מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- cin 2יעל21/12/2008
שלום רב, אני בת 37 ולפני כשנה עשיתי בדיקות שגרתיות. במהלך השנה עשיתי 3 פעמים בדיקת פאפ שבכולן נמצא cin 2. הרופא שלח אותי לבדיקת קולופוסקופיה שיצאה תקינה. ניגשתי לקבלת חוות דעת נוספת נלקחה בשנית בדיקת פאפ וביופסיה כאשר קיבלתי את התשובה נאמר שגם בפאפ וגם בביופסיה נמצאה סוג של דלקת שלא צריכה להדאיג אותי לדברם ולא קיבלתי טיפול . לאחר כ-4 חודשים חזרתי לבדיקת פאפ חוזרת ושוב התגלה cin 2 בערכים מאוד גבוהים והרופאה הציעה לי לעשות לופ של צוואר הרחם. חייבת לציין שלפני כ-9 שנים עשיתי בדיקת פאפ שלא יצאה תקינה ולא חזרתי לביקורת, ומאז עד לפני שנה לא עשיתי שוב. אציין ששני רופאים שונים בדקו אותי . שאלתי: האם ללכת לעוד חוות דעת של רופא או שעליי לגשת לעשות לופ לפני שיהיה מאוחר והאם זה יכול להיות משהו אחר ולא גידולים טרום סרטניים.? אודה לתשובתך המהירה. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CXIN2
פרופ` יוסף מנצ`ר21/12/2008קשה לתת תשובה מחייבת מבלי לקבל פרטים רפואיים מדוייקים יותר.
מבחינה עקונית:
אבחנה של CIN2 נקבעת על סמך ביופסיה בלבד ולא על סמך פאפ. אם יש פעמים חוזרות ניגוד בין ממצאים בפאפ וממצאי ביופסיה שנעשתה בעת קולפוסקופיה אפשר להוסיף גרידה של תעלת צוואר הרחם (ECC) ולשקול גם אםשרות שהתאים הנראים בלתי תקינים הם ממקור אחר מאשר צוואר הרחם. לופ זו גם אפשרות אך לא במקום ראשון.
כל טוב,
פרופ' י. מנצ'ר
טל. 0523511971* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)