מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קונדילומהלילך18/04/2009
שלום רב ,
ביופסיה איבחנו שיש לי קונדילומה + דלקת כרונית בצוואר הרחם . בעלי ואני טופלנו בליזר . לאחר מכן בבדיקת PCR שנינו נקיים מהנגיף .
1.הבנתי שהוירוס יכול לחזור - אבל מצד שני ההדבקה היא באמצעות יחסי מין - האן נכון יהיה לומר שאם שנינו נאמנים אחד לשני לא יתכן שהוירוס יחזור ? או שבמידה והוירוס כבר היה פעם בגוף הוא יכול לחזור ללא קשר להדבקה נוספת ?
2. כיוון שבדקידת ה PCR היתה תקינה אני למעשה לא יודעת איזה זן של הוירוס היה קיים אצלי . האם קונדילומה בצוואר הרחם עלולה לגרום לסרטן או ל - CIN ?
3. בדיקת ביופסיה מלפני שנה וחצי - CHRONIC CERVICTS , REACTIVE EPITHELIAI CHANNGES מה המשמעות והאם אני יכולה להיות שקטה חרף העובדה כי הממצאים הקלינים של דימומים טרם עברו ?
4. אני בת 34 ומעוניינת לקבל את החיסון אולם בשלב זה אני מטופלת פוריות - האם ניתן לקבל את החיסון במקביל לטיפולי הפוריות {הבנתי שהחיסונים ניתנים במקחר של 3 חודשים כך שהאם אםש/רי לקבל חיסון אחד כעת ואם אהיה בהריון לקבל את ההמשך לאחר הלידה או שלא מומלץ ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ללילך
פרופ` יוסף מנצ`ר18/04/2009שלום רב,
1. נכון. אך בד"כ הטיפול בקונדילומה איו מחסל את הווירוס שבסביבה.
2. הקונדילומה לא גורמת לשום דבר. הווירוס יכול לגרום לנגעים שונים. הזנים הגורמים לקונדילומה יכולים לגרום ל- CIN בדרגת חומרה קלה. זנים אחרים קשורים לסרטן צוואר הרחם.
כל טוב,
פרופ' י. מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
לילך18/04/2009תודה רבה על המענה ..
לא הבנתי למה הכוונה שהטיפול בקונדולימה לא הורס את הוירוס שבסביבה - איזו סביבה - בגוף ? ואם כך מה המשמעות של PCR נקי ? .
כמו כן אודה אם תתיחס לשאלות 3 ו 4 בשאלה המקורית . תודה רבה :}
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)