מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקת פאפס בדרגה koilocytosis sil1לירון25/08/2008
בס"ד אני בת 27 רווקה לפני חודש בערך עקב ביקור שיגרתי אצל רופא נשים בוצעה לי בדיקת פאפס. לאחר ימים מספר הודיעו לי לפנות שוב לרופא הנשים כיוון שהבדיקה אינה תקינה. בביקורי אצל הרופא נאמר לי כי בדיקת הפאס אינה תקינה וכי נמצא אצלי הוירוסוהוא שלח אותי לבדיקת קולפוסקופיה וביופסיה מכוונת בבי"ח. רופא הנשים שלי הסביר לי כי רק לאחר הבדיקה אוכל לדעת במדויק מה המצב ולאחר הבדיקה יהיה אפשר לעשות צריבה של הוירוס ולחסל אותו אם ובמידה והוא לא יעלם מעצמו. לא ברור לי הרבה מעבר לכך ואני ממש בחרדות מהמימצאים שנתקבלו אצלי עד כה, יש לי כמה שאלות שאשמח לקבל עליהם תשובות והן: 1. מה המשמעות של קיום הוירוס, ואם הוא אכן יכול להיעלם כפי שרופא הנשים טען או שמה הוא ישאר לצמיתות בן אם הוא אינו סרטני? 2. מה הסיכוי שימצא כי קיים אצלי סרטן צוואר הרחם על סמך ממצאים ראשוניים אלו בלבד - כלומר על סמך בדיקת פאפס לא תקינה? 3. בדיקת פאפס לא תקינה (כפי שנמצא אצלי) משמעותה? והשלחותיה בעתיד? 4. מה הן דרכי הטיפול שיש לנקות מרגע שנודע כי בדיקת הפאפס שאינה תקינה ולאחר בדיקת הקולפוסקפיה והביופסיה? 5. מה משמעות הבדיקה של הקולפוסקפיה והביפסיה וכיצד הן מתבצעות? אודה לך מאוד אם תענה לי על כל השאלות ובהקדם האפשרי. תודה מראש לירון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וילוציטוזיס.
פרופ` יוסף מנצ`ר26/08/2008ללירון שלום רב,
1. רוב האנשים שנדבקו בווירוס אינם מודעים לכך אצל מקצתם זה גורם לנגע בחומרה נמוכה מאד בצוואר הרחם כמו אצלך. אין לכך משמעות רבה כי אצל רוב הנשים זה אמנם נעלם מעצמו.
2. הסיכוי שואף לאפס.
3.ראי 1.
4. אין טיפול לוויירוס. רוב המוממחים בתחום רק עוקבים במקרים אלה.
5. קולפוסקופיה היא הסתכלות על צוואר הרחם באמצעות מכשיר המגדיל את האיזור. ביופסיה לוקחים רק אם רואים איזור שלא נראה תקין.
סה"כ אין סיבה לדאגה או בהלה.
כל טוב,
פרופ' י. מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)