מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- החלפת רצועה בברךרודני22/06/2008
שלום, עלי להחליף רצועה בברך עקב שחיקה וכאבים נוראים עד קושי בהליכה, האם ההחלמה מהניתוח לקוחת זמ ן רב, מתי אפ/שר לחזור לשיגרה וממש ללכת? האם יש סיכונים לברך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רצועה בברך - תשובה לרודני
ד``ר אליהו ליברטי22/06/2008אני מניח שאתה מדבר על ניתוח שחזור הרצועה הצולבת הקדמית. ניתוח כזה נעשה היום בשיטה סגורה - ארטרוסקופיה. דריכה מלאה מותרת בד"כ כבר למחרת הניתוח. יש כאבים במהלך השבועות הראשונים. לאחר הניתוח יש פרוטוקול פיסיוטרפי ובו התקדמות הדרגתית הנמשכת כ- 3-4 חודשים. לעבודה משרדית תוכל לחזור די מהר 1-3שבועות.-הסכונים העקריים הם סיבוכי ההרדמה הכללית (במהלך הניתוח או לאחריו), סכון לזהום של הברך או העצם. וסכונים נוספים נדירים יותר. סך הכל מדובר בסכויים נמוכים מאד לסיבוכים. חובה על המנתח שלך לפרט לך מה הסכונים ושכיחותם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשחזור רצועה בברך
ד``ר סוזנה הורוביץ22/06/2008קרע או שחיקה של רצועה בברך אינו גורם לכאבים קשים או לקשיי הליכה, אלא הוא גורם לאי יציבות של הברך (הברך "בורחת").
יתכן שקיים אצלך בברך נזק נוסף פרט לקרע רצועתי, כגון קרע במניסקוס או פגיעה בסחוס.
על מנת למנוע החמרת הנזק בברך, אני ממליצה לך לעבור ניתוח ארטרוסקופי של הברך בהקדם האפשרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיפוי עצמותדליה19/06/2008
דוקטור שלום,אני בת 35 ,רציתי לדעת בבקשה במקרה שנמצא חשד ל- AVN ב-MRI מדוע הרופא מבקש לעשות מיפוי עצמות ?והאם יכולים להתגלות ממצאים נוספים כמו גידול שלא נתגלה ב-MRI.?מה היתרון של מיפוי עצמות על MRI .?כ"כ אני בשלבים של תכנון הריון כיצד תשפיע הבדיקה על ההריון?(קרינה,חומר רדיואקטיבי-->מומים)תודה מראש על התשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיפוי עצמות
ד``ר סוזנה הורוביץ20/06/2008הופעת AVN בגיל 35 היא נדירה. אני משארת, שהרופא מעוניין להיות יותר בטוח באבחנה, ולכן הוא הפנה אותך גם לבדיקת מיפוי, שיכולה לחזק או לשלול אבחנה זו.
לדעתי ההפניה שלך לא באה בשל חשש לגידול, ולכן אינך צריכה להיות מודאגת בנושא זה.
החומר, בו משתמשים במיפוי, הוא טכנציום. אמנם הוא חומר רדיואקטיבי, אך תוך מספר ימים הוא מופרש בשלימותו דרך הכליות, ומפסיק להפריע. לכן אין כל מניעה להיכנס להריון לאחר הפרשת החומר. כמו- כן הוא אינו גורם לתופעות לוואי.[
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדוד18/06/2008
שלום רב,
האם הבעיה הכי גדולה של מחלות מפרקים היא הכאב? או שיש משהו אחר כמו הנזק לעצמות שהוא מהווה בעיה גדולה יותר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לדוד
ד``ר אליהו ליברטי18/06/2008הבעיות העקריות במחלות מפרקים הם הכאבים ומוגבלות התנועה. כשמדובר במחלות מפרקים על רקע שחיקה, גיל מתקדם או פגיעות מכניות במפרק אז אין השלכות נוספות מעבר למפרק עצמו. כשמדובר במחלת מפרקים כללית הפוגעת במפרקים רבים, אז כבר מדובר במשפחה גדולה של מחלות השונות זו מזו בדרך התבטאותם, לחלקם יש השלכות על מערכות אחרות מחוץ למפרקים. אני מניח לפי שאלתך שמדובר בקבוצה הראשונה אליה התייחסתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 1. חיסון 2. המלצהvalidate15/06/2008
מתנצל מראש אם השאלות לא רלוונטיות לפורום, אנא מחקו אם לא רלוונטי.
1. האם חיסון נגד סרטן צוואר הרחם מומלץ לכל הנשים ?
האם גם לאישה המקיימת יחסים רק עם פרטנר אחד במשך שנים, יש טעם לקבל את החיסון ?
(למשל, אם יש אפשרות שהמחלה תהיה רדומה אצל הגבר, ועלולה לעבור אליה בעתיד,
או שהמחלה רדומה אצלה, ועשוייה להתעורר בעתיד)
שאלה נוספת בנושא אחר לגמרי :
2. אשמח לקבל המלצה לרופא אורתופד טוב באיזור המרכז,
דרך קופת חולים כללית (ביטוח מושלם) - בעיות גב לאדם צעיר (25 - 30).
(כאבי גב תחתון בעת עמידה ממושכת, כאבים שונים במקומות שונים לעיתים וכו')
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון
ד``ר סוזנה הורוביץ15/06/2008שתי השאלות אינן רלוונטיות לפורום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהסיגל15/06/2008
כשמחליטים להחליף למישהו מיפרק, לדוגמה מפרק כתף, מאיזה חומר המפרק ששמים?
כמו כן, האם המפרק יעיל לכל החיים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת מפרק
ד``ר סוזנה הורוביץ15/06/2008המפרק המלאכותי מורכב בדרך כלל מסגסוגת של מתכות, ולעיתים גם בתוספת של פוליאוריטן.
ככלל, מפרק מלאכותי שורד סדר גודל של 12-15 שנים.
מפרקים מלאכותיים של גפיים עליונות שורדים זמן רב יותר ממפרקים מלאכותיים של גפיים התחתונות, היות והן אינם נושאים משקל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהלימור10/06/2008
יש לי שאלה, באיזה גיל בערך מתחילות בעיות במפרקים ודלקות פרקים? האם יתכן שהתחילה לי בעיה כזו במרפק כבר בגיל 30?!
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מפרקים
ד``ר סוזנה הורוביץ11/06/2008בדרך כלל בעיה במרפק אינה קשורה לבעיות במפרקים או לדלקות במפרקים, אלא בדרך כלל הדבר קשור להתנהגות לא נכונה עם היד.
לדוגמא: אנשים העובדים שעות ארוכות מול מחשב ואינם מחזיקים נכון את הידיים, או שסביבת עבודתם "המשרדית" אינה מתאימה לעבודה של שעות ארוכות.
בכל מקרה, רצוי להיבדק אצל אורטופד מומחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת מפרק כתףשרון07/06/2008
לרופאים שלום,
אמי, בת 83, נכה מילדות (לוקסציה קשה בשני מפרקי הירך) עקב עיוות כללי בשלד והשענות על קב הליכה, נשחק אצלה לחלוטין מפרק הכתף והיא סובלת מכאבים קשים, ואי יכולת לנוע, גם לא המעט שיכלה עד עתה בעזרת הקב. האורטופד אצלו בקרה לאחרונה נתן לה זריקה לכתף אשר הועילה מעט מאד. הוא אמר לה שהוא ממליץ על ניתוח החלפת הכתף. (הבדיקה היחידה שעשתה- הוא צילום רנטגן של הכתף).
שאלתי היאף האם ניתוח כזה יכול לעזור אם לוקחים בחשבון שלאחר הניתוח לא תוכל לתפקד ללא השענות על הקב, ולאחר ההחלמה תצטרך להפעיל לחץ רב על הכתף בגלל השענות על הקביים (אינה יכולה להישען על הכתף השניה בגלל הרגל הקצרה), וכמו כן, בשל גילה.
תודה רבה מראש על תשובתכם,
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת מפרק כתף
ד``ר סוזנה הורוביץ07/06/2008ככלל, ניתוח להחלפת כתף עוזר לשיפור הכאבים ולשיפור בטווחי התנועה של הכתף.
בכל מקרה, ניתוח כזה לא יאפשר הישענות על היד, אלא לאחר חלוף תקופת התייצבות של המפרק החדש, שלא ניתן כעת לאמוד את משכו.
מעבר לכך, יש צורך בבדיקה קלינית, יחד עם צילומי הדמיה, אצל אורטופד מומחה בניתוחי כתף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קליקים וחולשה בכל המפרקים וכן ניווןשחר07/06/2008
שלום אני בן 35 ומאז שאני זוכר את עצמי יש לי קליקים חזקים וכואבים מאוד במפרקים.
זה התחיל במפרק הלסת מגיל קטן עד שאני יכול להזיז כל חוליה בגב ולהחזירה למקום.
בנוסף יש לי בברך ניוון של העצם סחוסים קרועים וכן פריצות דיסק L5-S בלט ב L4-L5 וכן בלטים בחוליות הצוואר כולל פריצות C3-4,5-6-7 וכן שינויים ניוונים בחוליות הצוואר .בנוסף יש לי כמו פריקות חזקות בכפיים ובאגן.עברתי לפני כ-10 שנים תאונה לא קלה בה משאית עלתה על פלג גופי התחתון וגרמה לשבר בפוביס ולבצקות וסרומות ברגליים.
שאלותיי הם:
מה קורה לגוף שלי ולמה הרופאים לא מצאו פיתרון או אבחנה לכאבים הרבים במפרקים גם מגיל צעיר?
למה יש לי ניוון במפרקים האם נשמע כמו מחלה?
איה בדיקות אני צריך לעשות?
האם הנוזלים ברגליים יכולים להביא לשחיקה נוספת אם הם קיימים סביב מפרקים ומה לעשות אם כן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניוון וקליקים בכל המפרקים
ד``ר סוזנה הורוביץ07/06/2008מהנתונים שמסרת, אתה, ככל הנראה, סובל מגמישות יתר במפרקים, שגורמת לך להתחלה של שינוים ניווניים. לא תמיד נמצא הסבר לתופעה, ולעיתים קרובות ההסבר הוא גנטי.
מעבר לכך, ולאור ריבוי הפגימות, יש צורך בביצוע בירור למחלות מפרקים.
בכל מקרה, אני ממליצה לך לבצע פעילות ספורטיבית קלה, על מנת לשמור על גמישור וחוזק השרירים, השומרים על המפרקים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בגיד הירךנעה06/06/2008
מה אפשר לעשות בדלקת בגיד הירך שכואבת נורא ?מקשה על ההליכה ,על ההרמה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בגיד הירך
ד``ר סוזנה הורוביץ06/06/2008במידה ואכן מדובר בדלקת בגיד הירך, אני ממליצה להמתין מספר שבועות, היות וקיים סיכוי טוב שהדלקת תחלוף בתוך פרק זמן זה מאליה.
במהלך התקופה, מומלץ לשחות, ולבצע התעמלות במים, על מנת להמשיך ולהניע את מפרק הירך ללא משקל הגוף.
אם לא תחול הטבה בתוך שבועות ספורים, יש צורך לשוב ולהיבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהו טיפול הידרותרפיה ,וכיצד הואנעה04/06/2008
מסייע בבעיה של כאב בירך?תודה על תשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול הידרותרפיה וכאב בפרק ירך
ד``ר סוזנה הורוביץ04/06/2008הידרותאפיה היא פעילות והתעמלות במים, והיא משחררת ומשפרת את תנועות מפרק הירך.
ידוע שגם אם נוצרו שינויים ניוווניים במפרק הירך אצל אדם שוחה, תופיע הפרעה תפקודית בפרק הירך בשלב מאוחר יותר, לעומת אדם שאינו שוחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת פרק ירךסמדר03/06/2008
האם קיימת האפשרות לבצע ניתוח להחלפת פרק ירך (בעקבות AVN לאחר ניתוח השתלת כליה)מונחה מחשב בארץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת פרק ירך
ד``ר סוזנה הורוביץ03/06/2008אינני מכירה אורטופד מומחה בארץ שמבצע, באופן שוטף, החלפת פרק ירך מונחה מחשב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברכייםעידן01/06/2008
שלום רב
בחודשיים האחרונים שמתי לב שבכל פעם שאני מכופף את הרגליים (צורת ישיבה על קצות האצבעות)
נשמע לי מהברכיים חיכוך, מן רצף של קליקים שממש לא כיף לשמוע.
הקליקים נוצרים מכך שאני מתחיל להרים את גופי למעלה!
אני משחק פעמיים בשבוע כדורגל, אך לא באופן מקצועי. אז לפני כמה שבועות התחילה לכאוב לי ברך ימין, אני מרגיש את הכאב שאני רץ ושאני עושה תנועת בעיטה וזה מאוד מפריע לי.
בברך שמאל אפשר גם לשמוע חיכוך, אך לא באותה מידה של ברך ימין, אבל הפחד שלי שיקרה לי אותו דבר עם ברך שמאל.
בבקשה אם אפשר הבחנה לפי ההסבר שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברכיים
ד``ר סוזנה הורוביץ01/06/2008הקליקים, בעיקר בקימה מישיבה עמוקה, הם במרבית המקרים תוצאה של קפיצה של הפיקה, שלא נמצאת במסלול התקין שלה.
עם זאת, קיימות גם אפשרויות נוספות.
מצבך בהחלט מצריך בדיקה קלינית של אורטופד ברכיים לשם איבחון מדוייק, וטיפול בהתאם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
עידן01/06/2008תודה לך סוזנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נמק בירךנעה31/05/2008
דוקטורים ערב טוב אני בן 42 סובל מכאב בירך כבר כמה חודשים ,וגילו לי בסיטי התחלה של נמק אוסקולרי כמו שרשום שם,האם יש טיפול בלי ניתוח?מה זה ממה זה בא לי?יש טיפולים אלטרנטיביים.?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נמק בירך
ד``ר סוזנה הורוביץ31/05/2008נמק אוסקולרי משמעו הפרעה באספקת דם לראש הירך, שגורמת להרס של העצם.
בדרך כלל אין סיבה ראשונית למחלה. לעיתים, מחלת הסוכרת, או טיפול בסטרואידים (גם לטווח קצר), יכולים לגרום להופעת המחלה.
הסיכון המשמעותי בחודשים הראשונים הוא לתמט (התמוטטות) של ראש הירך. אם יתרחש תמט, יהיה צורך בניתוח להחלפת כל מפרק הירך.
אם אתה עדיין במהלך החודשים הראשונים של המחלה, ניתוח הוא בעל הסיכוי הטוב ביותר לריפוי מהיר. אם כבר חלפו מספר חודשים, ניתוח לא יביא ריפוי של המחלה.
אם לא נבחרה אופציה ניתוחית,. הטיפול הנכון הוא להימנע מהעמסת משקל על הרגל.
לא מוכרים לי טיפולים אלטרנטיביים מוכחים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בריחת סחוס מפרק רגל שמאלימנחם28/05/2008
אני בין ששים לאחרונה מרגיש כאבים בירך אני עושה כל בוקר הליכות כשעה בערך וכמו כן משחק בואלינג שלוש פעמים בשבוע עשיתי צילום וגילו אצלי בריחת סחוס קלה האם יש טיפול ללא ניתוח והאם דיקור סיני יכול לעזור .אודה לך אם תעזור לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למשה -
ד``ר אליהו ליברטי28/05/2008אני מנחש שאתה מתכוון לשחיקת סחוס במפרק הירך. לפי תאורך אתה פעיל מאד ספורטיבית, גם הליכה כל יום וגם באולינג. קרוב לוודאי שלא מדובר בשחיקה קשה או במצב הקרוב לניתוח. עם זאת הופעת הכאבים ושחיקת הסחוס שנראתה בצילומים הם סימן אזהרה לשנוי אורח החיים כדי לדחות את הניתוח עד כמה שניתן. נכון, החיים הספורטיביים שאתה מנהל טובים ובריאים במחינות רבות, סבולת לב ריאה, שומנים בדם וכו' אך במקרה שלך המפרקים משלמים את המחיר. תחשוב על פעילות ספורטיבית אלטרנטיבית שהיא מאד בריאה ולא מזיקה למפרקים. למשל שחיה. תוריד מעט את המינון של ההליכה. הבאולינג היא פעילות חברתית ומשחק מהנה אך הוא לא נותן הרבה מבחינה ספורטיבית ובוודאי מוסיף עומס לא סימטרי על גופך. לבסוף - אינני מכיר תרופות טבעיות או טיפולי דיקור היודעים לשקם סחוס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבריחת סחוס מפרק ירך
ד``ר סוזנה הורוביץ28/05/2008במצבך כמתואר, וכשמדובר בשינויים ניווניים קלים במפרק הירך, אין הכרח בניתוח, אלא ניתן לנסות תחילה טיפול שמרני שכולל שחייה ו/או התעמלות במים ו/או רפואה משלימה (כגון אקופונקטורה).
ניתן גם להסתייע בתרופות נוגדות כאב.
אין צורך להפסיק את הפעילות הספורטיבית, ואף רצוי להמשיך בה.
אציין, שכאבים בירך אינם נובעים בהכרח מארטריטיס ("בריחת סחוס"), והם יכולים להיות תוצאה של הקרנת כאב מגב תחתון, זרימת דם לא תקינה בירך ועוד.
אם ההרס במפרק ימשיך ויתקדם, יהיה צורך לשקול אופציות טיפוליות נוספות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר סוזנה תחילה תודה על התשובה ..נעה26/05/2008
כ"כ ברצוני לדעת האם מצב זה ניתן לפיתרון בטיפול תרופתי ,ומנוחה...או שמא צריך ניתוח??זאת כותרת חדשה עד כה סבר הרופא שיש לי בורסיתיס /ארטריטיס ...ונטלתי נוגדי דלקת שהפחיתו מהכאב ..שעדיין קיים לצערי.מה באשר לחזרה לעבודה אני עובדת כאחות מוסמכת במח' פנימית ...?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרק ירך
ד``ר סוזנה הורוביץ27/05/2008המלצותיו של הרופא המטפל הן סבירות על פי אבחנתו. על מנת להשיב תשובה ממוקדת יותר מתשובתי לשאלתך הקודמת, יש צורך בבדיקתך הקלינית ובעיון בצילומי ההדמיה של פרק הירך שביצעת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)