מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סרטן שחלותויקטוריה11/02/2013
שלום,אמי חולה בסרטן שחלות,סיימה 9 טיפולים כימוטרפים + ניתוח. כעת היא במעקב. יש לי מספר שאלות :
1.תוצאות של מרקרים ca-125 :8.2
CEA- קטן מ-1.3 .האם התוצאות תקינות ?
2. האם בזמן הטיפול הכימוטרפי שכלל טקסול + קרבופלטין ,היה שימוש בסטרואידים שמשפיעים על רמת הסוכר בדם ? יש לה עלייה ברמת הסוכר אחרי הטיפולים.
3.עשינו בדיקת אולטרא סאונד בטן עליונה כולל כליות ואולטרא סאונד וגינלי,התוצאות תקינות , האם יש צורך בבדיקת סי-טי ? הבנתי שיש סוגי סרטן בהם עושים בדיקת מיפוי עצמות לאיתור גרורות ,האם יש צורך ?
4. האם סרטן מהסוג הזה יכול להתפשט לאיברים רחוקים כמו הרגליים,עמוד השידרה או הצוואר והראש ? אני שואלת כי עשינו עד כה רק סי טי של חזה בטן ואגן ולא של כל הגוף,אני פשוט מפחדת שייתכן ויש התפשטות ואנחנו לא יודעים על כך. ע"פ הסי טי האחרון הוחלט על הפסקת הטיפולים.
5.אני קראתי שיש סיכויים להישנות המחלה,במידה ובוצע ניתוח של כריתת הרחם והשחלות,כיצד המחלה יכולה לחזור שוב באיברים הללו ?
6.לאחר הטיפולים,אמי התחילה לסבול מנימול קשה ברגליים( נוירופטיה ),הבנתי שזו תופעת לוואי של הטיפולים, איך ניתן לטפל בכך ? תרופות או טיפולי פיזיוטרפיה ? יש רופא שמומחה בתחום ?
סליחה מראש על ריבוי השאלות,פשוט חשוב לי להבין את הנושא.
תודה רבה מראש על ההתייחסות והמענה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן שחלות - תגובה
פרופ` יוסף מנצ`ר11/02/2013שלום רב,
1. הסמנים תקינים
2. טקסול ופלטינום אינם כוללים סטרואידים. אך לעיתים נותנים סטרואידים למטרות אחרות. יש לשאול את המטפלים.
3. על הרופאים המטפלים להחליט זאת.
4. זה קורה לעיתים רחוקות ביותר.
5. היא לא חוזרת באברים שנכרתו אלא במקומות אחרים.
6. אין טיפול יעיל נגד תופעות לוואי אלה.
כל טוב,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרטן שחלות
ויקטוריה11/02/2013תודה לך על המענה המהיר, אני לא הבנתי מתשובתך אם בסרטן שחלות יש צורך במיפוי עצמות או לא לבדיקה ואיתור גרורות ? לבקש מהרופא בדיקת סי טי של כל הגוף לאיתור גרורות או שבדיקת סיטי של חזה בטן ואגן מספיק ?
לגבי הישנות המחלה , מה הכוונה באיברים אחרים ? אז זה כבר לא יהיה אותו סוג סרטן או שאני לא מבינה משהו ?
לגבי הנוירופטיה, לאיזה רופא מומחה ניתן לפנות ? אין שום טיפול בכלל ? שמעתי על גרביים אלסטיות ועל תרופות שעשויות לשכך את תחושת הכאב. מתי זה יחלוף ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלסבטלנה
דורון11/02/2013בסרטן שחלות מספיק סיטי חזה בטן אגן
משום שהוא תוקף בעיקר את האזורים האלה מעיים .כבד.ראות
סרטן נקרא לפי האזור הראשוני שמימנו הוא התחיל
כלומר סרטן שחלות שהתפשט נגיד לראות או לכבד לא נקרא סרטן ראות או כבד
ששונים ממנו לחלוטין ומגיבים לתרופות אחרות
בקשר לנטורופטיה תנסי את הכדור ליריקה שיכול לעזור
ההיתי מציע לך להכנס לאתר של האגודה למלחמה בסרטן
יש שם המון חומר לקריאה והסברים שיוכולים להבהיר לך דברים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדורון
ויקטוריה11/02/2013תודה דורון. כלומר באותם מוקדים אליהם המחלה התפשטה אבל טופלה בעזרת הטיפול הכימוטרפי היא יכולה שוב להתגלות למרות שהמקור (הרחם והשחלות) הוסר ? משהו שבשלב הראשון של המחלה ,כאשר אין עדיין התפשטות , לא יכול לקרות ? אני מבינה נכון ? הבנתי מתשובתך שאין צורך במיפוי עצמות או בדיקת סיטי של כל הגוף או למשל הרגליים .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלסבטלנה
דורון11/02/2013בראש של סיכה יכולים להכנס מאות אלפים של תאים
כשמסירים את הגידול אין בדיקה שיכולה לקבוע שלא נשארו תאים ממאירים בגוף
לכן נותנים גם כמותרפיה
ועושים מעקבים בצילומים ובדיקות דם כול כמה חודשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)