מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה חשובה בקשר לתרופת הטקסוטררחלי אברהם10/04/2012
אמי בגיל 61 עברה בדצמבר כריתה של הרחם והשחלות על רקע ממאירות של רירית הרחם (עקב דימומים). בסיטי לא היו גרורות (תודה לאל), האיבחון הפתולוגי high grade endometrioid/serous endometrial carcinomaהוחלט לתת לה טיפולים כימותרפיים למניעה. בטיפול הכימותרפי הראשון נתנו לה קרבופלטין וטקסול מה שגרם לה לפגיעה במערכת העצבים,לחולשה ולתופעות לוואי מאוד קשות.
כרגע ממשיכה לקבל רק קרבופלטין במינונים מאוד נמוכים והרופא שלה המליץ שתקבל טקסוטר כדי לקבל את מלוא האפקטיביות של הטיפול אבל במשרד הבריאות לא מאשרים את התרופה. האם באמת יש הוכחות שתרופת הטקסוטר מועילה? ומהם תופעות הלוואי שלה? אני בת 39 ועברתי סרטן השד לפני 9 שנים, אני מאוד מקווה שהטיפולים שנותנים לאמא שלי יעזרו לה בע"ה ושהתחושה בכפות הרגליים ובידיים לאחר הכימותרפיה תחזור לקדמותה. תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה בקשר לתרופת הטקסוטר - תגובה
פרופ` יוסף מנצ`ר11/04/2012שלום רב,
טקסוטר מאד דומה לטקסול אך תופעת הלוואי העצבית שלו היא פחותה. הצרוף של קרבופלטין וטקסוטר מקובל.
הפגיעה העצבית של טקסול לעיתים קרובות אינה חולפת.
כל טוב,
פרופ' יוסף מנצ'ר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)