חיסון לסרטן צוואר הרחם מעל גיל 27

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חיסון לסרטן צוואר הרחם מעל גיל 27
    יפעת
    29/06/2009

שלום
    האם זה נכון שהיום ניתן לעשות את החיסון גם למי שעברה את גיל27 (אני בת 32) רק שהעלות כפולה? מהי הסיבה שעד עתה החיסון הוגבל לגיל זה?
    כיצד אני יכולה לדעת האם אני כבר נשאית של הוירוס ופשוט אינני מודעתת לכך? אני מניחה שבמקרה כזה החיסון מיותר ורק גילוי מוקדם באמצעות בדיקות PAP תקופתיות יכולות לעזור?
    תודה
    יפעת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה ליפעת

פרופ` יוסף מנצ`ר
    30/06/2009

בישראל אושר החיסון של שתי חברות:
    החיסון CERVARIX אושר עד גיל 46. הוא רק נגד שני זנים (16,18) של נגיף ה- HPV (הקשורים לסרטן צוואר הרחם)
    החיסון (GARDASIL) הוא כנגד 4 זנים נפוצים של הנגיף (6,11,16,18 ). שניים מהזנים הם הגורם ל-90% מיבלות המין (קונדילומות –שכיחות מאד בישראל)) ושניים הם הגורם ל-70% מסרטני צוואר הרחם (נדיר בישראל). בזמנו הניסויים נערכו (והוכיחו את יעילותן) בקרב נשים עד גיל 26, על כן החיסון (GARDASIL) אושר עד גיל זה. כיום כבר ידוע שהוא יעיל גם בגיל מבוגר יותר (עד גיל 45). תוכלי לרכוש אותו עם טופס 29ג' שתוכלי לבקש מהרופא המטפל.
    אפשר לבצע בדיקת PCR לזיהוי זן הווירוס אך זה מיותר כי ממילא אין טיפול נגד הנגיף. החיסון אינו מיותר גם אם נדבקת באחד הזנים כי הוא יחסן אותך בפני יתר הזנים.
    כל טוב,
    פרופ' י. מנצ'ר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו