מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ניתוח להסרת מיומה בת 29אור17/06/2023
היי, בת 29 רווקה ללא ילדים
בבדיקה שגרתית לפני שנה התגלה שרירן בגודל 7 ס״מ, הומלץ לי רק לעקוב כיוון שלא היו כל תסמינים. כיום לאחר כשנה גדל לסביבות 9 ס״מ (ייתכן ו2 שרירנים מחוברים). רופא מומחה למיומות אמר שהשרירן בולט מעט לחלל הרחם וטל כן המליץ חד משמעית לעבור ניתוח בגישה לפרוסקופית.
השאלה שלי- כמה הניתוח יכול להיות מסוכן לרחם? מאוד מעוניינת בהבאת ילדים ופוחדת מכך שהניתוח יפגע בפריון. האם זה אומר שיכולה להיות פגיעה ברירית כך שתהיה דקה ולא תוכל להחזיק הריון? האם זה אומר שהולכים לעשות חתך גדול בדופן והרחם והוא ייפגע בצורה כזאת שיהיה לו קשה להחזיק תינוק?
ממש ממש חרדה מההשלכות ולא מפסיקה לבכות, אין לי ברירה אלא לעשות את הניתוח אבל לא הוסברו לי הסיכונים והרופא מתעקש שעדיף להוציא בכל מצב:( אשמח לדעתך
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם לנתח או להמתין
פרופ׳ יונה תדיר18/06/2023מדבריך ברור שאת חוששת מכך שניתוח עלול לגרום לנזק לרחם ולפוריטת עתידית. משום מה נראה שהנזק הגדל והולך מאי ביצוע ניתוח פחות מטריד אותך. חשוב להבהיר שבמידות שאת מתארת השרירן גורם לנזק מצטבר וככל שתמתיני יותר גם הנזק גדל. יתרה מזאת, גם היכולת לבצע את הניתוח בגישה לפרוסקופית הולך וקטן. ניתוח לא פוגע בעובי הרירית וככל שתמתיני יותר גם הסיכון של חדירה לעומק שכנות הרחם כדל בהדרגה. תלוי כמובן במיקומו של השרירן בעומק שכבות הרחם. לסיכום: המתנה עלולה לגרום לנזק גדול יותר ומטרת הניתוח לשמור על הרחם בניגוד לנזק הגדל והולך במצב הנוכחי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
שרירן אינטראמורלי 74 ממ קדמי בדופן הקדמי
ניתוח להסרת מיומה בת 29
מה זה נסיגה בגודל נגעים ברחם
ניתוח כריתת רחם בגישת פתיחת הבטן
דימום ברחם משרירן והאם זה ימשיך
שרירן ברחם ודימום מה כדאי לעשות בינתיים
שרירן ברחם ודימום מה כדאי לעשות בינתיים
כמה זמן יכול להימשך הדימום משרירן
האם ניתן להיכנס להיריון לאחר ניתוח
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?