התלבטות לגבי בדיקת נשאות לסרטן שחלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התלבטות לגבי בדיקת נשאות לסרטן שחלה
    מורן
    13/08/2012

שלום, אמי ואחותה נשאיות שד ושחלה ואף חלו במחלה. אמי חלתה עכשיו פעם רביעית. אני בת 41 ואין לי עדיין ילדים. משמעות בדיקת נשאות היא שאם אני יוצאת נשאית לסרטן שחלה (שד כבר פחות מטריד אותי) עליי להוציא מיידית את השחלות ובכך לוותר על האופציה להביא ילדים. זאת למרות שגם אם אצא נשאית, עדיין הסיכוי לחלות כפי שהוסבר לי הוא "רק" 50% כלומר יכול להיות שאוציא שחלות ואוותר על גורל ומסלול חיים שלם, בעוד שיתכן כי גם כנשאית אולי לא אפתח את המחלה ואז יוצא שכרתתי את השחלות "סתם".
    אני לא מצליחה למצוא פתרון לשאלה- האם כן או לא לעשות הבדיקה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• התלבטות לגבי בדיקת נשאות לסרטן שחלה - תגובה

פרופ` יוסף מנצ`ר
    14/08/2012

שלום רב,
    1. תעשי את הבדיקה: א. כי אם היא תהיה שלילית כל יתר ההתלבטויות מיותרות. ב. כי המעקב אצל נשאיות שונה.
    2. אם את נשאית - תבררי את האפשרות של הקפאת ביציות.
    כל טוב,
    פרופ' יוסף מנצ'ר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• re

מורן
    14/08/2012

תודה על התשובה. את האפשרות להקפאת ביציות כבר ביררתי. לא עושים הליך זה בארץ לבנות 41 ולכן זו הדילמה שלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• re - תגובה

פרופ` יוסף מנצ`ר
    14/08/2012

האם שקלת הקפאת עוברים??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• re

מורן
    15/08/2012

שכחתי לגמרי שקיימת אופציה כזו. תודה רבה לך שהעלית זאת. אף אחד עד עתה לא דיבר איתי על זה. אני רק רוצה להבין- האם כריתת שחלות במקרה של נשאית שלא חלתה עדיין- האם הכריתה מונעת לחלוטין סרטן שחלות או "רק" מפחיתה משמעותית את סיכוייו ? כלומר האם יכול להתפתח סרטן שחלות גם כשאין שחלות.. (והאם יש חובה לכרות איבר זה או שאפשר פשוט לקבל טיפול שמפסיק את הפעילות השחלתית ואז אין צורך בכריתה?.. (סליחה על ריבוי השאלות, אני כנראה באמת לא מבינה זאת עד הסוף)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• re - תגובה

פרופ` יוסף מנצ`ר
    15/08/2012

הכריתה מפחיתה ב98% את הסיכוי לחלות.
    אין קשר בין סרטן לבין הפסקת פעילות השחלות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• re

מורן
    16/08/2012

הבנתי. תודה על התשובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיכונים בכריתת שחלות מניעתית

מורן
    21/08/2012

בימים האחרונים קראתי רבות על הנושא והבנתי שניתוח כזה לפני גיל 45 מביא לאחוזים גבוהים יותר (30% )לפתח מחלות לב, כלי דם, אוסטאופרוזיס ובכלל מקצר תוחלת חיים בהשוואה לאלו ששומרות שחלותיהן. עוד הבנתי שזה מייצר טראומה לגוף ומעבר חד לגיל "הבלות" לעומת אשה שמפסיקה לבייץ באופן טבעי, ועדיין השחלות שבגופה מייצרות הורמונים גם 10 שנים אחרי. זה יכול להשפיע ברמה נפשית, פסיכולוגית, לייצר דכאונות, להביא לבעיות ביחסי מין, זוגיות ועוד. רציתי לשאול עד כמה כל הסיכונים והתופעות הללו אכן מתקיימים אצל נשים שעברו כריתה לפני גיל 45?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו