מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אימוני כח לאחר פרטס בילדותאלמוני26/03/2017
שלום ד"ר,
בגיל 7 לערך חליתי בפרטס. לאחר 2 הניתוחים לטיפול במחלה (באחד קיבוע המפרק באמצעות פלטינות ובשני הוצאת הפלטינות והליך השיקום) מפרק הירך הגיע להחלמה, אורכי הרגליים שווים, המפרק נראה בריא.
כיום אני בן 22 ומתאמן בחדר כושר מזה כשנה וחצי, אימוני מסה, ומעוניין לחזק את שרירי הרגליים כיוון שהן מאד רזות.
כחלק מהאימונים אני מבצע לחיצת רגליים בשיפוע שלילי (מלמטה כלפי מעלה) עם משקל כבד וכן סקוואטים ותרגילים נוספים שמייצרים לחץ כבד בין היתר על האגן ומפרקי הירך. נבדקתי אצל אורתופד שהתבונן בצילום מגיל 16 ובדק בדיקה פיסית ואמר שלדעתו המפרק תקין ואין הוא ממליץ על צילום נוסף מחשש לקרינה מיותרת. ועדיין אני מאד מודאג שהמפרק ישחק, בכל זאת עבר טראומה, ואזדקק להחלפת מפרק. מעוניין לדעת האם לאור המחלה בעבר מומלץ עבורי להימנע מתרגילים כאלה שעלולים להעמיס על המפרק ולהביא לשחיקה שתצריך החלפת מפרק בעתיד. נ.ב.לעיתים אני שומע "קליקים" מהמפרק בימים שלאחר אימון רגליים.
האורתופד טען שכנראה מדובר ב"snapping"
עם זאת כשאני מבצע חימום לפני התרגילים, נדיר שהקליקים נשמעים לאחר האימון
תודה על המענה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימון לאחר פרטס
ד``ר סוזנה הורוביץ27/03/2017מומלץ לבצע אימונים עם חימום לפני ומתיחות אחרי ולא לוותר, אחרת מופיעות בעיות. כדאי גם לזכור, שלחלקינו יש באופן טבעי רגליים רזות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים עמומים בברך ימיןאורי26/03/2017
לפני כשנתיים החלו לי כאבים עמומים בברך ימין מתחת לפיקת הברך וקצת לאורך השוקה העליונה.
לפני שנה וחצי עשיתי MRI ברך ואלו התוצאות
הודגמו אותות תקינים ממח העצם, ללא עדות לשברים בצקות או אוסטיאונקרוזיס.
הרצועות הצולבות והרצועות הקולטרליות הודגמו תקינות.
מודגם אות חריג הוריזונטלי מינימאלי בהיקף הקרן האחורית של המניסקוס המדיאלי, אשר אינו מערב את
המשטחים הפרקיים כך שאינו מוגדר כקרע.
המניסקוס הלטרלי מודגם תקין.
המנגנון המיישר מודגם תקין.
סחוס הפיקה שמור.
הודגם נוזל תוך פרקי בכמות פיזיולוגית , ללא עדות ליצירת ציסטה פופליטיאלית .
לפני כחודש עשיתי מיפוי עצמות spect ואלו התוצאות
אין לראות קליטה פתולוגית פוקאלית ברורה.
השאלות שלי הן
א.האם התוצאות של המיפוי אומרות שלא רואים בעיה או שהצילום לא הצליח כמו שצריך?
ב.יש לי פריצה בין חוליות l5-s1 האם יכול להיות שהכאב בכלל לא נובע מבעיה מכנית ומדובר בבעיה עצבית מהגב והאם נוירולוג יכול לאבחן זאת?
ג.האם יכול להיות בדלקת כרונית בגיד הפיקה האם לא רואים את זה בצילום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בברך
ד``ר סוזנה הורוביץ27/03/2017בדיקת המיפוי תואמת את בדיקת הMRI. לפעמים כאבי הגב קורנים לברך. יתכן שיש דלקת כרונית קלה של גיד הפיקה, אך אם הבדיקות תקינות, אין לה משמעות גדולה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
אורי28/03/2017א.האם בדיקת מיפוי עצמות spect נחשבת אמינה לבעיות של שחיקות סחוסים בברכיים?
ב.מכיוון שהכאב נמשך כבר תקופה ארוכה האם להכנס ב-ארתרוסקופיה
זאת אופציה אפשרית או שאף רופא לא יקח על עצמו דבר כזה אם לא ראו בצילום אבחנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות דם חריגותמשה20/03/2017
שנה לאחר ניתוח ארתרוסקופיה לתיקון קרע בלברום מפרק ירך. לצערי סובל מאוד מכאבים עדיין.
בבדיקות הדם: BLOOD SMEAR COMMENTS :
Toxic Granulation +
Atypical mononuclear cells
IMMATURE GRANULOCYTES % 0.80 % ( 0.00- 0.62) (.........)*
FERRITIN 314.24 NG/ML ( 21.80- 275.00) (.........)*
האם לדעתכם יכול להצביע על זיהום או תהליך דלקתי? ניקור מפרק יכול לאבחן בצורה טובה או לשלול? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם חריגות
ד``ר סוזנה הורוביץ27/03/2017אתה צריך להיות בבירור אצל רופא פנימי ואצל המנתח שלך, כדי לא לפספס בעיה. אולי שווה לשקול MRI חוזר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בין הברך לירךאלי15/03/2017
יש לי כאב ממש מעל הברך, בין הברך לירך. לא כאב חד של מכה אלא כאב כמו של שריר.
האורתופד רשם לי לעשות MRI ברך להערכת סחוס הפיקה וקביעת קרע בגיד ה 4 ראשי.
האם המיקום מתאים למה שאני מתאר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב צעל הברך.
ד``ר אליהו ליברטי15/03/2017רק רגע... תן לי להתרכז ולבדוק לך את איזור הכאב דרך האינטרנט. לא.... במישוש הוירטואלי דרך האינטרנט מצאתי שהכל בסדר. תגיד... אתה רציני?!
איך אני יכול לענות לך בלי לבדוק אותך ממש. אני מציע שתמשיך בירור אצל האורטופד שלך. אשמח לענות לשאלות אחרות אם יהיו לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפשוט רציתי לדעת איפה המיקום
אלי15/03/2017איפה המיקום שהוא רשם: מעל הברך? מתחת לברך? בברך?
מה אתה היית מבין מהמיקום שהוא רשם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארקוקסיה וחומר ניגוד MRIאילן13/03/2017
שלום
לאחר שלקחתי ארקוקסיה עשרה ימים ועשיתי הפסקה של עשרה ימים הומלץ לי לקחת שוב. עוד שבוע יש לי תור ל MRI ברך.
שאלותי:
1. האם אין סיכון לקחת שוב ארקוקסיה?
2. האם ניתן לקחת ארקוקסיה יחד עם החומר ניגוד של ה MRI? כמה זמן הפסקה צריך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארקוסיה ו MRI.
ד``ר אליהו ליברטי13/03/20171. אין ניגוד בין שני החומרים,
2. מומלץ ככלל למעט בשימוש בתרופות אם לא צריך. עם זאת שני מחזורי ארקוקסיה אינו חריג כשאין בעיות כמו לחץ דם גבוה, אולקוס ושימוש בתרופות נוגדות אחרות. מומלץ להיוועץ ברופא המשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים במפשעה ברגל ימיןיונית10/03/2017
שלום רב
מזה כמה שנים סובלת ממתיחה קבועה של מפשעה ימנית .ממצב של ישיבה לא מצליחה לקום ללא תמיכה תחושה שאין מספיק כח וסוג של כאב
כמו כן יש לי תחושת של מתיחת שרירים ברגל ימין מהברך לכוון הקרסול
תחושה של אי נוחות כך שלפני השינה במיוחד מורגש מאוד
כאילו משהו מושך
רק אחרי שעושה כמה תרגילי מתיחה מצליחה לישון
אני בת 60 עושה יוגה ופיל טיס 3 פעמים בשבוע
ממה יכולה להיגרם תחושה זו ומה לעשות ...?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים במפשעה
ד``ר אליהו ליברטי13/03/2017הסיבות יכולות להיות רבות, בעיה במפרק הירך, בעיה בברך, בעיה נוירולוגית בשריר ועוד סיבות רבות. לצערי דרך מדור זה לא אוכל להגיע לאבחנה מדוייקת ולהציע טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטראסאונד ברך ללא עדות קרעיוסי09/03/2017
עשיתי בדיקת אולטראסאונד לברך לאור קושי רב לעמוד עליה ובפרט היו כאבים בעמידה באיזור הפיקה.
Patellar Tendon - הודגם גיד מעט בלתי אחיד, ללא עדות לקרע
שאלתי - האם הממצא הוא שאין בעיה כלל וכמעט לכל אחד ימצאו בבדיקה גיד לא אחיד?
האם יתכן קשר לבעיות בברך?
האם יש סיכוי ש MRI יגלה קצת יותר פרטים בנושא מאשר האולטראסאונד? (ברנטגן הכל תקין).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיד לא אחיד.
ד``ר אליהו ליברטי09/03/2017הממצא לא מסביר את תלונתך. גש לאורטופד להיבדק והוא יחליט מה מומלץ לעשות הלאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- MRI עם חומר ניגוד לברךליזי07/03/2017
בצעתי MRI ברך ללא חומר ניגוד, והתקשרו אלי לבא להשלמות MRI עם חומר ניגוד. האם החומר יוזרק לווריד או למפרק ?? באיזה מקרים צריך השלמות ? יש מקום לדאגה ? אודה על תשובתכם בהקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MRI עם חומר ניגוד
ד``ר סוזנה הורוביץ07/03/2017החומר מוזרק בד״כ לברך, והבדיקה מתבצעת, כשיש משהו לא ברור. זה לא אומר,, שמדובר בגידול. לא הייתי מתחילה לדאוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהMRI עם חומר ניגוד
ליזי07/03/2017תודה על תשובתך המהירה.
האם מקבלים אלחוש לזריקה בברך ?
זה בוודאי מאד כואב.
דברים לא ברורים לא נשמע סימפטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברכיים חלשות ומשחק כדורסל/כדורגלsa07/03/2017
שלום
בשנים האחרונות בכל פעם שאני עושה ספורט דוגמת כדורסל או כדורגל הברכיים שלי נפגעות (אין פגיעה במיניסקוס או ברצועות או כל דבר אחר לפי אבחנת הרופאים אך ורק מכות יבשות) בכל אחת מהפגיעות תחוש של מעין זרם לרגע ואחרי מספר שניות נעלם ותחושה שהברך חלשה בזמן כשזה קורה התחושה היא כאילו אין לי גמישות בברך
לאחר מספר שעות הברך מתנפחת ולאחר מספר ימים נרגעת ואני יכול לחזור לשגרה
בזמן רכיבה על אופניים אף פעם לא הרגשתי כאבים או קשיים מהברכיים גם ברכיבות ארוכות 40 ו-60 ק"מ דבר נוסף בחצי שנה האחורנה במסגרת טיול ביצעתי מספר טרקים ארוכים וחלקם אף קשים ודורשים טיפוס ארוך ובכל אחד מהם לא הרגשתי קושי כלל ז"א לא חולשה בברכיים ולא כאבים או נפיחות בברכיים
אני יחסית רזה שוקל 60 ק"ג וגובהי 1.78 ס"מ וגילי 34
אשמח לרעיונות איך לטפל בבעיה או איך לחזק את הברכיים ע"מ שאוכל לעשות פעילויות ספורט נוספות חוץ מאופניים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברכיים חלשות
ד``ר אליהו ליברטי07/03/2017אתה צריך להיבדק על ידי אורטופד מומחה ברכיים. רצוי בתקופה שלדעתך הברך נפוחה אך לא חייב. אם הוא יגלה משהו חשוד בבדיקה אתה תשלח לבצע MRI לברך. אחרי שתהיה אבחנה ברורה אפשר יהיה לקבל החלטה מה עושים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בברך איך להמשיך?יוסי06/03/2017
בעיה כשלושה שבועות בברך ימין על חולשה (לעיתים מרגיש ששוקעת ולא מחזיקה) ולעיתים נתפס בחלק העליון, אני חושב שזאת הפיקה.
אורתופד - בבדיקה ידנית נראה שהכל תקין שכן יכול לעשות תנועות בישיבה
ולא כואב בישיבה
רנטגן ברך - תקין
ארקוקסיה עשרה ימים - לא עזר
MRI - עמוד שדרה מותני - תקין
EMG- תקין
בדיקות דם כולל ראומטלוגיה תקין (מחסור מסויים בויטמין די
CRP תקין
B12 תקין
מה עוזר?
מים חמים מאפשרים לי לעמוד יותר זמן מאשר בדרך כלל ואפילו ללכת אחר כך כמעט בטבעיות עד שההשפעה פגה
בוקר אחרי שנת לילה - מרגיש יותר טוב, מסוגל להחליף מכנסיים אפילו
כשעומד שתי ניות על רגל אחת הבעייתית. עדיין לא אופטימלי אבל הרבה יותר טוב
במהלך היום קושי לנוע או לעמוד. הולך עם קביים כרגע.
איזה כיוון לבדוק?
האם יהיה נכון להצמיד כרית חימום לברך בלילה או ביום?
מקלחת חמה ארוכה זה בסדר? או לא?
פיזיותרפיה במים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה עוזר
ד``ר אליהו ליברטי06/03/2017אין לי תשובה מה עוזר כי עדיין לא נמצאה הבעייה. בשלב זה הכל תקין. מה שברור שקרוב לוודאי אין שום דבר מסוכן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושות לאחר החלפת מפרק ירך ברגל שמאללינדה חתוקאי06/03/2017
שלום רב
אני שואלת בשם אימי. היא בת 68 עברה ניתוח החלפת מפרק ירך בשני הצדדים הראשון היה לפני 3 חודשים והשני ברגל שמאל לפני כ20 יום. הרופא אמר למשפחה שהניתוח עבר בסדר כשהייתה בהתאוששות...אך היא טוענת שיש לה תחושות דקירה,כאבים מתיחה ברגל שמאל זו שנותחה לפני כ20 יום תחושות הללו מתחילות מגב תחתון ועד ברך שמאל.היא טוענת שלא הרגישה דברים כאלה כשנותחה ברגל ימין. האם זה משהו טבעי לאחר ניתוח החלפת מפרק ירך ? זה יעבור? צריך להדאיג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח מפרק ירך
ד``ר אליהו ליברטי06/03/2017הפורום איננו תחליף לבדיקת רופא. אי אפשר לתת לך אבחנה אחראית על פי התיאור שלך. עצתי - לקחת את אמא לביקור אצל המנתח ולשאול שם את השאלות. אם המנתח לא נגיש גשו לאורתופד מומחה והתייעצו אתו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות וכאבים חזקים מאחורי ברך ימיןדורית25/02/2017
לפני כשבוע הרמתי דבר מה כבד וחשתי למחרת כאבי גב המקרינים לאורך כל צד ימין. יום לאחר מכן ראיתי שכל רגל ימין שלי נפוחה וכמו גולה מאחורי הברך. המצב רק החמיר, יש מוגבלות בעמידה והליכה. הרגל כושלת והכאבים משתקים. הנפיחות מסביב לברך ולכיוון השוק.
היום לא יכולתי כלל לעמוד וללכת.
יש לי בלטי דיסק וגם עברתי ארתרוסקופיה אצלך ( דר' הורוביץ) בשתי הברכיים לפני מספר שנים.
מורחת וולטרן ולוקחת אטופן 600 להקלה.
חייבת כנראה בדיקה דחופה לראות מה קורה שם, או קודם צילום ?
אשמח ואודה על תשובתכם בהקדם האפשרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים ונפיחות רגל ימין
ד``ר סוזנה הורוביץ25/02/2017קודם כל מומלץ להגיע לבדיקה, אח"כ להחליט, איזה בירור לבצע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנפיחות וכאבים חזקים מאחורי ברך ימין
דורית25/02/2017תודה על תגובתך דר' הורוביץ.
הבנתי שאת מקבלת במעייני הישועה ביום רביעי, ובוייצמן ביום שני, אבל כבר לא דרך מכבי, אלא יועצת מומחית. נכון ?
האם ניתן לדעת כמה עולה ביקור ?
האם את מקבלת מחר באיזה מקום ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנפיחות וכאבים חזקים מאחורי ברך ימין
דורית25/02/2017שוקלת אם לגשת למוקד מכבי או למיון עוד היום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכה בברך קלה אך מציקהדן23/02/2017
שלום
בישיבה- שמסתכלים על הברך רגל שמאל ,בצד שמאל ( החיצוני ) יש בליטה קטנה בברך " בסוף הירך לפני הירידה " .
שמישרים הרגל הבליטה נעלמת.
1)מה זאת הבליטה ?
אני שואל כי קיבלתי מכה רק מקופסא פלסטית ריקה בבליטה זו .צרחתי מכאב חד -
שנעלם מיד .
קמתי לבדוק : אין כאב . אין שום סימנים .אבל למחרת וכבר שבוע מציק מדי פעם במיטה בבוקר חם ומושך -אז חימום לא טוב
כשקר במרפסת גם כואב .- בן 70 ,לצערי סובל מבעיה אחרת ויושב רוב היום בבית כך שהולך כמה צעדים ובדרך כלל אין בעיה בדריכה .
2)מה קרה?
3)לא רואים כלום ותור לרופא יש רק בעוד שבועיים יעבור עד אז???
מיותר להתאמץ להגיע אליו ? קשה בגלל בעיות גב עכשיו יקח זמן??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות בברך
ד``ר סוזנה הורוביץ24/02/2017כמו בכל מכה יש נפיחות שחולפת עם הזמן. אם לא יעבור, תיגש לרופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אפשר לנתח שני ברכייםעופר אהרוני23/02/2017
אני מעוניין לנתח את שני הברכיים ביחד בידיעה שזה יצריך שני רופאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח שתי ברכיים.
ד``ר אליהו ליברטי23/02/2017תיאורטית אפשר. זה נעשה פעמים רבות בעבר. בעשרים השנה האחרונות זה מאד נדיר ולא מומלץ. זה עומס עצום על הגוף והגדלה נכרת של אחוז הסיבוכים והסכנות. לא מומלץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציקלופ בברך לאחר שחזור רצועה צולבת ACLיהונתן18/02/2017
עברתי שחזור רצועה צולבת (acl) וכיום שנה לאחר הניתוח הברך עדיין מתנפחת לאחר מאמץ, ביצעתי בדיקת MRI שבה אובחן שיש לי ציקלופ בברך.
האם הציקלופ משפיע על הנפיחות בברך? ומה ניתן לעשות עם הנפיחות בברך?
תודה מראש על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציקלופ
ד``ר אליהו ליברטי18/02/2017עין ציקלופ או עין קיקלופ ההוא גדם של קרע חלקי של רצועה צולבת קדמית. בניתוח ארטרוסקופי הוא נראה כמו עין של החיה קיקילופ. כשלעצמו הוא לא יגרום לנפיחות בברך. זו גם לא סיבה ליזום ניתוח ארטרוסקופי אלא אם יש גורמים נוספים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיבה לנפיחות בברך
יהונתן18/02/2017אז מה בעצם יכולה להיות הסיבה לנפיחות בברך?
אני כבר שנה לאחר הניתוח לשחזור ה-ACL* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיבה לנפיחות בברך
יהונתן18/02/2017לאחר פעילות ספורטיבית מאומצת הברך תמיד מתנפחת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)