פפילומה - סיכון, חיסון, טיפול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פפילומה - סיכון, חיסון, טיפול
    לירון
    22/04/2009

פרופ' מנצ'ר ופרופ' פישמן שלום,

מתנצלת מראש על אריכות הדברים, אני פשוט אובדת עצות.

אני בת 24.5, מקיימת יחסי מין עם בן זוגי (הוא הראשון שלי) מזה כ-8 חודשים.
    לפני כחצי שנה גילינו שהוא נושא יבלות קטנות באיבר המין ומאז הוא עובר צריבות ואף טיפל בקונדילוקס. ממשיך לטפל בצריבות גם כעת.
    לפני כמה חודשים התחילו להתפתח אצלי יבלות קטנטנות ופניתי לרופא.
    בדיקת פאפ נמצאה תקינה. כמו כן, נשלחתי לקולפוסקופיה, אבל נדמה לי שהרופא בדק רק חיצוני (מרח חומר שורף והסתכל חיצוני). הרופא מצא מיקרו-קונדילומות בפורשט (אם אני זוכרת נכון) והורה לי למרוח פולידין חודשיים. זה לא עזר.

לאחרונה גיליתי שמתחילות נקודות קטנטנות בעוד מקומות (איזור הדגדגן) וזה מאוד מלחיץ לאן זה עוד יגיע.
    אציין כי בהתחלה קיימנו יחסי מין בלי קונדום (אחרי שבדקנו מחלות מין...) ומזה כחצי שנה אנו משתמשים בקונדומים על אף שאני נוטלת גלולות יסמין. מין אוראלי פסק לגמרי.

אני מאוד מאוד מודאגת ולא יודעת מה לעשות ופשוט מתה מפחד מצריבות.
    מתלבטת עד מאוד האם לעשות את החיסון או לא, כיוון שהבנתי ממקורות שונים כי לאחר שנדבקתי, החיסון יכול דווקא להזיק. מאידך, אינני בקיאה בסוגי הזנים וכד'.
    כמו כן, לפי מה שהבנתי מהרופא, אין כרגע מה לעשות כיוון שזה קטן, ורק להקפיד על בדיקת פאפ שנתית.

זה לא מספק אותי ואני מאוד חרדה.
    האם יש בדיקה לזיהוי הזנים בהם נדבקתי (PCR אולי?) וכך אוכל לדעת שאלה לא הזנים המסוכנים יותר (הסרטניים)?
    האם יש טעם באמת ובתמים להתחסן?
    מה עוד אני יכולה לעשות? איך להיזהר? מה לבדוק ולטפל? אני מוכנה לשלם גם באופן פרטי ולו רק בשביל השקט הנפשי שלי ובשביל הדמעות שעולות לי בעיניים כרגע

מודה לכם מראש על התייחסותכם,

לירון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה ללירון

פרופ' עמי פישמן
    23/04/2009

שלום רב,

לפי התיאור שלך על הממצאים בבדיקה של בן הזוג ושלך ולפי הדיווח שאת מביאה מהרופא המטפל - אני יכול להבין שמדובר בנגעים חיצוניים של קונדילומה. נגעים אלה נגרמים מוירוס הפפילומה, ובדרך כלל במטופלת אחת נמצא רק זן אחד של הוירוס. כיוון שהחיסונים מכילים תרכיבים כנגד מספר זנים של הוירוס, אין מניעה שתקבלי את החיסון. כמובן שבנסיבות האלה יעילותו תהיה מוגבלת יותר. בכל מקרה, האמירה שהחיסון יזיק אינה נכונה.
    אני ממליץ על המשך מעקב מסודר אצל הרופא המטפל.

בברכה,
    פרופ' עמי פישמן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו