מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאב בברך שמאל עם קרע סהרוןאריאלה27/10/2018
שלום. מזה מספר שנים לפחות 10 יש לי כאבים בברך שמאל
לפני 3 שנים עשיתי מיפוי עצמות ויש לי קרע בסהרון הפנימי בברך ויש לציין בגלל איבוד הסחוס לא רק בברכיים אלא גם בכפות הידיים
זריקות קורטיזון התחלתי לקבל שהכאבים החלו ולאחרונה קבלתי זריקת קורטיזון לפני חצי שנה הכאבים חזרו והרופא אורתופד אמר לי שלא כדאי להזריק שוב קורטיזון או להזריק זריקת כרבולת [שלא לכולם עוזר] או על ניתוח. מה עושים בניתוח והאם זה עוזר כי כרגע קשה לי מאוד לדרוך או להפעיל משקל על הרגל לעלות או לרדת במדרגות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים ברך
ד``ר אליהו ליברטי04/11/2018אם השחיקה לא גדולה עושים ארטרוסקופיה לתיקון המניסקוס . אם הנזק הסחוסי גדול כבר מדובר בניתוחים מורכבים יותר. לא ניתן ע סמך הסיפור שלך לקבוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בפיקה ברך שמאל U.Sדוד17/10/2018
שלום .
בן 44 סובל מזה 3 חודשים מכאב באזור הפיקה(מתחת לפיקה ובצד שמאל שלה).
ביקרתי אצל אורתופד שקבע שהשרירים חלשים וצריך חיזוק (פיזיותרפיה) ביצעתי תרגילים ,הכאב נעלם לזמן מה אבל התחושה שהברך לא תפוסה ואו החיכוך ביישור הרגל עדיין תמיד היה.
לפני שבוע הכאב חזר ביצעתי U.S.והתוצאות:
כאבים בברך שמאלית
*
ברך שמאל US
================
גיד קוודריספס – ב.מ.פ
באזור האחיזה של הגיד נצפו הסתיידויות עד קוטר 0.6 ס"מ.
רטינקולום –
מדיאלי: ב.מ.פ
לטרלי: ב.מ.פ
1 ס"מ. * באזור המיניסקוס הלטרלי נצפה נוזל במידה של 0.4
גיד פטלרי – ב.מ.פ
ב.מ.פ – LCL
ב.מ.פ – MCL
בורסה סופראפטלרית – נצפה נוזל בכמות קטנה.
בורסה פטלרית – ב.מ.פ
ללא נוזל. אין נוזל תוך מפרקי. – A PES ANSERINUS
איזור פופליטאלי- לא הודגמו שינויים פטולוגיים, אין עדות לציסטה ע"ש בייקר.
בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דוד
ד``ר אליהו ליברטי04/11/2018האבחנה כנראה נכונה. נכונה. עשה מה שהאורטופד שלך הציע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול חלופי לניתוח במקרה שחיקת סחוס בברךמירי17/10/2018
הוצע לי טיפול MBST במקום ניתוח בברך בשל שחיקה
מה המלצתך? ניתן לשקם סחוס, כל זמן שיש סחוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מירי
ד``ר אליהו ליברטי04/11/2018לצפות לשיקום הסחוס עקב הטיפול נראה לי אופטימי מידי. חלק ממטופלי שסבלו מכאבים עם שחיקה קלה עד בינונית דווחו על ירידה בכאב לאחר הטיפול. לחלק זה כלל לא עזר. לשחיקה גדולה זה ממש לא עוזר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולשה וכאבי ברכיים משתקיםנטע26/04/2018
שלום דר
אני בת 26, כושר סביר, 155 על משקל 49.
לעולם לא היו לי בעיות.
יצא לי לטייל (לא למטרת הליכה וספורט, טיול רגיל) כמה פעמים בשנה הזו, והמצב הוא כזה:
הולכת בערך 8 קמ (בקצב רגיל, באיזור מישורי, עם הפסקות ארוכות בין לבין)
אחרי כמה שעות הברכיים שלי פשוט מאבדות מכוחן, עלייה ובעיקר ירידה כואב בצורה בלתי רגילה! ממש לחץ, ללא יכולת לא להיעזר במעקה.
טיול נוסף שעשיתי הוא רכיבה על אופניים, לא אינטנסיבי מדי , כמה שעות לאחר מכן לא יכולתי כמעט לדרוך על הרגל בגלל הברכיים, נפוחות, נראות מעט אדומות.
יש קליקים מרובים בזמן הכאב .
אבל, יום אחד של מנוחה עם שקיות קירור ואני כמו חדשה.
מה זו התופעה הזו? איך ניתן לטפל?
אני עוד כמה חודשים מתחתנת, רוצה להיכנס לכושר ופשוט מפחדת שאעשה לעצמי נזק אמיתי. אדגיש שלא מרגישה כאבי ברכיים בכלל ביום יום (הליכה של 1 קמ במצטבר) .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אציין שהכאבים זהים בשתי הברכיים בו זמנית
נטע26/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח בדיקת Mri ברךיוסי 223424/04/2018
לפני 6 חודשים עשיתי תנועה לא נכונה בכדורגל ומאז החלו לי כאבים בעט יישור חזק של הברך/בעיטה בכדור.
אחרי התייעצות עם שתי אורטופדיה שלא מצאו שום קבר נשלחתי לMri והנה התוצאה . אין לי מושג מה זה אומר אשמח לשמוע דעה מקצועית. תודה
רצועות תקינות סחוס תקין הכל נראה תקין מלבד צ׳יסטה גנגליונית בקוטר מרבי עד 1.2 סנטימטר בין שורש אחורי של ה mm לבין אחיזת רצועת ה PCL* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוסי
ד``ר אליהו ליברטי26/04/2018ראשית אני לא רואה את כל הפענוח. שנית דעה מקצועית אפשר לתת אחרי שבודקים אותך ידנית. לא מספיק לראות MRI. מצא אורטופד ברכיים רציני שיבדוק ויתן לך המלצות לטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהי מניפולציה בברך בהרדמה?סולומון מנחם18/04/2018
חודשיים לאחר החלפת ברך יש כיפוף של 80 מעלות מומלץ מניפולציה. מהי מניפולציה בהרדמה? איזה סיכונים יש? משך ההחלמה לאחר הטיפול, האם ישנה דרך נוספת לטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מניפולציה
ד``ר אליהו ליברטי26/04/2018מניפולציה בהרדמה, היא הפעלת כוח סביר על מפרק להגדלת טווח התנועה שלו. לעיתים אחרי ניתוח מפרק מסיבה כלשהיא (במקרה שלך ניתוח החלפת ברך) נוצרות הדבקויות של הרקמה הרכה המגבילות את התנועה. לכופף בכוח בעירנות זה מאד כואב. בהרדמה זה אפשרי. אחר כך מנסים לשמור על הטווח שהושג על ידי פיסיותרפיה. הסכנות מעטות. יש כמו בכל ניתוח סיכון של ההרדמה עצמה. אם המנתח מפעיל כוחות גדולים מדי הוא יכול לגרום לנזקים שונים כמו שבר, קרע רצועות וכו' , נדיר ביותר. בקריירה אורטופדית של 30שנה עם מניפולציות במפרקים רבים, לא ראיתי נזקים ממשיים. הבעיה העקרית זה להמשיך ולשמור בערנות על הטווח שהושג בהרדמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרע בACL ופיזיותרפיה לפני ניתוחYehonadav16/04/2018
אהלן אני בן 15.5 וקרעתי את הרצועה הקדמית קרע מלא לפני כשנה וחודש, אמרו לי לעשות פיזיותרפיה לפני הניתוח, איזה סוג של תרגילים אפשר לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יהונדב
ד``ר אליהו ליברטי17/04/2018תגיע למכון לפיסיותרפיה. תקבל הדרכה והדגמה לתרגילים ואפילו חוברת תרגילים מודפסת. קשה לי באינטרנט להדגים לך. באופן כללי יש לחזק את קוצת השרירים הקדמיים וקבוצת השרירים האחוריים של הירך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח של צילום רנטגן בשתי הברכייםמיכה בארי16/04/2018
להלן תוצאות הרופא המפענח לצילומי הרנטגן.
ברכיים 2 צילומים * כאבים * שינויים אוסטאו-כונדרוטיים ב-patella וב-intercondyl
בעבר הציע רופא ברכיים לאחר שראה צילומי MRI של רגל שמאל לעבור ניתוח. נרתעתי מכך ולכן הומלץ לי לבצע עבור רגל שמאל תרגילי פיזיוטרפיה לחיזוק הירך ועוד תרגילים. הכאבים נעלמו ועד לפני שבוע בצעתי תרגילי יוגה ועוד ללא כל כאבים.
עכשיו מדובר ברגל ימין בה הכאבים היו חזקים וכעת נרגעים לאט לאט לאחר שהפסקתי מזה שבוע ללכת ולרכוב על אופניים.
האם לדעתכם לחזור לתרגילי פיזיוטרפיה יבש או במים?
אני בן 70 במשקל 99 ק"ג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיכה
ד``ר אליהו ליברטי17/04/2018זה ממש לא רציני לומר לך מה מתאים לך לפי כל כך מעט אינפורמציה. מצא אורתופד ברכיים שיבדוק אותך, יבחן צילומים ויחליט מה טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיכה
ד``ר אליהו ליברטי26/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרע acl וגמישות יתרעינת16/04/2018
לפני כחודש וחצי עברתי שחזור acl השתל מההמסטרינג ושיוף קטן במיניסקוס,יש לי גמישות יתר במפרקים,לכן הברכיים שלי גמישות,הברך שבה בוצע הניתוח לא חוזרת להיות גמישה ואני לא מצליחה ליישר אותה כמו ברגל השנייה,האם גמישות היתר ברגל אמורה לחזור אחרי הניתוח?
לפני הניתוח ביישור הרגל הייתה -5 מעלות,בכיפוף 155 מעלות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עינת
ד``ר אליהו ליברטי17/04/2018חסר יישור סופי אחרי שחזור רצועה צולבת קדמית היא בעיה נפוצה.
אם המנתח מותח מידי את הרצועה המושתלת אז קשה ליישר, אם הוא לא מותח מספיק אז הברך סובלת מאי יציבות. חסר יישור קל חולף בסופו של דבר אך זה מחייב הרבה עקשנות ופסיותרפיה לאורך חודשים רבים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בברכים בזמן מנוחהטל11/04/2018
ד"ר שלום רב, בת 43 ובריאה .מזה כחודש וחצי אני סובלת מכאבים בשתי הברכיים (נשללה דלקת פרקים) ומעט לאורך קדמת שוקי הרגליים בעיקר במנוחה. בעת הליכה זה חולף. בצילום רנטגן התגלה dishפיקה ימין.
אודה לעזרתך במה מדובר? ומה יכולות להיות הסיבות לכאביים
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טל
ד``ר אליהו ליברטי17/04/2018שלום טל. dish בברך? קצת מוזר ונדיר. dish הם ראשי תיבות שמשמעותן התפתחות של עצם קשה וסקלרוטית באיזורים שונים בשלד. במקום הנפוץ ביותר זה חוליות עמוד השדרה הגבי. כך שאני קצת מטיל ספק באבחנה, לפחות במוסנב הקלסי. למה יש לך כאבים איינני יודע חסרים לי נתטנים רבים ובעיקר בדיקה ידנית יסודית של הברך שלך. רק אחר כך באים צילומים MRI, מיפוי ,וכו'
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקת MRI ברך שמאלשרית10/04/2018
חודשיים לאחר ניתוח ארטוסקופיה- בוצעה כריתת גדם ACL ומניסקטומיה לטרלית חלקית.
עדיין הברך נפוחה, קושי ביישור בנשיאת משקל, תחושת נימול וכאבים.
בוצעה בדיקת MRI נוספת (מצ"ב).
מה אומרות התוצאות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח בדיקת MRI ברך שמאל
שרית10/04/2018
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהMRI אחרי ניתוח
ד``ר אליהו ליברטי10/04/2018ראשית אינני רואה בדיקת MRI מצורפת. שנית - הערכה למה כואב נעשית בשילוב של גרומים רבים. מצבך הגופני, הגיל, המשקל, בדיקה ידנית של הברך, צילומים רגילים ובסוף רק MRI. זה כמובן מחייב פגישה ובדיקה מקיפה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פציעת בברך ימין במשחק כדורגלניסו03/04/2018
שלום רב.
נפצעתי בברך ימין מלפני 3 שבועות במשחק כדורגל, הברך התנפחה לאחר כיומיים,
היה קושי בדריכה,
כיום אחרי 3 שבועות מרגיש טוב הולך רגיל ורץ ריצה קלה.
והתחלתי בחיזוק השרירים מסביב לברך
עשיתי צילום MRI שבו רשמו בפענוח "קרע בעובי מלא בACL"
מה המשמעות של קרע בעובי מלא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניסו
ד``ר אליהו ליברטי03/04/2018כנראה שתצטרך ניתוח שחזור הרצועה. החלטה סופית ומבוססת רק אחרי שאבדור אותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוסגוד שלאטר - ניתוח ברך שמאלאפרים01/04/2018
סובל מאוסגוד שלאטר. בן 47. שנים זה לא הציק לי, אך בשנים האחרונות מפריע מאוד ומלווה בכאבים בכל התנוחות. קיבלתי לפני מספר חודשים זריקה, אך הכאבים חזרו. משבית אותי מפעילות ספורטיבית.
הבנתי שאפשר לנתח. האם מומלץ? האם יש פתרונות אחרים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפרים
ד``ר אליהו ליברטי02/04/2018אין אוסגוד שלאטר בגיל 47. אולי יש לך בעיה מקומית אחרי שסבלת מזה בילדות. אוכל להתייחס לצורך בניתוח ומה לעשות רק אחרי שאבדוק אותך ואראה צילומים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים חזקים בברך שמאל +תוצאות MRIyosef s31/03/2018
בסיכום:
שבר טרביקולרי באספקט האחורי לטרלי של הטיביאל פלטו מלווה בבצקת מח עצם ללא דחיסה של הקורטקס.
קונטוזיה קטנה בקונדיל הפמורלי הלטרלי באספקט האחורי.
נוזל בכמות רבה תוך מפרקי.
ביפרטיטה פטלה עם שינויים דגנרטיביים בפטלה ופרגמנטים הסמוכים, טנדינוזיס של הגיד ארבע ראשי אשר
מתחבר בחלק הלטרלי של הפיקה.
טנדינוזיס קל של הגיד הפטלרי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח MRI
ד``ר אליהו ליברטי01/04/2018פענוח הבדיקה רשום לפניך. אינך צריך להבין לעומק כל אחד מהמושגים הרשומים. זה תפקידו של הרופא ששלח אותך לבדיקה זו. חזור אליו ושמע מה הפרוש המעשי של הבדיקה שעברת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה ודרך טיפול החלפת מפרקאלי29/03/2018
בן 53 למנקטומי c3-c5 סכרת h1c7.6 לפי הפינוח מה מומלץ החלפת ברך או מה דרך הטיפול הטובה ביות מתהלך על קביים בגלל הפגיעה הספינלית טונוס גבוהה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלי
ד``ר אליהו ליברטי01/04/2018אתה בהחלט מקרה מורכב. אני מבין שגם אחרי ניתוח החלפת הברך תמשיל ללכת עם קביים. האם מצב הברך הןא כל כך רע שאין לך יכולת להמשיך כך ללא ניתוח. שורה תחתונה - לטפל שמרנית ככל שניתן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)