שלום דוקטור

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום דוקטור
    מאיה
    03/08/2014

אני בת 42.לפני שלוש שנים עברתי קוניזציה רחבה של צוואר הרחם בשל תאים בדרגה 2-3.מאז עברתי מספר קופלוסקופיות.בקולפוסקופיה הלפני אחרונה,הרופא צבע את הצוואר בחומצה אצטית ויצא תקין.לא ביצע בדיקה בלוגול.לפני שבועיים עברתי בדיקה נוספת בשני החומרים.בחומצה האצטית היה תקין,בלוגול רבע מהצוואר (3-6) לא נצבע ונדגמה ביופסיה.אני מאד מתוחה.הרופאה אמרה שייתכן(לא בטוח),שמדובר בצלקת,בנוסף צצו לי כעת 2 קונדילומות באיבר המין.האם ייתכן שצלקת לא נכחה בבדיקות קודמות וכעת הופיעה פתאום?כמו כן,האם קולפוסקופיה איננה מחייבת בדיקה בשני החומרים ונכון לבדוק רק בחומצה אצטית? (חוששת שבשל כך פוספסתי לפני שנה..) יש לי תור לרופאה שוב בעוד שבועיים כשתהיינה תוצאות.מאד מאד מבוהלת..אודה לתשובתך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלום דוקטור

הוספת תגובה

• שלום דוקטור - תגובה

פרופ` יוסף מנצ`ר
    03/08/2014

לשם ביצוע קופוסקופיה מבצעים רק השמה שלחומצה אצטית. לדעתי הבהלה מיותרת. יש להמתין לתשובת הביופסיה.
    בברכה,
    פרופ' יוסף מנצ'ר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו