מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- HSIL - מאוד מודאגת ולא מצליחה לישוןחוששת25/02/2009
שלום, בדיקת הפאפ שלי יצאה לא תקינה בגין HSIL ונלקחה ביופסיה אתמול. מספר שאלות בהקשר זה: 1. האם שינויי תא בדרגת HISL הם בהכרח מוירוס HPV? כלומר האם בוודאות יש לי את הוירוס? 2. האם לאחר טיפול וריפוי עדיין אהיה נשאית של הוירוס? האם זה אומר שאדביק כל מי שאקיים עמו יחסים מיניים? 3. בהנחה שהבחור עמו קיימתי יחסים הדביק אותי, האם בדיקה מצדו תגלה בוודאות שהוא נשא HPV? 4. לאחר ריפוי וטיפול, האם אוכל להדבק שוב בוירוס כתוצאה מזניו האחרים? 5. אני בת 32 - האם החיסון נגד הוירוס כדאי עבורי? תודה מראש, טלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר HSIL
פרופ` יוסף מנצ`ר25/02/2009לטלי שלום רב,
1.HSIL היא תשובה על סמך בדיקת פאפ. אין זו אבחנה. האבחנה תיקבע על סמך הביופסיה. אם אמנם ימצאו שינויים ברירית צוואר הרחם הם לרוב נגרמים על ידי נגיף ה-HPV. 2.
2. אין טיפול לוירוס אלא רק לנגעים הנגרמים על ידו.
3.או שהוא הדביק אותך או את אותו. ישנה סבירות גבוה ששניכם נושאים את הנגיף. רוב האנשים אינם מודעים שנידבקו. אין טעם לעשות בדיקות כי ממילא אין טיפול לווירוס.
4. כן. ראי 2.
5. כן כי הוא (חיסון GARDASIL) יגן עליך בפני זנים בהם לא נידבקת עדיין.
כל טוב,
פרופ' י. מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה - ורק עוד דבר קטן שמדאיג אותי
חוששת25/02/2009תודה רבה על תשובה המהירה והמפורטת. רק עוד דבר קטן חשוב- האם אבחנת HSIL ולא LSIL מעידה על כך שיש לי CIN 2 או CIN3 ולא CIN 1 ? יש הסוברים כי CIN1 מזוהה עם LSIL. הלוואי ויהיה לי CIN1 למרות אבחנת HSIL בפאפ תודה שוב, טלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)