CIN1

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• CIN1
    גלית
    27/01/2009

שלום רב, מזה כ 3/4 שנה שאני מאובחנת עם CIN1. (שתי בדיקות פאפ תקינות, 3 ביופסיות : האחת תקינה ושתיים שלאחריה עם ההבחנה הנ"ל). הנני בת 34, בריאה בד"כ, לאחר 2 הריונות ולידות תקינים. האחרון לפני כשנתיים וחצי. כל 3 חודשים במעקב. הנני מעוניינת בהריון נוסף. שאלותיי הן : 1. האם אין סיכון לי ולעובר בהריון תחת הסטטוס הנ"ל. 2. מהו הסיכוי שהנ"ל ישתנה מ1 ל- 2 במהלך ההריון, והאם אין סיכון בלקיחת ביופסיות במהלך ההריון. 3. במידה ואכן ישנו שינוי סטטוס האם המתנה של X חודשים לסיום ההריון עלולה להזיק. 4. האם אין סיכון בזמן לידה רגילה, מעבר ראש תינוק בצוואר הרחם, להדבקות העובר או החמרה בסטטוס 5. ידוע שהריון, התרבות תאים וגדילתם בצורה מואצת, עלולה ליהות בעיתיית להתקדמות CIN ? וברשותך עוד שאלה : מוזר לי מאוד ש"נדבקתי" בנגיף הנ"ל מאחר ולא אני ולא בעלי עונים לקריטריונים של ריבויי בני זוג, עישון וכו'. הכיצד ? תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    CIN1

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ` יוסף מנצ`ר
    27/01/2009

1. חד משמעית לא. אין שום סכנה לעובר.
    2. אם מדובר ב- CIN1 אפשר להמתין עד לאחר הלידה ורק אז לבצע פאפ ואם הוא לא תקין לבצע קולפוסקופיה ואם היא לא תקינה רק אז לבצע ביופסיה.
    3. לא. ראי תשובה קודמת.
    4. לא.
    5. ההריון אינו משפיע כלל על התקדמות CIN.

ההידבקות היא ביחסי מין. ככל שמרבים בבני זוג הסכוי להידבקות אמנם גדל. אך
    מספיק יחסים עם בן/בת זוג אחד בכדי להידבק. אין לי תשובה איך אחד מכם נדבק.
    כל טוב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו