קונדילומה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קונדילומה
    לילך
    18/04/2009

שלום רב ,
    ביופסיה איבחנו שיש לי קונדילומה + דלקת כרונית בצוואר הרחם . בעלי ואני טופלנו בליזר . לאחר מכן בבדיקת PCR שנינו נקיים מהנגיף .

1.הבנתי שהוירוס יכול לחזור - אבל מצד שני ההדבקה היא באמצעות יחסי מין - האן נכון יהיה לומר שאם שנינו נאמנים אחד לשני לא יתכן שהוירוס יחזור ? או שבמידה והוירוס כבר היה פעם בגוף הוא יכול לחזור ללא קשר להדבקה נוספת ?

2. כיוון שבדקידת ה PCR היתה תקינה אני למעשה לא יודעת איזה זן של הוירוס היה קיים אצלי . האם קונדילומה בצוואר הרחם עלולה לגרום לסרטן או ל - CIN ?

3. בדיקת ביופסיה מלפני שנה וחצי - CHRONIC CERVICTS , REACTIVE EPITHELIAI CHANNGES מה המשמעות והאם אני יכולה להיות שקטה חרף העובדה כי הממצאים הקלינים של דימומים טרם עברו ?

4. אני בת 34 ומעוניינת לקבל את החיסון אולם בשלב זה אני מטופלת פוריות - האם ניתן לקבל את החיסון במקביל לטיפולי הפוריות {הבנתי שהחיסונים ניתנים במקחר של 3 חודשים כך שהאם אםש/רי לקבל חיסון אחד כעת ואם אהיה בהריון לקבל את ההמשך לאחר הלידה או שלא מומלץ ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קונדילומה

הוספת תגובה

• תשובה ללילך

פרופ` יוסף מנצ`ר
    18/04/2009

שלום רב,
    1. נכון. אך בד"כ הטיפול בקונדילומה איו מחסל את הווירוס שבסביבה.
    2. הקונדילומה לא גורמת לשום דבר. הווירוס יכול לגרום לנגעים שונים. הזנים הגורמים לקונדילומה יכולים לגרום ל- CIN בדרגת חומרה קלה. זנים אחרים קשורים לסרטן צוואר הרחם.
    כל טוב,
    פרופ' י. מנצ'ר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך

לילך
    18/04/2009

תודה רבה על המענה ..
    לא הבנתי למה הכוונה שהטיפול בקונדולימה לא הורס את הוירוס שבסביבה - איזו סביבה - בגוף ? ואם כך מה המשמעות של PCR נקי ? .
    כמו כן אודה אם תתיחס לשאלות 3 ו 4 בשאלה המקורית . תודה רבה :}

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו