חיסון cervarix נגד סרטן צוואר הרחם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חיסון cervarix נגד סרטן צוואר הרחם
    בת 30
    14/04/2009

שלום רב,
    אני בחורה בת 30 כאשר הייתי בבדיקה שגרתית אצל רופאת הנשים שלי היא המליצה לי על חיסון cervarix נגד סרטן צוואר הרחם.
    במשפחתי יש היסטוריה של מחלות הסרטן (שד, רחם, כבד ועוד..)
    קראתי כי סרטן צוואר הרחם נגרם מוירוס ואינו תורשתי.
    שאלותיי הן:
    1. מהם תופעות הלוואי של החיסון? והאם הם משפיעות על חיי היום-יום
    2. מהם אחוזי ההצלחה של החיסון? כמה שנות מחקר בוצעו על החיסון הזה.
    אשמח לקבל כל מידע אפשרי על החיסון הנ"ל ממקור מוסמך ולא מגוגל.
    כמו כן, האם מומלץ לעשות את החיסון לבחורה בת 30, רווקה בעלת מערכת יחסים סדירה שטרם נכנסה להריון?

לתשובה אודה,
    בתודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חיסון

פרופ` יוסף מנצ`ר
    14/04/2009

שלום רב,
    1.תופעות הלוואי (אם הן מופיעות) הן קלות וחולפות תוך זמן קצר (אודם, נפיחות ומחושים קלים מקומיים, ולעיתים רחוקות יותר חום נמוך, בחילה וסחרחורת קלה).
    2. החיסון יעיל ביותר. לפני האישור נערך מחקר יסודי משך כ- 5 שנים.
    החיסון CERVARIX אושר עד גיל 46. הוא רק נגד שני זנים (16,18) של נגיף ה- HPV (הקשורים לסרטן צוואר הרחם הנדיר בישראל))
    החיסון (GARDASIL) הוא כנגד 4 זנים נפוצים של נגיף ה- HPV (6,11,16,18). שניים מהזנים הם הגורם ל-90% מיבלות המין (קונדילומות –שכיחות מאד בישראל)) ושניים הם הגורם ל-70% מסרטני צוואר הרחם (נדיר בישראל). בזמנו הניסויים נערכו (והוכיחו את יעילותן) בקרב נשים עד גיל 26, על כן החיסון (GARDASIL) אושר עד גיל זה. כיום כבר ידוע שהוא יעיל גם בגיל מבוגר יותר (עד גיל 45).
    כל טוב,
    פרופ' י. מנצ'ר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו