מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפניה לקולפוסקפיהla07/11/2011
שלום רב.אני בת 23 לאחר בדיקת פאפ שגרתית ובפעם הראשונה בחיי קיבלתי טלפון מהגנקלוגית שלי שהבדיקה יצאה לא ברורה-לא טובה עקב דלקת בצוואר הרחם וכעת עלי לטפל בדלקת זאת ע"י נרות ולחזור לבדיקת קולפוסקופיה.
לאחר שבאתי לקחת את המרשם וההפניה ראיתי בהפניה שבאפייון כתוב :ascus ובאבחנה pap smear abnormal .
בתלונות כתוב:בבדיקת ascus severe inflamtion מופנת לקולפוסקפיה לפני בדיקה טיפול מקומי.
רציתי בבקשה לדעת מה אומרות תשובות אלו ,מדוע לדעתך בחרה הרופאה לא לשלוח אותי לפאפ נוסף לאחר טיפול בדלקת וישר לקולסקופיה? והאם יש מקום לדאגה שלא מניחה אותי ביומיים האחרונים.
חשוב לי עם זאת לציין שההפרשות שלי בערך מאז קבלתי מחזור הם צהבהבות ורבות.
בדיקת הקולסקופיה נקבעה לצערי רק לעוד חודש וחצי ולכן אשמח מאוד לתשובתך על מנת אולי להרגע כי אני מאוד מודאגת ומבולבלת.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפניה לקולפוסקפיה - תגובה
פרופ` יוסף מנצ`ר07/11/2011שלום רב,
אסקוס פירושו שנראו תאים לא רגילים שמשמעותם לא ברורה. יתכן וזה על רקע הדלקת. זה איננו מצב חרום ומלבד המתח שלך, קרוב לוודאי שלא יקרה דבר עד מועד ביצוע הקולפוסקופיה.
כל טוב,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשותבך
la07/11/2011האם יש מקום לדאגה שהגינקולוגית בחרה לשלוח אתי לקולפסקופיה במקום לפאפ חוזר לאחר הטיפול בדלקת?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשותבך - תגובה
פרופ` יוסף מנצ`ר08/11/2011בהחלט לא, היות והבדיקה בישראל "חינם" רבים נוהגים לשלוח אסקוס לקולפוסקופיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)