ניתוח להסרת מיומה בת 29

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• ניתוח להסרת מיומה בת 29
    אור
    17/06/2023

היי, בת 29 רווקה ללא ילדים
    בבדיקה שגרתית לפני שנה התגלה שרירן בגודל 7 ס״מ, הומלץ לי רק לעקוב כיוון שלא היו כל תסמינים. כיום לאחר כשנה גדל לסביבות 9 ס״מ (ייתכן ו2 שרירנים מחוברים). רופא מומחה למיומות אמר שהשרירן בולט מעט לחלל הרחם וטל כן המליץ חד משמעית לעבור ניתוח בגישה לפרוסקופית.

השאלה שלי- כמה הניתוח יכול להיות מסוכן לרחם? מאוד מעוניינת בהבאת ילדים ופוחדת מכך שהניתוח יפגע בפריון. האם זה אומר שיכולה להיות פגיעה ברירית כך שתהיה דקה ולא תוכל להחזיק הריון? האם זה אומר שהולכים לעשות חתך גדול בדופן והרחם והוא ייפגע בצורה כזאת שיהיה לו קשה להחזיק תינוק?
    ממש ממש חרדה מההשלכות ולא מפסיקה לבכות, אין לי ברירה אלא לעשות את הניתוח אבל לא הוסברו לי הסיכונים והרופא מתעקש שעדיף להוציא בכל מצב:( אשמח לדעתך
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח להסרת מיומה בת 29

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם לנתח או להמתין

פרופ׳ יונה תדיר
    18/06/2023

מדבריך ברור שאת חוששת מכך שניתוח עלול לגרום לנזק לרחם ולפוריטת עתידית. משום מה נראה שהנזק הגדל והולך מאי ביצוע ניתוח פחות מטריד אותך. חשוב להבהיר שבמידות שאת מתארת השרירן גורם לנזק מצטבר וככל שתמתיני יותר גם הנזק גדל. יתרה מזאת, גם היכולת לבצע את הניתוח בגישה לפרוסקופית הולך וקטן. ניתוח לא פוגע בעובי הרירית וככל שתמתיני יותר גם הסיכון של חדירה לעומק שכנות הרחם כדל בהדרגה. תלוי כמובן במיקומו של השרירן בעומק שכבות הרחם. לסיכום: המתנה עלולה לגרום לנזק גדול יותר ומטרת הניתוח לשמור על הרחם בניגוד לנזק הגדל והולך במצב הנוכחי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו