ניתוח כריתת רחם בגישת פתיחת הבטן

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• ניתוח כריתת רחם בגישת פתיחת הבטן
    אני
    03/11/2021

שלום,
    האם כריתת הרחם בגישת פתיחת הבטן עם חתך אורכי באשה בת 52 ללא עודף משקל ותפקוד תקין של איברי אגן הינה ניתוח עם סיכון גבוה לאובדן דם וצורך במתן דם. האם מצב כזה קורה באחוז גבוה של כריתות רחם (אובדן דם , דימום מסיבי ...) אני שואלת כי נודע לי שלפני הניתוח עושים בדיקת דם ע"מ לדעת את סוג הדם של המנותחת. כמו כן מה הסיכון לפגיעה באיברים הסמוכים במהלך הניתוח. (למיטב הבנתי פתיחת הבטן דווקא מאפשרת שדה ראיה טוב יותר של האיברים ובשל כך סיכון שכזה אמור להיות קטן יותר מאשר בגישה לפרוסקופית, האם נכון).
    מה הסיכון לצניחת איברי האגן לאחר ניתוח שכזה.
    הניתוח נעשה בשל מספר שרירנים בגודל רחם מעל טבור.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כריתת רחם בגישה בטנית והנכונה בכל הקשור לכריתה בטוחה

פרופ' יונה תדיר
    03/11/2021

את שאלתך צריך היה לפתוח במשפט הסיום שלך. גודל שרירני הרחם מעל לטבור. כריתה בגישה לפרוסקופית אינה רלוונטית בגודל זה, מה שמייתר את כל יתר תת השאלות, טובות כולן. זו הגישה הנכונה בכל הקשור לכריתה בטוחה, עם מינימום של דימום או פגיעה באברים אחרים, ומיטב הבטחון לגבי כל יתר שאלותיך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• במקרה שלי אין אופציות מלבד פתיחת בטן

אני
    03/11/2021

ראשית כל תודה רבה על תשובתך

אינני מתלבטת , ידוע לי היטב כי במקרה שלי אין אופציות מלבד פתיחת בטן ובאופן אישי אני דווקא מעדיפה את האופציה הבטוחה ביותר. שאלותיי נובעות מצורך לדעת את הדברים כדי לגשת לניתוח רגועה ככל האפשר. אני מבינה שאתה אומר כי אין הגיון / רלוונטיות בשאלותיי משום שאין אופציה טיפולית נוספת אבל אודה לך מאוד אם תוכל לענות עליהן בכל זאת.
    תודה על סבלנותך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר הרלוונטיות בתשובתי מתייחס רק לדבר אחד

פרופ' יונה תדיר
    03/11/2021

״חוסר הרלוונטיות״ בתשובתי מתייחס רק לדבר איד. לחלופה של כריתה לפרוסקופית. ולכן, בגישה הבטנית (עם צלקת אורכית או רוחבית, לשיקול המנתח/ת) יש את כל מה שתוכלי לבקש או לצפות בניחוח כזה (דימום, פגיעה ברקמות ואברים חיוניים, צניחת אברים לאחר שנים, וכו׳׳. לפיכך אין סיבה להתלבט בין הנדרש לביצוע לבין החלופה שממילא אינה רלוונטית (לפרוסקופיה). ואח הגעת לגודל כזה של שרירני רחם נראה שאת מתלבטת כבר תקופה ארוכה. אולי ארוכה מידי. וזה ודאי גורם לפגיעה בבריאותך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו