מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ציסטות בשחלותזהבה21/10/2009
שלום, אני בת 49 בבדיקת אולטרסאונד גילו לי שתי ציסטות עכורות(אחת בכל שחלה) אחת בגודל 5 ס"מ והשניה בגודל 6 ס"מ. בדיקת ה-CA125 =88. הייתי אצל שני גניקולוגים. שניהם אמרו שהממצאים מתאימים לאנדומטריומה. הראשון אמר שבהתאם לגיל שלי, גודל הציסטות ומכך שמדובר בשתי השחלות, אין כל אפשרות לדעת באופן מוחלט שלא מדובר בגידולים ממאירים, ויש הכרח לנתח ולהוציא את השחלות.
השני- טען שלפי האולטרסאונד הוא יכול לקבוע בוודאות של 1000(!)% שמדובר באנדומטריוזיס ואין צורך לעשות כלום.
שאלה ראשונה: מי מהם צודק? אני לא אוהבת את הרעיון של ניתוח ומעבר לבלות, אולם אינני רוצה לקחת סיכון שיש סרטן בגופי.
שאלה שניה: המצדד בניתוח אמר שראה נגעים גם באגן ומסביב למעיים (שיכולים להסביר את כאבי הבטן העזים מהם סבלתי בשנה האחרונה) ושיש צורך בבדיקת אם.אר.אי דחופה כדי לקבוע אבחנה מבדלת בין תהליך תופס מקום מפושט לבין אנדומטריוזיס (למרות שלדעתו כמעט בטוח זה לא ממאיר)., הגניקולוג השני כלל לא בדק וטען שאין שום אפשרות לראות נגעים באגן בבדיקת אולטרסאונד.
אז גם כאן מי צודק?
אודה לכם מאוד על תשובתכם.
זהבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לזהבה
פרופ' עמי פישמן24/10/2009שלום רב,
חשוב שתקבלי מידע נוסף כלהלן:
- תיאור מפורט של הממצאים בבדיקת האולטראסאונד.
- השוואה של הממצאים לבדיקות אולטראסאונד קודמות.
- תוצאות CA-125 חוזרות.
אחרי איסוף כל הנתונים:
בגיל 49, עם ממצאים סונוגראפיים מורכבים בשחלות (שלא היו בבדיקות קודמות) ובנוכחות ערכים עולים של CA-125 - אני הייתי ממליץ על לפרוסקופיה.
בברכה,
פרופ' עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)