תאים טרום סרטניים בצוואר הרחם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תאים טרום סרטניים בצוואר הרחם
    מור
    14/07/2009

שלום,
    אני בת 30 מעשנת.לאחר בדיקת פאפ שיצאה לא תקינה ביצעתי בדיקת צוואר הרחם במיקרוסקופ ונלקחה ביופסיה.
    הרופא שבדק אמר שאכן נראה לא שתוצאות הפאפ נכונות וכי יש חשש לתאים טרום סרטניים בשלב מתקדם ויש צורך בכריתה חלקית של האזור.
    אבקש לדעת יותר פרטים מאחר ולא קבלתי:האם זה הכרחי ניתוח מאחר וראיתי שיש טיפול בלייזר(יכול להיות שבאופן פרטי כן ניתן לבצע זאת ולא דרך קופח או שאין קשר),כמה זמן אורך ניתוח ניתוח מסוג זה,האם ההחלמה מהירה,מה אחוז ההצלחה לאחר כריתה של האזור הזה,האם ניתן להביא ילדים לעולם לאחר מכן .

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה למירית

פרופ` יוסף מנצ`ר
    14/07/2009

לשם החלטה על טיפול צריך אבחנה. אבחנה לא ניקבעת על פי הפאפ וגם לא על פי קולפוסקופיה אלא רק על פי תשובת הביופסיה. יש להמתין לתשובת הביופסיה ועל פי זה להחליט על טיפול (אם בכלל).
    בברכה,
    פרופ' . מנצ'ר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רק לצורך הבהרה

מור
    15/07/2009

האם מבדיקה מיקרוסקופית לא ניתן להסיק כי מדובר בתאים טרום סרטניים כי הרופא אמר חד משמעית שזה כך.ותוך כמה זמן אמורה להתקבל תשובה מהביופסיה.

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למירית

פרופ` יוסף מנצ`ר
    16/07/2009

ביופסיה היא נטילת קטע קטן של ריקמה לשם בדיקה במיקרוסקופ. הקולפוסקופיה איה בדיקה מיקרוסקופית. יש להמתין לתשובת הביופסיה. בד"כ זה לוקח כשבוע שבועיים.
    בברכה,
    פרופ' יוסף מנצ'ר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עברתי את זה...

שירלי
    07/08/2009

שלום לך...
    אני יודעת על מה את מדברת,בדיוק.
    לפני 4 שנים עשיתי בדיקת פאפ שבה משהו לא היה תקין,נשלחתי לבדיקה המקיפה שם היה חשש.נלקחה ביופסיה ושם לאחר חודש קיבלתי תשובה שיש תאים טרום סרטניים,ברמה הכי מתקדמת,אחת לפני הסרטני(3).אני חייבת לציין שעולמי חרב עליי,לא ידעתי מה זה יום ולילה.גם אני שאלתי את אותן שאלות שאת שואלת כי רציתי עוד ילדים...עברתי ניתוח שבו הוסר חלק מצוואר הרחם,החלק הנגוע.התמדתי בביקורות,כדי לוודא שזה לא חוזר.אחרי שנתיים,נכנסתי להריון באופן ספונטני,הריון שהחזיק יפה עד שבוע 38 (פחדתי כי אומרים שיש סיכון ללידות מוקדמות).
    אז רק כדי להרגיע ולומר לך ששום דבר הוא לא סוף העולם.
    אני כותבת לך את האי מייל שלי במידה ואת מעוניינת לדעת עוד פרטים,בהצלחה
    [email protected]

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו