מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התלבטות לגבי בדיקת נשאות לסרטן שחלהמורן13/08/2012
שלום, אמי ואחותה נשאיות שד ושחלה ואף חלו במחלה. אמי חלתה עכשיו פעם רביעית. אני בת 41 ואין לי עדיין ילדים. משמעות בדיקת נשאות היא שאם אני יוצאת נשאית לסרטן שחלה (שד כבר פחות מטריד אותי) עליי להוציא מיידית את השחלות ובכך לוותר על האופציה להביא ילדים. זאת למרות שגם אם אצא נשאית, עדיין הסיכוי לחלות כפי שהוסבר לי הוא "רק" 50% כלומר יכול להיות שאוציא שחלות ואוותר על גורל ומסלול חיים שלם, בעוד שיתכן כי גם כנשאית אולי לא אפתח את המחלה ואז יוצא שכרתתי את השחלות "סתם".
אני לא מצליחה למצוא פתרון לשאלה- האם כן או לא לעשות הבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התלבטות לגבי בדיקת נשאות לסרטן שחלה - תגובה
פרופ` יוסף מנצ`ר14/08/2012שלום רב,
1. תעשי את הבדיקה: א. כי אם היא תהיה שלילית כל יתר ההתלבטויות מיותרות. ב. כי המעקב אצל נשאיות שונה.
2. אם את נשאית - תבררי את האפשרות של הקפאת ביציות.
כל טוב,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהre
מורן14/08/2012תודה על התשובה. את האפשרות להקפאת ביציות כבר ביררתי. לא עושים הליך זה בארץ לבנות 41 ולכן זו הדילמה שלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהre - תגובה
פרופ` יוסף מנצ`ר14/08/2012האם שקלת הקפאת עוברים??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהre
מורן15/08/2012שכחתי לגמרי שקיימת אופציה כזו. תודה רבה לך שהעלית זאת. אף אחד עד עתה לא דיבר איתי על זה. אני רק רוצה להבין- האם כריתת שחלות במקרה של נשאית שלא חלתה עדיין- האם הכריתה מונעת לחלוטין סרטן שחלות או "רק" מפחיתה משמעותית את סיכוייו ? כלומר האם יכול להתפתח סרטן שחלות גם כשאין שחלות.. (והאם יש חובה לכרות איבר זה או שאפשר פשוט לקבל טיפול שמפסיק את הפעילות השחלתית ואז אין צורך בכריתה?.. (סליחה על ריבוי השאלות, אני כנראה באמת לא מבינה זאת עד הסוף)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהre - תגובה
פרופ` יוסף מנצ`ר15/08/2012הכריתה מפחיתה ב98% את הסיכוי לחלות.
אין קשר בין סרטן לבין הפסקת פעילות השחלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהre
מורן16/08/2012הבנתי. תודה על התשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיכונים בכריתת שחלות מניעתית
מורן21/08/2012בימים האחרונים קראתי רבות על הנושא והבנתי שניתוח כזה לפני גיל 45 מביא לאחוזים גבוהים יותר (30% )לפתח מחלות לב, כלי דם, אוסטאופרוזיס ובכלל מקצר תוחלת חיים בהשוואה לאלו ששומרות שחלותיהן. עוד הבנתי שזה מייצר טראומה לגוף ומעבר חד לגיל "הבלות" לעומת אשה שמפסיקה לבייץ באופן טבעי, ועדיין השחלות שבגופה מייצרות הורמונים גם 10 שנים אחרי. זה יכול להשפיע ברמה נפשית, פסיכולוגית, לייצר דכאונות, להביא לבעיות ביחסי מין, זוגיות ועוד. רציתי לשאול עד כמה כל הסיכונים והתופעות הללו אכן מתקיימים אצל נשים שעברו כריתה לפני גיל 45?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)