דימומים מדאיגים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דימומים מדאיגים
    מורן
    06/04/2009

אני סובלת מס' שנים מדימומים קלים לאחר קיום יחסי מין, לא באופן קבוע. בדיקות פאפ שנעשו בעבר לא הראו ממצאים חריגים והרופא טען שמדובר בפצע בצוואר הרחם. במקביל עברתי טיפול פוריות של כדורים וריקות להגברת הביוץ, ללא תוצאה חיובית.
    שאלותי הן: מה יכולה להיות הסיבה לפצע בצוואר הרחם והאם המשך הדימומים צריך להדאיג? אני חוששת שאולי הברור הרפואי לא היה מעמיק, בנוסף לא נבדקתי זמן רב וקבעתי תור בימים הקרובים לבדיקת פאפ.
    שאלה נוספת היא לגבי טיפולי הפוריות - אם חלילה מדובר בגידול בסרטן צוואר הרחם, יתכן והרופא לא ראה זאת במהלך הטיפולים ובדיקות האולטרסאונד הרבות שנעשו לי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דימומים מדאיגים

הוספת תגובה

• הוספה

מורן
    06/04/2009

שכחתי לציין שאני בת 36, ונעשתה גם בדיקת קולופוסקופיה שהיתה תקינה.
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה למורן

פרופ` יוסף מנצ`ר
    07/04/2009

שלום רב,

כמובן שצראיך לחזור על פאפ ובמידת הצורך גם על קולפוסקופיה.
    "פצע" הוא בד"כ ביטוי עממי לאקטופיה. זה מצב פיזיולוגי לחלוטין שאינו דורש טיפול. לעיתים האקטופיה מדממת ואז, אם זה מפריע, אפשר לטפל בזה בצריבה בלייזר למשל.
    הסיכוי שמדובר בסרטן צוואר הרחם נראה לי קלוש. זו מחלה לא שכיחה אצל יהודיות בישראל. מכל מקום יש צורך בפאפ חוזר.
    כל טוב,
    פרופ' י. מנצ'ר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו