מידע רפואי
פורומים
- טרשת נפוצה
- גניקולוגיה ורפואה סינית
- כושר גופני לילדים, כושר גופני לנוער
- ויטמינים תוספי מזון
- גיל המעבר
- גניקולוגיה נערות
- פונדקאות
- תזונה טבעית
- רפואת משפחה
- פדיקור
- סרטן העין (אונקולוגיה של העין)
- מחלות ריאה בילדים, הפרעות נשימה
- חצוצרות חסומות, צנתור חצוצרות, צילום רחם
- נשירת שיער
- הורים ומתבגרים, גיל ההתבגרות
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר יוסף שמואלי
אורולוג וכירורג מומחה ד"ר יוסף שמואלי הינו אורולוג בעל ניסיון רב בניתוחים בתחומי ההפרעות בתפקוד המיני של הגבר והפרעות בפוריות הגבר. ניתוחי ערמונית (פרוסטטה) ביופסיות ערמונית, ביופסיות עם MRI: ביופסיות פיוז`ן לברור גידולים בבלוטה.ד"ר אסנת רזיאל
טיפול רב תחומי בהשמנה כירורגית בכירה, מומחית לטיפול תרופתי להרזיה וטיפול רב תחומי בהשמנה והמנהלת הרפואית של אסיא בריאטריק - מרכז לטיפול בהשמנת יתר, אסיא מדיקל, אסותא רמת החייל
- עזרה בפיענוחאהובה25/05/2009
אני בת 40, נשואה כ20 שנה, לאחר מספר לידות. היה לי דימום חזק לפני כחודשיים למשך חודש. פסק מעצמו לאחר חזרה ללקיחת גלולות. PAP לפני שבועיים תקין, ביצעתי קולוסקופיה עקב אקטרופיון. ללא סיפור של PCB. בפיופסיה ( שעה 3 ) דווח : TRANSFORMATION ZONE BIOPSY' SHOWING EROSIONS, ACUTE AND CHRONIC CEVICITIES. SQUAMOUS METAPLASIA. THERE ARE A FEW ENDOCERVICAL GLANDS WITH HYPERCHROMATIC LARGE NUCLI SUSPICIOUS FOR CERVICAL INTRAEPITHELIAL GLANDULAR NEOPLASIA (ׂ CIGNׁ. )
"קטע מצואר הרחם הפנימי עם תסנין דלקתי חריף וכרוני נרחב. יש לציין שנמצאו מספר מבנים בלוטיים שהבם הגרעינים היפרכרומטיים, גדולים וצפופים החשודים ל CERVICAL INTERAEPITHALIAL GLANDULAR NEOPLASIA"
בדגימה נוספת ( שעה 6 ) דווח : ENDOCERVICAL FRAGMENT, SHOWING ACUTE AND CHRONIC CERVICITIS
ממה אני סובלת ??? מה פירוש הממצאים??, לא ראיתי שימוש במונחים של cin1,2,3, מה טיפול ההמשך המומלץ, האם חיסון יעזור ??? נא עזרתכם, תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר If you want to improve your experience just keep v...
insurers30/07/2023If you want to improve your experience just keep visiting this site and be
updated with the most up-to-date gossip posted here.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיענוח
פרופ` יוסף מנצ`ר25/05/2009לאהובה שלום רב,
נמצאו תאים אחדים השייכים לתעלת הצווא שנראים לא תקינים. פני לרופא המטפל שלך.
כל טוב,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן רירית - קרינה או כימו?איילה11/04/2011
שלום רב!
אימי בת 63. לאחר הופעת הפרשה מימית ורודה פנתה לגניקולוג ובוצעה ביופסיה (פיפל).
האבחנה: HIGH GRADE SEROUS CARCINOMA.
תאי הגידול חיוביים למרקרים ציטוקרטין (ck), ck-7, p-53, ki-67 (בערך 80%), p-16.
CD-10 and Vimentin not contributory.
בבירור טרום ניתוחי מרקרים בדם ו-CT חזה,בטן ואגן - תקינים. אימא עברה כריתת רחם וחצוצרות + שחלות + אומנטום + קשרי למפה + בדיקת נוזל הבטן. בבדיקה הפתולוגית נמצא שהגידול (פפילרי במראה מאקרוסקופי) מוגבל לרחם בלבד וחודר לתוך הדופן כ-0.8 ס"מ (מרוחק מהנסיובית הקרובה כ-1.2 ס"מ). תאי הגידול נצבעו חיובי חלקית ל-KER7 ו-VIM, חיובי מוקדית ל-NSE ו-CHR ושלילית ל-KER20 ו-SYN. בצביעה ל-ki-67 נצבעו כ-50%-60% מתאי הגידול.
האבחנה "טובה" יותר: POORLY DIFFERENTIATED CARCINOMA OF ENDOMETRIUM with some neuroendocrine features showing areas of glandular differentiation, areas of mucin secretion, solid areas, areas with prominent nuclear pleomorphism and areas of necrosis. The tumor infiltrates the inner 1/2 of the uterine wall. The transitional zone is not involved.
אבקש לדעת:
1.איך ניתן ליישב את הסתירה בין 2 האבחנות?
2. על איזה טיפול משלים יומלץ במקרה כזה?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Thank you, I've just been searching for informatio...
fashion shop background22/08/2023Thank you, I've just been searching for information approximately this
subject for a while and yours is the greatest I've came upon so far.
But, what about the conclusion? Are you positive concerning the supply?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרטן רירית - קרינה או כימו? - תגובה
פרופ` יוסף מנצ`ר11/04/2011שלום רב,
ביופסיה היא קטע קטן בלבד של הריקמה הגידולית. האבחנה הסופית של כל הריקמה שהוצאה היא הקובעת.
לא ברור אם נכרתו גם קישריות לימפה וכן אם נלקחו ביופסיות מרקמות תוך ציפקיות אחרות.
מכל מקום נראה לי שכימותרפיה הוא הטיפול העדיף לסוג גידול זה.
כל טוב,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן בהחלט... הוצאו קשריות
איילה11/04/2011למפה רבות וכולן שליליות. כנ"ל אומנטום ונוזל הבטן - שליליים. עדיין תמליץ על כימותרפיה?
תודה על התגובה המהירה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי לינפראזה-טיפול בכדורים בבסרטן שחלות חוזררויטל19/06/2017
שלום,אימי החלה ליטול שלשום את התרופה,היא חשה תופעות לוואי של בחילות ועייפות קיצונית,האם אלה תופעות המופיעות בראשית הטיפול בתרופה ולאחר מכן חולפות? או יתכן וילוו אותה בכל תקופת הטיפול?
להשוואה אציין כי בטיפול הכימו הראשון ,תופעות הלוואי הגיעו בשיא העצמה ובטיפולים שלאחר מכן היא כמעט לא סבלה מתופעות לוואי וצלחה את הסשן בשלום.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעת לוואי
פרופ` יוסף מנצ`ר19/06/2017חולשה ניא תופעת לוואי ידועה של התרופה.זה בד"כ חולף. אבל כדאי שתבצע גם ספירת דם.
בברכה,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
תודה רבה19/06/2017תודה על התגובה המהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוניזציה שנייה בצוואר הרחםדנית04/07/2017
שלום רב,
בת 41, לאחר קוניזציה שנייה בעקבות ממצאי CIN2-3.
מטופלת ובמעקבים כל 3 חודשים.
אשמח מאד אם תוכלו לענות לי על 3 שאלות:
1. כעת לאחר הקוניזציה השנייה שלי,
במידה והשוליים נקיים, הכל עבר בסדר ועורכים בדיקה, ורואים כי הוירוס TYPE 16 יצא מן הגוף,
האם ניתן במקרה זה לקבל חיסון בשלוש מנות נגד וירוס הפפילומה?
האם זה אפקטיבי בגיל 41?
2. האם ישנה בדיקת דם שיכולה לבדוק אם בן הזוג שלי נשא של וירוס הפפילומה TYPE 16? בכדי לראות
שאינו מדביק אותי בכל פעם מחדש? האם גם הוא יכול לקבל חיסון? (אנו בזוגיות מונוגמית 6 שנים)
3. יש לי 2 ילדים בבית. במידה וארצה הריון נוסף, ניתן לבדוק אורך צוואר הרחם לאחר קוניזציה שנייה? עושים תפר צווארי או שהסיכון אינו כדאי בגילי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר קוניזציה שניה.
פרופ` יוסף מנצ`ר05/07/2017להלן תשובה לשאלותיך:
1. לא. את כבר מחוסנת.
2. כן. הוא אינו יכול להדביק אותך מחדש כי את כבר נדבקת.
3. אפשר לבדוק אורך צוואר. כקשר לסיכון - תתיעצי עם הרופא המטפל.
בברכה,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן שחלות גרורתי וחוסר תגובה לטיפוליםטינה23/07/2017
למיטב הבנתי בסרטן השחלות כשאין כבר תגובה לטיפול כמוטרפי ונוצרת גם עמידות לחומרי הכמו ממשפחת הפלטינום
ובדרך כלל הגרורות מתחילות בהרס המעי וגורמות לחסימת מעיים
האם מאותו תהליך אין כבר תקווה והדרך לעולם הבא מגיע במהירות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן שחלות
פרופ` יוסף מנצ`ר25/07/2017לצערי הפרוגנוזה במצב זה רעה מאד.
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הישנות סרטן השחלות לאחר כימותרפיה וניתוחסימה16/08/2017
אמי בת 84 ובאוקטובר אובחנה עם סרטן השחלות, עברה טיפולי כימותרפיה, ניתוח וסדרה נוספת של כימותרפיה. סיימה לפני כ- 5 שבועות את הטיפול האחרון. בטיפול האחרון נלקחו ממנה סמני גידול שה- C15-3 יצא קצת גבוה 45, בהשוואה לבדיקה שבוצעה לאחר הניתוח, עם תחילת המחזור השני של הטיפולים, שהיה בערכים תקינים (27). ביצעה ממוגרפיה ואולטרסאונד שלפיהם הרופא המליץ על מעקב בעוד חצי שנה. לפני כשבוע בעקבות כאבי בטן שמאלית, בוצע CT ונמצא שיש 3 גושים חדשים בגדלים של בין 3-4 ס"מ.
טיפול אגרסיבי של כימותרפיה באישה בגיל כזה נראה שלא סביר ולא בטוח שתצליח לעמוד בהם כמו בטיפולים הקודמים שהיו במינון נמוך יותר עקב גילה.
מה ההמלצות לטיפול בהישנות המחלה?
פרט לממצאים אלו, אמא בריאה ואינה סובלת ממחלות אחרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת לשאלה -
סימה16/08/20173 הגושים נמצאים בקדמת האגן משמאל, קדמית לכלי דם בלתי נפרד מעורק האיליאק החיצוני, תהליך הטרוגני במרקמו. באגן מימין - אחורי ובלתי נפרד מוריד האיליאק החיצוני גוש נוסף צמוד לקיר הימני של השלפוחית וגוש שלישי - צמוד לכיפת הוגינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Lsil פאפ חוזר - האם פספסו משהו?דנית22/08/2017
שלום, ב2014 עשיתי פאפ והתוצאות היו lsil. רופא הנשים שלח אותי לרופא מומחה שהיה צריך לבצע לי קולופוסקופיה. בפועל נכנסתי אליו, הוא החדיר לי משהו ואחרי דקה אמר שהכל בסדר. שנה אחרי ביצעתי שוב פאפ ויצא תקין. אף אחד לא עדכן אותי על מעקב לגבי זה, ואז הזכירו לי לפני כחודש ששנתיים לא עשיתי פאפ אז עשיתי ושוב יצא lsil. יש לי תור לקולופסקופיה בעוד כמה שבועות, השאלות שלי: 1. האם יש דרך לדעת אם ביצעו לי ב2014 קולופסקופיה? בוודאות לא לקחו ביופסיה ואין זכר לבדיקה הזו בהיסטוריה שלי באתר מכבי, רק של בדיקת הפאפ. 2. האם ייתכן שהרופא פספס משהו בבדיקה ב2014
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולפוסקופי
פרופ` יוסף מנצ`ר22/08/20171. אפשר לשאול את הרופא
2. איך את מצפה שאני אע נה על שאלה זו?
במקרים של LgSil לעתים קרובות מאד הקולפוסקופיה תקינה.
כל טוב,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבנה ציסטי מורכב בשחלהפרופ' עמי פישמן05/09/2017
שלום רב,
בת 45. לפני כחודש בבדיקת גניקולוג ראה באולטרסאונד שחלה מוגדלת. הפנה אותי לבדיקות ca125 שיצאו תקינות ול us דופלר שם זיהה הרופא באחת השחלות מבנה ציסטי מורכב/ מעורב בגודל כ 4 סמ' עם זרימה ערה סביבו אך ללא כלי דם חשודים... המלצתו הייתה לחזור על הבדיקה לאחר הוסת הקרובה.ולחזור על בדיקת מרקרים. התור לדופלר נקבע לעוד חודש בשל הצורך להמתין לובת וכן בשל חופשת הרופא. יש לציין כי יעוץ גנטי בעבר (בדל נסיבות משפחתיות ואישיות( העלה חשד לתסמונת לינץ'), כמו כן בעברי טיפולי פוריות (לא ממושכים), ציסטה שחלתית שנשאבה לפני למעלה מ 10 שנים וגם עישון בעבר. לנוכח האמור לעיל, 1) האם יש סבירות שהציסטה "תעלם כמו שבאה" לאחר המחזור? 2) אם הציסטה נשארת ואולי גדלה כמה זמן ממשיכים לעקוב עד שיוחלט על ניתוח? האם ההמתנה לא תחמיר את המצב? 3) המידה ומנתחים, האם במקרה כזה יהיה בלפאוסקופיה או בניתוח רגיל' פתיחת הבטן? האם יש מקום לדאגה? אני לחוצה ואולי שלא לצורך? תודה רבה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה בשחלה.
פרופ` יוסף מנצ`ר09/09/20171. אין לדעת (הנביא אנוכי)
2. אם יש חשד לא ממתינים
3.בדכ" מתחילים עם לפרוסקופיה. שולחים תחתך קפוא (תשובה מהירה כעבור כ-20 דקות) וממשיכים בהתאם לתשבה.
אינני רואה מקום לדאגה, זו קרוב לוודאי ציסטה תפקודית
בברכה פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה וחשש מסרטן השחלהשולמית08/09/2017
שלום רב, בת 39 אחרי 4 לידות תקינות. לאחר הלידה הופיעה ציסטה ולאחר חודשיים נעלמה. לאחר חודש , בחודש אפריל בבדיקה שגרתית הופיעה עוד ציסטה עם ציסטה בת. הרופאה אמרה שיש להמתין ולראות האם היא תעלם מעצמה. לאחר חודשיים הציסטה עדיין היתה ונשלחתי שוב הביתה בנוסף נשלחתי לבדיקת מרקרים שיצאה תקינה. וכן בבדיקת אולטראסאונד נמצא כי מדובר בציסטה פשוטה בגודל 35 מ"מ עם נוזל צלול עם ציסטה בת 11 מ"מ ללא נוזל חופשי באגן. נשלחתי להגיע לביקורת לאחר חודשיים. היום הייתי בביקורת והציסטה גדלה 44/50 מ"מ עם דפנות דקים ובתוכה 2 ציסטות בת של כ- 15 מ"מ ועוד ציסטה בת קטנה 5 מ"מ, ללא נוזל חופשחי באגן. הרופאה שאלה אם יש עבר של סרטן השחלות במשפחה ועניתי שאין. עצם השאלה הכניסה אותי לחרדות קשות. בנוסף סיפרתי לרופאה שבחודשים האחרונים אני סובלת מעייפות, בטן נפוחה, יציאות לפעמים קשות, גזים מרובים, ריפלוקס , בחילות ומידי פעם כאבים חלשים ברגל שמאל בצד של הציסטה. אמרתי לה שאלו סימנים של סרטן השחלה אבל הרופאה טענה כי סימנים של סרטן השחלה מופיעים בשלבים ממש מתקדמים וכי אין קשר בין התסמינים שלי לסרטן השחלה. (אבל אולי יש לי סרטן מתקדם והיא פיספסה? )היא אמרה שלפי מה שהיא רואה באולטראסאונד זה לא נראה סרטני אך יש מקרים שזה יכול להיות גבולי, כלומר טרום סרטני. כששאלתי שאלות על גידול ממאיר היא אמרה שכרגע זה ממש לא אבל אי אפשר לדעת , היא קצת חששה מאחר והציסטה 4 חודשים לא נעלמה ואף גדלה קצת ואמרה שהיא נותנת לי לי הפנייה לייעוץ לניתוח להסרת הציסטה וזה רק במידה ואני רוצה שכן אפשר לחכות עוד חודשיים. אני מאד מאד מודאגת. אם היא בטוחה שזה לא סרטני מדוע נשלחתי לבדיקת מרקרים? מדוע שאלה אם יש עבר של סרטן שחלות במשפחה? אם זה לא סרטני אז למה זה גדל ולא נעלם תקופה כ"כ ארוכה? האם בבדיקת אולטראסאונד אפשר בוודאות לדעת שזה אכן לא סרטני? אם זה לא סרטני אז מה כן יכול להיות? ולמה יש לי את התסמינים של סרטן השחלה? מחילה על האורך אבל אני לא נושמת...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין גם כי יש תחיפות במתן שתן
שולמית08/09/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדוע דילגתם על שאלתי?
שולמית09/09/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביופסיה לא תקינה (cin1) והקפאת ביציותnatali22/10/2017
שלום. אני מתחילה הליך של הקפאת ביציות.במסגרתו נתבקשתי לעבור בדיקת פאפ שיצאה לא תקינה (ascus)ונשלחתי לבדיקת קולפוסקופיה עם ביופסיה שבה נמצא: Cin1- קטע רקקמה רך גמיש מחוספס בקוטר 0.5 ס"מ low grade squamous intrapithelial lesion (Lsil/Cin1 רציתי לדעת:
1.האם הנ"ל עשוי להשפיע על הליך ההקפאה ביציות?
2. האם ההורמונים שאקבל בהליך ההקפאה עשויים להחמיר את הבעיה?
3. מה הליך הטיפול המומלץ לcin1?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ASCUS
פרופ` יוסף מנצ`ר24/10/20171. לא
2.. לא
3. מעקב וחזרה על הפאפ כעבור חצי שנה.
בברכה,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות של ביופסיה cin 2רייצל03/05/2017
זאת התוצאה אשמח לדעת מה זה אומר מה הגורמים והסיכון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובת ביופסיה.
פרופ` יוסף מנצ`ר05/05/2017שךום רב,
מצב זה דורש טיפול (קוניזציה)
בברכה,,
פרופ יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש מסרטן השחלה בגלל כאביםשלי16/05/2017
שלום לך ד"ר. אני בת 39, 4 לידות, הפלה ספונטנית אחת.. אין עבר משפחתי של סרטן השחלות/ שד. דוד נפטר מלוקמיה. בחודשיים האחרונים אני סובלת מגזים מרובים ובטן נפוחה. מידי פעם קפיצות של הבטן התחתונה (כמו תנועות בהריון). אין עליה/ ירידה במשקל. לעיתים רחוקות כאב אגני שחולף. כאב ממש חלש בירך כל כמה ימים למשך דקה- שתיים.. שתן קצת יותר תכוף מהרגיל בימים האחרונים וצרבות חדשות שהחלו. יציאות כל יום פעם-פעמיים אבל קצת יותר קשות ( נראה לי עקב לקיחת תוסף ברזל ). אין בחילות/ הקאות/ תחושת שובע מהירה או כאבי בטן חריגים. בביקורת שגרתית אצל רופאת נשים עם אולטראסאונד וגינלי רגיל (הבדיקה ארכה לא יותר משתי דקות) נצפו שחלות תקינות במרקם תקין (היתה ציסטה גופיף צהוב באחת השחלות לפני חודש ולכן הגעתי לביקורת. בביקורת נאמר לי כי הציסטה נעלמה. בבדיקה הרופאה גם הכניסה אצבע ולחצה על הבטן, שאלה אם כואב לי ועניתי בשלילה, לאחר מכן אמרה שהשחלות תקינות. רחם תקין ובסה"כ הרופאה אמרה שהכל תקין. כששאלתי אם יש סיכוי לגידול בשחלה היא אמרה שמה פתאום אני חושבת על דבר כזה. אני קצת חוששת מסרטן השחלות בעקבות הגזים המרובים והבטן הנפוחה. אמרתי לרופאת הנשים על הגזים והבטן הנפוחה והיא אמרה שזה קשור למערכת העיכול ולא לבעיה גניקולוגית (מה, היא לא מכירה את התסמינים של סרטן השחלה שהיא אומרת שזה שייך למערכת העיכול?) שאלתי היא האם יכול להיות שיש גידול בשחלה ובאולטראסאונד רגיל הכל נראה תקין או שעלי להתעקש על בדיקות נוספות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשש מסרטן שחלות
פרופ` יוסף מנצ`ר20/05/2017שלום רב,
על סמך הנתונים שכתבת לי אינני רואה שום סיבה לחשש שלך. על מנת להיות עוד יותר רגועה (ורק לשם כך!) אפשר לעשות בדיקה לסמן 125 CA.
כל טוב,
םרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך
שלי23/05/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרשנות של תאים מזוטליאלייםיונה02/04/2017
.
עשיתי ניתוח להוצאת טפולות (מניעתי).
להלן ממצאים -
"שטיפה פריטונאלית. התקבל כ-15 סמ"ק נוזל צהבהב"
הוכן סל בלוק.
נמצאים תאים מזוטליאליים בודדים. "
האם אפשר בבקשה לקבל פרשנות של הנ"ל...
תודה רבה מראש ! יונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאים מזותליאליים.
פרופ` יוסף מנצ`ר19/04/2017תאים מזותליאליים - זה ממצא רגיל שפיר.
חשובה התשובה הפתולוגית של השחלות והחצוצצרוץ. יש לקוות שגם תשובה זו תהיה תקינה.
כל טוב,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות מלחיצות של בדיקת קולפוסקופיה -מודאגת23/03/2017
פרופ' שלום רב,
עברתי בדיקת פאפ ועקב ממצא ASC-H הופניתי לבדיקת קולפוסקופיה שנערכה היום.
בממצאים: ADEQUATE מספקת. נראה TZ מסוג type 1
ממצא קולפוסקופי חריג שעה 12 EROSION שעה 10 AWE
נלקח HPV TYPING
נלקחה ביופסיה CXBX שעה 12/10.
לדברי הרופא תשובות לביופסיה תוך חודש ימים. נשמע לי תוצאות מלחיצות מאוד. מה הממצאים האלו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נראה כי דילגת על שאלתי
מודאגת29/03/2017פרופ' מנצ'ר שלום
אשמח לקבל תגובתך לשאלתי הנ"ל
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודאגד
פרופ` יוסף מנצ`ר19/04/2017רק תשובת הביופסיה תראה את אופיו של הממצאים שהזכרת.
בברכה,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממש לחוצה וחרדה לאמא שלימלי25/03/2017
שלום רב אמי בת 58.חשה כאבים בבטן תחתונה וכאב בהטלת שתן .נטלה אנטיביוטיקה בגלל חשד לדלקת בדרכי שתן.הואחל והכאב לא עבר,עברה בדיקת רופאת נשים שדגמה נוזל מועט בבטן תחתונה. נשלחה לבצע מרקרים ואולטרסאונד. בבדיקת דם- CA-125-248.9 Cea-1.48 הנוזל חופשי באגן נספג . באולטרסאונד נצפה שרירן סב סרוזי 25×26 והודגמו שתי ציסטות בשתי השחלות צלולןת,לא הומגניות צלולות. מה הלאה?האם זה סרטן השחלות?? עזרתכם בבקשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשש לאמא.
פרופ` יוסף מנצ`ר19/04/2017והסמנים מצביעים שבהחלט דרוש בירור נוסף
בברכה,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?