מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- CIN1שואלת16/02/2009
אני בת 27. בעברי נעשו מספר צריבות באופן פרטי של "יבלות" על צוואר הרחם. היבלות הללו מעולם לא עזבו אותי. גם לאחר תקופות החלמה של חודשים לאחר הצריבה הן חזרו שלעומת שבאו. בעבר כל בדיקה של קולפוסקופיה שעשיתי הסתיימה,נעשה קוניזציה לפני 5 שנים. ונעשתה ביוספה נוספת לפני 4 שנים שהיתה תקינה. אתמול בתשובה של ביופסיה התגלה CIN1. ההשלכות למעשה מאז ומעולם כל יחסי מין גררו דימום שכנראה נובע מאקפוריון. (למרות שהרופא שבדק אותי לאחרונה טען שאין). יש לי בן זוג מזה 5 שנים. 1. האם יש להשתמש בקונדום בלבד בעקבות CIN1? 2. האם ישנן השלכות לגביי כניסה עתידית להיריון? 3. מדוע כאשר מגלים CIN1 רושמים שזה כנראה מHPV ולא בודקים באיזה סוג וירוס מדובר? 4. האם כדאי לעשות PCR? תודה מצפה לתשובה. מדואגת קלות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשואלת
פרופ` יוסף מנצ`ר17/02/2009שלום רב,
1. קונדום נותן הגנה חלקית להידבקות ב- HPV. הוא לא יגן עליך בפני הזן בו כנראה כבר נידבקת.
2. ההידבקות אינה משפיעה על הפוריות.
3. בדיקת הסוג יכולה להיעשות באופן פרטי(כמה מאות שקלים). לדעתי אין בכך טעם א. כי אין טיפול לנגיף עצמו וב. כי את ממילא צריכה להמשיך במעקב.
4. זו הבדיקה לזן הווירוס. ראי 3.
כל טוב,
פרופ' י. מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה המהיר ושאלות נוספות
שואלת18/02/2009קודם כל תודה, המענה המהיר מאוד מסייע לשים את הדברים בפרופרציה הנכונה. אלא חשבתי שCIN1 גורם לירידה בפוריות אני חוששת מ"הסלמה" של המצב, מכיון שאני סובלת כל כך הרבה שנים מתופעות הקשורות (מאז שנבדקתי לראשונה מגיל19) .אמא שלי מפעילה עליי לחץ שבגילי 27, "אין לי כבר יותר מידי זמן". כמו שציינתי עברתי מספר צריבות וקוניציזיה. לא תמיד גילו את הוירוס, ולא נחשפתי להדבקות בין הבדיקות בחלק מן הפעמים והוירוס בא והלך בעצמו. האם HPV הוא וירוס שגם לאחר העלמותו שב ו"לעולם" אהיה נשאית שלו וכך גם בן זוגי? הבנתי שלא מבצעים PCR בגלל שלמעשה סוג הוירוס אינו משליך על אופן הטיפול. האם בכל זאת PCR יסייע לי לדעת באיזו תדירות יש לבצע מעקב? במרפאת צוואר הרחם אמרו לי לשוב עוד חצי שנה. יכול להיות שאם אדע איזה זן יש לי התדירות תשנה בהתאמה? אני פשוט לא רוצה לגלות יום אחד מאוחר מידי. אני לא התכוונתי להכנס להיריון ב3 שנים הקרובות האם לCIN1 ולאור להיסטוריה הרפואית הנ"ל יש השלכה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)