מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צוואר רחם מורחב או מוגדללידר11/01/2013
היי,
אני בת 20, חיילת, ולפני חודש בערך הלכתי לעשות בדיקה שיגרתית אצל גניקולוג ובנוסף ביקשתי לעשות בדיקת פאפ (אמא ביקשה שאעשה).
לאחר שבוע, הבדיקה חזרה תקינה, אך נמצאו גורמים דלקתיים בצוואר הרחם.
הופנתי שוב לגניקולוגית אחרת שאמרה שגורמים דלקתיים יכולים אף להופיע שלושה עד שישה חודשים אחרי שהדלקת עברה.. ושיכול להיות שבדיקת הפאפ השתנתה ולא הייתה ודאית בגלל שהייתה דלקת. הגניקולוגית בדקה אותי ואמרה שהיא לא רואה סימנים של דלקת אבל שצוואר הרחם שלי מוגדל/מורחב ושהוא יוצא לכיוון החוצה, לכיוון הנרתיק.. משהו כזה.. ושהורידים וכלי הדם נראים לעין ושהם בולטים. לא ממש הבנתי על מה היא מדברת אבל היא הפנתה אותי לבדיקת פרוסקופיה לבדוק את העניין והוסיפה שרוב הסיכויים שזה בגלל הגלולות.
לפני קצת שמונה חודשים בערך הפסקתי עם הגלולות וחזרתי לקחת אותן לפני חודש וחצי.
אני ממש לחוצה האם זה באמת יכול להיות בגלל הגלולות? מה זה אומר צוואר רחם מוגדל? האם זה יכול להעיד על גידולים טרום סרטניים? האם זו תהיה בעיה בשבילי להיכנס להיריון בעתיד? אשמח לקבל קצת מדע.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צוואר רחם מורחב או מוגדל - תגובה
פרופ' עמי פישמן12/01/2013שלום רב,
תשובת פאפ שמראה דלקת היא מאד שכיחה ובדרך כלל לא דורשת טיפול אם לא היו לך סימפטומים (הפרשות חריגות, צריבה, דימום אחרי יחסי מין וכו').
אין משמעות לתיארו של צוואר הרחם המוגדל.
אם לא היו לך סימפטומים חריגים ובדיקת הפאפ תקינה - המשיכי להקפיד על בדיקות מעקב תקופתיות בשיגרה.
מהתיאור שמסרת לא נראית בעיה שמצביעה על הפרעת פוריות.
בברכה,
פרופ עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)