פורום בעיות מפרקים, החלפת מפרק, בעיות ברכיים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים לאחר השתלת מפרק ירך
    הילה אמויאל
    09/07/2008

אמי שנה וחצי לאחר השתלת מפרק ירך בחצי שנה אחרונה היא סובלת מכאבים חזקים מאוד ואף בשבוע האחרון היא שוכבת במיטה ולא יכולה לקום לאחר ברורים ובדיקות לא מצאו סיבה לכאב . מה אפשר לעשות ? אני אשמח לקבל עזרה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבים לאחר השתלת מפרק ירך

הוספת תגובה

• כאבים לאחר השתלת מפרק ירך

ד``ר סוזנה הורוביץ
    09/07/2008

החשד העיקרי בהופעת כאבים לאחר החלפת פרק ירך הוא התפתחות זיהום של השתל, גם אם לעיתים אין כל סימנים על פני העור התומכים בהופעת זיהום.
    אני ממליצה לאמך לשוב ולהבדק אצל המתנתח שביצע את הניתוח.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאחר microfracture בברךלד"ר סוזנה.
    אלון
    08/07/2008

מה הכוונה שינויים ניווניים בברךכתוצאה מהנזק?

הוספת תגובה

• שינויים ניווניים בברך

ד``ר סוזנה הורוביץ
    09/07/2008

שינויים ניווניים בברך משמעם הרס של הסחוס המפרקי, הופעת זיזים בעצם והרס של הפרק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאחר microfracture בברך.המשך.
    אלון
    08/07/2008

לד"ר סוזנה שלום. לפני שבועיים ביצעתי ארטרוסקופיה .בעקבות ת"ד באופנוע בעבודה (במשטרה) וחבלה בברך לאחר היתאוששות אמר לי המנתח כי ביצע לי Microfracture surgery. וזאת עקב נזק לסחוס .לפי הרשומים הנזק הינו בקוטר 0.5*0.5 ס"מ. הדיאגנוזה של הרופא הינה:cartilage damage to femoral groove(ob3 &mfc(gr4 0.5*0.5 c"m small medial plica. אין כמעט מידע על נושא זה בעברית.אני בן 31 אוהב ספורט ,מה זמן ההחלמה ?מה סיכויי ההחלמה. לציין כי הרופא אמר שאזור זה נושא משקל. לפי מה שהרופא רשם דרגת החומרה היא 4 בשל הנזק העמוק של הסחוס.ולא בטוח שאוכל לחזור לאותה פעילות אינטנסיבית. האם נזק זה יכול להשפיע עלי בעתיד הלא רחוק מכיוון שאני משרת ביחידה מיוחדת של המשטרה ועיקר עיסוקי הוא פעילות מאומצת. בתודה מראש אריק. האם פגיעה בסחוס היא נזק בלתי הפיך ?מכיוון שעיקר עיסוקי הוא פעילות תחת עומס ,שינויי כיוון פיתאומי,ירידה לכריעה מהירה. האם אוכל לשוב לאותה פעילות? בתודה מראש. אריק

לקביעת תור
    סגירה
    לאחר microfracture בברך.המשך.

הוספת תגובה

• לד"ר סוזנה הורוביץ.

אלון
    08/07/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאחר microfracture בברך

ד``ר סוזנה הורוביץ
    08/07/2008

לצערי, אין סיכוי להחלמה למצב של סחוס תקין בברך בריאה.
    לרוב, גם השתלת סחוס לא תעלה יפה ולא תצמיח סחוס נורמלי.
    היה והפגיעה בסחוס היא על שטח גדול יחסית (עלי לעיין תחילה בצילומים מהניתוח שעברת), אינני ממליצה על ביצוע פעולות של שינוי כיוון פתאומיים וירידה מהירה לכריעה.
    אני ממליצה על חיזוק אינטנסיבי של השרירים סביב הברך, שיקטינו את מידת פגיעות הברך וגם ישהו את הופעת השינויים הניווניים בברך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר סוזנה הורוביץ.

אלון
    08/07/2008

מה הכוונה שינויים ניווניים בברך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא יכול לעבור ניתוח
    חסוי
    07/07/2008

שלום רב, שאלתי למי שלא יכול לעבור ניתוח להחלפה ( מסיבות בריאות שונות ) גם אם היה צריך - השאלה היא האםן יש שלב אחד לפני ניתוח שיכול לעזור ? רצועות מיוחדות שעוזרות? כדורים מומלצים ידועים או כל דבר שלא חשבתי עליו..... מצב הברך הוא ללא ספק הרס טוטלי של הסחוס, מה הייתם ממליצים תחת הנתונים הללו? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    לא יכול לעבור ניתוח

הוספת תגובה

• לא יכול לעבור ניתוח

ד``ר סוזנה הורוביץ
    08/07/2008

כשיש הרס מלא של הברך, הטיפול הוא החלפה של הברך.
    שאר הטיפולים, כגון מגיני ברכיים, תרופות, זריקות לברך וכיוצ"ב, אין בהם די על מנת לאפשר לאדם פעילות יום יומית תקינה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה בברך השמאלית - לפני גיוס
    ניר כהן
    04/07/2008

שלום שמי ניר כהן , בן 18 וחצי מתאמן בכושר קרבי. בחודש אוגוסט אני אמור להתגייס אך דחיתי את הגיוס לחודש נובמבר בשל כאבים עזים בצד השמאלי של ברך שמאל בעת ריצה. בזמן הליכה או עמידה אין כאבים עשיתי מיפוי עצמות והוצאות הן שאין שום בעיה אך בכל זאת יש כאבים ואני לא יכול לרוץ 500 מטר ללא כאבים. כמו כן בזמן הריצה הכאבים מתחזקים (מן כאב חד ונקודתי) . צריך לציין שאני מתגייס ליחידה מובחרת וכל תשובה או פיסת מידע נכונה יכולה לעזור לי בהמשך דרכי . מה עליי לעשות ? תודה מראש ניר .

הוספת תגובה

• בעיה בברך שמאלית

ד``ר סוזנה הורוביץ
    05/07/2008

על פי הנתונים שהעברת, לא ניתן לייעץ לך ללא בדיקה קלינית של אורטופד ברכיים, וזו היא המלצתי.
    מכל מקום, תוצאת בדיקת מיפוי עצמות מלמדת שלא קיימים שברי מאמץ ברגל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיפוי עצמות לאחר חשד ל-AVN ב-MRI
    מיה
    03/07/2008

דוקטור שלום,קבלתי את תשובת המיפוי עצמות ואני לא הבנתי את התשובה אודה לכם באם תסייעו לי,"בבדיקה מאוחרת קיימת קליטה מוגברת דיפוזית במפרק ירך שמאל בולטת יותר בראש הפמור.בנוסף קיימת קליטה מוגברת ב-METATARSOPHALANGEA L ראשון בשתי כפות רגליים ,בעצמות הטרסוס משני הצדדים ,בברכיים ובכתפיים.קיימת קליטה מוגברת באספקט התחתון של SACROILIAC JOINTS ואי סדירות קלה לאורך ע"ש מותני.לסיכום :הממצאים במפרק ירך שמאל כמפורט-שינויים ארטריטיים ודלקתיים ?(סומן סימן שאלה),לא ניתן לשלול חד משמעי TRANSIENT SYNOVITIS .שאר הממצאים במיפוי יכולים להתאים לשינויים ניווניים ושינויים ארטריטיים..אציין שהחשד ל-AVN הוא בירך..בבקשה אם תוכלו להגיד לי במילים יותר פשוטות את הנאמר.תודה מראש.

הוספת תגובה

• מיפוי עצמות לאחר חשד ל- AVN ב- MRI

ד``ר סוזנה הורוביץ
    04/07/2008

תוצאות בדיקת מיפוי עצמות נוטות יותר לתגובה דלקתית במפרק ירך שמאל, ולא ל- AVN.
    בשני המקרים אני ממליצה על הפחתת עומס מהרגל, ובמעקב צמוד של אורטופד.
    לגבי קליטות נוספות, מדובר בשינויי שחיקה שקורים עם הגיל (שינויים ארטריטיים).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריקת פיקה או קריעת רצועה
    בעז
    01/07/2008

שלום ד"ר! לפני שבוע במהלך משחק כדורסל התעקמה לי הרגל (מהברך ומטה) החוצה ואף כשניסיתי לעמוד הדבר חזר על עצמו. היו לי כאבים רבים ונפיחות גדולה באיזור הברך. יצאתי מהמגרש על הידיים, בשל כך שלא הצלחתי לדרוך על הרגל. פניתי ל-2 אורטופדים: הראשון טען שקרעתי את הרצועה הפנימית אחורי ויתכן אף שקרעתי את הרצועה הצולבת הקידמית. השני טען שפרקתי את הפיקה, הוא הוציא את הדם שהצטבר באיזור הברך (כ-50cc) וטען שכנראה נפגעה המעטפת של הברך.בנוסף הוא קיבע לי את הברך בסד גבס. שניהם טענו שעלי לנוח כחודש ימים. רציתי לדעת האם ישנה אפשרות לקבוע בודאות מה הבעיה?( צילום וכדומה) כמו כן מה עלי לעשות אם מדובר בקריעת רצועה ואם מדובר בפריקת פיקה? תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    פריקת פיקה או קריעת רצועה

הוספת תגובה

• פריקת פיקה או קריעת רצועה

ד``ר סוזנה הורוביץ
    03/07/2008

בנוסף לבדיקה הקלינית שעברת, בדיקת MRI יכולה להדגים כמעט בוודאות את הפגיעה שנוצרה למעשה בברך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרע במינסקוס- חשוב מאוד
    נבילה
    30/06/2008

האם בכל מצב של של קרע במינסקוס יש נעילת ברך??? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    קרע במינסקוס- חשוב מאוד

הוספת תגובה

• קרע במיניסקוס

ד``ר סוזנה הורוביץ
    03/07/2008

לא בכל מצב.
    נעילת הברך מתרחשת בדרך כלל כשהקרע גדול, וחלק הקרוע נתקע בברך, קדמית לברך מתחת לירך (בצורה המדמה מעצור לפני גלגל).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה מתמשכת
    אנדריי
    30/06/2008

שלום לכם לפני כ 5 שנים עברתי ארתרוסקופיה, הכאבים חזרו לפני כחצי שנה, רופא מומחה רשם: בבדיקה-טווח ברך שמאל מלא, חריקות פטלופמורליות בתנועה, רגישות סביב הפיקה וכן במדור המדיאלי, לחמן ומקמורה שליליים. צילום תקין, מיפוי עצמות קולט מדיאלי ופורש שינוי ניווני. לאור התלונות ממליץ לשקול ארתרוסקופיה וכונדרופלסטיה טרמית בהתאם לממצאי הניתוח. השאלה שלי היא כזאת: האם קיימת דרך אחרת לטפל בבעיה הזאת חוץ מניתוח?

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה מתמשכת

הוספת תגובה

• בעיה מתמשכת

ד``ר סוזנה הורוביץ
    03/07/2008

ניתן לטפל בטיפול שמרני בכאבים בברך, שיכול לכלול טיפולי פיזיותרפיה, חיזוק ואיזון שרירים, תרופות נוגדות דלקת, או זריקות לברך.
    בכל מקרה, בגיל צעיר רצוי לבצע בדיקת MRI כדי לשלול קרע חוזר במיניסקוס. אם נוצר קרע חוזר במיניסקוס, אני ממליצה על ארטרוסקופיה חוזרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאחר microfracture בברך .המשך
    אלון
    29/06/2008

בהמשך לשאלתי ,האם עלי לתבוע את משרד הבטחון בגין פציעה זו? האם ישנם אחוזי נכות .

לקביעת תור
    סגירה
    לאחר microfracture בברך .המשך

הוספת תגובה

• אריק- תביעה נגד משרד הבטחון

ד``ר אליהו ליברטי
    29/06/2008

אין לי מספיק פרטים לענות לך על שאלתך. אינני רוצה להיכנס במסגרת אתר זה לשאלות שאינן בתחום הרפואי ואינן מעניינות גולשים אחרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות ברכיים מתמשכות
    תמרית
    28/06/2008

ד"ר שלום רב, בת 40 סובלת מזה 4 חודשים מכאבים חזקים בברך ימין. טיפול ותוצאות בדיקות עד היום- בחודש הראשון לכאב ביצעתי צילום רנטגן שהראה הכל תקין. במקביל לקחתי אטופן, ארקוקסיה,מרחתי משחות מקומיות ופיזיוטרפיה שביצעתי בפרק זמן קצר דירדרה את המצב עד שקיבלתי זריקת קורטיזון לרגל שאף היא לא עזרה. אחרי 3 חודשים ( 30/1/08 ) ביצעתי מיפוי עצמות הראה על קליטה מודגשת באזור פורמאלי מדיאלי אחורי, שהתאים לתהליך דלקתי או טראומה. באותו יום ביצעתי אולטראסאונד ששלל קיומה של דלקת במקום. 21/2/08 - בדיקת mri : באספקט האחורי של הקונדיל המדיאלי מודגמת בצקת לשדית תת קורטיקלית עם חשד לאי סדירות של הקורטקס המכסה והומלץ על קורלציה עם ct. הודגם בנוסף אות חריג על סוני בהיקף הקרן האחורית של המיניסקוס המדיאלי אשר אינו מערב את המשטח הפירקי התחתון , כנראה שינוי ניווני בלבד. תוצאות בדיקת ct שבוצעה ב- 2/3/08 : באספקט האחורי של הקונדיל המדיאלי מודגמת אי סדירות קורטיקלית מינימלית ללא עדות ל-סלקלרוזיס פוקלית - ממצא העשוי להחשיד לדזמואיד קורטיקלית התחלתי? ממליץ ביקורת mri בעוד 3 חודשים ע"מ לוודא נסיגה של הבצקת הלישדית. המשטחים הפירקיים מודגמים תקינים. תוצאות בדיקת mri מיום 23/6/08 לשני הברכיים עם חומר ניגוד מאחר ואחלו כאבים גם בברך שמאל באותו אזור: מודגמת בצקת לישדית ידועה עם האדרה באספקט האחורי של הקונדיל הפורמלי המדיאלי מימין. מודגמת אי סדירות של הקורטקס בסמוך.ללא שינוי משמעותי במימדי ובמאפייני התהליך בהשוואה לבדיקה קודמת. מומלץ המשך מעקב. המבנים הגרמיים והמשטחים הפירקיים משמאל מודגמים תקינים. מישורי השומן והשרירים מודגמים תקינים . מבני הגומחה הפופליטאלית מודגמים תקינים דו"צ. בקרן האחורית של המיניסקוס המדיאלי בברך השמאלית מודגם אות חריג הוריזונטלי העשוי להתאים לשינוי ניווני נרחב. אודה על פיענוח המימצאים. האם יתכן ומדובר בגידול סרטני גרורתי המתהווה בברך ימין? כיצד ניתן לאשש/ לשלול נתון זה אם אכן קיים לדעתך? מה משמעות אות חריג הוריזונטלי ואותו שינוי ניווני נרחב בברך שמאל? מה המשך הטיפול לדעתך במצב בו אני נמצאת כאשר עדיין יש לי כאבים בשני הברכיים? אודה על תשובתך הדחופה.

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות ברכיים מתמשכות

הוספת תגובה

• בעיות ברכיים מתמשכות

ד``ר סוזנה הורוביץ
    05/07/2008

בדיקת MRI מדגימה שינויים בעצם של הירך, שנמצאת באיזור של המניסקוס המדיאלי הפגוע. סביר שלא מדובר במחלה סרטנית גרורתית, שהרי ללא טיפול במשך חצי שנה, היה מצבך הכללי מדרדר במידה ניכרת ואף ספק אם היית נותרת היום בחיים.
    יתכן שמדובר בשינוי ניווני שגורם לקרע במניסקוס המדיאלי ולשינויים של העצם מעל המניסקוס.
    אם הכאב מתאים לנזקים שהודגמו ב- MRI, יתכן שהשלב הבא יהיה ביצוע ארטרוסקופיה של הברך.
    אני ממליצה לך לפנות בהקדם לאורטופד ברכיים לצורך החלטה על המשך טיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאחר microfracture surgery בברך.
    אלון
    28/06/2008

לפני שבועיים ביצעתי ארטרוסקופיה .בעקבות ת"ד באופנוע בעבודה (במשטרה) וחבלה בברך לאחר היתאוששות אמר לי המנתח כי ביצע לי Microfracture surgery. וזאת עקב נזק לסחוס .לפי הרשומים הנזק הינו בקוטר 0.5*0.5 ס"מ. הדיאגנוזה של הרופא הינה:cartilage damage to femoral groove(ob3 &mfc(gr4 0.5*0.5 c"m small medial plica. אין כמעט מידע על נושא זה בעברית.אני בן 31 אוהב ספורט ,מה זמן ההחלמה ?מה סיכויי ההחלמה. לציין כי הרופא אמר שאזור זה נושא משקל. לפי מה שהרופא רשם דרגת החומרה היא 4 בשל הנזק העמוק של הסחוס.ולא בטוח שאוכל לחזור לאותה פעילות אינטנסיבית. האם נזק זה יכול להשפיע עלי בעתיד הלא רחוק מכיוון שאני משרת ביחידה מיוחדת של המשטרה ועיקר עיסוקי הוא פעילות מאומצת. בתודה מראש אריק.

לקביעת תור
    סגירה
    לאחר microfracture surgery בברך.

הוספת תגובה

• תשובה לאריק microfracture surgery

ד``ר אליהו ליברטי
    29/06/2008

אריק שלום - נזק בדרגה 4 לסחוס הוא נזק בו הסחוס חסר לחלוטין והעצם מתחתיו חשופה. אחת הדרכים לעודד את הברך לגדל כיסוי לעצם החשופה היא ביצוע מיקרו- שברים, דהיינו, מעין שקעים וחורים רבים וצפופים בריצפת המכתש בסחוס. הגוף מפרש נזק זה כשבר ומנסה לרפא אותו ע"י הצמחת שכבת סחוס המכסה את איזור הפגם. חשוב לציין שסחוס זה שונה מהסחוס המקורי. ישנם שני סוגי סחוס. האחד הוא המקורי, הקרוי סחוס היאליני, איתו אנו נולדים ואותו אנו הולכים ושוחקים במהלך החיים. סחוס מקורי זה לא יכול להתרבות ולכסות איזורים פגועים. סוג שני של סחוס קרוי סחוס פיברוטי, הוא באיכות פחות טובה מהסחוס המקורי אך הוא יכול להתרבות ולכסות על איזורים פגועים. זה מה שהמנתח שלך מקווה שיקרה אצליך. אם איזור הנזק לא גדול תוכל לאחר החלמה לחזור לתפקידך בשטרה ולתחביביך. ראה בנוסף תשובה שרשמתי לדבי בנושא השתלת סחוס. שם תיארתי שיטה בה ניתן לכסות איזורים פגומים בסחוס מקורי - סחוס היאליני, אך למרבה הצער היא מתאימה רק לסוגים מאד מיוחדים של פגמים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם קיימת מעבדה בישראל לשיחזור סחוס
    דבי
    28/06/2008

שלום! אני מאוד סובלת משיחקת סחוסים בשתי הבירכיים, מנסה כל מיני טיפלים זה לא ממש עוזר אני ראיתי בתוכנית בחו'ל על איש אחד שהיתה גם בעייה קשה בבירכיים ' והרופא לקח דגימה מהברך שלו ואחרי כחודשיים דאיתי את הסחוס שלחקו ממנו והיא צמחה לגודל של 4 סנטימטרים והשתילו לו בחזרה את הסחוס ואחרי כמה חודשים הבן אדם חדש רץ/ רוכב על אופניים/ מטפס אפילו הרים. כאילו לא קרה לו כלום ואני ממש מקנא בו שיש בארץ שלהם טיפול כזה חדשני!!!!! האם מישהו יודע להגיב על זה אני אשמח מאוד. שבת שלום דבי 0505617070

הוספת תגובה

• תשובה לדבי - השתלת סחוס בברך

ד``ר אליהו ליברטי
    29/06/2008

דבי שלום, השיטה שתיארת להשתלת סחוס מוכרת לי היטב. היא עדיין לא בסל הבריאות ואינה טיפול סטנדרטי המכוסה ע"י קופות החולים. השיטה מתאימה למקרים מאד מיוחדים, לא מדובר בהשתלת סחוס במקום סחוש שנשחק או במבוגרים הסובלים משינויים נווניים בברכיים - להם זה לא מתאים. מדובר דווקא בצעירים הסובלים מפגם ממוקד בסחוס. מעין מכתש בסחוס שיכול להיגרם בעקבות חבלה למשל. סביב הנזק הסחוסי חייב להיות סחוס בריא. השיטה מחייבת שני ניתוחים. בניתוח הראשון המבוצע בשיטה ארטרוסקופית מוציאים דגימת סחוס לגידול במעבדה. כעבור 3 שבועות כרית הסחוס מושתלת לתוך איזור הפגם הסחוסי. הניתוח השני מבוצע בגישה פתוחה מינימלית לברך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לדבי - מעבדה לשחזור סחוס

ד``ר אליהו ליברטי
    29/06/2008

השיטה על כל שלביה קיימת ומבוצעת בארץ. לפני כ- שנה השתתפתי בסדנא יחד עם קבוצת רופאים מומחים לברכיים בה למדנו תרגלנו בפועל את הניתוח. השיטה , לפחות בחלקה, פותחה בארץ במעבדות של מפעל ביורפואי הקרוי PROCHON, הם אלה המקבלים את דגימת הסחוס, גורמים לתאי הסחוס להתרבות על ידי שימוש בהורמון הגדילה, שלושה שבועות אחרי הניתוח בו נלקחה דגימת הסחוס, המעבדה מספקת את כרית הסחוס המוכנה להשתלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה 3 לדבי

ד``ר אליהו ליברטי
    29/06/2008

דבי אנא קראי את התשובהשרשמתי לאריק זה וסיף לך ידע הקשור לשאלתך על השתלת סחוס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מפרק ירך
    משה
    27/06/2008

שלום ד"ר סוזנה אני בן 21 ואני סובל שנתיים ממפרק הירך בתוצאות סיטי קיים חשד לשבר ניתוק של הקצה החיצוני של האצטבלוםם וקיימת דפורמציה של ראש הירך שמתבטא בני תהלכים ניפרדים 1 זיזים קוצנים בגבול המידיאלי של הראש 2השטחה של הגבול החיצוני של ראש הזרוע עם פרגמנטים גרמים זעירים חשודים לשבר. ובמ אר רי הודגמו שינויים ארטרוטים בפרק עם מוקדי בצקת מח העצם תת קורטלים יותר מהצד של האצטבולום וגם נוזל יתר תוך מפרקי ובתוך הודגמו מוקדים רבים בעלי סיגנל נמוך בt1 וt2 חשודים כגופים תוך מפרקים חופשיים רשום שזה חשוד לאוסטאוכננדרומטוזיס סינוביאלית .. רגל ימין שלי יותר ארוכה מרגל שמאל אני יודע שזו היא הסיבה לכל הנזק שניגרם רציתי לדעת עם יש אפשרות שאני לא חייב להחליף מפרק ואם לאחר ניתוח יהיה אפשר לאזן את אורך הרגליים כדיי למנוע בעיות נוספות בנוסף אני ישמח לשמוע חוות דעת ממך

לקביעת תור
    סגירה
    מפרק ירך

הוספת תגובה

• תשובה למשה - מפרק הירך

ד``ר אליהו ליברטי
    29/06/2008

משה שלום, החלפת מפרק הירך בגיל 21 הוא צעד שיש לנסות לדחותו ככל האפשר אם כי לעתים הוא בלתי נמנע.ייתכן וניתן לעזור לך לפחות זמנית על ידי אטרוסקופיה של המפרק. ניתוח כזה מתבצע בבית חולים תל השומר. התשובה אם צריך להחליף את המפרק עכשיו יכולה להינתן אחרי עיון בצילומים עצמם, ובדיקה שלך. אם אמנם תעבור את הניתוח ניתן במהלכו גם לבצע תיקונים באורך הרגל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח החלפת מפרק הירך
    מריאנה
    25/06/2008

שלום, האם נמנעים כמה שיותר מניתוח החלפת מפרק ירך לאנשים מבוגרים? אבי בן 75 ולא ממליצים לו לעשות ניתוח בגלל זמן ההחלמה ועוד סיבות ובינתיים הוא צולע וממש מתקשה ללכת, האם יש סכנות רבות מדי ולכן עדיף לסבול מכאבים?

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח החלפת מפרק הירך

הוספת תגובה

• ניתוח החלפת מפרק ירך

ד``ר סוזנה הורוביץ
    26/06/2008

ככלל, אני נוהגת לבצע ניתוחים להחלפת מפרק ירך גם לאנשים בני 85, בכפוף למצב בריאותם הכללי.
    באם מצב בריאותו הכללי של אביך מאפשר לו לעבור ניתוח, אני ממליצה לשקול החלפת מפרק הירך ברצינות, לאחר שתפנו ותקבלו ייעוץ אורטופדי ממוקד למצבו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה