מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קרע של המניסקוס המדיאלי מלפני כ-3 שניםיגאל13/11/2017
שלום רב!
לפני כ-3 שנים נפלתי על הברך. בוצע צילום רנטגן בלבד וקופ"ח לא הבחינה בפתולוגיה. עקב כאבים ממושכים עברתי US ברך ואובחן קרע של המניסקוס המדיאלי בגודל 0.4 ס"מ. אני לא יכול לעלות במדרגות בעזרת רגל שמאל. האם ניתוח יכול לעזור לאחר של 3 שנים מיום הפגיעה? איזה סוגי ניתוח יכולים לעזור במקרה הישן כזה? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרע ישן של מניסקוס
ד``ר סוזנה הורוביץ16/11/2017כדי להחליט על סוג טיפול, שיכול לעזור, יש צורך לבדוק את הברך שלך, וגם להבין, מה הסיבה, שבגללה אתה לא עולה מדרגות. קרע של מניסקוס מאפשר בעקרון לעלות מדרגות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בברך (צד פנימי)רביב07/11/2017
ב 4 לאוקטובר התחלתי לחוש כאבים בחלק הפנימי של ברך ימין (אחרי משחק כדור-רגל).
צילום רנטגן לא הראה דבר, כעת מופנה למיפוי עצמות. האורתופד אמר שאינו רואה כלום ויכול לדעוך.
האם כדאי לעשות תרגילים לחיזוק הברך בבית? הכאב בא לידי ביטוי רק ביישור הברך, הפעלת שריר ומגע בנקודה שנראית כמו המיניסקוס.
האם מיפוי עצמות יכול לגלות משהו?
חודש שלם של מנוחה - אין שום שינוי במצב. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבי סיטרוק
ד``ר אליהו ליברטי08/11/2017הבדיקה הידנית על ידי מומחה ברכיים חשובה ביותר. אם יהיה צורך תשלח לבדיקת MRI. לאחר מכן תהיה אבחנה ותקבל את הטיפול המתאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשה לפרש כתב הרופאדן03/11/2017
פרוש המכתב המצולם בהודעה של דן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכתב רופא
ד``ר אליהו ליברטי03/11/2017פנה לרופא שרשם לקבל פרושים והסברים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרע ברצועה צולבת קדמית - לנתח או לשמררותם01/11/2017
שלום,
במהלך אימון כדורגל עשיתי תנועה לא נכונה ברגל וסובבתי את הברך.
בבדיקת MRI אובחן קרע מלא ברצועה צולבת קדמית ACL ונזק במיניסקוס.
לאחר התייעצות עם אורטופד הוא המליץ לעשות ניתוח שחזור רצועה צולבת.
חשוב לציין שאני בן 16 וחצי פעיל מאוד ספורטיבית ורוצה לחזור לעסוק בספורט ולשרת בצבא ביחידה קרבית.
האם אתה ממליץ לעשות ניתוח או לשמר את הרגל בעזרת פיזיוטרפיה?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרע ACL
ד``ר סוזנה הורוביץ02/11/2017בגילך אני מציעה לשחזר את הרצועה הצולבת בהקדם האפשרי, אחרת תסבול מברך לא יציבה. בהמשך תוכל לחזק ולשמר אותה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיפוף ברך בכוח בהרדמה מלאה אחרי 4 חודשים שלאחר ניתוחמאיה דיולד31/10/2017
אני לאחר ניתוח החלפת ברך מלאה שבוצעה לפני 4 חודשים , יש באפשרותי לקפל את הברך 90 מעלות אבל עדיין קיים קושי בכיפוף התנפחויות, בצקות , הידבקויות ...וכאבים ..ולמרות שאני עושה פיזיוטרפיה יומיומית , טיפול הידרו בבריכה פעם בשבוע ...
לאחר ביקורי האחרון אצל הרופא המנתח , המליץ על כיפוף ברך בכוח בהרדמה מלאה ...
מה הייתם ממליצים עבורי לעשות ???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיפוף הברך
ד``ר אליהו ליברטי01/11/2017כיפוף של 90 מעלות לאחר ניתוח החלפת ברך זו תוצאה לא רעה. זווית כיפוף המספיקה לכל צרכי היום יום היא 110 מעלות. אם בפיסיוטרפיה אין שום התקדמות כבר מספר חודשים אז הפעולה יכולה לשפר. לתשובה מלאה חסרים לי הרבה פרטים ובדיקה ידינית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזקים בעקבות החזרת מפרק ברךדוד25/10/2017
שלום,
לפני מספר שנים פרקתי את הברך.
החזרתי את הפיקה למקומה לבד.
נגרמו לי שבר בעצם הפטלה ונזקים סחוסיים.
שאלתי היא האם סביר שהחזרת מפרק הברך באופן עצמאי ולא מנוסה היא זו שהובילה לנזקים שנותרו לי.
אשמח לתשובה. כמו כן אשמח לקבל הפניה למאמר בנושא.
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריקת פיקה.
ד``ר סוזנה הורוביץ26/10/2017התשובה היא, שלא ניתן לדעת, אם הרסיסים נגרמו בפריקה או בהחזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלקה בבית לאחר שהחלפתי מפרק ירך לפני שש שניםאתי13/10/2017
לרופא שלום
אני בת 63. בדצמבר 2011 עברתי ניתוח של החלפת מפרק בהצלחה . לפני כמה ימים החלקתי על הרצפה ונפלתי בדיוק במקום המוחלף של המפרק. אך מיד קמתי . האורטופד של קופת החולים שבדק אותי כמה שעות לאחר האירוע אמר שאין פגיעה במפרק ואכן אני עושה הכל אבל יש לי כאבים, ובייחוד לאחר שיעור התעמלות .
האם אני יכולה להיות מאה אחוז רגועה עם המפרק ? כמה זמן אמור להימשך הכאב . אני עדיין ממש לא שקטה . תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים לאחר פילה על מפרק ירך מוחלף
ד``ר סוזנה הורוביץ14/10/2017אם את רוצה להיות רגועה, מומלץ לבצע צילומים של אגן והמפרק המוחלף. אם אין שבר, הכאבים יחלפו בהדרגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בירכים מחפש פיתרוןחיים בן דוד11/10/2017
יש לי כאבים בברכים כשאני מישר את הרגל יש כאבים זה מקשה על ההליכה רופאים נתנו לי כדורים זה עוזר חלקית אמרו צריך זריקה אבל לא עשו דוחים אותי מה אפשר לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ברכיים.
ד``ר אליהו ליברטי12/10/2017מצא אורטופד אחר. רצוי מומחה ברכיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים במיניסקוס לאחר ארטרוסקופיהיואב09/10/2017
שלום ד"ר
מזה מספר חודשים אני סובל מכאבים חזקים בברך שמאל.
בMRI נראה קרע נרחב במניסקןס ושחיקת סחוס רצינית.
לפני כחודשיים עברתי ארטרוסקופיה ומאז הכאבים החמירו ונפיחות בברך.אציין שאני נוטל המון משככי כאבים, נרות וולטרן, טיפות אופטלגין, אטופן 500 מג. הכאבים אינם מרבים.
איני מסוגל לעמוד על הרגל מעבר ל10 דק. אני מרגיש לחץ ותחושת נעילה. גם בשכיבה הכאבים אינם מרפים. אציין שכשאני לוקח נרות וולטרן, אחרי 5 שעות לערך ישנה הקלה ולאחר מס' שעות שוב הכאבים מופיעים.
שאלתי היא: מה עליי לעשות ? למי לפנות? מה הצעד הבא שעליי לעשות, אם ארטרוסקופיה לא הועילה ואף החמירה את המצב ?
תודה רבה
יואב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים לאחר ארטורסקופיה.
ד``ר אליהו ליברטי09/10/2017פעמים רבות יש כאבים לאחר ארטרוסקופיה. במרבית המקרים זה לא שהניתוח "לא הצליח" אלא זה בגלל שהממצא בברך אינו בר תיקון. הרפואה לא יודעת לתקן נזקי סחוס, אולי בדומה למה שנמצא אצלך. אנו נוהגים להחליק עד כמה שאפשר ולהוציא סחוס חופשי לפעמים לגרום למיקרו שברים באזורי עצם חשופה כדי לעודד צמיחת רמה דמויית סחוס. חסרים לי המון פרטים כדי לתת לך עצה טובה. אני מציע שתפנה למומחה ברכיים אחר מהמנתח שלך. תביא את כל התיעוד הרפואי והצילומים כולל MRI שעשו לך. לאחר בדיקה יסודית ועיון בצילומים תוכל לקבל הערכה טובה למצבך ןהצעות מה כדאי לעשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים לאחר ארטורסקופיה.
ד``ר אליהו ליברטי09/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים לאחר ארטורסקופיה.
ד``ר אליהו ליברטי09/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בברך ומיפוי עצמותלאה06/10/2017
שלום,
עקב כאב בברך שהתעצם בהליכה או בעומס על הרגל,קיבלתי זריקה שעזרה למשך שבועיים ולאחריה חזרו כאבים בברך שהפכו תמידיים ובמיוחד במנוחה.
ביצעתי מיפוי עצמות ספקט ומצ"ב פיענוח הבדיקה,
אודה להסבר ודרכי טיפול.
"ממצאים: בבדיקה הפלנרית- נראית חוסר סדירות קלה בע"ש המותני.
נראית קליטה דיפוזית מוגברת המערבת את כל מרכיבי הברך השמאלית מלווה בקליטה מוקדית
באספקט המדיאלי טיביאלי של הברך.
בבדיקה הטומוגרפית של הברכיים (ספקט) - נראתה קליטה בצורת סהרון באספקט המדיאלי של המשטח הטיביאלי של הברך
השמאלית
מלווה בקליטה דיפוזית מוגברת בכל מרכיבי הברך, כולל את עצם הפיקה.
בברך הימנית- נראית קליטה תקינה במשטחים המפרקיים.
שאר השלד תקין.
סיכום: מיפוי עצם מדגים שינויים ניווניים קלים בע"ש.
הממצא במיפוי מתאים לנזק מניסקלי מדיאלי בברך השמאלית, מלווה בתהליך ארטריטי בולט,
כולל ארטריטיס פטלו-פמורלית."
תודה
לאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בברך
ד``ר סוזנה הורוביץ06/10/2017לפי הפענוח של מיפוי עצמות את סובלת משחיקה של הברך מלווה בקר של המניסקוס הפנימי.
על מנת לעזור צריך לבדוק את הברך שלך ולעיין גם בצילומי הברכיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברכיים חורקות מה לעשות?יעל30/09/2017
כבר שנתיים שהברכיים שלי חורקות ללא קשר לפעילות ספורטיבית. מה הסיבה לכך? האם חייבת ללכת לאורטופד עבור זה והאם יש לכך טיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברכיים חורקות.
ד``ר אליהו ליברטי30/09/2017ברוב המקרים החריקות נוצרות ביו סחוס הפיקה לססחוס הירך. יש גם סיבות אחרות לכךץ אם אמנם אצלך זה ממקור הפיקה (מאבחנים זאת על ידי בדיקה ידנית) ואין בעיה אחרת, אז הטיפול העקרי הוא טיפול פיסיוטרפי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוסטאוכונדרומה בטיביה הפרוקסימליתנעם דגן18/09/2017
שלום,
אני בת 13 ואני מרגישה כאבים בברך כבר כמעט שנה.
במהלך התקופה הזאת הייתי אצל מספר רופאים ופיזותרפיסטים וכל אחד אמר שיש לי משהו אחר אך לפני שלושה חודשים בערך הגעתי לרופא ששלח אותי לבדיקת MRI וצילום.
תוצאות הMRI הגיעו היום ורשום שם "אוסטאוכונדרומה בטיביה הפרוקסימלית כמתואר.
פרט לכך ללא ממצא חריג."
אשמח אם תוכלו להסביר לי מה זה ומה הטיפול
תודה, נעם דגן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוסטאוכונדרומה
ד``ר סוזנה הורוביץ20/09/2017מדובר בזיז, שצומח באיזור הגדילה של העצם. לשכעצמו, אין לו הרבה משמעות, חוץ מזה, שלפעמים גורם לכאבים. אם קשה להתסדר, אז עושים ניתוח קטן ומסירים את הזיז.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרע במיניסקוס טיפול בניתוחשיר14/09/2017
אשמח להתייעצות בנוגע לפענוח רצ"ב, הומלץ ניתוח אורטוסקופי.לתיקון המניסקוס
בת 44
להלן תוצאות סריקה בתהודה מגנטית של ברך שמאל:
1. בצקת לשדית עדינה באזור האמיננציה.
2. לא הודגמה ציסטה ע"ש בייקר.
שחיקת סחוס ושינויים סוב-כונדרלים מתקדמים בעיקר במדור החיצוני של מפרק פטלו-פמורלי.
3. הרצועות הצולבות ללא שינויים פתולוגיים.
4. אין לראות שינויים בגידים קוואדריצפס ופטלרי.
5. הרצועות הקולטרליות ללא שינויים פתולוגים.
6. הדגמה תקינה של המניסקוס החיצוני.
במניסקוס הפנימי הודגם קרע אלכסוני אשר מערב את הגוף והקרן האחורית.
האם חובה לעשות ניתוח או שניתן לטפל בצורה שמרנית?
האם יש הגבלה בפעילות גופנית? האם יש פעילות גופנית מומלצת יותר? האם פעילות גופנית יכולה לגרום נזק?האם יכולה להועיל?
האם הניתוח לתיקון המניסקוס מדובר בניתוח פשוט ללא סיבוכים? מה אחוזי ההצלחה?האם חובה לעשותו או שעדיף לחכות איתו?
כמוכן האם יש מה לעשות עם הסחוסים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרע במניסקוס,
ד``ר אליהו ליברטי15/09/2017קרעים במניסקוס נוטים להמשיך ולהקרע אם הם לא מטופלים. קטעי המניסקוס הקרועים גורמים לנזק בזחוז עליהם הם יושבים. את בת 44. את צריכה את הברך להרבה שנים. על פניו לפי ה- MRI מומלץ לבצע ניתוח ארטרוסקופי שאינו קשה בהשוואה לפרוצדורות אחרות. ההחלטה הסופית אינה לפי MRI בלבד. כדאי שמומחה ברכיים ישמע אותך, יבדוק אותך ורק אז ההחלטה תהיה בוגרת ומבוססת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטות גנגליונות בברך שמאלנוריאל08/09/2017
שלום לאחר כאבים ממושכים בברך שמאל כחצי שנה הופנתי לבדיקת mri בבדיקה נמצא :מודגם צבר ציסטות גנגליונות בין הרצועות הצולבות בקוטר עד 2 ס"מ.
האם הצורך הניתוח הוא חובה או שיש אפשרויות אחרות? חשוב לי לציין שהכאבים משפיעים ברמה היומיומית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטות גנגליוניות.
ד``ר אליהו ליברטי09/09/2017הממצא כשלעצמו בד"כ אינו מחייב ניתוח. לעיתים קרובות זהו ממצא אקראי שכלל לא בטוח שזה גורם הכאב אצלך. פנה למומחה ברכיים שיעשה לך בדיקה ידנית (שהיא חשובה מאד לאחון) + הערכה מה בעמת כואב לך. רק אז אפר יהיה לקבוע אם צריך ניתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקות גל לברך כשאין סחוסיהודית06/09/2017
אני סובלת מחוסר סחוס בברכיים זה מספר שנים ולאט זה מחמיר ניסיתי את כל סוגי הזריקות שהציעו לי עכשיו קיבלתי זריקות של ג'ל בשם arthease האם הזריקות האלה עוזרות ולכמה זמן .
תודה על תשובה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זריקות ארטראז
ד``ר סוזנה הורוביץ07/09/2017זריקות אלו יכולות לעזור להורדת הכאבים למשך מס חדשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)