מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חיסון לסרטן צוואר הרחם והריוןדנה07/09/2011
שלום,
אני בת 28,אובחנתי בבדיקת פפס כבעלת תאים טרום סרטניים מדרגה 1 ו או 2.
לפני כשבוע ערכו לי ביופסיה,טרם התקבלו תשובות.
1.בהנחה שנדבקתי בוירוס מבעלי,האם אוכל להידבק ממנו שוב? (אין לו סימנים חיצוניים).האם יש צורך באמצעי מניעה נוספים פרט לגלולות?
2.אני שוקלת לקחת את החיסון לוירוס הפפילומה.נודע לי שחצי שנה מרגע לקיחתו עדיף לא להיכנס להריון.תיכננו לנסות ולהתחיל כבר בקרוב.
האם כדאי לקחת את החיסון ולהמתין חצי שנה עד לכניסה להריון? (כלומר,האם יכול להיות בעצם ההמתנה איזושהו סיכון?)
או לדחות את לקיחתו עד לאחר הלידה?
או בכלל לא לקחת?
תודה מראש,
דנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון לסרטן צוואר הרחם והריון - תגובה
פרופ' עמי פישמן08/09/2011שלום רב,
1. הידבקות בוירוס הפפילומה היא שכיחה יחסית. הטיפול בנגעים לא מטפל בוירוס.
2. אמצעי מניעה כמו קונדום נחשבים יעילים כנגד הדבקה בוירוס.
3. לא ידוע על השפעה שלילית של החיסון על ההריון, אבל המידע בנושא הזה מוגבל.
4. יעילות החיסון אצל מי שכבר נדבקה יותר נמוכה מיעילותו בנשים שלא נדבקו בוירוס.
5. על שאלות קונקרטיות הקשורות בך תצטרכי להיועץ עם רופא הנשים שמכיר אותך.
בברכה,
פרופ' עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)