יכולים להעיד על העדר בעיה, או בעיה קלה
ממליץ לפנות עם הצילום לרופא נשים בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צינטור חצוצרהענב06/11/2012
שלום רב. לפני שנה וחצי, בעקבות חצוצרה חסומה ביצעתי צינטור אצל דר טוגנדרייך. בעקבותיו הריתי. ברצוני לדעת אם יש סיכוי כי החצוצרה שוב סתומה והאם עלי לבצע שוב צילום רחם לפני שאנסה להרות? תודה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון
ענב06/11/2012סליחה. הכוונה לצנתור חצוצרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצינור חצוצרה - תגובה
פרופ' ראול אורביטו06/11/2012רוב הסיכויים שלא
במידה ולא תהרי למרות נסיונות (כולל טיפול), על הרופא המטפל לשקול הפנייה נוספת לצילום רחם
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחם לאחר הפלהשרונה04/11/2012
ערב טוב,
אני חודשיים לאחר הפלה, שהתבצעה בשאיבה.
אני מעוניינת להתחיל בהזרעה.
האם כתוצאה מההפלה יש סיכויי שהחצוצרה/ות נסתמו?
האם יש צורך בצילום רחם לבדיקה? או מיותר ?
תודה וערב נעים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום רחם לאחר הפלה - תגובה
פרופ' ראול אורביטו05/11/2012תיתכן "סתימה" אחרי הפלה, שכיחות נמוכה
למעשה עצם ההריון מעיד שהחצוצרות "פתוחות"
לכן, השיקול אם לבצע צילום רחם, נתון לשיקולו של הרופא המטפל
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומר ניגודענבל04/11/2012
שלום
רציתי שאול אם אני הגדירו אותי כחולת אסטמה , האם אני יכולה לבצע צילום עם חומר ניגוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומר ניגוד - תגובה
פרופ' ראול אורביטו05/11/2012אם אין רגישות ליוד, אפשר
רצוי ליידע את הרופא המבצע בהיותך חולת אסטמה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר להיסטרוסקופיהרוני02/11/2012
שלום רב,
אני מועמדת לניתוח של לפרוסקופיה, היסטורוסקופיה וציסטוסקופיה עם הידרודיסטנציה. רופא אורוגניקולוג שהייתי אצלו לאחרונה ושאלתי מה יהיה אם אגיע במחזור או בסיום מחזור, אמר לי שהיסטרוסקופיה לא ניתן לבצע במחזור, אלא רק שבוע לאחר הדימום ושאתקשר להזיז את התור. הפקידה במיון הנשים בבית החולים בו אני עומדת לבצע את הניתוח (בו עובד גם אותו אורוגניקולוג) אמרה לי שאין בעיה ושהם מבצעים היסטרוסקופיה במחזור.
מה לדעתכם עליי לעשות?
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקשר להיסטרוסקופיה - תגובה
פרופ' ראול אורביטו05/11/2012לא רצוי לבצע במחזור
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום חצוצרותענבל02/11/2012
שלום ,
שאלתי מופנת לד"ר דניאל טוגנדרייך.
אני הייתי מטופלת אצלך עם ההריון הראשון של ביתי שניקלט ללא בעיה
מזה שנה אני ובעלי מנסים להיכנס להריון , ללא הצלחה , עברתי בדיקות דם והכל היה תקין .
היום קיבלתי שוב וסת ואני מעוניינת לבצע צילום חצוצרות , יש לי תור אליך רק בעוד שבועיים השאלה שלי אם אני צריכה להמתין עד אז או שאני צריכה לקבוע טור אחר לצילום החצוצרות ?
בתודה ענבל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום חצוצרות - תגובה
פרופ' ראול אורביטו05/11/2012ניתן להמתין, ר ק לא לקיים יחסים עד הצילום
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התרחבות סקטואידיתנעמי02/11/2012
שלום רב ,
אתמול עברתי צילום רחם ע"י ד"ר דניאל טוגנדרייך.
בממצאים ציינת בתשובתך כי רחם במבנה תקין, מילוי המוגני של חלל הרחם, מימין מעבר ופיזור תקינים. אך משמאל התרחבות סקטואידית של החצוצרה עם מעבר ופיזור מופחת.לאחר קריאה בפורום הבנתי מהי התרחבות סקטואידית.
בנוסף במהלך הצילום שאלת אותי שלוש פעמים אם עברתי ניתוחים בעבר. עניתי לשאלתך לא. לא עברתי שום ניתוח בחיי, או הפלה. שאלתי היא כזאת האם המעבר והפיזור המופחת מעידים כי החצוצרה חסומה וזה יכול להקשות בקליטת ההריון? ומדוע שאלת אותי מספר פעמים על ניתוחים? האם יש בעיה כל שהיא? תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התרחבות סקטואידית - תגובה
פרופ' ראול אורביטו02/11/2012הרחבה של החצוצרה יכולה להעיד על טראומה בעבר כמו דלקת בעיקבות תהליך זיהומי או ניתוח ביטני (לכן נשאלת). במקרה כזה החצוצרה אמנם לא סתומה ומעבירה את חומר הניגוד אך עלולה ללקות בתפקודה ולא לאפשר הליך תקין של התעברות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרב תודות לך.
נעמי02/11/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)