הפניה לקולפוסקפיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפניה לקולפוסקפיה
    la
    07/11/2011

שלום רב.אני בת 23 לאחר בדיקת פאפ שגרתית ובפעם הראשונה בחיי קיבלתי טלפון מהגנקלוגית שלי שהבדיקה יצאה לא ברורה-לא טובה עקב דלקת בצוואר הרחם וכעת עלי לטפל בדלקת זאת ע"י נרות ולחזור לבדיקת קולפוסקופיה.
    לאחר שבאתי לקחת את המרשם וההפניה ראיתי בהפניה שבאפייון כתוב :ascus ובאבחנה pap smear abnormal .
    בתלונות כתוב:בבדיקת ascus severe inflamtion מופנת לקולפוסקפיה לפני בדיקה טיפול מקומי.
    רציתי בבקשה לדעת מה אומרות תשובות אלו ,מדוע לדעתך בחרה הרופאה לא לשלוח אותי לפאפ נוסף לאחר טיפול בדלקת וישר לקולסקופיה? והאם יש מקום לדאגה שלא מניחה אותי ביומיים האחרונים.
    חשוב לי עם זאת לציין שההפרשות שלי בערך מאז קבלתי מחזור הם צהבהבות ורבות.
    בדיקת הקולסקופיה נקבעה לצערי רק לעוד חודש וחצי ולכן אשמח מאוד לתשובתך על מנת אולי להרגע כי אני מאוד מודאגת ומבולבלת.
    תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפניה לקולפוסקפיה

הוספת תגובה

• הפניה לקולפוסקפיה - תגובה

פרופ` יוסף מנצ`ר
    07/11/2011

שלום רב,
    אסקוס פירושו שנראו תאים לא רגילים שמשמעותם לא ברורה. יתכן וזה על רקע הדלקת. זה איננו מצב חרום ומלבד המתח שלך, קרוב לוודאי שלא יקרה דבר עד מועד ביצוע הקולפוסקופיה.
    כל טוב,
    פרופ' יוסף מנצ'ר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשותבך

la
    07/11/2011

האם יש מקום לדאגה שהגינקולוגית בחרה לשלוח אתי לקולפסקופיה במקום לפאפ חוזר לאחר הטיפול בדלקת?
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשותבך - תגובה

פרופ` יוסף מנצ`ר
    08/11/2011

בהחלט לא, היות והבדיקה בישראל "חינם" רבים נוהגים לשלוח אסקוס לקולפוסקופיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו