מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה לעזאזל יש לי?שואלת12/01/2009
אני בת 27 . בקצרה מאז שהתחלתי לקיים יחסים תמיד מופיע דימום לאחר יחסיםץ ומהפעם הראשונה שנבדקתי גניקולוגית נראו אצלי בעיות בצוואר הרחם. כשאני אומרת בעיות הרופאה שטיפלה בי טענה שיש יבלות והיא צרבה אותן שוב ושוב ושוב.. עד שהתייאשתי לגמרי מהעניין כי זה מאוד כאב ולא הועיל. עם השנים נדדתי בין ביופסיה אחת לשנייה יש לי דימומים וכאבים -תמיד- והפעם הרופא רשם את התיאור הבא אשמח לדעת מה זה אומר קולסקופיה: satisfactory (האם זה אומר שלמרות הביופסיה שנלקחה הבדיקה תקינה פרט למקומות מסויימים?) TZ נראה בכל היקפו (מה זה TZ? קיצור שרק הרופא הזה מכיר או שזה משהו אמיתי כי לא מצאתי על זה כלום באינטרנט) שעה 5 AWE דמוי SQ META ממצא קולפוסקופי חריג. מה זה אומר? האם אני צריכה לחשוש? שעה 11 יש PUNCTATION נלקחו CX BX מה יהיה איתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ` יוסף מנצ`ר13/01/2009שלום רב,
בקשר למונחים:
SATISFACTORY פירושו שכל האיזור שצריך לראות אותו וצמנם נראה ונבדק.
TRANSFORMATION ZON=TZ זה איזור מסויים בצוואר הרחם שצריכים לראות אותו בזמן הקולפוסקופיה.
בבדיקה ניצפו תבניות חריגות ועל כן נלקחה מהם ביופסיה (CXBX).
צריך להמתין בסבלנות לתוצאות הביופסיה ולטפל בהתאם.
כל טוב,
פרופ' י. מנצ'ר
0523511971* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)