מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בבדיקת PAP נמצאו LSILאורנה12/03/2009
בבדיקת PAP שעשיתי נמצאו שינויים טרום סרטניים LSIL ונשלחתי לביצוע קולפוסקופיה אודה לך אם תוכלו לענות לי על 2 שאלות: 1. כל התחזיות מדוע נדבקים במחלה, אינם תואמים למצבי, "התפתחותם של סוגים מסוימים של מחלת הסרטן, עלולה להיות מושפעת מוירוס המועבר מאדם לאדם במהלך יחסי מין. לדוגמא סרטן צוואר הרחם, הפות, הרקטום והפין, סבירים יותר להתפתח בקרב אנשים הנושאים את וירוס הפפילומה האנושי (HPV). אולם, אנשים רבים הנושאים את וירוס ה-HPV אינם מפתחים סרטן כתוצאה מכך. ישנם גורמים רבים אחרים העלולים להשפיע על רמת הסיכון לחלות בסרטן, כגון: צריכת אלכוהול, עישון, פעילות גופנית, גיל, תזונה נכונה ומאוזנת, תורשה ומצב הבריאות הכללית." אני בת 46, עברתי 4 לידות האחרונה בגיל 42 עם תאומים שנולדו בשבוע ה-40 בניתוח קיסרי (עכוז), מגיל 20 מקיימת יחסים עם בעלי ומעולם לא היינו עם בני זוג אחרים. איננו מעשנים ואיננו צורכים אלכוהול, תזונתי לא מאוזנת ואיננו עושים פעילות גופנית, ברוב האתרים אני קוראת שהוירוס עובר בהדבקה ואינני מבינה איך מתחיל השלב הראשוני אם אנו לא עם בני זוג נוספים? אם אני אכן חולה, האם בעלי צריך גם לעבור בדיקות? איפה ואיזה? האם אסור לנו לבוא במגע עד שארפא? 2. אחד הדברים שאני היסטרית לגביהם בחיי זה כל מה שקשור לבדיקות אצל רופא נשים, לידות וכו' אשמח לדעת האם ניתן לקבל משהו להרגעה לפני הבדיקה או טשטוש בזמן הבדיקה כפי שעושים בבדיקת קולנסקופיה, הבנתי כבר שיש ספרי מאלחש או משחה, אבל ההיסטריה שלי מתחילה עוד קודם, בישיבה על הכיסא הטיפולי. לתשובותיכם אודה אורנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאורנה
פרופ' עמי פישמן14/03/2009בדיקת הפאפ שביצעת היא בדיקת סקירה בלבד.
הבדיקה מגדירה מי צריכה לעבור ברור נוסף (קולפוסקופיה).
אם הרופא הבודק בקולפוסקופיה ימצא צורך לבצע ביופסיה, ואם הביופסיה תחזור חיובית, רק אז תוגדרי עם מצב טרום סרטני.
ככלל, המצבים האלה ניתנים לריפוי מלא ולכן אין מקום לדאגה מיותרת.
רוב הנגעים הטרום-סרטניים נגרמים על רקע הדבקה בוירוס הפיפולמה.
וירוס הפיפילומה מועבר ביחסי מין.
כל הגורמים האחרים שהזכרת- אינם גורמים ישירים והכרחיים, אלא גורמים שמעלים את הסיכון לפתח נגעים כאלה. מן הסתם, גם אם הם הגורמים האלה חסרים, עדיין יש סיכוי(אם כי נמוך יותר) להתפתחות מצב טרום סרטני.
כל הקשור להכנה לבדיקה הגינקולוגית - צריך להיות מסוכם בינך לבין הרופא שלך.
בברכה,
פרופ' עמי פישמן
הבודר ימצא ועדיין לא נקבעה אבחנה של מחלה טרום סרטנית אצלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)