השפעת CT על פוריות עתידית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• השפעת CT על פוריות עתידית
    ננסי
    07/01/2013

שלום רב!
    אני בת 24 ועברתי במיון CT בטן עם שתית יוד והזרקת יוד לדם. הבדיקה נעשתה עקב כאבים עזים באזור התוספתן. בבדיקה לא גילו דבר מלבד ציסטה קטנה בשחלה משמאל "סוגסטיבית לגודש ורידי קל בטיפולים דו"צ" שלא היתה התייחסות אליה מצד הכירורג.
    לאחר מס בדיקות וממצאי הטופוגרפיה לא נמצא מקור לכאבים בבטן הימנית התחתונה. לפני שחרורי מהאישפוז, צוות של רופאים התריע לי על כמה מסוכנת היתה הבדיקה לבחורה בגילי שעדיין לא הביאה ילדים לעולם, וזה שהבדיקה נעשתה ללא כיסוי שאר אזורי הגוף מהקרינה המיננת.

לכן היום קראתי על עוצמת הקרינה עבור CT בטן שהוא שווה ערך ל4.5 שנים חשיפה לשמש, ועל כך שהוא גורם לפגיעה ברקמות עדינות כמו כדוריות דם, תאים (DNA), ושחלות ומסוכן בשל יכולתו לגרום להתפתחות סרטן עתידי במערכות אלה, כשאזור הבטן ואברי הרביה מאוד רגישים לקרינה כזו.

ברצוני להבין עד כמה מסוכן עבורי כבחורה צעירה שנחשפה לכמות קרינה כזו באזורים אלה, תחת שתיית חומר ניגוד ובנוסף הזרקתו לדם, וללא כיסוי שאר הגוף בבד מגן קרינה.
    האם נעשתה פה רשלנות בקלות שליחתי למכונת ההדמיה, ואי שמירה על אזורים אחרים בגוף באמצעות כיסויים תו"כ הבדיקה, והאם חומר הניגוד הוא גורם הסופג יותר קרינה מאשר אם היתי מבצעת את אותה הבדיקה בלי חומר הניגוד?
    והכי חשוב לי לדעת האם יש סכנה מהותית כעת בשינוי מבנה הדנ"א הקיים בביציות שבגופי בשל קרינה גבוהה שכזו שתפגע בי כאשר ארצה להביא ילד לעולם (פגמים מולדים וכו')?
    *אציין כי מאז הבדיקה אני מתגרדת המון וזה חריג אצלי מאוד, אולי זה יכול להעיד על משהו.

תודה רבה מראש
    חשובה לי מאוד תשובתכם בהקדם!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    השפעת CT על פוריות עתידית

הוספת תגובה

• השפעת CT על פוריות עתידית - תגובה

פרופ` יוסף מנצ`ר
    07/01/2013

שלום רב, על פי הסיפור אני משער שבדיקת ה- CT ההיתה הכרחית אצלך. הסיכוי שזה יפגע בפוריות שלך הוא זניח. את יכולה להיות רגועה.
    כל טוב,
    פרופ' יוסף מנצר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו