שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    דנה
    28/08/2012

שלום רב לפני שנתיים גילו לי גידול ברחם, עברתי כריתה רדיקלית + הקרנות וכימותרפיה כדי למנוע חזרה, לא היה שום פיזור. מאז אני כל 3 חודשים בביקורת עושים לי בדיקה ידנית וגינלית וזהו. האם זה מספיק כדי להיות בטוחים שאין חזרה, אולי צריך סיטי? או שאם עברו שנתיים הסיכוי שהסרטן יחזור הוא מועט. האם אפשר לעשות את החיסון אפילו שאין לי רחם? מה אפשר לעשות נגד הגלי חום הפוקדים אותי בכל כמה דקות?
    והאם אתה ממליץ לעשות בדיקת סיטי?
    תודה וסליחה על כל השאלות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

פרופ` יוסף מנצ`ר
    28/08/2012

שלום רב,
    מבלי לדעת יותר פרטים קליניים ואת הסוג המדויק של הגידול (תשובה היסטולוגית, שלב, דרגת התמיינות) אי אפשר לענות על שאלותיך.
    כל טוב,
    פרופ' יוסף מנצ'ר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קצת פרטים

דנה
    28/08/2012

היסטולוגיה
    squamous cell carcinoma at least 3 mm deep and 6 mm wide שפה קדמית
    שפה אחורית- cin 3
    צוואר היפרטרופי ולא סדיר 3-4 ס"מ קוטרו
    תוצאות סיטי- אין עדות לפיזור
    כריתת רחם רדיקלית + כימו והקרנות+ בריכתרפיה (טיפולים למקרה שיש משהו שלא רואים מיקרוסקופית)
    אחרי כריתת הרחם אלו התוצאות הפתולוגיות
    squamous cell cacinoma moderately differentiated 2.3 cm in greatst dimension invades through the whole thickness of the cervical stroma and involves the deep serosal margin of resection /vascular invasion present, no vaginal extension, the tumor extends into the uterine corpus and involves the lower uterine segment as well as the uterine fundus with extensive involvement of the myometrium and endometrium , no parametrial involvement, pelvic lymph nodes with no evidence of malignancy

האם אבחנה זו מצריכה בדיקת סיטי אחרי שנתיים? או שהבדיקה הוגינלית שאני עושה פעם ב 3 חודשים מספיקה?

והאם הגלי חום הקשים נורמלים? והאם יש לזה טיפול?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קצת פרטים - תגובה

פרופ` יוסף מנצ`ר
    28/08/2012

אנמנזה, משטח ציטולוגי ובדיקה ווגינלית ורקטוווגינלית בד"כ מספיקים. CT נעשה על פי הצורך בחבד. גלי החום טבעיים ואפשר לטפל בהם (טיפול הורמוני).
    כל טוב, פרופ' יוסף מנצ'ר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו