מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ניתוח כריתת רחם בגישת פתיחת הבטןאני03/11/2021
שלום,
האם כריתת הרחם בגישת פתיחת הבטן עם חתך אורכי באשה בת 52 ללא עודף משקל ותפקוד תקין של איברי אגן הינה ניתוח עם סיכון גבוה לאובדן דם וצורך במתן דם. האם מצב כזה קורה באחוז גבוה של כריתות רחם (אובדן דם , דימום מסיבי ...) אני שואלת כי נודע לי שלפני הניתוח עושים בדיקת דם ע"מ לדעת את סוג הדם של המנותחת. כמו כן מה הסיכון לפגיעה באיברים הסמוכים במהלך הניתוח. (למיטב הבנתי פתיחת הבטן דווקא מאפשרת שדה ראיה טוב יותר של האיברים ובשל כך סיכון שכזה אמור להיות קטן יותר מאשר בגישה לפרוסקופית, האם נכון).
מה הסיכון לצניחת איברי האגן לאחר ניתוח שכזה.
הניתוח נעשה בשל מספר שרירנים בגודל רחם מעל טבור.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כריתת רחם בגישה בטנית והנכונה בכל הקשור לכריתה בטוחה
פרופ' יונה תדיר03/11/2021את שאלתך צריך היה לפתוח במשפט הסיום שלך. גודל שרירני הרחם מעל לטבור. כריתה בגישה לפרוסקופית אינה רלוונטית בגודל זה, מה שמייתר את כל יתר תת השאלות, טובות כולן. זו הגישה הנכונה בכל הקשור לכריתה בטוחה, עם מינימום של דימום או פגיעה באברים אחרים, ומיטב הבטחון לגבי כל יתר שאלותיך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבמקרה שלי אין אופציות מלבד פתיחת בטן
אני03/11/2021ראשית כל תודה רבה על תשובתך
אינני מתלבטת , ידוע לי היטב כי במקרה שלי אין אופציות מלבד פתיחת בטן ובאופן אישי אני דווקא מעדיפה את האופציה הבטוחה ביותר. שאלותיי נובעות מצורך לדעת את הדברים כדי לגשת לניתוח רגועה ככל האפשר. אני מבינה שאתה אומר כי אין הגיון / רלוונטיות בשאלותיי משום שאין אופציה טיפולית נוספת אבל אודה לך מאוד אם תוכל לענות עליהן בכל זאת.
תודה על סבלנותך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
חוסר הרלוונטיות בתשובתי מתייחס רק לדבר אחד
פרופ' יונה תדיר03/11/2021״חוסר הרלוונטיות״ בתשובתי מתייחס רק לדבר איד. לחלופה של כריתה לפרוסקופית. ולכן, בגישה הבטנית (עם צלקת אורכית או רוחבית, לשיקול המנתח/ת) יש את כל מה שתוכלי לבקש או לצפות בניחוח כזה (דימום, פגיעה ברקמות ואברים חיוניים, צניחת אברים לאחר שנים, וכו׳׳. לפיכך אין סיבה להתלבט בין הנדרש לביצוע לבין החלופה שממילא אינה רלוונטית (לפרוסקופיה). ואח הגעת לגודל כזה של שרירני רחם נראה שאת מתלבטת כבר תקופה ארוכה. אולי ארוכה מידי. וזה ודאי גורם לפגיעה בבריאותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
שרירן אינטראמורלי 74 ממ קדמי בדופן הקדמי
ניתוח להסרת מיומה בת 29
מה זה נסיגה בגודל נגעים ברחם
ניתוח כריתת רחם בגישת פתיחת הבטן
דימום ברחם משרירן והאם זה ימשיך
שרירן ברחם ודימום מה כדאי לעשות בינתיים
שרירן ברחם ודימום מה כדאי לעשות בינתיים
כמה זמן יכול להימשך הדימום משרירן
האם ניתן להיכנס להיריון לאחר ניתוח
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?