מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- את לפני צילום רחם?חבל לסבול סתם....פז19/04/2012
לכל מי שנמצאת לפני צילום רחם - כל רופא אחר מלבד מד"ר טוגנדרייך זה פשוט בזבוז זמן וסבל. צילום רחם ראשון ע"י ד"ר וסר (זבולון) אסון!!!! = דימום מסיבי 5 ימים לאחר הצילום, 2 חצוצרות סתומות כאבי תופת. (פרטים נוספים אשמח לתת בפרטי.) צילום שני בשרון עם טוגנדרייך ללא כאבים ללא דימום ו 2 חצוצרות פתוחות. חוץ מזה שהוא חתיך וחמוד.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את לפני צילום רחם?חבל לסבול סתם.... - תגובה
פרופ' ראול אורביטו23/04/2012תודה ובהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת לפני צילום רחם?חבל לסבול סתם.... - תגובה
ד``ר דניאל טוגנדרייך02/05/2012תודה נשמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחםיעל17/04/2012
שלום,
יש לי שבוע הבא (יום רביעי) הזרעה. האם ניתן לעשות צילום רחם ביום ראשון או שזה קרוב למועד ההזרעה, יום רביעי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום רחם - תגובה
פרופ' ראול אורביטו17/04/2012עקרונית לא אמורה להיות בעיה
אישית, אני לא מתלהב מהזרעה סמוכה להזרעה (2 כניסות תכופות לרחם)
ממליץ להיוועץ עם רופא מטפל
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחם-שאלה לד"ר דניאלמאי16/04/2012
ד"ר דניאל אודה לך אם תפרש לי את תוצאות בדיקת הרחם:
רחם במבנה תקין.
מילוי הומונלי של חלל הרחם.
חצוצרה מימין:מעבר ופיזור תקין
חצוצרה משמאל:הדגמת המעבר והפיזור היצריכה הזרקה סלרקטיבית לפתח החצוצרה.
ע"פ הבנתי החצוצרה היתה חסומה האם בעצם היא נפתחה והבעיה נפטרה?
כמו כן צפוי לי ביום חמישי או תחילת שבוע הבא הזרעה האם רצוי לבצע אותה לאחר צילום הרחם והאם אין סכנה לזקיקים שהיו בעצם חשופים לקרינה בעת הצילום?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום רחם-שאלה לד"ר דניאל - תגובה
פרופ' ראול אורביטו17/04/2012סיכום הצילום- תקין
ניתן לבצע הזרעה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מאי17/04/2012תודה רבה רבה....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעם ראשונהפעם ראשונה15/04/2012
שלום ד"ר,
אז הנה תוצאות בדיקות הדם שלי להיום:
E2 - 262
פרוגרסטרון - 2.9
בטא - קטן מ 2
אז כמובן הריון אין (הבטן נראת כמו כן חחחח)
ב US - זקיקים קטנים בימין ובשמאל (לא חדש חחח)
רירית 4.5 (ירדה משבוע שעבר שהייתה 5 )
זהו בקיצור באיזה שלב אני? השאלה אם אני לפני מחזור או לפני ביוץ
ההזרעה הייתה ב 14.2,הדימום האחרון היה ב 27.2 אחרי טיפול בפיורגון והזרעה שלא הצליחה.
בעקבות הטיפול הופיעו צ'יסטות, הבנתי שהן אמורות לצאת במחזור, אך המחזור לא מגיע ובינתיים הן אינן כי במעקב הזקיקים הכל נקי.
האם יכולה להתחיל שוב טיפול? אני פוליצסטית והווסת לא סדירה.
קיבלתי תמיכה של דופסטון, אך כשהגיע הדימום מיד נאמר לי להפסיק איתם.
תודה
שבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעם ראשונה - תגובה
פרופ' ראול אורביטו17/04/2012הורמונלית ואולטרסונוגרפית- בתחילת מחזור
עליך לפנות למומחה פוריות להמשך הנחיות לטיפול
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לד"ר טוגנרייךיעל12/04/2012
היי,
החודש אני עושה הזרעה והרופא שלח אותי לבצע צילום רחם בין היום החמישי ליום העשירי מקבלת המחזור. את המחזור קיבלתי אתמול (יום רביעי) ויש לי תור לצילום רחם שיבוצע על ידך ביום שני הקרוב (אני מפחדת מהבדיקה ושמעתי רק שיבוחים ודברים טובים עלייך). יום שני יהיה היום החמישי מקבלת המחזור(מיום רביעי) ואני חוששת שאני לא אהיה נקייה לגמרי, אני אהיה לקראת הסוף.... האם עדיין ניתן לבצע את הבדיקה? (רציתי לעשות את הבדיקה בבית חולים השרון ביום שלישי אך לצערי הכל מלא ולכן אני מגיעה לרמת גן ביום שני)
המון תודות
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לד"ר טוגנרייך - תגובה
ד``ר דניאל טוגנדרייך14/04/2012אם הדימום הויסתי פסק עד יום ב ויש רק הפרשה של סוף מחזור - ניתן לבצע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה ד"ר טוגנדרייך
יעל15/04/2012היי
בהודעה הקודמת רשמתי שיש לי תור מחר (יום שני) לביצוע צילום רחם על ידך. לצערי, עוד לא קיבלתי את התושבות שלי חזרה, (אני תושבת חוזרת ומחר אני אמורה לקבל את זה בחזרה וכמו כן להיות שוב חברה בקופת חולים כללית).אני יודעת שביום שלישי הכל מלא בבית חולים השרון, אך האם ניתן להגיע ללא תור? אני מוכנה להגיע הכי מוקדם בבוקר ומבחינתי להיות שם יום שלם עד שתוכל לראות אותי. אני מאוד חוששת מהבדיקה ורוצה שרק אתה תבצע אותה. אני עושה הזרעה שבוע הבא ומכיוון שאתה עובד רק ביום שני ושלישי, כל מה שנישאר לי זה יום שלישי.
המון תודות
יעל
יש לי הפנייה מהרופא המטפל ולא תהיה בעיה עם טופס 17* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוגי אלחוש בצילום רחםרות12/04/2012
ד"ר שלום,
הופניתי לבצע צילום רחם - אך כיוון שאני מאוד מאוד חוששת, ואני בעלת סף כאב נמוך,
הדרך היחידה שאוכל לעשות היא ע"י טשטוש. האם ניתן לקבל טשטוש במהלך הבדיקה, וגם לבצע הרדמה מקומית או לקבל סוג של אפידרול?
תודה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוגי אלחוש בצילום רחם - תגובה
ד``ר דניאל טוגנדרייך12/04/2012במסגרות האמבולטוריות בהן אני מבצע את הבדיקה ניתן לתת אילחוש מקומי -וזה מספיק ואפילו מיותר.
בהרדמה כללית אני מבצע רק בבית חולים אסותא , רק באופן פרטי , זה יקר זה מיותר ואני לא ממליץ. רב הנשים החרדות מהבדיקה עוברות אותה בסופו של דבר בקלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לד"ר טוגנרייךעינת11/04/2012
שלום רב,
הופניתי ע"י רופא פריון לביצוע צילום רחם- לקראת טיפולי הזרעה. אני חברת קופ"ח מכבי. ברצוני לדעת:
1. האם וכיצד ניתן לקבוע תור לביצוע הצילום על ידך?
2. הבנתי שעלי לקבוע אותו בימים 8-14 מהיום הראשון למחזור לפיכך, אוכל לתאם אותו רק במועד בו אקבל. האם ניתן יהיה לקבוע תור ללא בעיה?
3. האם ניתן לקבל חומר מאלחש, בטרם ביצוע הבדיקה.?אני ממש חוששת ממנה.
תודה מראש וחג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לד"ר טוגנדרייך
עינת11/04/2012תודה על תשובתך. היכן ניתן לקבוע תור? תודה מראש וחג שמח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטלפון במכבי השלום - תגובה
פרופ' ראול אורביטו12/04/2012.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה וחג שמח!
עינת12/04/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לד"ר טוגנדרייךעמיתה04/04/2012
ד"ר שלום,
הייתי אצלך בבדיקת צילום רחם, אודה לפענוח הבדיקה.
רשום:
רחם במבנה תקין, מילוי הומוגני של חלל הרחם.
חצוצרה מימין: מעבר ופיזור תקין.
חצוצרה משמאל: התרחבות שקולרית של החצוצרה עם מעבר של חומר ניגוד ופיזור כלפי המרזב השמאלי - תמונה מתאימה להידבקויות סביב הטפולה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לד"ר טוגנדרייך - תגובה
פרופ' ראול אורביטו05/04/2012רחם וחצוצרה ימין תקינים
משמאל- החצוצרה פתוחה, אולם פיזור החומר מעיד על חשד להידבקות סביב החצוצרה הגורם לפיזור החומר כלפי מעלה
יש לפנות לרופא נשים להמשך טיפולי פוריות
בהצלחה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחםאלמונית28/03/2012
עברתי בדיקת צילום רחם ע"י ד"ר ------- והוא המליץ לי לקבוע גם לצנתור חצוצרות בגלל בעיה שאבחן בצילום. שאלתי היא מדוע לא בוצע מה שצריך כבר בזמן הבדיקה - ועלי לעבור הכל עוד פעם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום רחם - תגובה
פרופ' ראול אורביטו28/03/2012צינטור מבוצע ע"י ציוד (קטטרים) אחר, שלא מצוי בכל מכון.
כמו-כן, לא כל רופא המבצע צילומי רחם- מיומן גם בביצוע צינטורים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכנסת עוברים לחצוצרותליאת24/03/2012
אני בטיפולי IVF שנכשלים פעם אחר פעם (בעית זרע ) הימליצו לי לנסות שיטה של להחזיר את העובר לחצוצרה ולא לרחם ולפני הטיפול צילום רחם. מה היתרון? זה יכול לפתור לי את הבעיה שמחזירים לרחם ואין הריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכנסת עוברים לחצוצרות - תגובה
פרופ' ראול אורביטו24/03/2012אכן, אחת האופציות בטיפול בנשים עם כשלונות חוזרים ב- IVF וללא בעיה חצוצרתית (לכן הדרישה לצילום רחם).
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התרחבות מתפוגגתנועה22/03/2012
עברתי היום צילום רחם ונמצאה " התרחבות חצוצרתית המתפוגגת לאחר הזרקה סלקטיבית לפתח החצוצרה" - בבקשה הסבר - מה המשמעות של מה שנמצא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התרחבות מתפוגגת - תגובה
ד``ר דניאל טוגנדרייך22/03/2012יתכן ומדובר בחסימה חלקית שנפתחה בזמן צילום הרחם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה נישה?ליאת22/03/2012
אני בהפריית מבחנה אצל פרופסור משיח.
בהיסטרוסקופיה גילו לי נישה ברחם ונאמר לי שזה מהניתוח קיסרי שעברתי וצריך לתקן את זה בניתוח כי זה מפריע להצלחת הטיפול.
אפשר לקבל הסבר מה זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה זה נישה? - תגובה
ד``ר דניאל טוגנדרייך22/03/2012אני מניח שאת מתכוונת ל NICHE שהוא ממצא המודגם בהיסטרוסקופיה בחלק מנשים שעברו ניתוח קיסרי - מדובר בחלל נוסף קטן המתחבר לחלל הרחם באזור הצלקת הקיסרית. אין לממצא זה (קרוב לוודאי) משמעות פריונית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה לד"ר טוגנדרייךדיצה22/03/2012
עברתי את הבדיקה ממנה כה פחדתי.
הודות למיומנות, המקצועיות, העדינות והאדיבות של כל הצוות (הרצל 34 רמת - גן קופ"ח כללית) ובמיוחד ד"ר טוגנדרייך הבדיקה הלא נעימה עברה בשלום. ובאמת לא נורא ולכל הנבדקות - לא לפחד כלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה לד"ר טוגנדרייך - תגובה
פרופ' ראול אורביטו22/03/2012בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי לבצעליאת20/03/2012
הופניתי לצילום רחם ורופא הנשים אמר לי ואף כתב בהפנייה לבצע בין יום 8 ליום 12 למחזור. דיברתי בטלפון עם ד"ר טוגנריך שקבע לי ביום שנ כי הוא מבצע בקופת חולים רק ביום שני. זה יוצא יום 15 לווסת. ד"ר טוגנריך אמר לי שאם לא אקיים יחסי מין זה בסדר לעשות ביום 15. אני מהססת לעשות לא לפי ההוראות של הרופא שלי - בבקשה תחדדו לי אם זה בסדר לעשות ביום 15.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי לבצע - תגובה
פרופ' ראול אורביטו21/03/2012בסדר, תנהגי עפ"י המלצת דר' טוגנדרייך
פרטים נוספים במדור שאלות נפוצות בפורום
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחםמיכל19/03/2012
שלום דר טוגנדרייך
עשיתי צילום רחם ובתוצאות רשום -
רחם במבנה תקין
העדר מילוי של הפונדוס
חצוצרות - מעבר תקין ופיזור תקין .
צוואר רחם רחב
מומלץ קורלציה עם סונר גיניקולוגי .
מה זה אומר העדר מילוי פונדוס ? צוואר רחם רחב ?
אני 6 חודשים אחרי לידה ואחרי היסטרוסקופיה ניתוחית להוצאות שארית שילייה .
מנסה להיכנס להיריון , האם בעייתי ?
תודה רבה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום רחם - תגובה
פרופ' ראול אורביטו20/03/2012פגם מילוי- יכול לכוון לפוליפ\ שארית או הדבקות
רצוי לבצע סונר- ולשקול היסטרוסקופיה אבחנתית חוזרת
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצילום רחם
מיכל20/03/2012שלום ,
בצילום לא אמורים לראות בדיוק מה זה ?
פוליפ או הדבקות ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצילום רחם - תגובה
פרופ' ראול אורביטו21/03/2012צילום- מעיד על פגם מילוי- האבחנה הסופית- בהיסטרוסקופיה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)