מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים עזים באגן פרק הידרךעדה הרלינגר03/01/2018
מזה שבועות כאבים עזים בשני צידי האגן , פרק ירך. קשיים להסתובב מצד לצד במיטה, קושי להתישר אחרי ישיבה ולהתישר. מה כל זה יכול להיות ?? מודה על תשובות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדה
ד``ר אליהו ליברטי07/01/2018שלום עדה. התאור שלך יכול להתאים להרבה דברים. לא ניתן לאבחן אותך דרך האינטרנט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים באגן
עדה הרלינגר07/01/2018תודה על התשובה. ברור לי שלא ניתן לקבל הבחנה בדרך זאת. בעבר אובחנוL 3, L4 ,L5פריצת דיסק ובלט, S1 . המצב החמיר ,עד כדי כך שאיני יכולה לקום/לשבת ללא תמיכה ולהסתובב מצד לצד במיטה .טפולים בגלי רדיו, וכו. Epidoral, תרופות,ללא הצלחה. מודה על כל תשובה .עעדה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אוכל לחזור לפעילות ספורט ( כדורגל )שי28/12/2017
בן 41 לאחר פעילות ספורטיבית וככל הנראה סיבוב של הברך לא הצלחתי לחזור לפעילות . מצרף תוצאות MRI להמלצה תודה.
להלן ממצאי בדיקת
2, במישור אקסיאלי, סגיטלי וקורונלי. T ,1T הטכניקה: הבדיקה בוצעה בטכניקות שונות, בשקלול
סיבת הפניה: בירור כאבים. חשד לקרע של המניסקוס.
ממצאים:
כמות מוגברת במידה רבה של נוזל בברך. בתוך הנוזל נראים פרגמנטים מרובים של סיגנל נמוך.
שינויים אוסטאוארטרוטיים בברך מתבטאים בזיזים גרמיים בפמור ובטיביה בשני המדורים ובמדור הפטלו-פמורלי.
פגמים סחוסיים בעובי חלקי עד מלא נראים בטרוכלאה באזור רחב.
פגמים סחוסיים בעובי מלא באספקט אחורי במדור המדיאלי בפמור ובטיביה.
נראה פרגמנט בעל סיגנל נמוך המתאים לפרגמנט מגורם באורך כ 1.3- ס"מ. LCP- אחורית ל
קרע בגוף המניסקוס המדיאלי לאורך השול התחתון נמשך אל הקרן האחורית של המניסקוס ומערב את שורש המניסקוס.
סיגנל גבוה אופקי בגוף המניסקוס הלטרלי ובקרן הקדמית, ללא נגיעה בשול, אינו עונה על קריטריון של קרע במניסקוס וקרוב
לוודאי מייצג שינויים ניווניים בלבד.
דק באינסרציה אל הפמור אך לא נראה קרע מלא. ייתכן הצטלקות לאחר קרע בעבר. ACL
תקינים. LCL- ו MCL PCL,
בצקת לשד עצם תת-קורטיקלית באספקט האחורי בפלטו הטיביאלי המדיאלי שם נראה אזור נרחב של חסר סחוסי ואי סדירות
קורטיקלית.
פרט לכך, סיגנל לשד העצם תקין.
גיד הפיקה וגיד הקוודריצפס תקינים.
הרטינקולום שמור.
סיכום: שינויים אוסטאוארטרוטיים נרחבים בברך.
חסרים סחוסיים, קרע של המניסקוס המדיאלי וזיזים גרמיים.
בהשוואה לבדיקה הקודמת מה 16/11/13- חלה החמרה בשינויים הניווניים ובקרעים בסחוסים.
החמרה בקרע במניסקוס המדיאלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שי
ד``ר אליהו ליברטי28/12/2017לאור הממצאים - לא מומלץ לעסוק בספורט כמו משחקי כדור או ריצות. כדי לקבל תשובה מדוייקת ומפורטת יותר אני צריך לראות צלומים רגילים, לבחון את הדיסק בדיקת ה -MRI ולבדוק אותך. צור קשר עם כל מומחה ברך שתבחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקת דימות ברגלאביאל19/12/2017
יש לי כאבי תופת בברגל יותר לכיוון השוק ברך ואני הולך עם צליעה האם זה קשור לממצאים של ה. MRI והאם אני יצטרך ניתוח ארטוסקופיה ואיזה כדורים ניתן לקחת לכאבים כי בינתיים הזדליאר והארקוקסיה שאני לוקח לא ממש עוזר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אביאל.
ד``ר אליהו ליברטי22/12/2017אינני רואה שצרפת תשובת MRI. בנוסף, גם אם הייתה תשובת כזו לא הייתי מסוגל לתת לך תשובה מוסמכת. צריך תמיד לבדוק אותך לראות אם הממצאים ב MRI מתאימים לממצאים בבדיקה ורק אז להציע פתרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול פיזותרפיה לאחר החלפת מפרק ברךקטיה15/12/2017
שלום רב לדוקטור . לאחר החלפת ברך מלאה אני נמצאת בטיפול פיזותרפיה. מקבלת לעשות תרגילים גם בבית.שאלתי האם לדעתך אפשר לעשות בנוסף גם טיפול באולטרה סאונד (עם הג׳ל) להרגעת הכאבים או שלאחר החלפת המפרק לא מומלץ טיפול באולטרה סאונד.. מה דעתך דוקטור ? תודה רבה על תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קטיה
ד``ר אליהו ליברטי15/12/2017אם זה עוזר לך - מותר. אולטרסאונד טיפולי לא יסכן את המפרק המוחלף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה גנגליונית צמודה ל ACLדוד12/12/2017
לאחר חודשים ארוכים של כאבים וטיפול באתופן וארקוקסיה,אובחן לי בMRI "ציסטה גנגליונית צמודה ל ACL ונובעת כנראה תוך סיבי הרצועה. מיקומה הוא יחסית אחורי."
מה זה אומר ומה הטיפול שיוכל להקל לי על הכאבים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה גנגליונית
ד``ר אליהו ליברטי15/12/2017ממצא שכיח. בדרך כלל חסר משמעות. כנראה שזה לא מה שכואב לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיתוק שרירים לאחר ניתוח שבר פרטוכנטרייניב12/12/2017
שלום,
לפני חודש וחצי עברתי תאונת דרכים עם אופניים,
נפלתי בצורה אנכית על אספלט על הירך השמאלי,
הגעתי לחדר ניתוח לאחר אבחנה של שבר פרטוכנטרי,
בניתוח החדירו בגישה פתוחה של שני מוקדים ברזלים וברגים.
לאחר 5 ימים מהתאונה שמו לב שהרגל לא מגיבה לתנועה של שריר הפסואס, אני לא מתקשר עם הרגל בכל מה שקשור לחלק של הפסואס ביציבות ובתנועות הירך.
אני עם חולשה של 1 מ5 ואני חייב קביים או כיסא גלגלים להתנייד,
לצערי בבית החולים לא יודעים להגיד מה זה ושמעולם לא נתקלו בתופעה הזאת,
אני עושה פיזוטרפיה חזקה במדיקס ובקופה יחד עם טופי שיאצו. כמעט 7 שבועות ואין לי כלום בשריר, כל שאר השרירים מסביב עובדים בצורה תקינה והטיפול הפיזוטרפי עוזר לשיקום שלהם.
Emg תקין לחלוטין, mri גב תחתון וגבי תקינים, ממתין לתשובה של mri מותני,
בשחרור מבית החולים תל השומר לאחר 10 ימי אשפוז הרופאים העריכו שזה יחזור לקדמותו עד הביקורת אצלם, מה שלא קרה כלל והערכה שלהם כבר לא רלוונטית.
שאלתי היא מה עושים עם זה?
האם השיתוק הוא לנצח?
האם נתקלת במקרה דומה,
אני בן 40 ומעולם לא היו לי בעיות קודמות ברגל או בשריר.
מה אני עושה עם זה?
תודה רבה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיתוק שרירים אחרי ניתוח
ד``ר אליהו ליברטי15/12/2017אין לי מספיק אינפורמציה כדי להגיב. באופן כללי נכון שלא עבר מספיק זמן כדי להחליט שמדובר בפגיעה קבועה. עצתי שתבדק על ידי נוירולוג או אורטופד שךא מעורב במקרה שלך ותקבל הערכה לגבי מצבך ומה האפשרויות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחיקה בברך ומיכשור לייזרמוטי בן חיים10/12/2017
שלום רב בן 45 ,עם שחיקה דרגה 3 בברך ימין . מתבטא בעיקר בכאב סביב הפיקה ומתחת לה...כאבים סבילים...
השאלה שלי :
* האם מכשיר כמו בי קיו לייזר (שכ"כ מפרסמים אותו בכל מקום אפשרי) בשימוש של 6 דקות ליום יכול לעזור ?
הבנתי שזה לייזר רך ,והאם באמת ידוע לך שמטופלים נעזרו בו ושזה עזר להם ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לייזר לשחיקת סחוס.
ד``ר אליהו ליברטי14/12/2017עדיף לתרום את הכסף לצדקה. שום מכשיר לייזר אינו מרפא או מגדל סחוס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחיקת סחוס בברכיים וזריקותאביעד07/12/2017
בן 40 עסקתי בספורט,יש שחיקה סחוסית ב 2 הברכיים כאבים בפיקה ומסביב לפיקה,יש "קליקים" בברכיים .יש נוקשות בברכיים מפעם לפעם.
עדיין עושה ספורט מתון כמו שחייה ואופניים ושחייה ..
האם תוסף מזון כמו:
* ארתריל GO
* מגהגלופלקס mg-c או מגה גלופלקס FAST
האם אלה יכולים להועיל לי ? האם בטוחים לאורך זמן ?
הוצע לי גם זריקת PRP בבית חולים מאיר (3 זריקות) האם אתה מכיר את היעילות של ה PRP ? או שעדיף חומצה הילוארנית שיותר וותיקה בשוק ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אביעד
ד``ר אליהו ליברטי07/12/2017אני ומומחים רבים אחרים לא מאמינים שתוספי מזון כמו ארטרול GO, ודומיהם יכולים לעזור לברכיים. עד היום הם עזרו בעיקר לחשבון הבנק של היצרנים. ההצלחה בהזרקות חומצה היאלורונים או PRP היא בסביבות 20-30 אחוז מהמוזרקים. לא יותר. כשהברירה היא ניתו אז רבים מוכנים להמר גם על אחוזים כאלה נמוכים. לא ראיתי הצלחות טובות יותר לPRP.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובות ct מוקד נזק אוסטכונרלי באספקט הלטראליחיים07/12/2017
בסיטי רשום לי ככה: מוקד נזק אוסטכונרלי באספקט הלטראלי של פטרלה עם הסתיידות של הרקמה הרכה. מזה אומר? והאם זה יכול להסביר את כל שהברך שלי אני לא יכול לכופף אותה. הולך איתה ישרה מזה מספר גדול של חודשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אביעד
ד``ר אליהו ליברטי07/12/2017סתם תשובה של בדיקה לא אומרת כלום. צריך לשמוע ממך את כל הסיפור, לבדוק אותך, לראות את התשובה בעצמי ואז אוכל לומר מה צריך לעשות ומה הבעיה האמיתית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תשובה
היי07/12/2017זה ברור דוקטור אין כול ספק. אבל תשובה ספציפית זאת מה אימרת? יש פלאפון שנוכל לשוחח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים ברך - MRI פיענוחדבי30/11/2017
שלום רב
לאחר תקופה מאד ארוכה של כאבים בברך ימין וטיפולם משמרים (תרופות, פיזיותרפיה, אפוסתרפיה, הידרותרפיה) ששום דבר לא עזר והכאב רק החמיר, ביצעתי MRI לברך ימין. מצ"ב פענוח. המצב נכון להיום הוא שאני בקושי רב הולכת, כאבים ברגל כל היום, גם במנוחה. אודה לקבלת הסבר ל-MRI והאם יש דרך לטפל בבעיה ?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח MRI
ד``ר אליהו ליברטי30/11/2017ראשית אינני רואה את תשובת ה MRI שלך. האם צירפת קובץ. שנית - פענוח בדיקות MRI אינו מעיניינו של פורום זה. סידיך פענוח כתוב
שנרשם על ידי ממוחה לרדיולוגיה. תפקידו של הרופא שהפנה אותך לבדיקה הוא לשבת איתך להסביר בשפה פשוטה מה יצא בבדיקה ומה מומלץ. ותפקידך לחזור לרופא ששלח אותך לבדיקה ובדק אותך בידיים, ושמע את תלונותיך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Mri ברך ימין, פענוח בדיקהאביחי28/11/2017
שלום רב
נפצעתי לפני כחודש וחצי במהלך פעילות
ספורטיבית בברך ימין
יש כאבים בצד ימין של הברך
צירפתי בקובץ את תוצאות בדיקת הmri ברך ימין
אודה להסבר, האם יש פגיעה,
האם הכל תקין?
תודה
אביחי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח
ד``ר אליהו ליברטי30/11/2017פענוח בדיקות MRI אינו מעיניינו של פורום זה. סידיך פענוח כתוב
שנרשם על ידי ממוחה לרדיולוגיה. תפקידו של הרופא שהפנה אותך לבדיקה הוא לשבת איתך להסביר בשפה פשוטה מה יצא בבדיקה ומה מומלץ. ותפקידך לחזור לרופא ששלח אותך לבדיקה ובדק אותך בידיים, ושמע את תלונותיך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה למומחה המטפל בבעיות ברכייםהלאי אלון24/11/2017
שלום קוראים לי הלאי ומזה חמש שני שאני סובל מפציעה בברך כתוצאה מנפילה לא טובה במהלך הצבא. כבר מיציתי את כל אפשרויות הפיזיותרפיה דרך קופת החולים אך אין הקלה בבעיה. אשמח מאוד לכל המלצה שאתם יכולים לתת בלב שלם עבור אורתופד מומחה לבעיות ברכיים.
אודה מאוד לכל סיוע בנושא.
שתהיה שבת שלום לכולם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מומחה ברכיים
ד``ר אליהו ליברטי30/11/2017איננו ממליצים שמית על רופא זה או אחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקת MRI במפרק הירךאוראל סימנדוייב23/11/2017
שלום רב , אשמח להסבר ודרכי טיפול (ניתוח או לא) לבדיקת MRI שעשיתי השבוע לאחר שנה שלמה ויותר של כאבים באזור הירך שמקרינים למפשעה ולברך .
להלן
ממצאי
בדיקת
MRI
ארטרוגרפיה
של
פרק
ירך
ימין
הטכניקה
:
תחת
שיקוף
הוזרקו
לתוך
מפרק
הירך
15
סמ
"
ק
של
תמיסת
0.1
סמ
"
ק
גדוליניום
מהול
ב
-
20
סמ
"
ק
סליין
.
אל
תוך
המפרק
הוזרקו
5
סמ
"
ק
לידוקאין
2%
)
לידוקאין
טסט
היה
לא
אינדקטיבי
.(
בדיקת
ה
-
MRI
-
בוצעה
בתהודות
1
T,
PD
עם
דיכוי
שומן
ו
-
STIR
במישורים
שונים
.
התוויה
קלינית
:
ממצאים
:
מודגמת
בליטה
גרמית
שטוחה
באספקט
הקדמי
של
אזור
המעבר
בין
ראש
לצוואר
הפמור
המחשידה
לתפס
אצטבולו
-
פמורלי
מסוג
CAM.
מודגם
קרע
חלקי
ליניארי
מינימאלי
באספקט
הפנימי
של
בסיס
הלברום
הקדמי
עליון
)
חתך
13
סדרה
6
.(
הלברום
האחורי
מודגם
תקין
.
מודגמים
אותות
תקינים
מלשד
העצמות
.
הקפסולה
מודגמת
שמורה
.
הרצועות
הפמורליות
מודגמות
תקינות
.
אין
עדות
לנזק
סחוסי
פוקאלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח MRI
ד``ר אליהו ליברטי30/11/2017פענוח בדיקות MRI אינו מעיניינו של פורום זה. סידיך פענוח כתוב
שנרשם על ידי ממוחה לרדיולוגיה. תפקידו של הרופא שהפנה אותך לבדיקה הוא לשבת איתך להסביר בשפה פשוטה מה יצא בבדיקה ומה מומלץ. ותפקידך לחזור לרופא ששלח אותך לבדיקה ובדק אותך בידיים, ושמע את תלונותיך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתל חיצוני לניתוח שחזור רצועה צולבתניר21/11/2017
אני בן 54. נפגעתי לפני כחודשיים בפעילות ספורט ויש לי קרע מלא של הרצועה הצולבת הקדמית ושל המניסקוסים. אני החלטתי לעשות ניתוח לשחזור הרצועה. נאמר לי כי בגילי לא מומלץ להשתמש בגיד מהאמסטרינג שלי לצורך השחזור, אלא בשתל חיצוני כי הגיד שלי בגילי כבר לא הכי טוב, אך שתל חיצוני יעלה לי כ - 20,000 ש"ח + עלות ניתוח פרטי, בעוד ניתוח שחזור שאעשה במרפאה אורטרוסקופיה ורפואת ספורט בבי"ח מאיר שטיפלה בי יהיה בחינם, אך הם לא עושים ניתוחי שחזור עם שתל חיצוני, ואם אבחר בשתל חיצוני, כפי שהם ממליצים לי, הם לא יוכלו לנתח אותי ואצטרך לעשות זאת במקום אחר בעלות כספית גדולה מאד. שאלתי, האם, בשקלול כולל, זה יהיה בסדר אם אעשה בגילי ניתוח שחזור תוך שימוש בגיד מהרגל שלי כדי להימנע מעליות כספיות כבדות של שימוש בשתל חיצוני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתל עצמי
ד``ר סוזנה הורוביץ22/11/2017בעקרון, גם שתל עצמי מצליח בגילאי 50. ההתאוששות לוקחת יותר זמן, והשתל העצמי בגיל זה חלש יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעה מתסכלת מאוד לא יודע מה לעשותנדב16/11/2017
שלום.
אבקש את עזרתך כי אני מאוד מתוסכל מתופעה מעצבנת-
אני חולה בדלקת פרקים. הברך נפוחה עקב נוזלים. אני לוקח סטרואידים 5 מ"ג ביום אשר מורידים את הנוזלים בברך. הבעיה היא שברגע שהנוזלים בברך יורדים אז אני מרגיש יובש נוראי בברך שמשפריע לי לרדת מדרגות. ובנוסף, הברך נהיית לא יציבה בעת הליכה בשיפוע, כאילו שמשהו בתוכה בורח מהמקום.
לכן אני מוריד את מינון הסטרואידים כדי שהברך תהיה שוב נפוחה מנוזלים כי זה נותן לי תחושה יותר טובה מאשר ללא נוזלים. בדיקת MRI שעשיתי ללא זריקת ניגוד יצאה תקינה עם נוזל מעט מוגבר בברך.
מה כדאי לעשות?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי במדרגות
ד``ר סוזנה הורוביץ16/11/2017סביר, שמחלתך גורמת לחולשה ניכרת של שרירים סביב הברך. תתייעץ עם ראומטולוג שלך, מה ניתן לעשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)