מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גידול טרום סרטני דרגה 3גלי09/11/2008
שלום האם ניתן לטפל בגידול טרום סרטני בדרגה 3? CIN3? או שרק כשהוא הופך לסרטני ניתן לטפל בו? האם בהכרח גידול ברמה כזו יהפוך לסרטני באיזשהו שלב אם לא יוציאו את הרחם? או שגם בדרגה הזו יש סיכוי שהוא יסוג מעצמו? מה ההתנהלות הנכונה אחרי ניתוח הקוניזציה של צוואר הרחם במקרה של דימומים קשים במהלך הניתוח? האם מותר לקיים יחסי מין ואם כן אחרי כמה זמן מהניתוח? האם עליי "להזהיר" את הפרטנר שלא יתרחש חלילא דימום במהלך קיום יחסי המין כתוצאה מהתהליך שבוצע? סליחה על הבורות, אבל מה עומק המיקום של הניתוח שבו עושים את הקוניזציה? כלומר האם בכלל במהלך קיום יחסי מין הפרטנר מגיע לשם ועלול לפתוח את המקום לדימום? (אני נוטה לאחרונה לדמם גם בבדיקה גיניקולוגית שגרתית ומכל מאמץ קל, הרמת דברים כבדים, שיעול חזק, התרגזות.. עצירות.. ובבדיקה הכל סגור ולא ניתן לאחות שום דבר יותר. הוסבר לי שככה זה אצלי ואין מה לעשות) תודה על התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ,aucv kdkh
פרופ` יוסף מנצ`ר10/11/2008הטיפול ב- CIN3 על ידי קוניזציה הוא למעשה עם 100% הצלחה. רק חלק קטן ממקרי CIN3 הופכים לסרטן והתהליך לוקח שנים רבות. לאחר ריפוי המקום אפשר לנהל חיים רגילים כולל חיי מין רגילים בלי שום סיכון לדימום.
כל טוב,
פרופ' י. מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי..
גלי10/11/2008לאחר תהליך הקוניזציה נאמר לי כי למרות התהליך לא הכל הוסר ונמצא כי מה שהוסר לא היה הכל למרות זאת הוחלט ע"י הרופא לא להמשיך ולהסיר את מה שנשאר בצוואר הרחם ולהשאר במעקב בלבד. השמשו בביטויים כמו שוליים פנימיים וחיצוניים - לא ממש הבנתי את המינוחים אבל מה שכן הבנתי זה שלמרות התהליך שבוצע חלק מהגידול בכל זאת נשאר בתוכי וממשיך להוות סיכון ועליי לעבור מעקב אחרי 3 חודשים ואז אחרי חצי שנה ואז אחרי שנה ולהתפלל שבין לבין לא יתפתח שם סרטן (או שאולי כן - כי רק כשיהיה סרטן אפשר יהיה לטפל?) מצד אחד - אני שמחה שזה לא סרטני, מבחיה בריאותית - פיזית. מצד שני, מבחינה נפשית, המתח הזה, שאי אפשר לדעת אם ומתי זה יתפרץ ויתפתח לגידול סרטני די מטריף את השלווה הנפשית... אז השאלה היא אם במצב הזה, כשכבר הוציאו חלק אבל בכל זאת נשאר חלק מהגידול בפנים, שהוא טרום סרטני ברמה גבוהה, אבל עדיין לא סרטני, אפשר לעשות משהו חוץ מאשר לחכות ש"הפצצה תתפוצץ"? כי כרגע, בכנות, ההרגשה היא כאילו הודיעו לי שמישהו הטמין בתוכי פצצה, עם שעון עצר, לא ממש יודעים להגיד לי למתי הוא מכוון, וגם לא יודעים להגיד לי איך לעצור אותו, אבל אומרים לי "את יכולה להיות רגועה, אין סיכוי גדול שהיא תתפוצץ..." אפשר אולי משהו קצת יותר מרגיע? בבקשה? :-) תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה נוספת
פרופ` יוסף מנצ`ר11/11/2008לגלי שלום רב,
את מוסרת אינפורמציה שלא מסרת קודם לכן. למרות זאת אין מקום לדאגתך הרבה.
ידוןע שבהרבה מאד מקרים בהם כביכול נותרה מחלה אחרי קוניזציה היא בעצם נהרסת מעצם הפעולה. אם במעקב יסתבר שאמנם עוד נשארה מחלה יטפלו בזה. הסיכוי שמשך זמן של חודשים אחדים יתפתח סרטן הוא אפסי.
על כן שוב, אל תהיי כל כך מודאגת.
כל טוב,
פרופ' י. מנצ'ר
טל 0523511971* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)