מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חיסון סרווריקס במקרה של CIN3גלי06/11/2008
שלום לאחר בדיקת פאפס וקולונסקופיה שכללה גם ביופסיה (קוניזציה) נתגלה שיש לי גידול טרום סרטני מסוג CIN3 הקוניזציה לא הסירה את כולו ועליי לעבור המשך מעקב מכיוון שאני רווקה (בת 38) וללא ילדים נאמר לי שאין כרגע מה לעשות (הוצאת הרחם לא באה בחשבון מבחינתי מכיוון שאין לי ילדים) והבנתי שעד שלא יהפוך לסרטני אי אפשר לטפל בגידול השבוע התפרסם שפיתחו חיסון חדש שניתן לחסן עד גיל 45 שלא כמו הקודם שניתן היה לחסן בו עד גיל 26 בלבד. השאלה שלי היא אם במקרה כמו שלי החיסון יכול לעזור למנוע את התקדמות המחלה/ גידול או איך שתגדירו את ה"צרה" הזו? האם יש בכלל טעם לקבל אותו אם כבר יש לי גידול טרום סרטני? האם יש מספיק מידע כדי לדעת אם משהו ברכיבים של החיסון לא עלול להיפך, אפילו לזרז את התקדמות ההתפתחות של הגידול לכיוון התפצתחותו לגידול סרטני? בקיצור - מה המשמעות של קבלת החיסון הזה "סרווריקס" - למישהי עם גידול מסוג CIN3 בגיל 38 שכאמור - אני רווקה וללא ילדים ויש לי רצון וכוונה שיהיו לי ילדים בהמשך בנוסף, האם במידה ואין אפשרות שאקבל אותו - האם ניתן לעשות משהו אחר על מנת לטפל במצב כזה? מלבד לכרות את הרחם? או רק לחכות ליום שאם וכאשר הוא יהפך לסרטני שהבנתי שזה סיכוי של כ-20 אחוזים? האם תהליכי הקוניזציה משפיעים על הליך הריון תקין בהמשך? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשרון
פרופ' עמי פישמן06/11/2008שלום רב,
החיסון נגד וירוס הפיפילומה נועד למנוע הדבקה בזנים מסוימים של הוירוס.
החיסון אינו טיפול ולכן אין לו כל השפעה על מהלך או קצב התקדמות הנגעים הקיימים.
כיוון שאובחנת עם CIN-3 שנגרם על ידי אחד הזנים של וירוס הפיפילומה, לא צפויה יעילות לחיסון אצלך.
לשאלתך השניה:
בחלק קטן של המקרים יכולה להיות אי ספיקה של צוואר הרחם לאחר קוניזציה. כאשר הנושא יהיה רלוונטי, הרופא המטפל בהריון צריך להיות מודע לפרוצדורה שעברת.
בברכה,
פרופ' עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)