מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צילום רחם כואבאביבית24/12/2012
עשיתי היום צילום רחם. לפני הצילום אמרו לי שבמהלך הצילום תיתכן הרגשת "אי נוחות", לצערי מה שהרגשתי היה הרבה יותר מזה. ממש כאב לי עד כדי כך שהפסקתי את הבדיקה באמצע. רציתי לשאול - 1. למה לא מספרים את האמת על הבדיקה הזאת?
2. למה לא עושים אותה תחת משכך כאבים?
אם הייתי יודעת שזה כל כך כואב הייתי לוקחת משכך כאבים. יצא שגם ספגתי את הקרינה של הצילום, גם כאב לי, וגם אין תוצאות - ואני עם רגשי אשמה שהכל בגללי.
אגב - אני לא רגישה מדי, ויש לי סבילות לכאב, ומעולם אני לא לוקחת משככי כאבים בעת המחזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום רחם כואב - תגובה
פרופ' ראול אורביטו24/12/2012כאב אכן קשור לכאב, בדרגות משתנות.
מומלץ, לבעלות סף נמוך- להשתמש בקוטלי כאב לפני (נקסין\אדקס\אופטלגין)
הנושא מדויין בהרחבה בפורום
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאינפורמציה הזאת...
אביבית24/12/2012תודה, אבל מה האינפורמציה הזאת עוזרת לי עכשיו? למה לא אמרו לי את זה קודם? לא חבל על הקרינה שהגוף שלי ספג? על הצילום שלא הצליח ועל רגשות האשמה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חצוצרות פתוחות בצילום שנירוני22/12/2012
אני בת 36 ילדתי 2 ילדים ללא טיפולים בניתוח קיסרי. כבר שנתיים וחצי מנסה להיכנס להריון ללא הצלחה. בוצע צילום רחם לפני שבועיים אצל פרופ פרחי ונמצא 2 חצוצרות סתמות . שבוע אחריו בבלינסון תיאמתי פתיחת חצוצרות ונמצא כי החצוצרות בכלל פתוחות . 1. כיצד יתכן כי בצילום 1 הם סתומות ובצילם ה 2 פתוחות ?
2 . האם כדאי לי להמשיך לנסות להיקלט באופן טבעי או עדיף להמשיך אצל רופא הפוריות שלי ולנסות הזרעות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חצוצרות פתוחות בצילום שני - תגובה
פרופ' ראול אורביטו23/12/2012לעיתים התכווצות של שריר החצוצרה מונעת הדגמה- חסימה
לאור מימצאי הצילום השני הכל תקין
לגבי המשך טיפול, עליך לפנות לרופא נשים מטפל
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוג הבדיקה: שקוף - סלפינגוגרפיהד``ר דניאל טוגנדרייך17/12/2012
שלום רב,
קיבלתי את תוצאות צילום הרחם שם כתוב:
סוג הבדיקה: שקוף - סלפינגוגרפיה.
פענוח:
בדיקת רחם וחצוצרות - HYSTEROSALPINGOGRAPHY
רחם במבנה תקין
מילוי הומוגני של חלל הרחם.
חצוצרה מימין: לא מודגמת חצוצרה - ניסיון רקנליזציה והזרקה סלקטיבית קשל.
חצוצרה משמאל: בוצע רקנליזציה והזרקה סלקטיבית עם מעבר ופיזור תקינים.
אינטרווזציה משנית לצינטור מימין.
אשמח לשמוע את דעתך/כם האם אפשר להרות באופן טבעי או שנדרש טיפול כלשהו.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום רחם - תגובה
פרופ' ראול אורביטו19/12/2012חצוצרה אחת פתוחה- מה שמאפשר פגישה בין זרע לביצית, והריון
ללא קשר, יש לפנות לרופא נשים מטפל, לבחון צורך בהתערבות טיפולית
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיבוש בביוץ לאחר צילום רחם הייתכן?אביבה17/12/2012
ביצעתי צילום רחם ביום החמישי של הווסת,
הצילום היה תקין.
כשהגעתי למעקב זקיקים ביום ה-11 של הווסת התברר לי להפתעתי שאין לי בכלל זקיקים, וגם נוצרה ציסטה בצד שמאל.
בדיעבד בבדיקות הדם של הביוץ התברר שכבר היה ביוץ שכנראה הקדים,
אבל אני מודאגת מהציסטה וגם שאין לי בכלל זקיקים.
אני רוצה לציין שתמיד יש לי זקיקים גם אחרי הביוץ ואני חוששת שאולי עקב הצילום רחם השתבש לי משהו במערכת.
הייתכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיבוש בביוץ לאחר צילום רחם הייתכן? - תגובה
פרופ' ראול אורביטו19/12/2012צילום לא אמור לשבש ביוץ
שיבושים יתכנו מידי פעם ללא משמעות ארוכת טווח
הציסטה- יכולה להיות גופיף צהוב (מימצא תקין), אולם, יש לחזור על הסונר לאחר הוסת ולוודא היעלמותה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דר טוגנדרייך- כללית מושלםמאי16/12/2012
דר טוגנדריך, האם אתה מקבל לקוחות של קופח כללית מושלם? (במוקד אמרו לי על פעם בשבוע בימי שני ברמת גן, אבל התורים הם לעוד הרבה זמן ומאחר וזה פעם בשבוע לא ניתן לתזמן עם הביוץ).
במידה ואתה מקבל דרך כללית מושלם היכן ומתי, ובמידה ולא, כיצד ניתן להגיע אליך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דר טוגנדרייך- כללית מושלם - תגובה
פרופ' ראול אורביטו17/12/2012דרכים להגיע לדר' טוגנדרייך- ראי במדור שאלות נפוצות בפורום
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח צילום רחם שבוצע במרפאת דר'אביבה13/12/2012
טוגנדרייך.
להן מה שנכתב בתוצאות:
רחם במבנה תקין
מילוי הומוגני של חלל הרחם
חצוצרה מימין מעבר ופיזור תקין
חצוצרה משמאל מעבר ופיזור תקין.
שאלתי היא,
בדיסק שניתן לי ניראה כאילו אין מעבר נוזלי בצד ימין כאילו הנוזל תקוע,
האם היתה שם חסימה על אף שבבדיקה רשום שהכל תקין?
האם יכול להיות שאתם לא כותבים שהיתה חסימה וניפתחה?
באותו היום שביצעתי את הבדיקה היה בילבול בשמות ולא רשמו את שמי
האם הצילום שגוי?
מצ"ב תמונה של הצילום.
אודה לתשובה מהירה,
אביבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא הצלחתי להעלות את הצילום
אביבה13/12/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההצלחתי להעלות את הצילום!!!
אביבה13/12/2012נא שימת ליבך על הצבע השחור בצד ימין האם זו חסימה?
ואם כן מדוע כתוב שהבדיקה תקינה?
תודה רבה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההצלחתי להעלות את הצילום!!! - תגובה
פרופ' ראול אורביטו13/12/2012אכן מודגם הרחם ו-2 החצוצרות, עם פיזור תקין
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיענוח צילום רחם שבוצע במרפאת דר' - תגובה
פרופ' ראול אורביטו13/12/2012הצילום (דיסק) דוגם מספר תמונות מסרט השיקוף שנצפה ע"י המבצע
ולכן- חשובה פרשנות המבצע- שהינה תקינה
מציע, שתיפני עם הדיסק לרופא מטפל- להבהרת שאלותיך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם תקין, מדוע יש צבע כהה בצד אחד?
אביבה13/12/2012אגב זו התמונה העשירית והאחרונה.
תודה על התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם תקין, מדוע יש צבע כהה בצד אחד? - תגובה
פרופ' ראול אורביטו17/12/2012התמונה האחרונה מדגימה חצוצרות וחומר ניגוד באגן (המעיד על מעבר)
מציע שתיפני עם הדיסק לרופא מטפל, תעברו יחד על הצילומים וכך תוכלי לקבל תשובות לשאלותיך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח צילום רחם ד"ר טוגנדריילמיכאלה07/12/2012
צילום רחם
רחם במבנה תקין
מילוי הומוגני של חלל הרחם
משמאל מעבר ופיזור תקינים
מימין הדגמה קלושה של חצוצרה בוצעה הזרקה סלקטיבית לימין,מודגמת התרחבות
סקטואידית של החצוצרה המתפוגגת במהלך הבדיקה עם מעבר ופיזור בשפע גם מצד זה
אשמח לקבל תשובה לא ברור לי
אני יוכל להיכנס להיריון ?
מה עם החצוצרה השמאלית מה פירוש של הדגמה
בת 38 אחרי שלוש הזרעות שלא הצליחו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח צילום רחם ד"ר טוגנדרייל - תגובה
פרופ' ראול אורביטו09/12/2012המשמעות שחצוצרה מימין פתוחה, אולם ההתרחבות יכולה להעיד על ליקוי בתיפקוד (חסימה חלקית)
חצוצרה שמאל תקינה
עליך להמשיך בטיפולי פוריות בהתאם להמלצות רופאך המטפל
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפענוח צילום רחם ד"ר טוגנדרייל - תגובה - תגובה
פרופ' ראול אורביטו09/12/2012חצוצרה אחת תקינה- מאפשרת פגישה בין זרע לביצית
אמורה להמשיך טיפולי פוריות, עפ"י הנחיות רופא מטפל
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצילום רחם טוגנדרייך
מיכאלה09/12/2012תודה על התשובה
האם אני יוכל להכנס להיריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצילום רחם טוגנדרייך - תגובה
פרופ' ראול אורביטו09/12/2012חצוצרה אחת תקינה- מאפשרת פגישה בין זרע לביצית
אמורה להמשיך טיפולי פוריות, עפ"י הנחיות רופא מטפל
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם לבצע את הצילום ?נעמה05/12/2012
לד"ר טוגנרייך , ערב טוב.
אני בת 41, שנתיים אחרי לידה בניתוח קיסרי ( כי הלידה "לא התקדמה") ההריון היה בהזרעה.
עכשיו אני מאד רוצה שוב להיכנס להריון והרופא שלח אותי לבצע צילום רחם.
אני קצת חוששת מכיון שיש היסטוריה משפחתית של רגישות ליוד (אני לא יודעת אם גם אני רגישה, אבל במשפחתי הקרובה יש רגישים)
האם כדאי לנסות להרות ורק אם לא אצליח אפנה לצילום או שיש צורך לראות את מצב הרחם אחרי ניתוח קיסרי וחשוב שאבצע בכל זאת ?
בתודה מראש
נעמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם לבצע את הצילום ? - תגובה
פרופ' ראול אורביטו09/12/2012לאור גילך- ראוי לבצע בירור וטיפול במקביל
ההפניה לצילום רחם- ע"י רופאך ראויה ולגיטימית
לגבי הרגישות ליוד- עליך ליידע את המכון המצלם- כדי להיערך (יתכן שתידרשי להכנה לפני הצילום)
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחם בהרדמההדס05/12/2012
שלום,
אני סובלת מזה מס' שנים מווגיניסמוס ו- ווסטביליטוס ולצערי נפלה החלטה לעבור צילום רחם.
אני מתקשה בבדיקות ווגינאליות ולכן בודקת אופציה של צילום בהרדמה.
האם ניתן לעשות זאת? האם בתי חולים ציבוריים נותנים השירות? או שמא עליי לפנות בהכרח לרפואה הפרטית?
אשמח למידע והמלצות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום רחם בהרדמה - תגובה
פרופ' ראול אורביטו17/12/2012בעיקרון, עליך לברר בקופ"ח אם השירות ניתן על ידה.
למיטב ידיעתי- קיימת אפשרות לצילום בהרדמה באסותא
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחםמאיה29/11/2012
שלום
לפני חצי שנה עשיתי צילום רחם לאחר ניסונות של שנה להרות ללא הצלחה!
הוספתי תמונה של הצילום רחם
עבר כבר 5 הזרעות ואינני בהריון
אני מעט חוששת מפני שלפני זמן רב ניפצעתי בקיום יחסי מין אגרסיבי מצד הגבר אני צרה ורזה וירד לי כמות גדולה של דם ואני מפחדת שאולי הרחם ניפגעה.
בצילום רחם נאמר לי ש..
1. החצוצרות תקינות
2. הרחם אחורית
3. לא זוהתה אי ספיקה של צואר הרחם
1.האם לדעתך הרחם שלי נראית בסדר??? והיא יכולה לקבל הריון??
2. הרחם נוטה לצד שמאל ולאחור האם זה מהווה איזה בעיה?
תודה וסליחה על ריבוי השאלות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום רחם - תגובה
פרופ' ראול אורביטו29/11/2012הצילום על פי הפיענוח והמצורף תקין
הדמם בקיום יחסים לא פגע (קרוב לודאי) ברחם
נטית הרחם לא מפריעה לפוריות
עליך להמשיך בטיפולי הפוריות עפ"י המלצות רופאך המטפל
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח צילום רחםPOOH27/11/2012
בפיענוח נכתב: חצוצרה שמאל נצפתה פתח [אני חושבת המילה פתח לא כתובה ברור] פרוקסימלי 2 סמ'
ימין לא נצפה
מעבר בשניהם לא נצפה.
מה המשמעות שבצד שמאל ראו משהו אם אין מעבר?
יש לציין שהבדיקה נעשתה לאחר ניתוח ENSURE לוודא חסימה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טעיתי באיות - ניתוח ESSURE כמובן
POOH27/11/2012ולא כמו שכתבתי בהודעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיענוח צילום רחם - תגובה
ד``ר דניאל טוגנדרייך27/11/2012לאחר עיקור ע" אשיור העדר מעבר בחצוצרות רצוי ומצביע על הצלחת הטיפול. שתלי האשיור עצמם אמורים להיות מודגמים בבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
POOH27/11/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח צילום רחםmmm26/11/2012
שלום, אשמח לעזרה בפיענוח הצילום:
רחם במבנה תקין, מילוי הומוגני של חלל הרחם. חצוצרה מימין: מעבר ופיזור תקין, חצוצרה משמאל: מודגמת חצוצרה לכל אורכה עם מעבר ופיזור קלוש ביותר. ניתן לשקול בדיקה חוזרת עם הזרקה סלקטיבית לצד שמאל. אציין כי ד"ר טוגנדרייך ניסה לבצע צינתור אולם החסימה לא נפתחה. על פי הרופא שלי אין מקום לבדיקה נוספת אלא כדאי לנסות 2 הזרעות ואז לעבור לIVF. מה הסיכויים להרות ללא הפריה במצב של חצוצרה עם מעבר קלוש ומה הסיכויים שבדיקה שניה תפתור את מה שלא פתרה הראשונה?אשמח להימנע מבדיקה חוזרת אבל אני מוטרדת מהמשפט שנכתב בפיענוח...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיענוח צילום רחם - תגובה
פרופ' ראול אורביטו27/11/2012קיים סיכוי להרות, אם כי נמוך יותר במידה והפיזור הקלוש הינו בעקבות חסימה חלקית משמאל
הבדיקה השניה (צינטור) לא תפתור, אלא יכולה אולי לאבחן חצוצרה תקינה ולאפשר עוד מחזור הזרעה לפני הפרייה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחם האם הכרחי? מתלבטת...אביבה25/11/2012
שלום, בת 40 אחרי הריון כימי לאחר 6 סיבובי הזרעות ללא הצלחה.
הורמונים תקינים ללא הפלות וללא הידבקויות למיניהם,
הרופא שלח אותי לבצע שיקוף rf וסלפינגוגרפיה היסטוגרפיה,
שאלתי היא, מהן הבדיקות הללו? האם זהו צילום רחם?
לשם מה מבצעים אותו? מה בדרך כלל מוצאים והכי חשוב האם הוא הכרחי לבצע אותו בהתייחס לעובדה שהיה לי הריון כימי ולא היו לי הפלות ו/או גרידות ו/או הידבקויות למיניהם?
מבקשת תשובה כי חוששת לבצע הבדיקה הנ"ל ואם היא מיותרת לגביי אוותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום רחם האם הכרחי? מתלבטת... - תגובה
ד``ר דניאל טוגנדרייך25/11/2012צילום רחם וחצוצרות מבוצע כחלק מבירור פוריות ע"מ לשלול "פקטור חצוצרתי" - המעבר התקין בחצוצרות (או לפחות באחת מהן) - הוא תנאי הכרחי להתעברות.
בגילך לאחר 6 מחזורי טיפול בהזרעות ללא הריון יתכן ומוצדק לעבור ל "הפרייה חוץ גופית" ואז לא הכרחי לבדוק המעבר בחצוצרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה אבל כתבתי שהיה לי..
אביבה25/11/2012הריון כימי, ולאור העובדה יכול להיות שהחצוצרות סתומות על אף ההריון הכימי?
והאם בכל זאת יהיה הכרחי לעבור את הצילום רחם?
דרך אגב, אם כן אני אמורה לקבוע תור במרפאתך ואני מתייעצת איתך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה אבל כתבתי שהיה לי.. - תגובה
פרופ' ראול אורביטו27/11/2012הריון כימי מעיד על פגישה בין זרע לביצית - ולכן לפחות חצוצרה אחת תקינה
לגבי הצילום רחם
כפי שגם נכתב ע"י דר טוגנדרייך- לאור העובדה שעברת בגילך (40) 6 מחזורי הזרעות- מספר זה לכשעצמו הינו אינדיקציה ל- IVF
ואם אכן זה הטיפול המומלץ הבא- אז אין צורך בצילום ואם מעונינים בהערכת חלל רחם- עדיפה היסטרוסקופיה
אם בכל זאת את מיועדת לטיפולי הזרעות- יש מקום לצילום רחם
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסלפינגוגרפיה זה גם צילום רחם או
אביבה28/11/2012שזה הבדיקה של החצוצרות?
כי אני נשלחתי לבצע סלפינגוגרפיה והיסטרו
השאלה האם זה אותו דבר?
ואיך נקרא רק צילום הרחם בלי החצוצרות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסלפינגוגרפיה זה גם צילום רחם או - תגובה
פרופ' ראול אורביטו29/11/2012אין צילום חצוצרות בלי צילום רחם (אותה הבדיקה)
נקראת HSG-hysterosalpingography
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר' אבל כתבת לי שאני צריכה לעשות רק
אביבה29/11/2012היסטרוסקופיה ולא חייבת צילום חצוצרות בגלל שהיה לי הריון כימי,
ועכשיו אתה כותב לי שזה אותו הדבר צילום רחם וחצוצרות.
אני מבולבלת תסלח לי לא הבנתי...
האם אפשר לבצע רק צילום רחם ללא חצוצרות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר' אבל כתבת לי שאני צריכה לעשות רק - תגובה
פרופ' ראול אורביטו30/11/2012לגבי שאלתך
צילום רחם מבוצע יחד עם הדגמת חצוצרות, וקרוי היסטרוסלפינגוגרפיה
אם מעוינים בהדגמה, רק של חלל הרחם (בלי חצוצרות), למשל, לנשים המיועדות ל- IVF (כפי שכנראה מומלץ במקרה שלך)- אז מומלץ ביצוע היסטרוסקופיה, שהינה ה- Gold standard להדגמת חלל הרחם.
מקוה שכעת ה"בילבול" הסתדר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בפיענוח צילום רחםסיני23/11/2012
שלום רב
לאחר צילום רחם התקבלו התוצאות הבאות:
היסטרוסלפינוגרפיה
הדגמה טובה של חלל הרחם עם מעבר חופשי לחצוצרות דו צדדית.
פיזור תקין של חומר הניגוד בחלל הצפק
יש רושם לסעיף באספקט הימני של הרחם סמוך ליציא של החצוצרה
מה זה אומר?
אנא- קצת בלחץ אנוכי.
אפשר לקבל עזרה בהבנת המשפט האחרון?
תודה
סיני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בפיענוח צילום רחם - תגובה
פרופ' ראול אורביטו24/11/2012סה"כ הצילום תקין
אם אני מבין נכון, והמפענח יתכן לדיברטיקולה ברחם (שקע ברירית), אז לדעתי חסר משמעות.
מציע לפנות עם הצילום (דיסק) לרופא מטפל, על מנתלהבהיר את סוגית ה"סעיף"
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבדל בין צילום רחם ל-שיקוף RFלפני בדיקה22/11/2012
היי,
הופנתי ע"י הרופא שלי לשיקוף RF סלפינגוגרפיה (היסטוגרפיה). ניסיתי לקרוא קצת באתר על הבדיקה - ורציתי לשאול האם הבדיקה הנ"ל היא למעשה צילום רחם או שיש הבדל?
כמו כן, הבנתי שהבדיקה מלווה בכאב ולא הכי נעים אחריה (בלשון המעטה).. האם כדאי לקחת משככי כאבים מראש? האם הייתי אמורה לקבל אנטיביוטיקה (קראתי שיכולות להיות דלקות באגן)?
אשמח לתשובה!! אני קצת חוששת מהבדיקה..
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבדל בין צילום רחם ל-שיקוף RF - תגובה
ד``ר דניאל טוגנדרייך22/11/2012אין הבדל - מדובר ב "צילום רחם וחצוצרות" המבוצע בעצם ע"י שיקוף.
עלול לכאוב, ניתן לקחת משככי כאבים (כל דבר איליו את רגילה, אופטלגין, נקסין,נורופן...ץ
אנטיביוטיקה לשיקולו של הרופא המפנה/מבצע - כל מקרה לגופו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)