שאלה חשובה בקשר לתרופת הטקסוטר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה חשובה בקשר לתרופת הטקסוטר
    רחלי אברהם
    10/04/2012

אמי בגיל 61 עברה בדצמבר כריתה של הרחם והשחלות על רקע ממאירות של רירית הרחם (עקב דימומים). בסיטי לא היו גרורות (תודה לאל), האיבחון הפתולוגי high grade endometrioid/serous endometrial carcinomaהוחלט לתת לה טיפולים כימותרפיים למניעה. בטיפול הכימותרפי הראשון נתנו לה קרבופלטין וטקסול מה שגרם לה לפגיעה במערכת העצבים,לחולשה ולתופעות לוואי מאוד קשות.

כרגע ממשיכה לקבל רק קרבופלטין במינונים מאוד נמוכים והרופא שלה המליץ שתקבל טקסוטר כדי לקבל את מלוא האפקטיביות של הטיפול אבל במשרד הבריאות לא מאשרים את התרופה. האם באמת יש הוכחות שתרופת הטקסוטר מועילה? ומהם תופעות הלוואי שלה? אני בת 39 ועברתי סרטן השד לפני 9 שנים, אני מאוד מקווה שהטיפולים שנותנים לאמא שלי יעזרו לה בע"ה ושהתחושה בכפות הרגליים ובידיים לאחר הכימותרפיה תחזור לקדמותה. תודה וחג שמח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שאלה חשובה בקשר לתרופת הטקסוטר - תגובה

פרופ` יוסף מנצ`ר
    11/04/2012

שלום רב,
    טקסוטר מאד דומה לטקסול אך תופעת הלוואי העצבית שלו היא פחותה. הצרוף של קרבופלטין וטקסוטר מקובל.
    הפגיעה העצבית של טקסול לעיתים קרובות אינה חולפת.
    כל טוב,
    פרופ' יוסף מנצ'ר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו