ילדתי לפני חודשיים אולי זה יכול להיות כתוצאה מהלחץ של הלידה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילדתי לפני חודשיים אולי זה יכול להיות כתוצאה מהלחץ של הלידה?
    פרופ' עמי פישמן
    22/12/2008

שלום אני בת 25 ולפני שבועים עשיתי בדיקת פאפ אצל הרופאה . ביום שישי האחרון הרופאה מתקשרת אלי ומודיעה לי כי התשובה שהגיע לא תקינה ואני צריכה ללכת לבילנסון למרפאת צואר רחם ולבצע בדיקת קולפוסקופיה בתוצאות של הבדיקת פאפ כתוב ממצאים: אטיפיה תאית שאינה ניתנת לסיווג בטופס של ההפניה לבית חולים הרופאה כתבה אבחנה משוערת: observation -patient under observation רציתי בבקשה לדעת 1. מהי בדיקת קולפוסקופיה? 2. לגבי התוצאות בבדיקת פאפ מהן אומרות? 3. מהי ההבחנה המשוערת? מה זה אומר ומהן דרכי הטיפול בכך אם בכלל. אשמח מאד לתשובה מהירה ממני אמא מודאגת.( נ.ב ילדתי לפני חודשיים אולי זה יכול להיות כתוצאה מהלחץ של הלידה???)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה למודאגת

פרופ` יוסף מנצ`ר
    24/12/2008

שלום רב,
    1. קולפוסקופיה היא הסתכלות על צוואר הרחם דרך מכשיר אופטי המגדיל את האיזור.
    2. כפי שכתוב לך: ניצפו תאים לא אופיניים שמשמעותם לא ברורה. לרוב אין לזה חשיבות.
    3. האבחנה תוכל להיקבע רק על ידי בדיקת ריקמה זץאץ ביופסיה. אם בקולפוסקופיה יראו תבניות בלתי תקינות יקחו ביופסיה ויבדקו אותה. אי אפשר לדבר על דרכי טיפול כי א. לא ברור אם יהיה צורך לטפל ב. טיפול ניתן רק אחרי אבחנה.
    תהיי סבלנית, תעשי את הבדיקה. יש סיכוי גדול שלא מדובר בממצא בעל חשיבות.
    כל טוב,
    פרופ' י. מנצ'ר
    טל. 0523511971

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו