AGUS

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• AGUS
    777
    27/10/2011

שלום, אני בת 27 בלי ילדים, לפני שנתיים עשיתי בדיקת פאפ והממצא :AGUS, עשיתי קולפו והתשובה תקינה. בבדיקת פאפ לפני כחודשיים - תקין לחולטין אך בהמלצת רופא קולפו בבדיקה הקודמת הלכתי שוב לעשות קולפו. היה ממצא קטן (שעה 12) נלקחו 3 ביופסיות, צוור הרחם, תעלה ורחם. כרגע ממתינה לתשובות ואני מאוד לחוצה (בלשון מעטה). הדברים שמדאיגים אותי בעיקר הם:

1. אלו תשובות אני צפויה לקבל בעקבות AGUS, שמעתי שתוצאה זו בפאפ נדירה במיוחד האם נכון?

2. האם יש אפשרות שהתשובה עלולה לפגום בסיכויים שלי להיכנס להריון? קראתי שטיפולים לממצאים טרום-סרטניים (באם יש כאלה) הם פולשניים במיוחד ועלולים לגרום אף לעקרות.

אנא, השיבו לי בהקדם, אני לא מצליחה לתפקד, חייבת לקבל איזו שהיא הכוונה לאופציות שיכולות לקרות כיוון שאני לא בטוחה שאוכל לשאת בהפתעה בזמן קבלת התשובות.

תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    AGUS

הוספת תגובה

• AGUS - תגובה

פרופ' עמי פישמן
    30/10/2011

שלום רב,
    בדיקת פאפ נועדה לסקירה בלבד ולא קובעים אבחנה לפי התשובות שלה. אם התשובה של בדיקת הפאפ לא תקינה יש להמשיך את הברור באמצעות בדיקת קולפוסקופיה ולפי הצורך ביופסיות. כל הבדיקות נועדו לאבחן ממצאים טרום-סרטניים. הצורך בטיפול נקבע לפי תשובת הביופסיה ורק בחלק מהמקרים יש צורך בטיפול עם התערבות פולשנית. הטיפול לא גורם לעקרות.
    בברכה,
    פרופ' עמי פישמן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו