פירוש אבחנה לאחר קוניזציה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פירוש אבחנה לאחר קוניזציה
    חסוי
    24/04/2015

לאחר ביצוע קוניזציה קיבלתי את התשובה הבאה:
    תיאור מיקרוסקופי: בשעה 4 נמצא מוקד של cin1. הגבולות חופשיים מנגע, אך במספר מקומות הנגע מגיע די קרוב לגבול האקסוסרביקאלי בעיקר. בנוסף, נראו ארטפקטלים קואוגולטיביים.

אבחנה:
    Cervical conization specimen:
    Cervix uteri, showing extensive areas of high Squamous intraepithelial
    lesion (cin2 and cin3
    With glandular involvement.
    Inflammation and servere koilocytotic atypia also identified.

כמובן שקבעתי תור לרופאת נשים. אבל הוא נקבע לי לעוד שלושה חודשים ולכן אודה לפענוח ראשוני של הממצאים, בעיקר על מנת להבין את חומרת הסיכון הקיים כרגע.
    תודה מראש על הסיוע.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פירוש אבחנה לאחר קוניזציה - תגובה

פרופ` יוסף מנצ`ר
    26/04/2015

על פי התשובה נמצא 3 CIN
    בלבד (זה מצב הנחשב לתרום סרטני). לא ברור אם הממצא הוצא כולו ז, א, אם הקצבות לא מעורבים.
    כל טוב,
    פרופ' יוסף מנצ'ר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לפענוח תוצאות קוניזציה

חסוי
    27/04/2015

תודה רבה על תשובתך המהירה.
    האם תוכל לומר לי בבקשה מה זה אומר - הגבולות חופשיים מנגע, אך במספר מקומות הנגע מגיע די קרוב לגבול האקסוסרביקאלי בעיקר. בנוסף, נראו ארטפקטלים קואוגולטיביים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לפענוח תוצאות קוניזציה - תגובה

פרופ` יוסף מנצ`ר
    28/04/2015

זה למעשה אומר שהנגע הוצא כולו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ועוד שלוש שאלות הבהרה

ש
    28/04/2015

פרופסור, המון המון תודה לך על התשובות. זה מאוד מרגיע בהתחשב בעובדה שהתור שלי הוא לעוד כמה חודשים.
    הייתי שמחה לברר את דעתך לגבי שלוש שאלות:
    1. האם לדעתך, לאור האמירה שהנגע cin1 מגיע ״די קרוב״ לגבול צוואר הרחם, מומלץ לבקש שתעשה ביופסיה או כל בדיקה אחרת לרחם כדי לוודא שזה לא חדר לתוכו?

2. מהו גורם לcin אצלי - האם זה בהכרח אומר שזה תוצר של וירוס פפילומה? פשוט לא כתבו על זה דבר בתוצאה של הקוניזציה למרות שנאמר לי שהמטרה של הפרוצדורה היא הוצאת האזורים הנגועים אך גם בירור של מה גרם לcin.
    בהנחה שבהכרח זה וירוס פפילומה, איך אדע מאיזה סוג הוא?

3. אני מבינה מהתוצאה שישנה דלקת חמורה שהיא גורמת לערכים הגבוהים של התאים הטרום סרטניים. האם יש לכך טיפול ומהו.

המשך יום טוב ותודה מקרב לב על תשובותיך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו