מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרה בהבנת תוצאות בדיקת פאפ.רצ10121/08/2011
שלום רב.
קיבלתי תוצאות פאפ שלדאבוני הרבה אינן תקינות. הדבר הוסבר לי על ידי הגניקולוג שלי שהפנה אותי לרופא מומחה לנושא להמשך טיפול אצלו.
התור נקבע לי רק לעוד כשבועיים ואני מאד לחוצה כמובן שכן בנוסף לתוצאות הלא טובות התחיל לי כאב חד באזור שמתחת למותן / מפרק הירך שמאד מלחיץ אותי.
אני מנסה להבין את כל המונחים שבתוצאת הפאפ שקיבלתי אך מתקשה מאד. כל המינוחים מאד מלחיצים אותי ואיני יודעת מה משמעותם, למעט קיומם של תאי Low grade וכן high grade SIL - שברור לי שמדובר בתוצאה לא תקינה.
אודה לך אם תאיר את עיני לגבי שאר המונחים. וכך נכתב:
"במשטח לאוקוציטים, הסטיוציטים, תאי אפיתל שטוח, אנדוצרויקלי, תאים מטפלסטים, המתאימים לlow grade SIL ותאים ספורים העשויים להתאים ל high grade SIL."
פרופ' - אנא הסבר לי מה משמעות המונחים שהוזכרו שם. אולי אם אדע משמעותם אוכל להבין את תוצאות הבדיקה ולהתכונן נפשית להמשך המעקב והטיפול.
תודה רבה.
המודאגת (מאד...מאד...)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בהבנת תוצאות בדיקת פאפ. - תגובה
פרופ` יוסף מנצ`ר22/08/2011שלום רב,
נצפו תאים שעשויים להתאים למצב טרום סרטני. אך יש להבין שפאפ הוא לא אמצעי לאבחנה. את בוודאי הופנית לקולפוסקופיה. בעת בדיקה זו תעברי, אם יימצא לנכון, ביופסיה ורק אז תיקבע האבחנה. גם אם זה יאושר - עם טיפול יש למעשה ריפוי שלם.
כל טוב,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)