מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- החלפת מפרק ירך רגל ימיןבכאש שושנה01/01/2019
רציתי לדעת איזו שיטה טובה ומומלצת יותר, האחורית או הקדמית?
מאיזה ניתוח חוזרים לשגרה מהר יותר?
לאחר איזה סוג ניתוח יש פחות מגבלות?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בכאש שושנה
ד``ר אליהו ליברטי03/01/2019גישה קדמית היא הגישה ה"מודרנית" המועדפת בה יש פחות נזק לשרירים וההחלמה קלה יותר. בחרי מנתח שבקי בשיטה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים לאחר ניתוח מפרק ברךאלי31/12/2018
9 חודשים לאחר ניתוח מפרק ברך ועדיין כאבים בחורף הכאבים מיתגברים מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלי
ד``ר אליהו ליברטי01/01/2019חדשיים אחרי ניתוח זה עדיין "טרי". פנה למנתח שלך אם נראה לך שיש כאב חריג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלי
ד``ר אליהו ליברטי01/01/2019חדשיים אחרי ניתוח זה עדיין "טרי". פנה למנתח שלך אם נראה לך שיש כאב חריג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים במרפק שמאל עקב דלקתראובן26/12/2018
בן 62, כאבים מזה שבועות. הרופא אבחן מצב דלקתי הנובע מקרעים זעירים בשריר (אם אני זוכר נכון) והמצב ישתפר מאליו בתהליך ארוך,כשנה.לחילופין פיזיותרפיה או זריקת קורטיזון.הזמנתי גם תומך למרפק.טיפול תרופתי לא עזר.
האם הזריקה יכולה להיות סוג של תחליף לפחות זמני ובנוסף לעשות פיזיותרפיה אם הכאב יחזור?מודע שיש נזקים אפשריים בזריקה-עשיתי בודדות בחיי ולאחרונה לפחות לפני שנתיים-עד כמה זה צריך להדאיג?
אין תורים קרובים ודרך הקופה מדובר בעלויות של מאות שקלים,תלוי במטפל וכמה טיפולים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראובן
ד``ר אליהו ליברטי26/12/2018אני מבין שהכאב במרפק, איפא במרפק? באיזה תנועה? איך נראה המקום? הכואב ועוד הרבה שאלות. בקיצור - אין לי מספיק פרטים. בלי לבדוק אותך לא ניתן לענות. באופן כללי - זריקה יכולה לעזור לדלקת אך היא לא הבחירה הראשונה שנכון לעשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבתגובה
ראובן27/12/2018לדר' ליברטי שלום,
בצד החיצוני של המרפק,tennis elbow
לעתים מקרין במורד היד וכף היד.
תנועת סיבוביות ומתיחת היד בעייתיות,לקפל אותה לא.
מה הבחירה העדיפה?
תודה,יום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראובן
ד``ר אליהו ליברטי06/01/2019שלום ראובן. מדור זה מיועד לשאלות ונושאים המעניינים הרבה גולשים. המדור אינו בא לרפא בעיה ספציפית. קרוב לוודאי שאתה צודק באבחנה שאתה רושם אך לא אוכל לטפל בך דרך האינטרנט. זה כמו ללמוד שחיה בהתכתבות. מרפק טניס היא בעיה נפוצה שכל אורטופד יידע לטפל בה. נכון זה כאב נודניק ואי אפשר לרפאו בשיטת הזבנג וגמרנו. באופן כללי הטיפול במרפק טניס הוא 1. קודם כל מנוחה מחדר כושר , משקוליות , או סוג עבודה בה יש תנועות סגירת כף היד בכוח. 2. טיפול תרופתי אנטי דלקתי. אם לא עזרר - עולי כיתה להזרקות. יש כאלה הנעזרים בגלי הלם. אחד לכמה אלפי חולים הסובלים מבעייה זו מגיע גם לניתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מלווה בנזק גרמי כמתואר. ACL קרע מלא של רצועת הדני25/12/2018
שלום רב,
האם מומלץ ניתוח לאור הממצאים של בדיקת ה- MRI?
בצקת/קונטוזיה לשדית בשני צדדים של המפרק עם קווי שבר סובכודנרליים קטנים באספקטים תיכון של ה-LFC U ובאספקטים אחוריים של הטיביה.
אנכונדרומה כ 1 ס"מ בMFC
מודגם קרע מלא עם רקמת גרעון במיטת הקרע.
שאר הרצועות שמורות.
ללא עדות לקרע בשני הסהרונים.
המנגנון המיישר מודגם שמור.
סחוס הפיקה תקין.
הודגם נוזל תוך פרקי בכמות קטנה.
ללא עדות ליצירת ציסטה פופליטיאלית.
לסיכום:
קרע מלא של רצועת ה- ACL מלווה בנזק גרמי כמתואר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דני
ד``ר אליהו ליברטי25/12/2018נראה שיש צורך בניתוח. החלטה מבוססת יותר יכולה להתקבל רק אחרי בדיקה פנים אל פנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור על מפרקי הירךאלי24/12/2018
פענוח CT משמאל: נראים שינויים דגרנטיבים בפרק ירך עם ציסטות סוב-כונדרליות באספקט מדיאלי של ראש המור כמו כן נראים אסטיופיטים מרגינלים קטנים. נראות היסתידויות פיסות עם התגרמות במספר גידים שמקורם באגן משמאל ימין:נראים שינויים דגרנטיבים בפרק ירך עם ציםטות באצטבולום עליון קדמי המצב לאחר שתי נתוחים ארטרוסקופיה ללא שיפור אשמח לקבל מענה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלי
ד``ר אליהו ליברטי24/12/2018האינפורמציה לא מספיקה. כדי לייעץ לך מה לעשות , צריך לבדוק אותך ופיזית לראות הצילומים ולא רק פענוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אותה מידה בחולצות ואותה מידה בג׳ינסיםניר16/12/2018
שלום,
אני ובן דוד שלי באותו גובה, אותה מידה בחולצות ואותה מידה בג׳ינסים. בן דוד שלי שוקל 57 ואני שוקל 74, זה הגיוני? ההבדל היחידי בינינו שלי יש כרס קטנה .. הגיוני שאני שוקל 17 קילו יותר ממנו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניר
ד``ר אליהו ליברטי16/12/2018כן הגיוני. השומן לא רק בבטן בכל מקו בו יש עור יש מתחתיו שומן. אותה מיד חולצה אינו נכון כמדד. יש מכשיר המודד את עובי שכבת השומן. אתה תמצא שבכל מקום אצלך יש כנראה יותר מאשר אצלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בזמן הרמת משקל וסימנים כחוליםarchy14/12/2018
שלום דוקטור לאחרונה יתחלתי לעבוד בעבודה שמצריכה ממני להרים משקלים לא קלים אחרי שבועיים של עבודה שהיו תקינים לגמרי התחילו להופיע לי כאבים בשתי הברכיים קשהיסתקלתי מקרוב גיליתי שיש גם סימנים כחולים מסביב לפיקות בחלק הקדמי וברך אחת התחילה לעשות רעשים של חריקה בזמן קימה וישיבה האם זה משהו שיעבור במשך יומיים של חופשה או שזה מתפתח למשהו רציני וכדאי לראות רופא?
בן 25 ויש עקמת קלע בעמוד השדרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארצ'י
ד``ר אליהו ליברטי14/12/2018שךןפ הליכה תוך הרמת משקל ובעיקר עלייה וירידת מדרגות עלולים לגרום לשחיקת סחוסי הפיקה ולכאבים. כדאי לגשת לאורתופד שלך.
לא רציני אבל שווה לקבל הדרכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בעצם השוק של רגל שמאלחיטה12/12/2018
שלום רב!
סובלת משחיקת סחוס בברכיים ובמפרקיי הירך.
לאחרונה נוסף כאב בעצם השוק של רגל שמאל.
האם יש בדיקת דם לברור סרטן העצמות?
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעל
ד``ר אליהו ליברטי12/12/2018הבדיקה הרגישה לבירור גידולים בעצמות היא מיפוי עצמות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילומי ברכיים דו צדדינתי09/12/2018
שלום רב,
ממצא בצילום:
שינויים ארטרוטיים דו"צ עם הצרות משמעותית של מרווחים מפרקיים.
אודה על הסבר ומה ניתן לעשות.
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נתי
ד``ר אליהו ליברטי09/12/2018במילים פשוטות - שחיקת סחוס. לא אוכל להגיד באיזה דרגה. לשם כך אני צריך לראות צילומים ולבדוק אותך. יש הרבה פתרונות. צריך למצוא מה מתאים לך. חזור לרופא ששלח אותך לצילום ושמע את דבריו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח בדיקת MRI בברך והצעות להתנהלות להמשךנתנאל03/12/2018
אמי בת ה-70 סובלת מכאבים בברכיים כבר מספר חודשים. כאבים עזים עד להפרעה ביכולת ההליכה לעתים. עשו לה בדיקת MRI בברך שמאל (זה התחיל ברגל שמאל ולאחרונה התחילה לסבול גם בימין), וזאת ההבחנה:
מודגם דילול דיפוזי של הסחוס המכסה במדור המדיאלי בליווי בצקת סובכונדרלית ורושם לשבר סובכונדרלי קטן באספקט תיכון של ה- MTP. הרצועות הצולבות והרצועות הקולטרליות שמורות. מודגם קרע רדיאלי באחיזת קרן אחורית של הסהרון המדיאלי אל השורש עם ניתוק מלא של הקרן ואקסטרוזיה של הגוף מהמרווח המפרקי. הסהרון הלטרלי שמור. המנגנון המיישר שמור. דילול ואי סדירות של סחוס בחוד הפיקה ובפסט המדיאלי בליווי מוקדי בצקת סובכונדרלית קטנים בצמוד. נוזל תוך מפרקי בלתי אחיד בכמות מתונה מלווה בעיבוי דיפוזי של הסינוביה. ללא הדגמת ציסטה פופליטאלית. לסיכום: קרע ניווני בסהרון המדיאלי מלווה בשינויים שחיקתיים ותגובתיים כמתואר.
איזה טיפול עליה לעבור? האם עליה להימנע מהליכה או שמא דווקא לנסות לאמץ את הרגליים?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נתנאל
ד``ר אליהו ליברטי03/12/2018אי אפשר להציע טיפול רק לפי בדיקת MRI. צריך לראות במי המדובר, למשש את הברך ולהחליט מה מתאים. עבור אותה תשובת MRI חלק ממטופלי יקבלו טיפול תרופתי. אחרים יקבלו זריקות לברך ויהיו גם כאלה שאציע להם ניתוח ארטרוסקופי. גשו עם הבדיקה לאורטופד ברכיים ושמעו מה עצתו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה לעבור ניתוח להחלפת מפרקבכאש שושנה17/11/2018
האם יש צורות וגישות שונות לניתוח מפרק?
מה קורה במקרה והניתוח נכשל?
מה הסיכונים שאנו לא מודעים אליהם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שושנה
ד``ר אליהו ליברטי17/11/2018הי שושנה,
1. איזה מפרק???
2. זו שיחה של כחצי שעה עם הרופא המנתח שלך. הוא חייב על פי ההגינות וזה תפקידו על פי החוק, להסביר לך הכל כולל סכנות הכרוכות בניתוח .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הובחן קרע גדול במניסקוסיגאל15/11/2018
שלום רב! אני בן 57. לפני כ-4 שנים נפלתי על הברכיים. צילום רנטגן היה תקין. רק אחרי 3 שנים הובחן קרע גדול במניסקוס - "הודגם קרע אלכסוני במעבר גוף לקרן אחורית של מיניסקוס המדיאלי". כל שאר תקין. לפני כשבועיים עברתי אורתרוסקופיה וכריתה חלקית של מניסקוס. בינתיים ישנם כאבים. השאלה היא - האם אובחנתי בזמן, לפני 4 שנים, היו סיכויים טובים יותר להחלמה, בהתחשב לגילי ומקום הקרע (באופן תיאורטי)? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יגאל
ד``ר אליהו ליברטי15/11/2018איך אתה יודע שהקרע נוצר לפני 4 שנים באותה נפילה? יש הרבה קרעים שלא קשורים לחבלה מסויימת. ויש הרבה נפילות וחבלות שלא גורמות לקרע. טוב, נניח שאתה צודק והקרע הוא בן מספר שנים. קרע במניסקוס שלא מטופל גדל עם הזמן וגם פוגע בסחוס המפרקי הסמוך לו, לא צריך מיד לקפוץ ולנתח כל קרע. אבל קרע שגורם לכאבים, נעילת הברך, נוזל בברך או הפרעה ממשית אחרת מחייב ניתוח ועדיף להקדים ולנתח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גולה בברך בזמן כיפוףניק06/11/2018
גולה בברך בזמן כיפוף
ניק06/11/18 13:27
אני שלושה חודשים לאחר ניתוח ברך (שיחזור acl וכריתת 60 אחוז מהמיניסקוס),שמתי לב שבזמן שאני מכופף את הברך יוצאת מין בליטה בצד הפנימי של הברך איפה שהמפשעה שאני נוגע שם יש שם רגישות קלה לא כאב רציני למה זה ככה? בביקורת הרופא אמר שאם עוד שלושה חודשים זה ימשיך כנראה שנחזור לחדר הניתוחים לניתוח קטנטן. אני ספורטאי בן 20 שרק רוצה לחזור לשחק כדורגל עוד ניתוח רק יקטין את הסיכויים הללו אני מודה על הע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניק
ד``ר אליהו ליברטי06/11/2018צריך לבדוק כדי ליעץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בצקת לשדית לאחר mriדני לוי05/11/2018
שלום רב,
בני בן ה18 לקראת גיוס קרבי.
לאחר mri בשתי הקרוסליים והשוקיים- " בצקת לשדית על שינויים ציסטיים בפטישון המדיאלי ללא הדגמת תהליך חריג אחר. נראה כנזק כרוני ואינם מתאימים למחלה ראומטית.
אשמח לדעת מה הפירוש והאם ניתן לעזור לו בדרך כלשהיא?
תודה דני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דני לוי
ד``ר אליהו ליברטי06/11/2018לא מדובר בבעיה קשה. מומלץ הורדת מתח האימונים. שליחת המסמך לצבא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר מאמץ מעל 4 חודשיםחנן רוזנצוייג28/10/2018
אובחנתי עם שבר מאמץ בברך .סובל מזה מעל 4 חודשים . הרופא המליץ לי על מיפוי עצמות השאלה שלי האם לא עדיף לעשות mri במקום . עקב הקרינה הכרוכה בבדיקה של מיפוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיפוי עצמות
ד``ר אליהו ליברטי04/11/2018הבדיקה המתאימה היא מיפוי עצמות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)