מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ביקורות לאחר קוניזציהריוי29/10/2009
אני בת 27
לפני כשנה התגלו בביופסיה תאים טרום סרטניים CIN2+3 ומיד עברתי קוניזציה בצואר הרחם, לאחר 6 חודשים עשו לי בדיקת PAP שלא יצא תקין , והרופא ביצע לי PAP חוזר לאחר 3 חודשים . הבדיקה נלקחה בביצוע קולופוסקופיה ובזמן הבדיקה הרופא אמר לי שהקולופוסקופיה נראית תקינה וככל הנראה ה PAP יצא לא תקין כי לפעמים אחרי פעולה כירורגית התאים משתנים בצואר הרחם ונראים בבדיקה לא תקינים.
אני בהמתנה לתשובה של ה PAP ושאלותי הן
אם קולופסקופיה יותר מדוייקת ,מדוע לא נלקחה ביופסיה במקום ה PAP החוזר?
מה עושים אם שוב התאים הטרום סרטניים חוזרים , האם זה אומר שאני צריכה לעבור שוב את הפעולה הכירורגית?
האם זה לא מסכן את הסיכוי שלי להרות ?
מה הסיכוי להתפתחות סרטן ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לריוי
פרופ' עמי פישמן31/10/2009שלום רב,
המעקב משלב פאפ וקולפוסקופיה.
החלטה על צורך בקוניזציה חוזרת - תלקח על סמך תשובות של הבדיקות האלה.
במידה ויש מעקב הולם אחרי ממצאים טרום-סרטניים, הסיכון לסרטן הוא אפסי.
תופעת לוואי אפשרית אחרי קוניזציה היא אי-ספיקה של צוואר הרחם. לכך, יכולה להיות השפעה במהלך ההריון ולכן דרוש מעקב הריון תואם.
בברכה,
פרופ' עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)