cin 2

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• cin 2
    יעל
    21/12/2008

שלום רב, אני בת 37 ולפני כשנה עשיתי בדיקות שגרתיות. במהלך השנה עשיתי 3 פעמים בדיקת פאפ שבכולן נמצא cin 2. הרופא שלח אותי לבדיקת קולופוסקופיה שיצאה תקינה. ניגשתי לקבלת חוות דעת נוספת נלקחה בשנית בדיקת פאפ וביופסיה כאשר קיבלתי את התשובה נאמר שגם בפאפ וגם בביופסיה נמצאה סוג של דלקת שלא צריכה להדאיג אותי לדברם ולא קיבלתי טיפול . לאחר כ-4 חודשים חזרתי לבדיקת פאפ חוזרת ושוב התגלה cin 2 בערכים מאוד גבוהים והרופאה הציעה לי לעשות לופ של צוואר הרחם. חייבת לציין שלפני כ-9 שנים עשיתי בדיקת פאפ שלא יצאה תקינה ולא חזרתי לביקורת, ומאז עד לפני שנה לא עשיתי שוב. אציין ששני רופאים שונים בדקו אותי . שאלתי: האם ללכת לעוד חוות דעת של רופא או שעליי לגשת לעשות לופ לפני שיהיה מאוחר והאם זה יכול להיות משהו אחר ולא גידולים טרום סרטניים.? אודה לתשובתך המהירה. תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    cin 2

הוספת תגובה

• CXIN2

פרופ` יוסף מנצ`ר
    21/12/2008

קשה לתת תשובה מחייבת מבלי לקבל פרטים רפואיים מדוייקים יותר.
    מבחינה עקונית:
    אבחנה של CIN2 נקבעת על סמך ביופסיה בלבד ולא על סמך פאפ. אם יש פעמים חוזרות ניגוד בין ממצאים בפאפ וממצאי ביופסיה שנעשתה בעת קולפוסקופיה אפשר להוסיף גרידה של תעלת צוואר הרחם (ECC) ולשקול גם אםשרות שהתאים הנראים בלתי תקינים הם ממקור אחר מאשר צוואר הרחם. לופ זו גם אפשרות אך לא במקום ראשון.
    כל טוב,
    פרופ' י. מנצ'ר
    טל. 0523511971

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו